Toulouse – Clermont Foot 2:2 (kon.) | Le Havre – Lorient 3:0 (kon.) | Lille – Montpellier 1:0 (kon.)
Méty – Remeš 2:2 (kon.) | Nice – Štrasburk 2:0 (kon.) | Lyon – PSG 1:4 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:4 (0:4)
Paris Saint-Germain
Neděle 03.09.2023, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer. Vítám vás při sledování šlágru 4. kola francouzské Ligue 1, u zápasu mezi Lyonem a PSG.
     
    Olympique Lyon

    Lyon prožívá mizerný úvod sezóny, když i po třech kolech stále čeká na premiérové vítězství a na kontě má jediný bod za bezbrankovou remízu v Nice, nestačil na Štrasburk a Montpellier. Svěřenci zkušeného trenéra Blanca si určitě plánovali před sezónou, že v bitvě o mistrovský titul vyzve PSG, ale aktuálně to tak nevypadá. Už předsezónní příprava naznačila, že Lyon na tom není úplně nejlépe, neboť z pěti zápasů vyhrál jedinkrát, k tomu přidal čtyři porážky.
     
    Paris Saint-Germain

    Mužstvo z hlavního města mělo minulou sezónu až nečekaně velké problémy se ziskem očekávaného mistrovského titulu, který nakonec urvalo s náskokem jediného bodu na druhé Lens. Ani Pařížanům úvod sezóny nevyšel úplně ideálně, po remízách s Lorientem a Toulouse se ve třetím kole konečně dočkali vítězství, vicemistra Lens na domácí půdě porazili výsledkem 3:1, přičemž dva góly vstřelil Kylian Mbappé, který se po sporech s vedením vrátil do mužstva a je připraven opět podávat stoprocentní výkony.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: Lopes – Mata, Ćaleta-Car, Diomande, Tagliafico – Tolisso (C), Maitland-Niles – Cherki, Caqueret, Nuamah – Kadewere.
    Náhradníci: Riou – Alvero, El Arouch, Henrique, Jeffinho, Kumbedi, O'Brien, Baldé, Lepenant.
    Trenér: Laurent Blanc

    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Škriniar, Hernández – Zaïre-Emery, Ugarte, Vitinha – O. Dembélé, Asensio, Mbappé.
    Náhradníci: Navas, Tenas – Barcola, Kurzawa, Ndour, Danilo, Ramos, Ruiz, Soler.
    Trenér: Luis Enrique

    Rozhodčí: Wattellier – Danos, Evrard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Fotbalisté PSG pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy tmavě modré.
     
    3
    Kylian Mbappé si poradil se zpracováním ostré přihrávky, jenže klička na Sinalyho Diomandeho vůbec nevyšla, zadák Lyonu úspěšně odkopával.
     
    3
    Uvidíme brzký pokutový kop, který bude kopat favorizované hostující mužstvo. Gólman Lopes rozehrál středem na Tolissa, domácí kapitán se po mizerném zpracování nechal obrat Ugartem a uvnitř vápna následně soka zezadu podrazil. Nebylo co řešit.
    3. Tolisso po špatném zpracování podrazil Ugarteho a zařídil penaltu pro PSG
     
    4
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Úřadující mistr se ujímá vedení! Dle očekávání se exekuce penalty chopil KYLIAN MBAPPÉ, který tedy balón po levé ruce nekopl vůbec dobře, Lopes navíc trefil směr střely, ale měl smůlu, protože se míč od jeho levé nohy zvedl stále ještě do sítě.
    4. Kylian MBAPPÉ - 0:1
     
    6
    Bude zajímavé sledovat, jak domácí celek zareaguje na nepovedený úvod střetnutí. Času na zvrat je stále dostatek, není třeba klesat na mysli.
     
    7
    Do pokutového území dostal nahrávku Tino Kadewere, jenž prováhal ideální moment ke střele, nakonec trefil bránícího Marquinhose.
     
    8
    Ašraf Hakimí vyslal nákop po levé lajně. Kulatý nesmysl mířil k Marcu Asensiovi, španělského reprezentanta zradilo zpracování.
     
    9
    Pravým křídlem pokusil štěstí Ousmane Dembélé. Věřil si jeden na jednoho proti Nicolási Tagliaficovi, úspěšnější byl bránící Argentinec.
     
