Monza – Salernitana 3:0 (kon.) | Frosinone – Hellas Verona 2:1 (kon.) | Lazio – Atalanta BC 3:2 (kon.)
Cagliari – AS Řím 1:4 (kon.) | Neapol – Fiorentina 1:3 (kon.)
konec
Frosinone Calcio
2:1 (1:0)
Hellas Verona
Neděle 08.10.2023, 15:00 • Stadio Benito Stirpe, Frosinone • Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny příznivce italského fotbalu! Serie A má o víkendu na programu 8. kolo a nováček z Frosinone v něm vyzve Hellas Verona. Sobotní duel začne v 15 hodin a vy jste k jeho sledování srdečně zváni!
     


    Frosinone Calcio

    Klub z Latinského údolí se v nejvyšší soutěži rychle zabydlel a i přes prohru s AS Řím zůstal v horní polovině tabulky. Výkony Frosinone jsou příjemným překvapením a psychiku týmu před blížícím se duelem zlepšuje i fakt, že svého nedělního soupeře v posledním vzájemném klání (v roce 2017) porazil. Na druhou stranu nebude moci počítat s několika zraněnými hráči, mezi ně patří Kaio Jorge, Lirola, Kalaj, Gelli, Harroui a Romagnoli.
    Eusebio Di Francesco na tiskové konferenci chválil příznivce Frosinone
     


    Hellas Verona

    Verona se po bezbrankové remíze na hřišti FC Turín přiblížila Frosinone na pouhý bod a ve vzájemném souboji se pokusí svého soupeře v tabulce přeskočit. Nebude to však mít vůbec jednoduché. Už jen proto, že ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech nedokázala vstřelit gól. Další nepříjemností pro tým je rozsáhlá marodka, kvůli různým zraněním budou chybět Amione, Dawidowicz, Hien, Braaf, Doig, Cabal a Mboula.
    Hellas Verona: na výjezd je přihlášeno přes 400 fanoušků
     
    Vzájemná setkání

    Oba celky se naposledy potkaly v sezoně 2016/17 ještě v Serii B. Podzimní duel ovládla 2:0 tehdy domácí Verona, ale v únorové odvetě jí to Frosinone vítězstvím 1:0 vrátilo. Vzájemný duel v nejvyšší soutěži tak bude pro oba zúčastněné vylepšeným déjà vu.
     
    Pravděpodobné sestavy

    Frosinone Calcio: Turati – Oyono, Monterisi, Okoli, Marchizza – Mazzitelli, Bourabia, Reinier – Soulé, Šeddíra, Báez.

    Hellas Verona: Montipó – Magnani, Coppola, Terracciano – Faraoni, Duda, Folorunsho, Lazović – Ngonge, Suslov – Bonazzoli.
     
    Nominace rozhodčích

    Hlavní rozhodčí: Maria Sole Ferrieri Caputiová.

    Dvaatřicetiletá rodačka z Livorna je známá tím, že jako první žena v historii odřídila zápas italské nejvyšší fotbalové ligy. Jednalo se o duel Sassuolo – Salernitana v říjnu loňského roku, který skončil vítězstvím domácího týmu v poměru 5:0.

    Asistenti: Velerio Vecchi a Vito Mastrodonato.
    Čtvrtý rozhodčí: Ivano Pezzuto.
    Zápas odpíská Maria Sole Ferrieri Caputiová
     
    Dobrý den! Dovolte mi vás ještě jednou srdečně přivítat při sledování textové on-line reportáže z utkání 8. kola Serie A mezi týmy Frosinone Calcio a Hellas Verona. Hráči obou mužstev už se na trávníku Stadio Benito Stirpe intenzivně rozcvičují. Jsou mezi nimi i dva slovenští reprezentanti, za Hellas Verona od začátku nastoupí záložníci Ondrej Duda a Tomáš Suslov.
    Před tribunami právě probíhá rozcvička
     
    Úvodní sestavy:

    Frosinone Calcio: Turati – Oyono, Monterisi, Okoli, Marchizza – Mazzitelli (C), Barrenechea, Garritano – Soulé, Šeddíra, Reinier.
    Náhradníci: Cerofolini, Frattali – Báez, S. Romagnoli, Bidaoui, Bourabia, Caso, Brescianini, Çuni, Ibrahimović, Lulič, Kvernadze, Lirola, Lusuardi.
    Trenér: Eusebio Di Francesco.

