Juventus – Lazio 3:1 (kon.) | Inter – AC Milán 5:1 (kon.) | Janov – Neapol 2:2 (kon.)
konec
Janov CFC
2:2 (1:0)
SSC Neapol
Sobota 16.09.2023, 20:45 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Ani tuto sobotu večer nás nemine jedno utkání italské Serie A, tentokrát to bude v rámci 4. kola a spolu se potkají Janov a Neapol. Tímto jste k utkání srdečně zváni, přeji příjemnou a nikým nerušenou počtenou.
    Dějiště utkání
     


    Janov CFC

    Janov se vrátil do Serie A po roční odmlce a hned si připsal jedno velmi cenné vítězství. Sezonu sice zahájil jasnou porážkou proti Fiorentině, následně však pořádně překvapil na hřišti Lazia, kde vyhrál 1:0. Na tento výsledek ale Janov nenavázal a následně padl s Turínem, i přesto se v tabulce nachází na slušném třináctém místě. Dnes ho však čeká další velká výzva, protože se utká s úřadujícím šampionem.

    Poslední tři utkání
    Turín vs. Janov 1:0
    Lazio vs. Janov 0:1
    Janov vs. Fiorentina 1:4
     


    SSC Neapol

    Neapol zpočátku sezony navazovala na výkony v předcházejícím ročníku, a to když o dvě branky přehrála Frosinone a také Sassuolo. V těžkém utkání ale následně nestačila těsně 1:2 na Lazio, což je tým, který Janov porazil. Zpátky ale k Neapoli, která se kvůli tomu propadla až na šesté místo tabulky a dnes bude potřebovat tři body, aby se vrátila do vyšších pater pořadí. Má k tomu všechny předpoklady, protože nejen v očích bookmakerů je jasným favoritem.

    Poslední tři utkání
    Neapol vs. Lazio 1:2
    Neapol vs. Sassuolo 2:0
    Frosinone vs. Neapol 1:3
     
    Nejvýraznější postavou by měl být neapolský útočník Victor Osimhen. Čtyřiadvacetiletý Nigérijec dal v úvodních dvou ligových kolech tři góly, reprezentační povinnost si zpříjemnil hattrickem a se zaokrouhleným počtem vstřelených branek (10) se stal suverénně nejlepším střelcem kvalifikace Poháru afrických národů. Chytne střeleckou slinu i v Janově?
    Hodinu před výkopem je v Janově zataženo
     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: J. Martínez – De Winter, Bani, Dragusin, Martín – Sabelli, Badelj, Strootman, Frendrup – Gudmundsson, Retegui.
    Náhradníci: Leali, Sommariva – Hefti, Ekuban, Kutlu, Jagiełło, Malinovskyj, Matturro, Puşcaş, Thorsby, Vásquez, Haps.
    Trenér: Alberto Gilardino.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Östigaard, Jesus, Rui – Anguissa, Lobotka, Zieliński – Elmas, Osimhen, Kvaracchelija.
    Náhradníci: Contini, Idasiak – Cajuste, Gaetano, de Souza, Lindstrøm, Olivera, Raspadori, Rrahmani, Politano, Zerbin, Zanoli, Simeone.
    Trenér: Rudi Garcia.

    Rozhodčí: Fabbri – Bresmes, Scarpa.
    Na dodržování pravidel dohlédne Michael Fabbri
     
    V základní sestavě Neapole nechybí slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. Rodák z Trenčína oba reprezentační duely (0:1 s Portugalskem a 3:1 s Lichtenštejnskem) odehrál s hodnocením okolo 6,5 bodu. Vytáhne svůj průměr výš?
     
    A je to tady! Devětatřicetiletý Michael Fabbri přivedl základní jedenáctky na hřiště. Domácí nastoupili ve žlutých a hosté budou hrát v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Los kapitánů vyhrál a stranu si vybíral Milan Badelj, úvodní výkop tak provedla hostující Neapol.
     
    1
    Žlutá karta pro tým SSC Neapol (Eljif Elmas).

    Jenže přišla ztráta míče a Elmasův skluz ze strany na Gudmundssona, po jedné z nejrychleji udělených karet v Serii A Janov rozehraje standardku v těsné blízkosti levé lajny.
     
    2
    Centrovaný balon zmizel v hustém dýmu ze zábavní pyrotechniky a vynořil se na hlavě stopera Jesuse, který míč bez okolků dopravil do bezpečných míst.
     
