Hr. Králové – Sparta 1:3 (kon.) | Plzeň – Jablonec 3:2 (kon.) | Liberec – Slavia 2:3 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:3 (0:2)
AC Sparta Praha
Neděle 08.10.2023, 15:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Druhá říjnová neděle nabídne pod Bílou věží skutečně sportovní šlágry. Nejprve se v Malšovické aréně rozehraje duel 11. kola FORTUNA:LIGY mezi domácím Hradcem a pražskou Spartou, na což naváže večer hokejové derby o východní Čechy.

    Ale zpět k fotbalu. Favorit je na první pohled jasně daný. Sparta s bilancí osmi výher a dvou remíz vede fotbalovou ligu, zatímco Hradec je až na 10. místě. Proti úřadujícím mistrům však hovoří pohárový týden, neboť ve čtvrteční večer ještě hráli Evropskou ligu v Seville.

    Druhou věcí, která může pak do určité míry ovlivnit nedělní odpoledne pod lízátky, je osoba domácího trenéra Václava Kotala. Ten ve Spartě poměrně dlouhou dobu působil, s Letenskými navíc dokázal vyhrát domácí pohár v sezoně 2019/20.

    Beznadějně vyprodané utkání má úvodní výkop v jihovýchodní části královského města v 15:00, příjemnou zábavu!
     
    AC SPARTA PRAHA
    1. místo, 26 bodů, skóre 27:7, bilance 8-2-0

    Úřadující mistr se netají myšlenkami na obhajobu titulu, sezona je stále však ještě dlouhá. Přesto má Sparta už dva body náskok, neboť její rival z Edenu má o jednu remízu na kontě více. Letenští přijedou do Hradce v pozici nejofenzivnějšího týmu ligy, proti nim však může hovořit účast v evropských pohárech.

    Evropskou ligu sice rozehráli vítězně, ve čtvrtek 5. října ale padli na hřišti Betisu, když neustáli nápor soupeře ve druhém poločase. Ačkoliv vedli díky Birmančevičovi od třetí minuty, chyba Vindahla znamenala stav 1:1 už v deváté minutě. V náročném počasí, kdy teploty v Seville dosahovaly 35°C, rozhodl v 79. minutě Isco a Sparta vyšla naprázdno. Přesto přijíždí pod lízátka v roli velkého favorita.
     
    FC HRADEC KRÁLOVÉ
    10. místo, 11 bodů, skóre 13:17, bilance 3-2-5

    Hradec si užívá novou éru na krásném stadionu, herně to ale zejména v počátku sezony nebylo ono. Také to mělo za následek odvolání kouče Jozefa Webera, vaz mu setnula vysoká prohra 1:5 v Mladé Boleslavi. Místo něj přišel hradecký patriot a ikona klubu, Václav Kotal, který ještě s týmem neprohrál.

    Votroci nejprve vyhráli 1:0 nad Jabloncem, i když měli v závěru namále, přesto jim branka Daniela Horáka na tři body stačila. Následně remizovali ve východočeském derby 1:1 a stále se tak drží na konci první desítky v tabulce. Hradečtí fotbalisté navíc zvládli vítězně i třetí kolo národního poháru, které v Jihlavě vyhráli opět o jednu branku, navíc s nulou vzadu. V nedělní odpoledne favority nejsou, doma však prohráli jenom proti Olomouci.
     
    -29
    Ještě jednou vám přeji krásné nedělní odpoledne z východočeské metropole! Ta je dnes zřejmě nejbezpečnějším městem v Česku, soudě dle počtu policejních složek, které doprovázejí s dodávkami i běžné spoje MHD. Co kdyby náhodou chtěli hostující fanoušci zapálit celý Hradec, že jo...

    Ale zpět k fotbalu. Hradec nemá důvod do základní jedenáctky sahat, Sparta jednu vynucenou změnu udělat musela. Obejít se musí bez Veljka Birmančeviče, jehož nepustí do duelu zdravotní problémy. Na lavičce také začne oproti utkání v Seville Tomáš Wiesner, místo něj naskočí ekvádorský „pan Angelo“. Tedy Angelo Preciado. Na hrotu také vykopne duel Victor Olatunji.
     