    Hellas Verona: Montipò – Magnani, Coppola, Amione – F. Terracciano, Suslov, Folorunsho, Lazović (C) – Saponara, Duda – Ngonge.
    Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Cruz, Bonazzoli, Djurić, Hongla, Faraoni, Lima Pontes, Joselito, Mboula, Tchatchoua, Serdar.
    Trenér: Marco Baroni.

    Rozhodčí: Ferrieri Caputiová – Vecchi, Mastrodonato.
     
    Už se to blíží, dvaatřicetiletá Maria Sole Ferrieri Caputiová přivádí základní jedenáctky na hřiště.
     
    Luca Mazzitelli a Darko Lazović si podali ruce. Los vyhrál a stranu si vybíral hostující kapitán, takže zahajovací výkop provedou fotbalisté Frosinone.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí to hned zkusili dlouhým nákopem. Ten před Reinierem odvrátil Giangiacomo Magnani do zámezí a Caleb Okoli už se chystá vhodit aut.
     
    3
    Roztažení hry doprava. Luca Mazzitelli se rozběhl vstříc pokutovému území a po kontaktu s vracejícím se Folorunshem ztratil stabilitu. Podle rozhodčí vše v pořádku.
     
    4
    O chvíli později Frosinone přeci jenom zahrávalo standardku a pořádně z ní zahrozilo! Centr z levé strany se před brankou odrazil o zem, za klubkem hráčů se zjevil Matías Soulé a z metru v první šanci utkání těsně přehlavičkoval břevno.
    4. Soulé v nadějné pozici přehlavičkoval břevno
     
    6
    Vzhledem k předchozímu varování teď Hellas Verona raději uklidňuje hru.
     
    7
    Míč získalo Frosinone. Matías Soulé byl následně podražen poblíž pokutového území a my tak uvidíme další standardku.
     
    8
    Tu rozehrál sám faulovaný. Matías Soulé se rozběhl k míči a levačkou ho tlačil do bližší levé šibenice, bohužel pro Frosinone ji o metr a půl minul.
     
    10
    Územní převahou disponující Frosinone už zase na útočné polovině vymýšlí další kulišárnu.
     
    11
    Držení míče: 67% : 33%.
     
    12
    Hra se otočila. Reinier pak nedovoleně vrazil do rozběhnutého Terracciana a to znamená, že Hellas má k dispozici standardku u pravé lajny.
     
    13
    Centr na hranicí vápna odvrácen do bezpečí. Následně ještě něco zkoušel Suslov, ale Monterisi ho za sebe nepustil. Brankář Turati si chystá balon na odkop.
     
    14
    I když to Illario Monterisi myslel dobře, přihrávka do uličky mu nevyšla podle představ.
     
    15
    Luca Mazzitelli v přetahované s Folorunshem poslal svého soka k zemi. Po jeho útočném faulu musejí fotbalisté Frosinone vyklidit okolí místa přestupku.
     
    16
    Střely na branku (mimo): 0:0 (2:0).
     
    17
    Ondrej Duda zahrával standardku z velké vzdálenosti. Není proto divu, že jeho přímočarý centr obrana Frosinone odvrátila. A začíná od píky.
     
    18
    Tohle bylo příliš dlouhé. Enzo Barrenechea hledal vepředu Šeddíru, ale ten v žádném případě nemohl míč stihnout. Ani kdyby měl u zadku motor.
     
    20
    Brunovi Amionemu v tuto chvíli není zrovna do zpěvu. Hráč Hellasu Verona mimo souboj o míč špatně došlápl a nechává se ošetřit.
     
    21
    Naštěstí nešlo o nic vážného a Bruno Amione už je zpátky na nohou. Neplánovanou pauzu hráči v hojném počtu využili k občerstvení.
     
    23
    Klidná hra ve středu hřiště. Chvíli má míč Frosinone, chvíli zase Verona.
     
    24
    A právě Hellas vzbudil trochu rozruchu. Riccardo Saponara chtěl zleva projít do vápna, to mu svým důrazem znemožnil Riccardo Marchizza.
     
    25
    V přerušené hře teď už plánovaná přestávka na pití.
     
    27
    Takzvaný "Cooling break" po minutě skončil. Hra pokračuje vhazováním Verony naproti střídaček.
     
    28
    Žlutá karta pro tým Hellas Verona (Diego Coppola).

    Hostující stoper zezadu stáhl Šeddíru k zemi a odteď bude hrát pod hrozbou vyloučení.
     