    3
    Ve vlastním území kombinující Neapol trpělivě hledá cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    4
    Nakonec po dlouhé přihrávce dopředu se Victor Osimhen pustil do odvážného souboje s několikanásobnou přesilou. Na konci vyčerpávajícího sprintu Afričanovi došly síly a následoval jeho pád.
     
    5
    Janovskou rozehrávku napadající Neapol ukořistila míč a teď s ním kombinuje u středového kruhu.
     
    6
    Jenže ztráta míče zapříčinila rychlý brejk. Pravý křídelník Stefano Sabelli obdržel nahrávku do běhu a pak diagonálním pasem našel těsně vedle střílejícího Gudmundssona. Vzrušení ale bylo zbytečné, už v zárodku celé akce si asistent rozhodčího všiml ofsajdu.
     
    8
    Ozvali se také hosté. Eljif Elmas pronikl na pravou stranu vápna a přihrávkou pod sebe nabil Osimhenovi. Jeho dělovku pak zablokoval obětavý Dragusin.
     
    9
    Stefano Sabelli se při útočné akci dostal s míčem do autu, takže vracející se Chviča Kvaracchelija už dobíhal zbytečně. Janovští se stahují na svou polovinu.
     
    10
    Držení míče: 32% : 68%.
     
    11
    Územní převahu se hosté snaží využít pomocí krátkých a dlouhých přihrávek zatím jen kousek za středovým kruhem. Ale chtějí dál.
     
    12
    Roztažení hry doprava a kombinace na malém prostoru stála za ztrátou míče, který pak Chviča Kvaracchelija poněkud ledabyle odkopával do zámezí.
     
    13
    Po vhazování se volného míče zmocnili opět hosté a tentokrát se vydali na protější stranu hřiště.
     
    14
    Do pokutového území chtěl vniknout Eljif Elmas, jenže Radu Dragusin se položil na zem a soupeři tím v proniknutí do výhodné pozice zabránil.
     
    15
    Střely: 0:0.
     
    16
    Ani po čtvrt hodině neevidujeme žádný střelecký pokus. Oťukávaná se mezitím přesunula doprostřed hřiště, kde se Piotr Zieliński provinil faulem.
     
    17
    Dlouhý diagonální centr na zadní tyč pro Sabelliho Mário Rui vyhlavičkoval do výšky, vzápětí Mateo Retegui střihl v krkolomné pozici tupými nůžkami. Neapolský gólman Meret už se chystá na odkop.
     
    18
    Janov zpátky v útoku, získal aut z pravé strany.
     
    19
    Mattia Bani v hlavičkovém souboji naložil Kvaracchelijovi a rozhodčí bez váhání píská útočný faul.
     
    20
    Viditelně otřesený Chviča Kvaracchelija se z trávníku dlouho nezvedal, nakonec se ale přeci jenom postavil na své nohy a už běhá jako srnka.
     
    21
    Pár metrů před šestnáctkou postavený Milan Badelj to měl po přihrávce z levé strany na střelu, možnost na zakončení ale prováhal a nakonec ne úplně přesným pasem zahnal svého spoluhráče až na okraj hřiště.
     
    23
    Giovanni Di Lorenzo zůstal po souboji s Martínem na hrací ploše, ale rozhodčí se o jeho zdravotní stav nezajímal. Hosté totiž pokračovali v útočné akci, která po chvíli skončila soupeřovým autem.
     
    24
    Důvod k přerušení hry opravdu nebyl. Giovanni Di Lorenzo se rychle zvedl ze hřiště a pokračuje dál.
     
    25
    Držení míče: 35% : 65%.
     
    26
    Dlouhý nákop, Eljif Elmas ve snaze dostat se před obránce Martína svého protivníka fauloval.
     
    27
    Juan Jesus u vlastní branky v problémech, proto si nekomplikoval život a raději na jistotu odkopl míč do autu. Po něm domácí fotbalisté balon ztratili.
     
    28
    Z brejku následoval centr do vápna, který za zády bránícího Dragusina vyboxoval Josep Martínez. Ve stejnou chvíli došlo ke srážce mezi Gudmundssonem a Osimhenem, a proto je hra přerušena.
     
    29
    Sabelliho centr zprava hosté uklidili do bezpečí. Morten Frendrup pak ve středovém kruhu nedovoleně atakoval Elmase. Neapolští rozehrají z klidu.
     
    30
    Střely na branku (mimo): 0:0 (1:0).
     
    31
    V defenzivně laděném utkání jsme ještě neviděli střelu na branku.
     
    32
    Žlutá karta pro tým Janov CFC (Koni De Winter).