    10
    Protože Lucas Hernández neměl komu nahrát směrem dopředu, tak se na polovině hřiště otočil a do kombinace zapojil i gólmana Donnarummu.
     
    11
    Poprvé v dresu Lyonu a hned v základní sestavě. Ernest Nuamah zkoušel protancovat až do vápna, ztroskotal na Milanu Škriniarovi.
     
    12
    Blancova družina dává jasně najevo, že favoritovi nedá nic zadarmo. Na hranici velkého vápna si našel prostor ke střele Rayan Cherki, avšak rozvlnil jen boční síť.
     
    13
    Až mimo velké vápno si pro malou domů vyběhl Anthony Lopes, před Mbappém z první odkopával na útočnou polovinu.
     
    14
    Přestože Ernest Nuamah mohl přihrávat pod sebe Cherkimu, tak si věřil individuálně proti třem konkurentům a dle očekávání o balón přišel, čímž spoluhráče pořádně rozčílil.
     
    15
    Milan Škriniar vyvezl balón na útočnou polovinu, načež zkoušel oblouček na Kyliana Mbappého, jenž po rychlém zpracování střílel vedle levé tyče.
     
    16
    Tentokráte Mbappé v roli asistenta, když na levé křídlo přihrál Vitinhovi, ten se procpal do vápna a vystřelil do středu brány, krajan Lopes snadno zakročil.
     
    17
    Do hry často zapojovaný Alonso Lopes si po další malé domů dovolil posunout balón kolem Ugarteho, vzápětí našel povedeným nákopem u levé lajny osamoceného Cherkiho.
     
    18
    Vysokou rychlost nabral Ousmane Dembélé, od pravé lajny se dostal těsně za velké vápno, odkud nahrával doleva Vitinhovi, střelu v pádu zblokoval Sinaly Diomande.
     
    19
    Zbytečně postupnou kombinaci uspěchal pasem z první Danilo, navíc do země nikoho, takže Lyon čeká autové vhazování.
     
    20
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Enriqueho družina odskakuje na rozdíl dvou branek! AŠRAF HAKIMÍ vyslal nahrávku po pravé ruce Dembélému a spěchal do vápna, kam od Francouze přišel centr, ten Lopes pouze vyrazil před sebe právě k všudypřítomnému marockému reprezentantovi, jenž si píchl balón doleva a potom ho bez problémů usměrnil za brankovou čáru.
    20. Ašraf HAKIMÍ - 0:2
     
    22
    Vitinha zasekávačkou posadil osobního strážce a vyslal střílený centr do vápna, Maxence Caqueret na dlouhou nohu zabránil balónu v cestě za Asensiem.
     
    23
    Hostující gólman Gianluigi Donnarumma ukázal, že mu hra nohama není cizí. Zvládl rychlé zpracování a podél Kadewereho rozehrál na Hernándeze.
     
    24
    V blízkosti rohového praporku centroval Corentin Tolisso. Lehce vystrašil Donnarummu, naštěstí pro gólmana se míč nakonec zatočil ven z brány a mimo dosah ostatních protihráčů.
     
    25
    Dlouhý nákop na polovinu hřiště napálil Lucas Hernández, Kylian Mbappé neměl v hlavičkovém souboji s Dujem Ćaleta-Carem žádnou šanci.
     
    26
    Úřadující mistr kontroluje hru trpělivou kombinací kolem poloviny hřiště. Středopolař Manuel Ugarte si nevěřil na průnik, proto volil pas na kapitána Marquinhose.
     
    27
    Domácím nelze upřít snaha, ale směrem dopředu chybí potřebný moment překvapení. Kličkujícího Cherkiho bez problémů odzbrojil Škriniar.
     
    28
    Marně se o autové vhazování hlásil Corentin Tolisso, po souboji s Asensiem se právě od něj míč odrazil za postranní čáru.
     
    29
    Výborně zapracoval směrem dozadu i Lucas Hernández, skluzem přijel pod nohy Ernesta Nuamaha a balón odpálil do zámezí.
     