    -6
    Předzápasový program finišuje, videorozhodčí již otevřeli dveře do své místnosti a za chvilku tak nastoupí oba celky na hrací plochu. Hostující sektor je podle očekávání vyprodán, stejně jako celý stadion. Avšak volná místa lze letmým pohledem ještě najít.
     
    -5
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, O. Ševčík, Čihák, Horák – Kodeš (C), Krejčí st., Dancák – Harazim, Vašulín, Pilař.
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Pudhorocký, Hais, P. Juliš, Leibl, Rada, Čech, Šašinka, Kučera.
    Trenér: Václav Kotal

    AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Sørensen, Krejčí ml. (C) – Preciado, Kairinen, Sadílek, Zelený – Karabec, Haraslín – Olatunji.
    Náhradníci: Vorel – Gomez, Pavelka, Kuchta, Laçi, Pešek, Panák, Wiesner, M. Ševčík, Ryneš, Sejk.
    Trenér: Brian Priske

    Rozhodčí: Hocek – Kříž, Machač.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Šlágr 11. kola v Hradci začíná! Výkop mají domácí hráči. Hned to zkusili přímým nákopem na Vašulína dopředu, situaci ale výborně zachytill Sörensen, který pohotově odhlavičkoval dopředu.
     
    1
    Navíc se hosté díky Olantujimu dostali po pravé straně dopředu. Nic víc ale nevymysleli, přesto budou mít na opačné straně hřiště vhazování.
     
    2
    Snaha Hradeckých přejít po nepřesném prodloužení míče od Olantujiho dopředu nevyšla. Vašulín totiž dostával balon do ofsajdového postavení.
     
    2
    Sörensen si v úvodu duelu pěkně zaskáče, stejně jako aktuálně celý sparťanský kotel. Opět se musel popasovat s dlouhým nákopem, Pilaře ale bez potíží ve vzduchu pokořil. Navíc je Votrokům signalizován útočný faul.
     
    3
    Krejčí si narazil o Haraslína a následovalo přenesení hry vzduchem na Preciada. Ten byl ale špatně postavený a Vašulín mohl vyrazit do kontru. Nakonec z toho je roh pro domácí barvy.
     
    5
    Sparta ale v poklidu první rohový kop duelu ubránila. Zanedlouho však bude následovat další, Krejčí nepřešel přes bránícího Vitíka.
     
    5
    I napodruhé to hráli domácí nakrátko. A stejně jako předtím, ani tentokrát to nijak Vindahla neohrozilo. Ten přesto musel do akce, centr Pilaře zprava ale v klidu sebral do rukavic.
     
    6
    Kodeš si obhodil Haraslína a Harazim zkoušel průnikovou přihrávku za obranu na Pilaře, dobře se však vrátil letenský kapitán, který nebezpečí zažehnal.
     
    7
    Po delší době kombinují souvisle úřadující mistři na útočné polovině. Olatunji vrátil do střelecké pozice Kairinenovi, který to z dobrých 25 metrů vzal na branku. Pokus to nebyl nijak špatný, avšak do přímé šibenice zhruba metr chyběl.
     
    9
    Vašulín dostal pod tlak Vitíka, který se snažil dostat ze situace dlouhým nákopem dopředu. Jeho centr byl ale sražen na vhazování a Sparta tak může rozjet další kombinaci.
     
    9
    Ševčík trochu riskantně zahnal Bajzu malou domů, hradecký brankář si ale i tak poradil. Nakonec z toho vzniklo přečíslení na pravé straně, které zatahoval Harazim centrem na zadní tyč. Pilař se snažil Preciada přeskočit a dostal se k hlavičce, ta ale šla vedle.
     
    11
    Victor Olatunji (SPA) se záhadně dostal do pozice levého beka při bránění. Krejčí si navíc s Pilařem rychle narazili a Pilař Olantujiho obíhal. Tomu nezbylo nic jiného, než jít do souboje skluzem. Míč ale netrefil, místo toho to schytaly Pilařovy nohy a drn na trávníku. První žlutá karta duelu.
     