    Pravý obránce je potrestán za faul na Kvaraccheliju kousek od rohu pokutového území. Tohle by mohla být tuze zajímavá standardka!
     
    33
    U trestňáku dva hráči, nakonec centroval Mário Rui levačkou a Josep Martínez se proletěl vzduchem, aby balon vyrazil.
     
    33
    Žlutá karta pro tým Janov CFC (Mateo Retegui).

    Retegui stáhl k zemi Kvaraccheliju takřka ve stejném místě jako předtím De Winter.
     
    34
    Co zamýšlel exekutor nařízené standardky, to opravdu nevím. Každopádně musím konstatovat, že se mu to nepovedlo. Centr nebo střela proletěla daleko od pravé části branky, než dopadla na tribunu.
     
    36
    Po jednom z těsných soubojů se Chviča Kvaracchelija ocitl v nezáviděníhodné pozici na zemi. Do akce je povolán tým neapolských lékařů.
     
    37
    Naštěstí nešlo o nic vážného a Chviča Kvaracchelija se po obstřiku nohy vrátil zpátky na hřiště.
     
    38
    Victor Osimhen nejprve nedoskočil vysoký míč a pak zdviženou nohou atakoval Baniho.
     
    39
    První šance utkání! Mateo Retegui vyděsil Mereta skákavou střelou, kterou neapolský gólman s obtížemi vyrazil na roh.
     
    40
    Janov právě vstřelil branku!
    Centr z rohového kopu prodloužil De Winter hlavou na zadní tyč, kde stejnou částí těla udeřil nedostoupený MATTIA BANI! Janov jde na konci poločasu překvapivě do vedení.
    40. Mattia BANI - 1:0
     
    41
    Platnost gólu potvrdil VAR.
     
    43
    Neapolští chtějí co nejdříve vyrovnat. Chviča Kvaracchelija proto hledal vepředu Osimhena, do vzdušného centru ale vložil příliš mnoho energie.
     
    44
    Zvýšená aktivita neapolských fotbalistů nutí domácí tým k faulům, nyní to na vlastní kůži pocítil André Anguissa. Jeho spoluhráči rozehrají poblíž středového kruhu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+2
    Osimhenův centr ze hry dostal pod kontrolu Josep Martínez. Hosté sice ještě chvíli hráli poblíž vápna, ale Eljif Elmas u koncové čáry nepřetlačil Dragusina a po odkopu brankáře ukončil Michael Fabbri poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 36% : 64%.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 2:2.
    Rohy: 1:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:4.
    Janov po první půli překvapivě vede
     
    Byla to trošku hra na uspávanou, když ještě po půl hodině se počet střel na bránu rovnal nule. Diváky z nudy vyvedl až před koncem poločasu Mateo Retegui, jehož nepříjemnou skákavou střelu vyrazil Meret na roh. A potom to přišlo. Centr z rohového kopu prodloužil De Winter hlavou na zadní tyč, kde stejnou částí těla udeřil nedostoupený Mattia Bani. Jako horkou vodou opařený favorit z Neapole už neměl dost času na vyrovnání, o to se tým kolem Victora Osimhena a Stanislava Lobotky musí pokusit až po pauze.
     
    Rozhodčí svolává hráče zpátky na hřiště. A trenér Rudi Garcia má připraveno minimálně jedno střídání, do hry stoprocentně půjde Matteo Politano. Koho nahradí?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Eljif Elmas, přichází Matteo Politano.
     
    47
    Matteo Politano zaznamenal svůj první dotek s míčem, když ho před obráncem vrátil do zazadu.
     
    48
    Kličku De Winterovi udělal Mário Rui a ze značné vzdálenosti mířil do horní části branky. Bohužel pro Neapol ji o dobrý metr přestřelil.
     
    49
    Aut pro Janov na útočné polovině, Morten Frendrup předal balon Martínovi a ten ho vhodil do hry.
     
    50
    Neapolští zadáci pak odvedli slušnou práci při bránění, když Reteguiho zbavili míče.
     
    51
    Hosté mezitím navyšují procento držení míče, ale cestu dopředu ne a ne najít.
     
    52
    Janovští byli v tomto ohledu úspěšnější, po útočném výpadu Sabelliho mají k dispozici roh.
     
    53
    Neapolská defenziva náběh soupeřových fotbalistů zachytila a znemožnila jim zakončení.
     
    55
    Janov zpátky v útoku a tentokrát byl v palebné pozici spatřen Stefano Sabelli, jeho pokus z levé strany vápna přizvedl kdosi z beků nad břevno.
     
