West Ham – Aston Villa 1:1 (kon.) | Fulham – Arsenal 0:3 (kon.) | Manchester Utd. – Southampton 0:0 (kon.)
Newcastle – Wolverhampton 2:1 (kon.)
konec
Fulham FC
0:3 (0:3)
Arsenal FC
Neděle 12.03.2023, 15:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Arsenal se zapisuje do historie, protože v pěti londýnských derby vždy zvítězil a neinkasoval. Hostující celek od úvodních minut potvrzoval roli papírového favorita a v prvním poločase vsítil tři branky. Do druhého poločasu už nastoupil s vědomím, že nemá kam pospíchat a spíše souboj dohrával. Naopak Fulham do předu téměř nic nepředvedl a dalo by se říct, že odehrál jedno z nejhorších utkání v letošní sezoně.

    The Gunners znovu unikli Manchesteru City na pět bodů a mohou v klidu pracovat na dalším střetnutí. Naopak Fulham zůstává na osmé pozici, alespoň prozatím. Pro dnešek je to ode mě už vše, a tak se s vámi loučím. (16:56:01)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dnešní utkání sleduje 24 426 diváků.
     
    90+3
    Sám na branku Fulhamu mohl postupovat Fábio Vieira, který zakopl pravou nohu, ovšem hlavní rozhodčí chybně odpískal faul na hráče Arsenalu.
     
    90+2
    Další hlavičkový souboj vyhrál Aleksandar Mitrović a Daniel James mu balon chtěl před branku vrátit. Ovšem trefil soupeře, čímž vybojoval rohový kop.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Centr od rohového praporku odvrátil Aleksandar Mitrović, ovšem balonu se na hranici vápna chopil Fábio Vieira. Jeho pokus mířil po zemi na zadní tyčku, avšak byl zablokovaný hradbou těl v bílých dresech.
     
    89
    Zleva se snažil odcentrovat nově příchozí Kieran Tierney, jehož snažení bylo sražené na další rohový kop.
     
    88
    Kolem soupeře se protáhl Reiss Nelson, který následně přihrával do druhé vlny, kde se nacházel Martin Ödegaard. Kapitán halfvolejem ale zamířil kousek nad břevno. Další parádní akce hostujícího mužstva!
     
    87
    Centr z levé strany mířil na hranici vápna, kde Bobby Decordova-Reid zpracoval míč pro spoluhráče. Harry Wilson rychle zakončoval, ale také mířil jen nad horní tyčku branky.
    85. Gabriel Jesus (ARS)
     
    85
    Gabriel Jesus patičkou uvolnil Fábia Vieiru, který mu na hranici vápna balon vrátil. Brazilský útočník ale v jasné pozici trefil nohu německého brankáře Fulhamu.
     
    84
    Další přihrávka mířila na Aleksandara Mitroviće, který se nacházel v ofsajdu. Arsenal se chopil míče, ale pomalu zakládá akci z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    83
    Hráči v černých dresech už nikam nespěchají a nechávají spíše hrát soupeře. Fulham se snaží o kombinaci, jenomže k brance Arsenalu se téměř nedostávají.
     
    81
    Za rozhodnutého stavu vstupujeme do poslední desetiminutovky zápasu. Vše nasvědčuje tomu, že Arsenal v pohodě zvítězí a znovu odskočí Manchesteru City na pět bodů.
     
    80
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Ben White, přichází Takehiro Tomijasu.
     
    80
    Gabriel Jesus si obhodil soupeře a následně našel nabíhajícího Reisse Nelsona, který si míč zaseknul, ale následně o něj přišel.
     
    78
    Hostující celek znovu kombinuje na útočné polovině a Gabriel Jesus je fanoušky Arsenalu oceněný jásotem po každém doteku s balonem.
     
    77
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Gabriel Jesus,
    ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Fábio Vieira.

    Michal Luxa

    Branky: 21. Magalhães (Trossard), 26. Martinelli (Trossard), 45+2. Ödegaard (Trossard)

    Karty:   74. Ödegaard (ARS)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:9.
    Fulham FC: Leno – Tete, Adarabioyo, Ream /C/, Robinson – Reed, Lukić – Decordova-Reid, Pereira (76. Wilson), Solomon (76. James) – Mitrović.
    Náhradníci: Rodák, Wickens – Diop, Vinícius, Harris, Robinson, Francois.

    Trenér: Marco Silva

    Arsenal FC: Ramsdale – White (80. Tomijasu), Saliba, Magalhães, Zinčenko (72. Tierney) – Ødegaard /C/, Partey, Xhaka – Saka (72. Nelson), Trossard (77. Jesus), Martinelli (77. Vieira).
    Náhradníci: Turner – Holding, Jorginho, Smith-Rowe.

    Trenér: Mikel Arteta

    Rozhodčí: Coote – Cook, Wood

    Diváci: 24 426
    thejrc.org