    30
    Lyon zvolil rozehrávku rohového kopu po nejistém obranném zákroku Hakimího na krátkou vzdálenost. Otevřeným prostorem dostal přízemní pas levačkou Duje Ćaleta-Car, ostrá střela rozvlnila boční síť.
     
    31
    Pozornost na sebe strhl Rayan Cherki, který dostal přihrávku do středu, načež se rozhodl zhruba z osmnácti metrů vypálit, tvrdou střelu Gianluigi Donnarumma parádním zákrokem pravou rukou vytáhl nad břevno.
     
    32
    Velká příležitost také na druhé straně. PSG ubránilo rohový kop a ve třech vyrazilo do protiútoku. Přihrávku Mbappého zleva Asensio patičkou parádně prodloužil na volného Ašrafa Hakimího, padajícího Lopese zachránilo po ráně Maročana břevno.
    32. Hakimí na konci rychlého protiútoku orazítkoval břevno
     
    33
    S velkými šancemi se teď roztrhl pytel! V pokutovém území si zpracoval balón Corentin Tolisso a zaváhání předcházející prvnímu gólu chtěl odčinit dobře mířenou střelu do pravého dolního rohu, jenže Donnarumma ukázal perfektní reflexy a konečky prsty pravé ruky udržel čisté konto.
     
    34
    Hodně nepovedený nákop do pokutového území v podání Rayana Cherkiho, kulatý nesmysl doputoval pomalou rychlostí až k brankáři.
     
    35
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Manuel Ugarte vymýšlel nákop na Marca Asensia, který ale musel zpomalit, poté neuspěl jeden na jednoho proti Diomandemu.
     
    36
    Kylian Mbappé se stáhl na levé křídlo, odkud přenášel centr na zadní tyčku, Ousmane Dembélé na hrací předmět nedoskočil.
     
    37
    Hosté kontrolují míč na útočné polovině. Hlouběji do pole si sběhl Mbappé a narazil Hakimímu, ten posléze nepřesně přenášel na Dembélého.
     
    38
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Jak ten fotbal vypadá jednoduše! Trpělivou kombinační akci zrychlil Ugarte dokonalou kolmicí mezi dva protihráče na MARCA ASENSIA, jenž si převzal balón do pohybu a levačkou zakončoval přes bezmocného Lopese.
    38. Marco ASENSIO - 0:3
     
    40
    Protože neměl komu nahrát, tak Maxence Caqueret vypálil z velké vzdálenosti a Donnarummu nevystrašil, bylo zřejmé, že míč proletí nad břevnem.
     
    41
    O něco lepší pokus vyprodukoval Rayan Cherki, jenž si na levé straně posunul balón blíže středu brány, technický pokus zakroutil o kousek vedle zadní tyče.
     
    42
    Podobné zakončení na druhé straně vyzkoušel Kylian Mbappé. Moc nechybělo, i francouzská hvězda však mířila o pár čísel vedle cílového zařízení.
     
    43
    Mbappé mohl z první sklepávat doprava Vitinhovi, jenže šanci prováhal, pak se zamotal do kliček a této skutečnosti využil pozorný Nicolás Tagliafico.
     
    44
    Standardku v podobě rohového kopu obstaral Maxence Caqueret a povedlo se mu zakroutil míč na hlavu Sinalyho Diomandeho, jehož pokus proskákal vedle levé tyče.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Do vnitra pokutového území se proháčkoval Rayan Cherki, aby nakonec napálil dobře postaveného Marquinhose, odražený balón si našel Tolisso, leč slabou přízemní střelou poslal jen slabý pozdrav Donnarummovi.
     
    45+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Chybná rozehrávka Diomandeho potrestána gólem do šatny! Asensio nevymýšlel a vyslal parádní pas středem na KYLIANA MBAPPÉHO, útočník se bez sebemenších problémů odpoutal od Maty a tváří v tvář Lopesovi mířil nechytatelně do pravého dolního rohu.
    45+1. Kylian MBAPPÉ - 0:4
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úřadující mistr rozhodl šlágr 4. kola proti Lyonu hned v prvním poločase, v němž nadělil nebohému soupeři čtyři góly. Brzký gól vsítil ve 4. minutě Kylian Mbappé, jenž proměnil penaltu po faulu Tolissa na Diomandeho, načež se na střeleckou listinu zapsali také Ašraf Hakimí, Marco Asensio a v nastaveném čase podruhé udeřil Kylian Mbappé, když si suverénně poradil v situaci jeden na jednoho proti brankáři. Žádné drama se s velkou pravděpodobností konat ve druhé půli nebude, přitom Lyon měl také zajímavé příležitosti, ale buď je špatně vyřešil, nebo zasáhl skvěle chytající Donnarumma, za zmínku stojí především jeho skvělý zákrok pravou rukou proti prudké ráně Tolissa k pravé tyči.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Tino Kadewere, přichází Mama Baldé.
     
