Toulouse – Clermont Foot 2:2 (kon.) | Le Havre – Lorient 3:0 (kon.) | Lille – Montpellier 1:0 (kon.)
Méty – Remeš 2:2 (kon.) | Nice – Štrasburk 2:0 (kon.) | Lyon – PSG 1:4 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:4 (0:4)
Paris Saint-Germain
Neděle 03.09.2023, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Pravé Hakimímu vzápětí nevyšla další malá domů, navíc před sebe pustil Jeffinga, leč Brazilec napálil jenom dobře vyběhnuvšího a včas reagujícího Donnarummu.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Warren Zaïre-Emery, přichází Cher Ndour.
    85. Barcola píchl míč vedle levé tyče
     
    85
    Nechybělo moc, aby Bradley Barcola okořenil svůj premiérový start v novém dresu, navíc proti svému bývalému zaměstnavateli, gólem! Obdržel výbornou nahrávku za obranu, protihráče udržel na zádech, přes Lopese však loboval pouze vedle levé tyčky.
     
    80
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Corentin Tolisso, přichází Johann Lepenant.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Rayan Cherki, přichází Skelly Alvero.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Ernest Nuamah, přichází Jeffinho.
     
    75
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Manuel Ugarte, přichází Fabián Ruiz.
     
    75
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Gonçalo Ramos.
     
    75
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Bradley Barcola.
    74. Corentin TOLISSO - 1:4
     
    74
    Lyon právě vstřelil branku!
    Při neúčasti vykartovaného Lacazettea si vzal penaltu na starosti CORENTIN TOLISSO a poradil si s obrovským přehledem, vzal si krátký rozběh, v průběhu zabrzdil, počkal si na pohyb brankáře a balón poslal suverénně k levé tyči.
    73. Zaïre-Emery podrazil Taglifica, penalta pro Lyon
     
    73
    Bude se kopat penalta! Opakované záběry odhalily, že Warren Zaïre-Emery podrazil o dorážku se snažícího Tagliafica, kromě způsobené penalty dostal středopolař ještě žlutou kartu navrch.
     
    72
    Tak pozor! Watellier dostal pokyn do sluchátka, ať se jde podívat na opakovaný záběr souboje mezi Tagliaficem a Zaïre-Emerym bezprostředně po Donnarummově perfektním zákroku proti Nuamahovi.
     
    70
    Fantastický Gianluigi Donnarumma! Italský gólman moc dobře věděl, jak se postavit, aby ho trefila prudká hlavička Nuamaha po centru od praporku, následně Škriniar zabránil v dorážce Diomandemu.
     
    58
    Na žluté karty je vyrovnáno. Ainsley Maitland-Niles šel do skluzu příliš pozdě, místo balónu trefil pronikajícího beka Hernándeze.
     
    57
    PSG bylo blízko pátému vstřelenému gólu. Dobře provedený centr si našel Ousmane Dembélé, bezmocného Lopese dnes už podruhé zachránilo břevno.
     
    48
    První žlutou kartu střetnutí si vysloužil hostující bek Lucas Hernández, jenž se postavil do cesty Rayanovi Cherkimu a ten přepadl přes soupeřovu zadní část těla.
     
    47
    Na hattrick měl políčeno Kylian Mbappé, jenž dostal přihrávku za obranu a tvrdou střelu napálil do břevna, ovšem i kdyby uspěl, tak by gól neplatil pro ofsajd.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Tino Kadewere, přichází Mama Baldé.
    45+1. Kylian MBAPPÉ - 0:4
     
    45+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Chybná rozehrávka Diomandeho potrestána gólem do šatny! Asensio nevymýšlel a vyslal parádní pas středem na KYLIANA MBAPPÉHO, útočník se bez sebemenších problémů odpoutal od Maty a tváří v tvář Lopesovi mířil nechytatelně do pravého dolního rohu.
    38. Marco ASENSIO - 0:3
     
    38
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Jak ten fotbal vypadá jednoduše! Trpělivou kombinační akci zrychlil Ugarte dokonalou kolmicí mezi dva protihráče na MARCA ASENSIA, jenž si převzal balón do pohybu a levačkou zakončoval přes bezmocného Lopese.
     
    33
    S velkými šancemi se teď roztrhl pytel! V pokutovém území si zpracoval balón Corentin Tolisso a zaváhání předcházející prvnímu gólu chtěl odčinit dobře mířenou střelu do pravého dolního rohu, jenže Donnarumma ukázal perfektní reflexy a konečky prsty pravé ruky udržel čisté konto.
    32. Hakimí na konci rychlého protiútoku orazítkoval břevno
     
    32
    Velká příležitost také na druhé straně. PSG ubránilo rohový kop a ve třech vyrazilo do protiútoku. Přihrávku Mbappého zleva Asensio patičkou parádně prodloužil na volného Ašrafa Hakimího, padajícího Lopese zachránilo po ráně Maročana břevno.
     
    31
    Pozornost na sebe strhl Rayan Cherki, který dostal přihrávku do středu, načež se rozhodl zhruba z osmnácti metrů vypálit, tvrdou střelu Gianluigi Donnarumma parádním zákrokem pravou rukou vytáhl nad břevno.
    20. Ašraf HAKIMÍ - 0:2
     
    20
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Enriqueho družina odskakuje na rozdíl dvou branek! AŠRAF HAKIMÍ vyslal nahrávku po pravé ruce Dembélému a spěchal do vápna, kam od Francouze přišel centr, ten Lopes pouze vyrazil před sebe právě k všudypřítomnému marockému reprezentantovi, jenž si píchl balón doleva a potom ho bez problémů usměrnil za brankovou čáru.
    4. Kylian MBAPPÉ - 0:1
     
    4
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    Úřadující mistr se ujímá vedení! Dle očekávání se exekuce penalty chopil KYLIAN MBAPPÉ, který tedy balón po levé ruce nekopl vůbec dobře, Lopes navíc trefil směr střely, ale měl smůlu, protože se míč od jeho levé nohy zvedl stále ještě do sítě.
    3. Tolisso po špatném zpracování podrazil Ugarteho a zařídil penaltu pro PSG
     
    3
    Uvidíme brzký pokutový kop, který bude kopat favorizované hostující mužstvo. Gólman Lopes rozehrál středem na Tolissa, domácí kapitán se po mizerném zpracování nechal obrat Ugartem a uvnitř vápna následně soka zezadu podrazil. Nebylo co řešit.

    Milan Huppert

    Branky: 74. Tolisso (pen.) – 4. Mbappé (pen.), 20. Hakimí, 38. Asensio (Ugarte), 45+1. Mbappé (Asensio)

    Karty:   58. Maitland-Niles (LYO) – 48. Hernández (PSG), 73. Zaïre-Emery (PSG)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5.
    Olympique Lyon: Lopes – Mata, Ćaleta-Car, Diomande, Tagliafico – Tolisso (C) (80. Lepenant), Maitland-Niles – Cherki (76. Alvero), Caqueret, Nuamah (76. Jeffinho) – Kadewere (46. M. Baldé).
    Náhradníci: Riou – El Arouch, Henrique, Kumbedi, O'Brien.

    Trenér: Laurent Blanc

    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Škriniar, Hernández – Zaïre-Emery (86. Ndour), Ugarte (75. Ruiz), Vitinha – O. Dembélé (75. Barcola), Asensio (75. Ramos), Mbappé.
    Náhradníci: Navas, Tenas – Kurzawa, Danilo, Soler.

    Trenér: Luis Enrique

    Rozhodčí: Wattellier – Danos, Evrard
    bahis siteleri