    56
    Janov právě vstřelil branku!
    Tomu říkám vydařená akce! Rohový kop rozehraný na kratší vzdálenost, následný centr vyboxoval Alex Meret před sebe, Strootmanovi se před brankou nabídl MATEO RETEGUI a kombinaci na jeden dotek zakončil neomylnou střelou k tyči, za kterou se zkoprnělý gólman stačil jenom ohlédnout – 2:0.
    56. Mateo RETEGUI - 2:0
     
    57
    Výkonem svých svěřenců rozladěný Rudi Garcia chce oživit hru Neapole dvojnásobným střídáním.
     
    58
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází André Anguissa, přichází Giacomo Raspadori.
     
    58
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Mário Rui, přichází Mathías Olivera.
     
    60
    Držení míče: 35% : 65%.
     
    61
    Půl hodiny před koncem vede Janov nad Neapolí už 2:0 a je na dobré cestě za vítězstvím.
     
    62
    Nešika Gudmundsson zahrál na útočné půlce rukou. Hosté se chystají na rozehrávku v klidu.
     
    63
    Jenže vstřelený gól janovské fotbalisty povzbudil, ti se opět zmocnili míče a operují s ním všude možně.
     
    65
    Victor Osimhen měl na noze snížení! Před brankou v souboji tělo na tělo předčil Dragusina a v krkolomné pozici poslal balon na branku. Kdosi z vracejících se beků ho pak vykopával téměř z brankové čáry. I kdyby ji však míč překročil, gól by kvůli faulu na brankáře stejně neplatil. Domácí tak zůstávají v klidu.
     
    66
    Janovský gólman s odkopem logicky nespěchá.
     
    68
    Hra se přestěhovala doprostřed hřiště, kde už několik desítek minut probíhají usilovné bitvy o míč.
     
    69
    Získala ho Neapol. Matteo Politano chtěl pak u pravé strany vápna protančit mezi dvěma soupeři, ale po kontaktu s jedním z nich upadl. Co na to rozhodčí? K nelibosti Neapole nechává pokračovat ve hře.
     
    70
    Střely na branku (mimo): 3:0 (3:3).
     
    71
    Dvacet minut před koncem si Neapol kopne roh.
     
    72
    Raspadoriho pas janovská defenziva odvrátila, jenže soupeř stále útočil. Na hranici vápna si palebnou pozici připravil Chviča Kvaracchelija. Jeho pokus ale neměl umístění ani razanci, takže ho uprostřed brány stojící Josep Martínez hravě zlikvidoval.
     
    74
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Stefano Sabelli, přichází Ruslan Malinovskyj.
     
    75
    Střídat budou také hosté.
     
    75
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Jens Cajuste.
     
    75
    Žlutá karta pro tým Janov CFC (Milan Badelj).

    Badelj Cajustemu příchod značně osladil, když ho poslal k zemi nešetrným skluzem.
     
    76
    Neapol právě vstřelila branku!
    Za předchozí faul na svou osobu se Cajuste pomstil tím nejlepším způsobem – gólovou asistencí. Od střídajícího spoluhráče převzal balon mezi dvěma soupeři GIACOMO RASPADORI a pohotovou a hlavně hodně tvrdou levačkou z levé strany vápna na přední tyč vykřesal neapolskou šanci na body – 2:1.
    76. Giacomo RASPADORI - 2:1
     
    77
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Kevin Strootman, přichází Morten Thorsby.
     
    78
    Žlutá karta pro tým SSC Neapol (Jens Cajuste).

    Cajuste si při souboji o míč pomohl drobným, leč viditelným držením.
     
    80
    Jens Cajuste opět středem pozornosti, tentokrát při zakončení do středu branky. Její strážce Josep Martínez měl po celou dobu letu míče optimální výhled.
     
    82
    Pozor! Vypadá to, že někdo z Janova zahrál rukou ve vápně. Situaci prověřuje VAR.
     
    83
    Už je rozhodnuto. Michael Fabbri po konzultaci s videorozhodčím usoudil, že celá situace byla v souladu s pravidly a penalta se tedy kopat nebude.
     