    47
    Je možná poněkud překvapivé, že domácí trenér Blanc udělal o poločasové přestávce pouze jednu změnu v sestavě, na hrot útoku se místo nevýrazného Kadewereho postavil Mama Baldé.
     
    47
    Na hattrick měl políčeno Kylian Mbappé, jenž dostal přihrávku za obranu a tvrdou střelu napálil do břevna, ovšem i kdyby uspěl, tak by gól neplatil pro ofsajd.
     
    48
    První žlutou kartu střetnutí si vysloužil hostující bek Lucas Hernández, jenž se postavil do cesty Rayanovi Cherkimu a ten přepadl přes soupeřovu zadní část těla.
     
    49
    Hosté pokračují v dominanci na útočné polovině. Při kombinaci nikam přehnaně nespěchají, což je vzhledem k výsledku pochopitelné.
     
    50
    Warren Zaïre-Emery rozvinul akci k pravé lajně na Ousmaneho Dembélého, který se odpoutal od Tagliafica, Argentinec nakonec soka zezadu stáhl k zemi.
     
    51
    Hodně okatou kličku po pravé lajně zkoušel Ousmane Dembélé, Nicolás Tagliafico si v tomto případě počínal čistý způsobem, navíc balón získal.
     
    52
    Marquinhosem těsně bráněný Mama Baldé zvolil nepovedený střílený centr na hranici šestnáctky, před Cherkim úřadoval Warren Zaïre-Emery.
     
    53
    Křídelník Ousmane Dembélé si neúmyslně narazil s protihráčem, přes Vitinhu pokračovala akce na levou stranu šestnáctky k Mbappému, jeho střelu Clinton Mata zblokoval na roh.
     
    54
    Po rozehrávce na krátkou vzdálenost střílel zpoza velkého pokutového území Vitinha, s ránou doprostřed brány neměl Lopes výraznější problémy.
     
    55
    Pohybem si řekl o přihrávku za obranu Ašraf Hakimí a dočkal se jí, ani na dlouhou nohu však na míč nedosáhl, hrací předmět doputoval až k brankáři.
     
    56
    Nebezpečí na druhé straně. Zprava zajímavě centroval Rayan Cherki, Mama Baldé se přes Marquinhose nenatlačil k dostatečně kvalitnímu zakončení.
     
    57
    PSG bylo blízko pátému vstřelenému gólu. Dobře provedený centr si našel Ousmane Dembélé, bezmocného Lopese dnes už podruhé zachránilo břevno.
     
    58
    Na žluté karty je vyrovnáno. Ainsley Maitland-Niles šel do skluzu příliš pozdě, místo balónu trefil pronikajícího beka Hernándeze.
     
    59
    Krásně se Ernest Nuamah protáhl za Milana Škriniara, ovšem zakončení už postrádalo potřebnou kvalitu, střela totiž trefila Donnarummu.
     
    60
    Dalekonosným projektilem vyzkoušel štěstí Marco Asensio. Anthony Lopes mohl zůstat ledově klidným, míč zamířil vysoko nad břevno.
     
    61
    Ousmane Dembélé se zachoval nesobecky a vyslal dopředu Mbappého, který sice ukličkoval Lopese, ale dostal se ze střelecké pozice, z úhlu už si na zakončení netroufl.
     
    62
    Do pokutového území dostal nahrávku Warren Zaïre-Emery, jenž ještě cpal balón na Mbappého, to se mu přes Diomandeho nepovedlo.
     
    63
    Hosté kopali rohový kop, přičemž centr si našel Milan Škriniar, hlavičku o zem usměrnil do připravených Lopesových rukavic.
     
