Ottawa – Chicago 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:4 (kon.) | Minnesota – Dallas 2:1 (2:1 po s.n.)
Edmonton – NY Rangers 4:5 (1:2 po s.n.) | Anaheim – Los Angeles 3:6 (kon.) | St. Louis – Colorado 1:4 (kon.)
Nashville – Florida 7:3 (kon.) | Boston – NY Islanders 6:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:5 (kon.)
po s.n. (1:2)
Edmonton Oilers
4:5 (4:1, 0:1, 0:2 - 0:0)
New York Rangers
Sobota 18.02.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Alexis LAFRENIERE - 4:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Rangers.
    Rozhodující nájezd zápasu proměnil hostující ALEXIS LAFRENIERE a v šesté sérii svým bekhendovým blafákem rozhodl o dokonání obratu hostujícího celku. NY Rangers vítězí 5:4!
    53:10 Mika ZIBANEJAD - 4:4
     
    53:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Přesilovka o dva muže hostům vyšla na výbornou, po několika výměnách puku přihrál Fox za kruhy na volného MIKU ZIBANEJADA a ten ranou nad Campbellovo rameno upravil na 4:4! Asistence: Adam Fox, Artěmij Panarin.
    41:36 Alexis LAFRENIERE - 4:3
     
    41:36
    Rangers právě vstřelili branku!
    A už je to jen o jedinou branku! Po buly po Campbellově levici se od zadního mantinelu dostal puk před brankoviště, kde byl připravený ALEXIS LAFRENIERE a pohotovou střelou překonal domácího gólmana – 4:3. Asistence: Kaapo Kakko.
    26:26 Chris KREIDER - 4:2
     
    26:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté udeřili ve vlastním oslabení! McDavidovi nevyšla střela, hráči New Yorku dostali dlouhým pasem hru do středního pásma, CHRIS KREIDER chtěl přihrávat na najíždějícího spoluhráče, puk se k němu ale vrátil a on bekhendem překonal přemisťujícího se Campbella – 4:2. Asistence: Adam Fox, Ryan Lindgren.
    18:27 Leon DRAISAITL - 4:1
     
    18:27
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nakonec je ale přesilovka opět využitá. McDavid sice se svou střelou na gólmana nevyzrál, ale pak sám zpoza branky přihrál na pravý kruh na LEONA DRAISAITLA a ten ranou ke vzdálenější tyčce Šesťorkina překonal – 4:1. Asistence: Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins.
    13:36 Chris KREIDER - 3:1
     
    13:36
    Rangers právě vstřelili branku!
    Přesilovka je poměrně rychle využitá a hosté se vrací do hry. V útočném pásmu jsme viděli kombinaci na jeden dotyk, obrana Edmontonu byla doslova rozebrána a CHRIS KREIDER to měl se sklepnutím z brankoviště jednoduché – 3:1. Asistence: Mika Zibanejad, Artěmij Panarin.
    12:30 Derek RYAN - 3:0
     
    12:30
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A hned je tu další úder domácích. Ti se po buly natlačili do útočného pásma, po vyjetí zpoza branky přišla křížná přihrávka na pravý kruh, kde byl DEREK RYAN a ten ranou na lapačku překonal Šesťorkina – 3:0. Asistence: Zach Hyman, Jesse Puljujärvi.
    12:11 Tyson BARRIE - 2:0
     
    12:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    No a ta přináší druhý gólový úspěch. McLeod ještě z dobré pozice neuspěl, když z bekhendu mířil nad břevno, akce ale pokračovala, zpoza branky se puk dostal mezi kruhy, kde si najel TYSON BARRIE a ten už mířil přesně – 2:0. Asistence: Warren Foegele, Mattias Janmark.
    07:52 Ryan NUGENT-HOPKINS - 1:0
     
    07:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovka je bleskově využitá a domácí vedou. Po kombinaci v útočném pásmu se před Šesťorkinem snažil o zakončení Hyman, první pokus skončil na brankáři, druhý se od tyčky odrazil na hůl RYANA NUGENT-HOPKINSE a ten zblízka doklepl za brankovou čáru – 1:0. Asistence: Zach Hyman, Connor McDavid.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 8. Nugent-Hopkins (Hyman, McDavid), 13. Barrie (Foegele, Janmark), 13. Ryan (Hyman, Puljujärvi), 19. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins) – 14. Kreider (Zibanejad, Panarin), 27. Kreider (Fox, R. Lindgren), 42. Lafreniere (Kakko), 54. Zibanejad (Fox, Panarin), rozh. náj. Lafreniere

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Ryan Nugent-Hopkins (EDM)
    1:1   Kaapo Kakko (NYR)
    2. série:
    1:1   Connor McDavid (EDM)
    1:1   Artěmij Panarin (NYR)
    3. série:
    1:1   Leon Draisaitl (EDM)
    1:1   Mika Zibanejad (NYR)
    4. série:
    1:1   Tyson Barrie (EDM)
    1:1   Vladimir Tarasenko (NYR)
    5. série:
    1:1   Derek Ryan (EDM)
    1:1   Filip Chytil (NYR)
    6. série:
    1:1   Kailer Yamamoto (EDM)
    1:2   Alexis Lafreniere (NYR)


    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Yamamoto, Draisaitl (A), E. Kane – Janmark, R. McLeod, Foegele – Puljujärvi, Ryan.
    Trenér: Jay Woodcroft

    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, B. Schneider, Mikkola – Tarasenko, Zibanejad, Kreider (A) – Vesey, Trocheck, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Gauthier, Leschyshyn, Goodrow.
    Trenér: Gerard Gallant

    Rozhodčí: Charron, Blandina – Galloway, Jackson

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri