Štrasburk – Remeš 1:1 (kon.) | Angers – Brest 1:3 (kon.) | Clermont Foot – Nice 1:0 (kon.)
Montpellier – Auxerre 1:2 (kon.) | Toulouse – Lorient 2:2 (kon.) | Rennes – Ajaccio 2:1 (kon.)
Lille – PSG 1:7 (kon.)
konec
Lille OSC
1:7 (0:4)
Paris Saint-Germain
Neděle 21.08.2022, 20:45 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Paris Saint-Germain překvapivě vysoko přehrála Lille, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera, nebo dobrou noc. (22:35:41)
     
    Ve šlágru třetího kola Ligue 1 Uber Eats přejelo PSG rozdílem dvou tříd Lille. V souboji posledních dvou mistrů francouzské nejvyšší soutěže, se tak zrodil nečekaný výsledek. Ovšem trojice Kylian Mbappé – Neymar – Lionel Messi, se zápase hodně bavila a předvedla svou extratřídu. První zmiňovaný dokonce vsítil hattrick, když jej započal už po osmi vteřinách hry. Lille si připravilo také několik střelecký pokusů, ale chyběla jim větší kvalita, a tak prohrává 1:7.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Střetnutí se blíží ke svému konci a už se nějakou dobu dohrává. Alan Virginius si na levé straně vápna přehodil míč na pravou nohu, ale následně zamířil jen doprostřed branky, kde byl připravený Gianluigi Donnarumma.
    87. Kylian MBAPPÉ - 1:7
     
    87
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Sedmý balon v síti domácího celku, který by na trávní nejraději vhodil ručník! Neymar vysunul na levé straně KYLIANA MBAPPÉHO, který doslova zamotal soupeře. Zakončení francouzského mladíka pak zamířilo k první tyči – 1:7! Asistence: Neymar.
     
    86
    Edon Žegrova přešel před dvojici soupeřů, ale následně ho skluzem zastavil Leandro Paredes. Jenomže hlavní rozhodčí se vrátil k předchozímu zákroku a přisoudil míč Lille.
     
    85
    Na levé straně měl hodně prostoru Juan Bernat, jenž viděl před branku nabíhajícího Nordia Mukielea, který byl atakován, a tak balon netrefil Akce PSG trvala dál a Lionel Messi přihrával na hranici vápna. Jenomže Leandro Paredes také míč netrefil.
     
    84
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC:
    ze hřiště odchází Vitinha, přichází Leandro Paredes.
     
    83
    Jonathan David (Lille) chtěl pomoci obraně, když mu unikal Neymar. Kanadský útočník tak Brazilce zatáhl za rameno, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    82
    Domácí celek se rychle prokombinoval středem a mířil do otevřené obrany. Na pravé straně se nacházel Edon Žegrova, jehož snažení mířilo hodně vedle vzdálenější tyče.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC:
    ze hřiště odchází Sergio Ramos, přichází Danilo Pereira.
    ze hřiště odchází Ašraf Hakimí, přichází Nordi Mukiele.
     
    80
    Obránci Paris Saint-Germain si několikrát vyměnili balon před vlastní šestnáctkou. Až po chvíli přišel pomalý přechod na útočnou polovinu. Jenomže Lionel Messi následně nedal přesnou nahrávku.
     
    79
    V posledních minutách ztratilo utkání tempo a spíše se kombinuje ve středu hrací plochu. Je jasné, že hráči v červených dresech chtějí alespoň upravit nepříznivé skóre.
     
    78
    Na pravé straně se kolem soupeře protáhl Vitinha, který následně čekal, kdo se mu nabídne. A tak jej soupeře úspěšně atakoval, Lille bude mít další šanci k útoku.
     
    77
    Z levé strany odcentroval střídající Alan Virginius, který je velmi aktivní. Po hlavičce se natahoval Jonathan David, avšak stoper Marquinhos byl důslednější a akci soupeře překazil.
     
    75
    Neymar obloučkem hledal Kyliana Mbappého nebo Lionela Messiho. Ovšem míč mu po kopačce sjel a zamířil do náruče domácího gólmana.
     
    75
    Centr od rohového praporku mířil do malého vápna, kam se sice hnal také Presnel Kimpembe. Ovšem ve vzduchu tentokrát vládne Léo Jardim.
     
    74
    O vítězi střetnutí je dávno rozhodnuté, otázkou je, jaké skóre bude na konci zápasu. PSG znovu kombinovalo v šestnáctce soupeře a vybojovalo rohový kop.

    Michal Luxa

    Branky: 55. Bamba III – 1. Mbappé (Messi), 28. Messi (N. Mendes), 39. Hakimí (Neymar), 44. Neymar (Messi), 53. Neymar (Hakimí), 66. Mbappé (Neymar), 87. Mbappé (Neymar)

    Karty:   39. André (LIL), 83. David (LIL) – 35. Ramos (PSG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:8.
    Lille OSC: Jardim – B. Diakité, Fonte (C), Alexsandro (70. Djaló), Ismaily – André (58. Martin), Gomes – Gudmundsson (58. Virginius), Yazıcı (58. Žegrova), Bamba III – David.
    Náhradníci: Chevalier, Jakubech – Baleba, Yoro, Zedadka.

    Trenér: Paulo Fonseca

    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Ramos (81. Danilo Pereira), Marquinhos (C), Kimpembe – Hakimí (81. Mukiele), Verratti (63. Sanches), Vitinha (84. Paredes), N. Mendes (63. Bernat) – Mbappé, Messi, Neymar.
    Náhradníci: Rico – A. Diallo, Ekitike, Sarabia.

    Trenér: Christophe Galtier

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos
    bahis siteleri