    64
    Vzápětí Milan Škriniar zabral i směrem dozadu, zakřižoval Mamu Baldého amíč mu zvládl vypíchnout mimo hrací plochu.
     
    65
    Brzy Kylian Mbappé pochopil, že proti třem neuspěje, proto nahrával po pravé ruce Ousmanemu Dembélému, tvrdá rána křídelníka prosvištěla těsně vedle levé tyče.
     
    66
    Narážečka mezi Ousmanem Dembélém a Kylianem Mbappém nevyšla, zpětnou přihrávku přečetl Sinaly Diomande a míč získal pro sebe.
     
    67
    PSG nepřipouští žádné drama, nadále po většinu času drží míč na kopačkách a soupeře nechává běhat bez balónu, to samozřejmě stojí cenné síly navíc.
     
    68
    Po pravé straně nabral velkou rychlost Ašraf Hakimí. Na Caquereta si netroufl a přihrávku na Dembélého vystihl Diomande.
     
    69
    Poté, co Clinton Mata odzbrojil Vitinhu, tak volil malou domů na Lopese, portugalský brnakář odkopával z první na polovinu soupeře.
     
    70
    Fantastický Gianluigi Donnarumma! Italský gólman moc dobře věděl, jak se postavit, aby ho trefila prudká hlavička Nuamaha po centru od praporku, následně Škriniar zabránil v dorážce Diomandemu.
     
    71
    Na hranici pravidel zastavil Marquinhos rozběhnutého Nuamaha, arbitr Wattellier nechal ve hře pokračovat bez přerušení.
     
    72
    Tak pozor! Watellier dostal pokyn do sluchátka, ať se jde podívat na opakovaný záběr souboje mezi Tagliaficem a Zaïre-Emerym bezprostředně po Donnarummově perfektním zákroku proti Nuamahovi.
     
    73
    Bude se kopat penalta! Opakované záběry odhalily, že Warren Zaïre-Emery podrazil o dorážku se snažícího Tagliafica, kromě způsobené penalty dostal středopolař ještě žlutou kartu navrch.
    73. Zaïre-Emery podrazil Taglifica, penalta pro Lyon
     
    74
    Lyon právě vstřelil branku!
    Při neúčasti vykartovaného Lacazettea si vzal penaltu na starosti CORENTIN TOLISSO a poradil si s obrovským přehledem, vzal si krátký rozběh, v průběhu zabrzdil, počkal si na pohyb brankáře a balón poslal suverénně k levé tyči.
    74. Corentin TOLISSO - 1:4
     
    75
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Bradley Barcola.
     
    75
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Gonçalo Ramos.
     
    75
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Manuel Ugarte, přichází Fabián Ruiz.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Ernest Nuamah, přichází Jeffinho.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Rayan Cherki, přichází Skelly Alvero.
     
    77
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Fabián Ruiz. Španěl se nedíval doleva ani doprava, prostě postupoval rovně, na hranici šestnáctky jej čistě zastavil Sinaly Diomande.
     
    78
    Hromadně se píská na Bradleyho Barcolu, který přestoupil do PSG před letošní sezónou právě z Lyonu. Nyní dokázal píchnout míč na Ramose, jenž z úhlu prověřil Lopesovu pozornost.
     
    79
    Dlouhý nákop prodlužoval Kylian Mbappé za sebe do prostoru, kde neměl žádného spoluhráče, balón opět doskákal pouze k brankáři.
     
    80
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Corentin Tolisso, přichází Johann Lepenant.
     
    81
    Warren Zaïre-Emery si rozmyslel rozehrávku dopředu, pod tlakem Caquereta se natočil čelem k vlastní bráně a vybral si Marquinhose.
     
    82
    Sebevědomě si Fabián Ruiz počínal mezi třemi protihráči, nezbavoval se zbrkle balónu a zkontroloval postavení kolegů, u pravé lajny si vybral Hakimího.
     
    83
    Vitinha sice obelstil osobního strážce, ale v momentě, kdy postupoval čelem k vlastní bráně, posléze přenesl balón doprava na Barcolu.
     
    84
    Při souboji s protihráčem přišel Bradley Barcola o pravou kopačku, ani tato skutečnost však Wattelliera nepřiměla k přerušení hry.
     
