Fiorentina – Juventus 1:1 (kon.) | AC Milán – Inter 3:2 (kon.) | Lazio – Neapol 1:2 (kon.)
konec
AC Milán
3:2 (1:1)
Inter Milán
Sobota 03.09.2022, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:03:06)
     
    Milánské derby končí vítězstvím AC! Rossoneri ve strhujícím utkání udolali Inter 3:2, byť měli v závěrečných minutách nejednou namále.

    O první gól se postaral ve 21. minutě Marcelo Brozović, avšak vedení Interu vydrželo pouhých sedm minut, než se prosadil hlavní hrdina utkání, Rafael Leão. Třiadvacetiletý Portugalec k vyrovnávací trefě přidal v 54. minutě asistenci na gól Oliviera Girouda a v 60. minutě zaznamenal svůj druhý úspěšný zásah. Nerazzurri zápas nezabalili a vrátili se na kontakt zásluhou střídajícího Edina Džeka, kýženého vyrovnání už se ale nedočkali i kvůli Mikeu Maignanovi, jenž dnes předvedl hned několik parádních zákroků.

    Svěřenci kouče Pioliho se díky vítězství vyšvihli s jedenácti body do čela neúplné tabulky, Inter s osmi body okupuje páté místo. Mezi milánskými celky se nachází Atalanta, AS Řím a Juventus.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 12:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:12.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Je to jasné, AC Milán zvítězí! Inter v posledním útoku a neuspěl a černo-červení ještě vystartovali do rychlého brejku, na jehož konci byla nepřesná rána Origiho.
     
    90+5
    Kousek za šestnáctkou napřáhl k zajímavé ráně pravačkou Henrich Mchitarjan, kulatý nesmysl proskákal těsně vedle pravé tyčky.
     
    90+4
    Tommaso Pobega rozehrál volný kop dlouhým nákopem. Vzápětí se zval hvizd arbitra Chiffiho, adresát Divock Origi stál v ofsajdu.
     
    90+4
    Žlutá karta pro hlavního hrdinu zápasu Rafaela Leãa. Do Portugalce narazil Federico Dimarco, křídelník pak protihráči oplácel.
     
    90+3
    Další snahy Interu zastavil útočným faulem Hakan Çalhanoğlu. Turek nesmyslně naletěl do Tommase Pobegy, přičemž balón byl úplně někde jinde.
     
    90+2
    Dánský stoper Simon Kjaer pohlídal nepovedené přenesení hry v podání Denzela Dumfriese. Autové vhazování trpělivě přenechává Theu Hernándezovi.
     
    90+1
    Dimarco centrem od rohového praporku nenašel žádného ze spoluhráčů. Posléze centroval podruhé, to ve vzduchu kraloval gólman Maignan.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Pro dlouhý odkop Simona Kjaera vyběhl gólman Samir Handanović. Sám nic složitého nevymýšlel, raději nechal tvořit Denzela Dumfriese.
     
    88
    Brahim Díaz nabral rychlost po pravém křídle a pěknou nahrávkou našel Divocka Origiho. Belgičanovi nevyšlo ideálně zpracování, z mírného záklonu zakončoval vysoko nad bránu.
     
    87
    Proti pravidlům se provinil Tommaso Pobega. Už před výskokem kontroloval pohyb Edina Džeka, do nějž posléze úmyslně strčil.
     
    86
    Nebezpečně se Brahim Díaz vydal stíhat Federica Dimarca. Italský obránce si poradil na jedničku, odvážná nahrávka na Dumfriese mu vyšla.
     
    85
    Pierre Kalulu rozehrál volný přímý kop z vlastní obranné poloviny na Mikea Maignana. Francouzský gólman po rychlém zpracování posunul hru doleva na krajana Hernándeze.
     
    84
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Matteo Darmian, přichází Robin Gosens.
     
    84
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Stefan de Vrij, přichází Danilo D'Ambrosio.

    Milan Huppert

    Branky: 28. Leão (Tonali), 54. Giroud (Leão), 60. Leão (Giroud) – 21. Brozović (Correa), 67. Džeko (Darmian)

    Karty:   9. Hernández (ACM), 32. Giroud (ACM), 51. De Ketelaere (ACM), 77. Tonali (ACM), 90+4. Leão (ACM) – 9. Dumfries (INM), 39. Brozović (INM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 12:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:12.
    AC Milán: Maignan – Calabria (C) (83. Kjaer), Kalulu, Tomori, Hernández – Tonali (83. Pobega), Binnásir – Messias (72. Saelemaekers), De Ketelaere (63. Díaz), Leão – Giroud (72. Origi).
    Náhradníci: Tătăruşanu, Mirante – Adli, Bakayoko, Ballo-Touré, Dest, Gabbia, Vranckx, Thiaw.

    Trenér: Stefano Pioli

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij (84. D'Ambrosio), A. Bastoni (63. Dimarco) – Dumfries, Barella (63. Mchitarjan), Brozović, Çalhanoğlu, Darmian (84. Gosens) – Correa (64. Džeko), La. Martínez.
    Náhradníci: Onana, Cordaz – Acerbi, Asllani, Bellanova, Gagliardini.

    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Chiffi – Meli, Peretti
    thejrc.org