    29
    V navazující hře si Walíd Šeddíra našel před šestnáctkou volný míč a zkusil štěstí pravačkou. Bohužel pro Frosinone mu střela vůbec nesedla, když se stočila od levé tyče. Lorenzo Montipò tak zůstal v klidu.
     
    30
    Žlutá karta pro tým Frosinone Calcio (Caleb Okoli).

    Už i domácí stoper je zatížen žlutou kartou. Caleb Okoli přišel do souboje s Folorunshem příliš pozdě a za jeho dohrání následoval trest.
     
    31
    Držení míče: 60% : 40%.
     
    32
    Matías Soulé ukázal individuální schopnosti. Poblíž středového kruhu obral Folorunsha o balon a s ním upaloval do palebné pozice, z pravé nohy si navedl míč na levačku a ze záklonu přestřelil.
     
    34
    Aktivitou oplývající Matías Soulé zase ukázal něco ze svého umění! Mladý dravec z Argentiny při samostatném průniku obešel dva soupeře, přičemž Folorunshovi se vyhnul elegantní kličkou, a z hranice šestnáctky vypálil ze svého pohledu do levé části branky. Jako socha znehybněný Montipò poděkoval svojí tyčce!
    34. Nebezpečný Soulé trefil levou tyč
     
    36
    Zanedlouho poté Frosinone kopalo dva rohy. Z těchto mráčků už však ani nekáplo.
     
    37
    Verona uklidňuje hru ve středu hřiště.
     
    38
    Pokus o zrychlení hry skončil ofsajdem, z něhož se vracel Riccardo Saponara.
     
    39
    Žlutá karta pro tým Hellas Verona (Ondrej Duda).

    Slovenský reprezentant podkopl Soulého.
     
    40
    Žlutá karta pro tým Hellas Verona (Bruno Amione).

    Pohyb Matíase Soulého dělá hostům problémy. Po Dudovi fauloval nejaktivnějšího hráče Frosinone i Bruno Amione a stal se už třetím karetně napomínaným fotbalistou Hellasu.
     
    42
    Verona v ojedinělém útoku, Ngongeho dalekonosnou ránu kdosi z beků vychýlil na roh.
     
    43
    V záběru kamery opět Cyril Ngonge. Tentokrát nestřílel, nýbrž centroval a je z toho další roh.
     
    44
    Rohový kop byl pořádně nebezpečný! Na centr pravačkou točící se od branky si na malém vápně naskočil Michael Folorunsho, ve vzduchu byl úplně sám, takže mohl zamířit kamkoliv si zamanul. Nakonec si vybral levou tyč a k otevření skóre mu moc nechybělo!
    44. Folorunsho hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+1
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    V nastaveném čase jdou domácí do vedení! Walíd Šeddíra obdržel průnikovou přihrávku na pravou stranu vápna, odkud z ostrého úhlu instinktivně vystřelil na přední tyč. Balon odražený od brankové konstrukce pak do prázdné branky snadno doklepl Brazilec REINIER.
    45+1. REINIER - 1:0
    To je on! Autor úvodní trefy Reinier
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 60% : 40%.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 6:1.
    Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:8.
     
    První šanci měli po standardce hráči Frosinone. Centr z levé strany se v pokutovém území odrazil o zem, za klubkem hráčů se zjevil Matías Soulé a z metru těsně přehlavičkoval břevno. Stejný fotbalista ukázal něco ze svého umění po půl hodině hry, při samostatném průniku obešel dva soupeře a z hranice šestnáctky napálil levou tyč. Hosté poprvé zahrozili až před koncem poločasu. Na centr z rohového kopu si naskočil Michael Folorunsho a nikým nehlídaný o kousek minul tyč. Když už to vypadalo na bezbrankový poločas, rozjásal publikum Reinier. Walíd Šeddíra obdržel průnikovou přihrávku na pravou stranu vápna a z ostrého úhlu vypálil na bližší tyč, balon odražený od brankové konstrukce pak do prázdné branky snadno doklepl již zmíněný Brazilec. Nováček soutěže z Frosinone tak v poločase vede nad Hellasem Verona 1:0.
    Hráčům Frosinone vyšel závěr poločasu
     
    Rozhodčí Caputiová svolává hráče zpátky na hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle začala v sestavách beze změny.
     
    47
    Hosté potřebují co nejdříve vyrovnat. Za tímto účelem odcentroval před branku Darko Lazović, jeho balon Stefano Turati vyboxoval na jistotu.
     