    12
    Haraslín navíc utrpěl svalové zranění a po ošetření míří na lavičku. Navíc vztekle mrštil s tejpkou, proto se tak dá čekat, že budou muset hosté střídat.
     
    13
    Přímák rezultující z Olatunjiho faulu skončil rozehrávkou na Dancáka, jenž to zkusil centrem na zadní tyč. Nebylo to ale zcela přesné a Vindahl bude vykopávat od vlastní branky.
     
    14
    Jak bylo již dříve poměrně jasné, dochází na letenské straně k prvnímu střídání. Kvůli zranění jde dolů Lukáš Haraslín, místo něj naskočí do hry obávaný útočník Jan Kuchta.
     
    15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta jde po čtvrthodině hry do vedení po výborné individuální akci ADAMA KARABCE. Ten celou akci vedoucí k prvnímu gólu utkání započal, nejprve výrazně zrychlil na pravé straně, stejně tak si rychle vyměnil míč s Olatunjim. Ten chtěl nahrávat Kuchtovi, trefil však beka, od nějž se balon dostal za sparťanskou #9. Celou situaci však zavíral právě Karabec, který zůstal sám a pálil do protipohybu Bajzy, obránci pohyb vůbec nezachytili – 0:1!
    15. Adam KARABEC - 0:1
     
    18
    Nepřesná přihrávka na levou stranu znamenala zisk míče Votroků. Harazim to z půlky zkoušel opět vzduchem na Vašulína, který byl ale daleko za vracejícími se stopery.
     
    19
    Victor Olatunji (SPA) v dnešním duelu dohrál už po 19 minutách! Do vzdušného souboje se Ševčíkem na vlastní obranné polovině šel velmi razantně a domácí obránce šel k zemi. Rozhodčí Hocek měl o situaci prakticky hned jasno a tasil druhou žlutou kartu. Olatunji tak míří do kabiny!
    19. Červená karta po 2. žluté
     
    20
    Protesty na střídačce Sparty navíc skončily udělením žluté karty. Schytal ji asistent trenéra Priskeho Lars Friis.
     
    23
    Hradec tak hraje proti oslabenému soupeři a poslední trestný kop vypadal zajímavě. Harazim se dostal k hlavičce v tísni dvou obránců, nepříliš výrazný pokus sebral Vindahl do rukavic.
     
    24
    Kuchta se dostal před vlastním vápnem pod velký tlak a hrál míč jenom do Harazima. Ten ho prostrčil na volného Pilaře, který si jej navedl na levou nohu. Šajtlí točil pokus na zadní tyč, avšak těsně mimo!
     
    25
    Další komplikace přichází pro hosty hned záhy. Vindahl chtěl rozehrát, jenže si sednul na zem a signalizoval zdravotní komplikace. Tohle by pro Spartu byla velká rána!
     
    27
    Sparta si mohla oddechnout, Vindahl po ošetření pokračuje v duelu. Již teď je ale jasné, že se bude poměrně dlouhou dobu nastavovat.
     
    27
    Sadílek je specialistou na dlouhá vhazování, a tak když hosté měli aut poblíž brance Hradce, byla to práce právě pro něj. Prvotní snahu ještě Votroci odbránili, Karabec však následně centroval zpět a míč propadl k Zelenému, který ve skluzu mířil nad kasu!
     
    29
    Od vyloučení Olatunjiho se zatím moc nehraje. Spíše vůbec. Tentokrát zůstal ležet na trávníku Preciado a lékařský tým Pražanů byl znovu na nohách, potřeba však nakonec nebyl.
     
    30
    Pokud jsem správně na téměř celou délku hřiště viděl, po hlavičce, kterou poslal sparťanský Krejčí vedle, rozhodčí Hocek ukazoval na rohový kop. Po drobné konzultaci právě s kapitánem Letenských ale verdikt změnil na Bajzův odkop. Dá se tak předpokládat, že to bylo pěkné fair-play gesto.
     
