Mallorca – Girona 1:1 (kon.) | Real Madrid – Real Betis 2:1 (kon.) | Real Sociedad – Atlético 1:1 (kon.)
Sevilla – Barcelona 0:3 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:3 (0:2)
FC Barcelona
Sobota 03.09.2022, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:58:33)
     
    Šlágr kola ovládla katalánská Barcelona, která na půdě Sevilly zvítězila po výborném týmovém výkonu přesvědčivě 3:0.

    Důležitý první gól vstřelil ve 21. minutě Raphinha, který rozvlnil síť hlavou. První poločas přinesl ještě jednu trefu, o níž se ve 36. minutě postaral střelou k pravé tyči Robert Lewandowski. Druhá pětačtyřicetiminutovka přinesla jen jednu branku, po výborném sklepnutí Koundého vstřelil po téměř tří a půl letech soutěžní gól stoper Eric García. Katalánci měli po většinu času zápas pevně ve svých rukách, vítězství je naprosto zasloužené.

    Svěřenci kouče Xaviho se díky získaným třem bodům vyšvihli v tabulce na druhé místo, dva body ztrácí na vedoucí Real Madrid. Naopak nadále pokračuje trápení Sevilly, která se s jedním bodem krčí na sedmnáctém místě, trenérská židle se pod Julenem Lopeteguiem začíná pořádně otřásat v základech.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:10. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:14.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po faulu na Frenkieho de Jonga si hosté kopli ještě jeden volný přímý kop. Raphinha volil centr, který nasměroval mimo dosah spoluhráčů i protihráčů.
     
    90+1
    Barcelona kontrouje závěrečné okamžiky utkání na útočné polovině, přičemž do zakončení se z pochopitelných důvodů nežene. Presink domácích je prakticky nulový.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Kdo dnes nedohraje bez žlutého trestu, to je Sergi Roberto. Do skluzu šel příliš pozdě, místo míče zasáhl levou nohou rozběhnutého Dolberga.
     
    88
    Se zpracováním dlouhého nákopu neměl Érik Lamela žádný problém. Ten měl při avizovaném centru do vápna, protože v tomto prostoru neměl protihráče, takže si úmysl rozmyslel a akci zbrzdil zpětnou nahrávkou na Susa.
     
    87
    Kolmice Gaviho na Frenkieho de Jonga neprošla, odražený míč poté získal Ansu Fati. V souboji jeden na jednoho proti Tanguyovi Nianzouovi neuspěl.
     
    86
    S lehce tečovanou střelou Ivana Rakitiće z dvaceti metrů neměl Marc-André ter Stegen vážnější problémy. Německý gólman míč bezchybně zpacifikoval v rukavicích.
     
    85
    Marcos Acuňa byl tím, kdo centroval na opačné straně. Místo na penaltu se rozhodl kulatý nesmysl přetáhnout na Dolberga, mimo jeho dosah zvedl balón Araújo.
     
    84
    Pohybem si řekl o nahrávku za obranu Ansu Fati. Jordi Alba zkusil krajana najít, jenže ve vzduchu výborně zapracoval Tanguy Nianzou.
     
    83
    Pěkné gesto od Susa, jenž převzal práci po Sergiu Busquetsovi a pořádně napnul Gaviho levou nohu tak, aby jeho bolesti odezněly co nejdříve.
     
    82
    Gaviho chytly křeče, což není dobrá zpráva nejen vzhledem k nemožnosti střídání, ale i k tomu, že příští týden startuje Liga mistrů a španělský středopolař ve zbytku střetnutí může riskovat zranění.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Barcelona vede tříbrankovým rozdílem a o jejím vítězství již není pochyb.
     
    80
    Kousek za šestnáctkou dostal příležitost ke střele Frenkie de Jong. Placírkou zakončoval technicky k pravé tyčce, hrací předmět prosvištěl těsně vedle ní.
     
    79
    Ferrán Torres nastartoval po levé lajně Ansu Fatiho. Španělský mladí se vyzkoušel procpat do pokutového území, Tanguy Nianzou mu ovšem čistě vystavil stopku.
     
    78
    Érik Lamela si zřejmě ublížil při útočném faulu na Ronalda Araúja. Trenér Julen Lopetegui musí doufat, že bude Argentinec v pořádku, dispozici už totiž nemá žádné střídání, stejně je na tom i na druhé straně Xavi.

    Milan Huppert

    Branky: 21. Raphinha, 36. Lewandowski (Koundé), 50. Eric García (Koundé)

    Karty:   33. Jordán (SEV), 66. Carmona (SEV) – 9. Dembèlé (BAR), 28. Balde (BAR), 75. Araújo (BAR), 89. S. Roberto (BAR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:10. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:14.
    Sevilla FC: Búnú – Montiel (64. Suso), Gudelj (46. Carmona), Nianzou, Acuňa – Jordán (46. Delaney), Fernando, Rakitić (C) – Lamela, Nasírí (57. Dolberg), Isco (70. Al. Gómez).
    Náhradníci: Dmitrović, Flores – Ó. Torres, Navas, Salas, Mir, Telles.

    Trenér: Julen Lopetegui

    FC Barcelona: ter Stegen – Koundé, Araújo, Eric García (55. S. Roberto), Balde (64. Alba) – Gavi, Busquets (C), Pedri (63. de Jong) – Dembèlé (63. F. Torres), Lewandowski (74. Fati), Raphinha.
    Náhradníci: I. Peña, Tenas – Depay, Kessié, Christensen, Pjanić, Piqué.

    Trenér: Xavi

    Rozhodčí: Lahoz – Cebrián, Porras

    Diváci: 40 233
    thejrc.org