    85
    Nechybělo moc, aby Bradley Barcola okořenil svůj premiérový start v novém dresu, navíc proti svému bývalému zaměstnavateli, gólem! Obdržel výbornou nahrávku za obranu, protihráče udržel na zádech, přes Lopese však loboval pouze vedle levé tyčky.
    85. Barcola píchl míč vedle levé tyče
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Warren Zaïre-Emery, přichází Cher Ndour.
     
    87
    Po delší době se do záběru kamer dostal i Gianluigi Donnarumma po malé domů od Hernándeze, po rychlém zpracování přenášel doprava, kde byl Hakimí.
     
    88
    Pravé Hakimímu vzápětí nevyšla další malá domů, navíc před sebe pustil Jeffinga, leč Brazilec napálil jenom dobře vyběhnuvšího a včas reagujícího Donnarummu.
     
    89
    Přes Hernándeze a Mbappého míč doputoval až ke Gonçalu Ramosovi, jenž se kousek za vápnem snažil nafilmovat volný přímý kop, arbitr Wattellier celou situaci dobře viděl a do píšťalky nepískl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Není bez překvapení, že se Kylian Mbappé pokouší o hattrick a byl teď hodně rozhněvaný, že z levé strany šestnáctky mířil k přední tyči, ale rozvlnil jenom boční síť.
     
    90+2
    Jeffinho se od levé lajny prohnal do středu hřiště těsně za velké vápno, odkud vypálil tvrdou střelu nártem, tu zblokoval dobře postavený Slovák Milan Škriniar.
     
    90+3
    Zápas se dohrává už jenom z povinnosti. Fabián Ruiz ještě vyzkoušel dlouhý nákop za obranu na Mbappého, toho odstavil Nicolás Tagliafico.
     
    90+4
    A nakonec ještě jedna útočná akce úřadujícího mistra, kdy si za velkým vápnem troufl na střelu Fabián Ruiz, napálil však prvního clonícího soka.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    PSG ve šlágru 4. kola Ligue 1 potvrdilo roli favorita, na stadiónu Lyonu zvítězilo přesvědčivým výsledkem 4:1.

    Hosté rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, během nějž vstřelili všechny čtyři góly. Gólový účet načal proměněnou penaltou Kylian Mbappé, na nějž posléze navázali Ašraf Hakimí s Marcem Asensiem, aby následně v nastaveném čase znovu úřadoval Kylian Mbappé, který zaznamenal druhou branku v utkání. Druhá půle přinesla jedinou trefu do černého a zařídil ji domácí kapitán Corentin Tolisso, jenž proměnil penaltu střelou do protipohybu jinak fantasticky chytajícího Donnarummy.

    Svěřenci kouče Enriqueho si polepšili na osm bodů a v tabulce jim náleží druhá příčka s dvoubodovým mankem na vedoucí Monaco. Lyon naproti tomu prožívá mizerný úvod sezóny, zůstává s jedním bodem na chvostu celé tabulky osmnáctý.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5. (22:44:39)

    Milan Huppert

    Branky: 74. Tolisso (pen.) – 4. Mbappé (pen.), 20. Hakimí, 38. Asensio (Ugarte), 45+1. Mbappé (Asensio)

    Karty:   58. Maitland-Niles (LYO) – 48. Hernández (PSG), 73. Zaïre-Emery (PSG)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5.
    Olympique Lyon: Lopes – Mata, Ćaleta-Car, Diomande, Tagliafico – Tolisso (C) (80. Lepenant), Maitland-Niles – Cherki (76. Alvero), Caqueret, Nuamah (76. Jeffinho) – Kadewere (46. M. Baldé).
    Náhradníci: Riou – El Arouch, Henrique, Kumbedi, O'Brien.

    Trenér: Laurent Blanc

    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Škriniar, Hernández – Zaïre-Emery (86. Ndour), Ugarte (75. Ruiz), Vitinha – O. Dembélé (75. Barcola), Asensio (75. Ramos), Mbappé.
    Náhradníci: Navas, Tenas – Kurzawa, Danilo, Soler.

    Trenér: Luis Enrique

    Rozhodčí: Wattellier – Danos, Evrard
    bahis siteleri