    31
    Všichni hráči hostů byli po vhazování zatlačeni do vlastního vápna a Čihák byl jako jeden z posledních obránců zhruba 25 metrů od branky. Stadion si přál střelu, Čihák místo toho zkoušel nahrát na zadní tyč pro Pilaře, který ale míč nedoběhl.
     
    33
    Nepřesnosti v kombinaci sráží Votroky. Tentokrát to byl Klíma, který posouval hru na levou stranu, míč ale proletěl jenom do zámezí.
     
    33
    Pilař nepřešel přes Krejčího, který hned otočil navíc hru. Sadílek se snažil o rychlý kontr po křídle, nakonec ale hru stáhl zpátky k Sörensenovi.
     
    34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se však propracovala k druhé brance a sektor hostů bouří. Krejčí vytáhl hru napravo pro Preciada, který měl před sebou volný prostor. Po pravém křídle dotáhl hru až k šestnáctce, načež si všiml zcela volného ADAMA KARABCE na ose hřiště. Nikým nehlídaný Karabec tak dostal možnost znovu slavit a nemýlil se, pokus z 15 metrů utáhl přesně k tyči – 0:2! Asistence: Angelo Preciado.
    34. Adam KARABEC - 0:2
     
    37
    Ševčík dostal míč prakticky proti noze a rozhodl se z velké vzdálenosti střílet. Jeho pokus zablokoval hostující kapitán Krejčí, další snaha skončila tím, že Vašulín s kličkou zaběhl až za postranní čáru.
     
    38
    Vašulín nepřešel přes Vitíka u rohového praporku, přesto alespoň vybojoval pro domácí vhazování.
     
    38
    Přestože se z vlastního vhazování dostali domácí až na vlastní půlku, posléze se znovu dostali do nebezpečné vzdálenosti od Vindahla. Harazim dostal míč za obranu a chtěl z křídla centrovat, šikovně jej ale odstavil Preciado. Navíc tak, že má Vindahl odkop.
     
    40
    Klíma u domácí střídačky vybojoval vhazování, do hry se po delší době s rozehrávkou navíc zapojil Bajza. I díky tomu se do finální fáze dostal domácí Krejčí, v šestnáctce jej stíhal Preciado. Krejčí ani nezakončil, neboť upadl, o penaltě ale nemůže být vůbec řeč.
     
    42
    Zelený nepřesně nabídnul míč Karabcovi, Ševčík hned vracel k Harazimovi. K němu se však balon ani nedostal, Vindahl se chystá k dalšímu odkopu od branky.
     
    43
    Po delší době bylo před sparťanským gólmanem živo. Dobrý centr z levé strany prodlužoval hlavou Pilař do volného prostoru. Ten ale nejrychleji zavřel Zelený a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    44
    Kodeš se sice ukopnul a Vašulín ani nemohl centr zahrát, Karabec jej ale odvrátil nepřesvědčivě, respektive na rohový kop. Ten jde zahrát Pilař.
     
    45
    Zkoušel to na přední tyč, Kuchta byl ale ve vzduchu nejvýše a dostal míč pryč.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec hrací doby.
     
    45+1
    Ševčík ustál souboj s Kuchtou a vracel na Bajzu, který se tak zapojil do rozehrávky. Právě Ševčík pak měl finální slovo, jeho nepřesná nahrávka ale nevyřešila nic.
     
    45+2
    Karabec presoval soupeře zhruba osm metrů od brankové čáry a Ševčík jej nákopem trefil. Domácí tak mají vhazování a dost možná poslední šanci ještě snížit.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    I přes určitý tlak v posledních sekundách prvního poločasu se nic již nestalo, a tak odchází Sparta do kabin s dvoubrankovým náskokem. Ten se urodil po dvou rychlých akcích. Tu první rozjel Adam Karabec, jenž to i celé úspěšně po 15 minutách zakončil. Karabec však těžil i z práce jiných, konkrétně pak Angela Preciada. Ten mu předložil parádní přihrávku do pozice, z níž se Karabec nemýlil.