    84
    Neapol právě vstřelila branku!
    Panečku, takový gól se jen tak nevidí! Zieliński po přihrávce proti noze dloubl míč za záda všech obránců, Dragusina mezitím předběhl MATTEO POLITANO a úchvatnou levačkou bez dopadu míče na zem vyrovnal stav utkání. I když si Josep Martínez na míč sáhl, zabránit mu v cestě do sítě nedokázal. Domácí tak během osmi minut prohospodařili dvougólový náskok a v závěrečné části hry to nebudou mít vůbec lehké.
    84. Matteo POLITANO - 2:2
     
    86
    Gudmundsson pokazil akci mizernou přihrávkou, po které jde do útoku opět soupeř.
     
    88
    Fotbalistům Neapole bod nestačí, svěřenci francouzského kouče Rudiho Garcii se usadili na útočné polovině a tam si libují.
     
    89
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Chviča Kvaracchelija, přichází Alessio Zerbin.
     
    90
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Aaron Martín, přichází Johan Vásquez.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+2
    Ou, Ruslan Malinovskyj a kdosi z Neapole se ve výskoku srazili hlavami, oba zůstávají ležet na hřišti.
     
    90+3
    Naštěstí nešlo o nic vážného a oba fotbalisté už si plní své pracovní povinnosti.
     
    90+4
    Na hlavu rozhodčího se ze strany diváků snáší kritika poté, co Michael Fabbri za údajný faul na Reteguiho neodpískal přímý kop v těsné blízkosti šestnáctky.
     
    90+5
    Ještě jeden ofsajd Politana a po výkopu domácího brankáře je tady konec utkání.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 33% : 67%.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:3.
    Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
    Janov prohospodařil dvougólový náskok, ze zápasu s úřadujícím šampionem bere "pouze" bod
     
    První poločas byl trošku hrou na uspávanou, když ještě po půl hodině se počet střel na bránu rovnal nule. Diváky z nudy vyvedl až před koncem poločasu Mateo Retegui, jehož nepříjemnou skákavou střelu vyrazil Meret na roh. A potom to přišlo. Centr z rohového kopu prodloužil De Winter hlavou na zadní tyč, kde stejnou částí těla udeřil nedostoupený Mattia Bani. Jako horkou vodou opařený favorit z Neapole už neměl dost času na vyrovnání, o to se tým kolem Victora Osimhena a Stanislava Lobotky musel pokusit až po pauze.

    Jenže co čert nechtěl, to se stalo. Domácí rozehráli roh na kratší vzdálenost, následný centr vyboxoval Alex Meret před sebe, Strootmanovi se před brankou nabídl Mateo Retegui a po kombinaci na jeden dotek zvýšil na 2:0. Hosté se však nevzdali. A protože neviditelný Victor Osimhen tentokrát zůstal daleko za očekáváním, museli se o týmový úspěch Neapole postarat jiní. Švýcarskému kouči ve službách SSC naštěstí vyšla střídání. Od žolíka Cajusteho převzal mezi dvěma beky balon Giacomo Raspadori a hodně tvrdou levačkou z levé strany vápna se čtvrt hodiny před koncem zasloužil o drama. V 84. minutě si Rudi Garcia mnul ruce znova, když ho dechberoucím volejem potěšil Matto Politano. A protože stav 2:2 vydržel až do závěrečného hvizdu, tak si oba týmy mezi sebou body rozdělily. (22:58:25)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 40. Bani (De Winter), 56. Retegui (Strootman) – 76. Raspadori (Cajuste), 84. Politano (Zieliński)

    Karty:   32. De Winter (JAN), 33. Retegui (JAN), 75. Badelj (JAN) – 1. Elmas (NEA), 78. Cajuste (NEA)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:9.
    Janov CFC: J. Martínez – De Winter, Bani, Dragusin, Martín (90. Vásquez) – Sabelli (74. Malinovskyj), Badelj, Strootman (77. Thorsby), Frendrup – Gudmundsson, Retegui.
    Náhradníci: Leali, Sommariva – Hefti, Ekuban, Kutlu, Jagiełło, Matturro, Puşcaş, Haps.

    Trenér: Alberto Gilardino.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Östigaard, Jesus, Rui (58. Olivera) – Anguissa (58. Raspadori), Lobotka (75. Cajuste), Zieliński – Elmas (46. Politano), Osimhen, Kvaracchelija (89. Zerbin).
    Náhradníci: Contini, Idasiak – Gaetano, de Souza, Lindstrøm, Rrahmani, Zanoli, Simeone.

    Trenér: Rudi Garcia.

    Rozhodčí: Fabbri – Bresmes, Scarpa.
    bahis siteleri