    49
    Hosté málem udeřili z brejku! Caleb Okoli si vybral nešťastnou chvilku, když po zakopnutí zavrávoral. Naštěstí pro Frosinone neztratil stabilitu a vracejíc se vyvíjel na Ngongeho nátlak. Ten v tu chvíli běžel bok po boku se soupeřem na Turatiho, zkusil ho obstřelil kolem jeho pravé ruky, ale spolu s ním obstřelil i branku.
    49. Ngonge zakončil svůj nebezpečný únik střelou mimo
     
    52
    Další velkou příležitost Verony měl na hlavě Filippo Terracciano! V těsné blízkosti branky se po centru zleva propracoval k hlavičce, kterou poslal o zem kolem vzdálenější tyče.
    52. Ani hlavou zakončující Terracciano nevyrovnal
     
    53
    Frosinone už raději uklidňuje hru.
     
    55
    Ve vlastním území kombinující domácí prozatím trpělivě hledají cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    56
    Enzo Barrenechea po překročení půlící čáry faulován. Hráči Frosinone rozehrají z místa přestupku.
     
    58
    Domácí vyšachovali obranu soupeře narážečkou, po které měl před hranicí vápna postavený Walíd Šeddíra otevřený výhled na branku. Levačkou pálil do protipohybu Montipá, ale bohužel pro Frosinone neměl přesnou mušku.
    58. Šeddíra po parádní narážečce pálil slepými
     
    60
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází Milan Djurić.
     
    60
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Diego Coppola, přichází Davide Faraoni.
     
    61
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Suat Serdar.
     
    61
    Držení míče: 60% : 40%.
     
    62
    Matías Soulé dal o sobě zase vědět! Nejaktivnější hráč prvního poločasu si zkušeně navedl míč do pokutového území a levačkou kolem Montipá dnes podruhé trefil tyč!
    62. Soulému štěstí nepřeje, znovu trefil tyč!
     
    64
    Klidná hra uprostřed hřiště.
     
    65
    Roh pro Hellas. Po něm Bruno Amione ohrozil Turatiho hlavou. Pokus letící doprostřed branky domácí gólman hravě zneškodnil.
     
    66
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    Frosinone zvyšuje svůj náskok! Na Marchizzův kvalitní pas si naběhl do vápna MATÍAS SOULÉ a tvrdou hlavou dolů k tyči překonal bezmocného Montipá. Po dvou nastřelených tyčkách se tak konečně zaradoval. Jak praví lidové úsloví, do třetice všeho dobrého.
    66. Matías SOULÉ - 2:0
     
    68
    Hra se na malou chvíli zastaví, vzhledem k vysokým teplotám dává Maria Caputiová pokyn k občerstvení.
     
    70
    Dvacet minut před koncem vede Frosinone nad Hellassem 2:0 a je na nejlepší cestě za výhrou.
     
    71
    Střely na branku (mimo): 2:2 (8:4).
     
    73
    Poněkud zatažené, ale dobře zorganizované Frosinone čelí stále četnějším útokům Hellasu.
     
    75
    Když nevíš co s míčem, tak vystřel. Tímhle otřepaným pravidlem se zjevně řídil Darko Lazović. A bohužel pro Hellas to nebylo dobré rozhodnutí. Uspěchaná střela se do brány nevešla a Stefano Turati s odkopem vůbec nespěchá.
     
    76
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Reinier, přichází Simone Romagnoli.
     
    76
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Luca Garritano, přichází Marco Brescianini.
     
    77
    Střídat budou také hosté. Koho Marco Baron pošle do hry? To se dozvíme co nevidět.
     
    77
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Cyril Ngonge, přichází Federico Bonazzoli.
     
    78
    Bruno Amione při rozehrávce v úzkých, nekomplikoval si život a pomohl si malou domů.
     
    79
    Žlutá karta pro tým Hellas Verona (Tomáš Suslov).

    I druhý slovenský reprezentant vidí žlutý kartonek. Tomáš Suslov pyká za ošklivý faul na Monterisiho v těsné blízkosti obou laviček.
     
    81
    Verona stále hledá recept na vstřelení gólu. A moc času už nemá. Do konce řádné hrací doby zbývá deset minut. Stihne alespoň zdramatizovat závěr utkání?
     
    83
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Jackson Tchatchoua.
     
    83
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Enzo Barrenechea, přichází Mehdi Bourabia.
     
    84
    Barrenecheův centr odhlavičkoval Caleb Okoli k nohám Bonazzoliho, s jeho pokusem zpoza vápna neměl Stefano Turati sebemenší problém.
     