    Hradec se směrem dopředu poměrně trápil. Po vyloučení Olatunjiho, který dostal dvě žluté za osm minut, měl sice územní převahu, vyložené šance si ale až na Pilařovu šajtli nijak nevytvořil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Samuel Dancák, přichází Daniel Hais.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Štěpán Harazim, přichází Jakub Rada.
     
    46
    S jednou změnou se domácí pustili do druhého poločasu. Sparta jej zahájila centrem na Kuchtu, který byl ale zdvojen a nedostal se ani do vzduchu.
     
    47
    Preciado rozehrával faul na půlce a zkoušel to na Kuchtu, který už ale byl mnohem dříve v ofsajdu. Přihrávka na něj byla navíc zablokována, jsou to ale sparťané, kdo jsou zpět na míči.
     
    47
    Přesná nahrávka na volnou levou stranu a Zelený dal dobře 40 metrů předtím, než byl konfrontován obráncem. Právě Čihák svoji roli ale zvládl dobře a Zeleného čistým způsobem odstavil od míče.
     
    49
    Vitík neměl prvně komu nahrát, nakonec se mu nabídl Krejčí, který pak dal krásný míč napravo pro Preciada. Ten nepokračoval dál a jenom stáhnul hru zpět ke Karabcovi.
     
    50
    Sadílek na středovém kruhu tak dlouho předržoval míč, až mu jej sebral Vašulín. O pár metrů později se ale Vašulín dopustil útočného faulu a bylo po všem.
     
    50
    Vindahl byl vlivem špatné malé domů pod tlakem a zahrál jenom do zámezí. Hradec chtěl rychle rozehrát a pokusit se o vytvoření šance, Kodešův míč ale šel do prázdna.
     
    52
    Karabec odtáhl pohybem obránce a cuknul si pro nahrávku od Vitíka. Ta ale byla zablokována a propadla do zámezí.
     
    53
    Hosté na začátku druhého poločasu hrají v naprostém klidu. Bez problémů kombinují a Hradec se do hry dostává jenom složitě.
     
    53
    Rada navíc na půlce dohrál Kuchtu, což tak značí faul domácího záložníka. Kairinen uvede míč do hry.
     
    54
    Z hloubi pole navíc přišel výborný míč na křídlo pro Zeleného, který jej vracel pod sebe do vápna na Karabce. Ale předtím, než mohl Karabec vůbec myslet na hattrick, vlétl skluzem do míče Ševčík a dostal jej na roh!
     
    55
    Z této situace však hosté nic nezískali. Naopak se museli bránit rychlému kontru Votroků. Napoprvé to sice nevyšlo, odražený míč však vzal do parády Horák a napálil jej na branku. Pokus měl sice razanci, Vindahl jej však bez potíží sebral do rukavic.
     
    56
    Horák dostal míč do běhu a posouval jej nalevo pro Pilaře, Pilařovi šla ale přihrávka na paty. Sparta rychle otočila hru a Kuchta si došel zkušeně pro faul kousek za půlící čárou.
     
    58
    Pilař zvládl na křídle dostat míč pro Čiháka, který jenom přistrčil Horákovi. Ten byl však zdvojen a o balon přišel tak, že vhazují hosté.
     
    59
    Čihák si zpracoval svíci, kterou vytvořil Asger Sørensen. Hned otáčel hru dopředu a Horák byl tím, kdo mohl odcentrovat do vápna. Nahoru šel Vašulín, v souboji s Vitíkem však nehlavičkoval ani jeden, naopak se ve vzduchu srazili. Domácí útočník po chvíli vstal, k Vitíkovi míří zdravotní četa.
     
    61
    I Vitík se po chvíli dostal zpět do hry, na míči je stále Hradec. Tlačí to především přes levou stranu, kde je velmi aktivní Horák. Tentokrát vybojoval pro Votroky roh, Preciado po souboji právě s Horákem zůstal ležet na trávníku.
     
