Č. Budějovice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Ostrava – Zlín 5:1 (kon.) | Liberec – Teplice 3:3 (kon.)
Slovácko – Karviná 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
5:1 (1:1)
FC Zlín
Sobota 23.09.2023, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
    82. Abdullahi TANKO - 5:1
     
    82
    Baník právě vstřelil branku! Nyní se již domácí dočkali pátého gólu! Juroška si krásně naběhl za obranu na pravé straně, vnikl do šestnáctky a přihrávkou pod sebe oslovil ABDULLAHIHO TANKA, jenž pohotově zametl balón pod břevno.
    64. Filip KUBALA - 4:1
     
    64
    Baník právě vstřelil branku! Hosté mají zaděláno na další debakl, jelikož Ostrava přidává již čtvrtou trefu. Domácí dostali vlevo hodně prostoru, čehož využil Ewerton, jenž vysunul v tandemu naběhnuvšího Kpoza, jehož zpětný přízemní pas našel přesně kopačku FILIPA KUBALY, který uklidl míč chladnokrevně k tyči.
    57. Tomáš RIGO - 3:1
     
    57
    Baník právě vstřelil branku! Netrvalo dlouho a Ostrava odskakuje na rozdíl dvou gólů! Ewerton se krásným driblinkem dostal až do vápna, kde Kubala sebral balon v zakončení Buchtovi. Jeho pokus byl následně zablokován , načež se k míči dostal TOMÁŠ RIGO a jeho nenápadná střela zpoza šestnáctky zapadla přesně k tyči.
    50. Filip KUBALA - 2:1
     
    50
    Baník právě vstřelil branku! Ostravě vyšel vstup i do druhé půle, na jejímž úvodu jde opět do vedení. FILIP KUBALA si zpracoval míč na levé straně vápna, odkud zakroutil míč technickou ranou na zadní tyč. Rakovan se za balónem natahoval marně a Kubala tak může slavit první gól v dresu Baníku.
    38. Dominik SIMERSKÝ - 1:1
     
    38
    Zlín právě vstřelil branku! Zčistajasna je z nenápadné akce vyrovnáno. Fantiš poslal zleva přihrávku na střed, kde DOMINIK SIMERSKÝ. dostal až příliš mnoho prostoru od pasivních domácích a krásnou technickou ranou z pětadvaceti metrů dostal za pomocí tyče do sítě.
    11. EWERTON - 1:0
     
    11
    Baník právě vstřelil branku! Velmi dobrý start domácích, kteří se
    po pěkné akci ujímají vedení. Boula výborně z pravé strany oslovil na zadní tyči v náběhu sprintujícího EWERTONA, který svou technickou střelu otřel o břevno a balon následně zapadl za brankovou čáru.

    Radomír Fukala

    Branky: 11. Ewerton (Boula), 50. Kubala (Ewerton), 57. Rigo, 64. Kubala (Kpozo), 82. Tanko (J. Juroška) – 38. Simerský (Fantiš)

    Karty:   24. Pojezný (OVA) – 12. Janetzký (ZLN), 73. Fantiš (ZLN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 4:0. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:5.
    FC Baník Ostrava: Letáček – Ndefe (68. J. Juroška), Lischka (C), Pojezný, Kpozo – Buchta, Boula (68. Šín), Rigo (77. Kaloč), Ewerton – Tanko (83. Ji. Klíma), Kubala (68. Almási).
    Náhradníci: Markovič – Tetour, Frydrych, Blažek, Madleňák, Fadairo.

    Trenér: Pavel Hapal

    FC Zlín: Rakovan – Reiter, Cedidla (61. Kovinić), Simerský (C), J. Kolář, Pidro (72. Čelůstka) – Tkáč (72. Bužek), Didiba, Janetzký, Fantiš (85. Vukadinović) – F. Žák (61. Slončík).
    Náhradníci: Bachůrek – Bartošák, Y. Dramé, E. Ndiaye.

    Trenér: Pavel Vrba

    Rozhodčí: Radina – Nádvorník, Machač, VAR: Starý

    Diváci: 7786
    bahis siteleri