    86
    Tomáš Suslov napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. A nutno podotknout, že neměl seřízenou mušku. Tak trochu bezradní hosté už to zkoušejí ze všech pozic.
     
    87
    Frosinone odkopává balon daleko od své branky a nutí soupeře začít zcela od píky.
     
    88
    Hellasu se podařilo proniknout na pravou stranu vápna. Davide Faraoni tam nabil Bonazzolimu proti noze, avšak rána ze záklonu zmizela někde ve vesmíru.
     
    90
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Matías Soulé, přichází Arijon Ibrahimović.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Luca Mazzitelli, přichází Pol Lirola.
     
    90+2
    Ačkoliv do konce zbývá ještě několik minut, diváci už teď oceňují výkon svých oblíbenců potleskem.
     
    90+4
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    No vida, ještě máme zaděláno na drama! Hosté dostihli přetažený centr u rohového praporku, Tchatchoua kousek od něj odcentroval před branku a MILAN DJURIĆ tam přehlavičkoval Monterisiho. Stefano Turati neměl šanci, střela šla přesně k pravé tyči zcela mimo jeho dosah.
    90+4. Milan DJURIĆ - 2:1
     
    90+6
    Útočný faul Frosinone. Verona rozjíždí zřejmě svou poslední akci v zápase.
     
    90+7
    Terraccianův centr kdosi odhlavičkoval mimo branku a my tak ještě uvidíme roh. Drama graduje!
     
    90+8
    Do pokutového území Frosinone přišel i Lorenzo Montipò. Centrovaný balon pak v rizikové zóně nadělal nemalý zmatek, dokud ho zřejmě Caleb Okoli neodkopl pryč. Ale VAR ještě zkoumá možnou hru rukou, za kterou by Hellas kopal penaltu! Jak to celé dopadne?
     
    90+9
    Hlavní rozhodčí už dostala do sluchátek informaci od VAR a jeho stanovisko hodlá přetlumočit hráčům. Bude to penalta, nebo ne? A už máme jasno! K porušení pravidel podle VAR nedošlo, Maria Sole Ferreiri Caputiová ukončuje zápas a Frosinone vítězí!
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52% : 48%.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:9.
    Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.
    Štika soutěže z Frosinone v dramatickém závěru udržela vedení a po vítězství 2:1 i kontakt s nejlepší šestkou tabulky
     
    Nováček z Frosinone se v nejvyšší italské lize rychle zabydlel a dobrou formu v domácím prostředí potvrdil i proti Veroně. V závěru úvodního dějství ho do vedení poslal Reinier a po přestávce přidal druhou branku aktivní Soulé, který si spravil chuť po dvou nastřelených tyčích. Verona se dlouho neuměla prosadit, teprve v nastavení zdramatizoval závěr utkání Djurić. Na vyrovnání už ale bylo pozdě.

    Příjemně překvapující Frosinone si díky výhře 2:1 upevnilo pozici v horní polovině tabulky, zatímco poražená Verona zůstala pošesté v řadě bez výhry.

    Elitní evropské soutěže teď čeká reprezentační pauza. Po ní se Frosinone ukáže v Boloni a Verona doma přivítá úřadujícího mistra Neapol. (17:06:56)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 45+1. Reinier, 66. Soulé (Marchizza) – 90+4. Djurić (Tchatchoua)

    Karty:   30. Okoli (FRS) – 28. Coppola (VRN), 39. Duda (VRN), 40. Amione (VRN), 79. Suslov (VRN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:9. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:12.
    Frosinone Calcio: Turati – Oyono, Monterisi, Okoli, Marchizza – Mazzitelli (C) (90+1. Lirola), Barrenechea (83. Bourabia), Garritano (76. Brescianini) – Soulé (90. Ibrahimović), Šeddíra, Reinier (76. S. Romagnoli).
    Náhradníci: Cerofolini, Frattali – Báez, Bidaoui, Caso, Çuni, Lulič, Kvernadze, Lusuardi.

    Trenér: Eusebio Di Francesco.

    Hellas Verona: Montipò – Magnani, Coppola (60. Faraoni), Amione – F. Terracciano, Suslov, Folorunsho, Lazović (C) (83. Tchatchoua) – Saponara (60. Djurić), Duda (61. Serdar) – Ngonge (77. Bonazzoli).
    Náhradníci: A. Berardi, Perilli – Cruz, Hongla, Lima Pontes, Joselito, Mboula.

    Trenér: Marco Baroni.

    Rozhodčí: Ferrieri Caputiová – Vecchi, Mastrodonato.
    bahis siteleri