    64
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votroci doslova dotlačili míč za Vindahla! Měli dva rohové kopy za sebou, zatímco ten první nijak nevyčníval, ten druhý byl již o něco nebezpečnější. Odražený balon vracel zpět do ohně Jakub Rada a domácí reklamovali ruku jednoho ze sparťanských obránců. Hra ale pokračovala dále a míč propadl až k Vindahlovi, který jej jenom vyrazil před sebe. Tam byl připraven VÁCLAV PILAŘ, jenž z bezprostřední blízkosti snížil – 1:2! Bez asistence.
    64. Václav PILAŘ - 1:2
     
    67
    Platnost trefy potvrdilo i video a Hradečtí cítí, že to je ještě hratelné. Krejčí se dlouho mazlil s míčem, až z kroku střílel na zadní tyč. Pokus však šel vysoko nad.
     
    67
    Dvojité střídání na sparťanské straně. Splněno má dvoubrankový Adam Karabec, místo něj přichází Jakub Pešek.

    Ze hry jde i viditelně otlučený Preciado, do hry jde Tomáš Wiesner.
     
    69
    Tomáš Wiesner (SPA) byl na hřišti jenom pár sekund, a hned inkasoval žlutou kartu. Do odkopávajícího Horáka doslova naletěl a po drobné rozmíšce, která situaci následovala, dostává napomenutí.
     
    70
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Petr Kodeš, přichází Jakub Kučera.
     
    71
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na začátku 71. minuty ale odskakují Letenští zpět do dvoubrankového náskoku, což jim do zbytku duelu výrazně pomůže! Všechno to spustil parádní míč Ladislava Krejčího, který vyzval JANA KUCHTU do samostatného úniku. Ke Kuchtovi se sice postupně přibližoval obránce, bylo už ale pozdě. Kuchta si počkal na Bajzu, který mu vyběhnul naproti a elegantně jej přeloboval – 1:3! Asistence: Ladislav Krejčí ml.
    71. Jan KUCHTA - 1:3
     
    73
    Domácí po Krejčího faulu zahrávali standardní situaci, která byla zajímavá. Čihák však ze vzduchu míč netrefil a Vitík si poradil, i když byl čelem k vlastní brance.
     
    74
    Snížit chtěl Pilař, který prošel přes dva hráče, poté ale narazil do stojícího Vitíka. Ještě předtím ale stihl nahrát Krejčímu, který však vybíhal z ofsajdu.
     
    76
    Kuchta patičkou uvolnil Sadílka, který ale vrátil míč včas Wiesnerovi. Sparta sebevědomě kombinuje na útočné polovině a vypadá, že má utkání pod kontrolou.
     
    77
    Horák se snažil dostat míč znovu do brankoviště, narazil ale do Wiesnera. Vindahl má odkop od vlastní branky.
     
    78
    Bajza ještě drží Hradec ve hře! Jednoduchá kombinace, kterou započal rychlonohý Wiesner, skončila prostrčením od Krejčího na Kuchtu. Ten zkusil Bajzu oběhnout dlouhou kličkou, Bajza však nohou zabránil střele do prázdné! Situaci ještě zavíral Pešek, z hranice vápna ale pálil na tribuny.
    78. Kuchta přímo před Bajzou! Ale nedotáhl blafák
     
    80
    Kuchta dostal znovu míč za obranu, tentokrát však letěl po levém křídle. Jeho nahrávka do vápna skončila jenom u Čiháka, který dostal míč přes Bajzu pryč.
     
    80
    Na druhé straně se zase ukázal Rada, který vedl míč středem pole, až z dálky vypálil. Vindahl ale jeho pokus opět lapil do teplých.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Ladislav Krejčí st., přichází Ondřej Šašinka.
     
    83
    Hradec po střídání zahrával rohový kop, kterým ale nijak sparťanskou obranu neohrozil. Navíc přišel o míč, neboť Horák fauloval Wiesnera.
     
    84
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Qazim Laçi,
    ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Václav Sejk.
     
    84
    Splněno má i Jan Kuchta, který naskočil do duelu jako náhrada za zraněného Haraslína. Obecně platí, že se zápas minimálně z hostující strany už jenom dohrává.
     
    85
    A Sejk mohl rovnou dát tečku, když si naběhl na míč, který mu připravil Laci. Zamotal se však s Peškem, reálně tak balon netrefil ani jeden a bylo hned po šanci.
     
    86
    Vašulín dostal přihrávku po lajně do prostoru a z otočky pálil, jenže vedle. I kdyby to byl gól, jednalo by se ale o ofsajd.
     
    87
    Rada si vyměnil míč se Ševčíkem, načež vyzval na pravé straně Šašinku. Ten centroval do vápna, proti balonu ale šel Vindahl a bylo vyřešeno.
     
    89
    Krejčí na hraně faulu odstavil od míče jednoho z Hradeckých a byl z toho brejk. Laci přihrával napravo pro Wiesnera, ten vracel pod sebe, trefil však jenom Pilaře.
     
    90
    Sejk obral o míč upadnuvšího Šašinku a chtěl jít do otevřené obrany. Nákop na Wiesnera ale nebyl nijak přesný, a tak jsou na tahu znovu Východočeši.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+2
    O utkání je už víceméně rozhodnuto. Hosté se už nikam neženou a hlídají pozice, Votroci mají naopak na případné srovnání moc málo času.
     
    90+2
    Pilař si nabíhal do prostoru za středovým kruhem, tam ho ale zavřel Kairinen. Přesto se povedlo domácím ještě získat míč na svoje kopačky. To vše za dozoru Victora Olantujiho na novinářské tribuně, kam se zašel s dalšími hráči po svém vyloučení podívat.
     
    90+3
    Sejk dostal další pobídku do otevřené obrany, už z dálky na něj ale Kairinen řval, ať neblázní a uklidní to vepředu. To se i částečně povedlo, domácí však mají další útok.
     
    90+4
    Ještě jeden roh si Hradečtí vybojovali. Bude to ale zřejmě to poslední, co se dneska stane.
     
    90+4
    Sörensen dostal hlavou míč mimo nebezpečí, Horák už jej pak pod tlakem zpět nevrátil. Tady už se jenom čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Tak se i o pár sekund později stalo a duel 11. kola je v Hradci minulostí. Ve druhém poločase to zprvu vypadalo na poklidné dohrání duelu ze strany Sparty, poté však přišlo snížení z kopačky Václava Pilaře v 64. minutě. Domácí sice cítili možnost srovnání, gól Jana Kuchty z 71. minuty dal ale definitivní podobu výsledku. Výhrou 3:1 tak Letenští zůstávají v čele tabulky s pětibodovým náskokem, Slavii však duel s Libercem teprve čekají.
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Hostující fanoušci, kteří dnes předvedli na tribunách výborný výkon, mají děkovačku se svými hráči, Votrokům za výkon však děkuje i domácí kotel.

    Část příznivců se v Hradci přesouvá na východočeské hokejové derby začínající v 19:20. Bylo mi ctí vás dnešním duelem na Malšáku provázet a někdy příště se budu těšit u fotbalu z východočeské metropole na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 9 300 diváků.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:7. (17:01:34)

    Tomáš Kalas

    Branky: 64. Pilař – 15. Karabec, 34. Karabec (Preciado), 71. Kuchta (Krejčí ml.)

    Karty:   11. Olatunji (SPA), 20. Friis (asistent) (SPA), 69. Wiesner (SPA)   19. Olatunji (SPA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:7.
    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, O. Ševčík, Čihák, Horák – Kodeš (C) (70. Kučera), Krejčí st. (83. Šašinka), Dancák (46. Hais) – Harazim (46. Rada), Vašulín, Pilař.
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Pudhorocký, P. Juliš, Leibl, Čech.

    Trenér: Václav Kotal

    AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Sørensen, Krejčí ml. (C) – Preciado (67. Wiesner), Kairinen, Sadílek (84. Laçi), Zelený – Karabec (67. Pešek), Haraslín (14. Kuchta, 84. Sejk) – Olatunji.
    Náhradníci: Vorel – Gomez, Pavelka, Panák, M. Ševčík, Ryneš.

    Trenér: Brian Priske

    Rozhodčí: Hocek – Kříž, Machač

    Diváci: 9 300
    bahis siteleri