K. Vary – Kladno 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 2:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:4 (0:2 po s.n.)
Olomouc – Litvínov 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (0:2 po s.n.) | Motor ČB – Pardubice 4:3 (po pr.)
Sparta – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 22.10.2023, 17:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte u sledování textového přenosu z Tipsport extraligy! V rámci 13. kola se střetnou mimo jiné i celky z opačné strany tabulky. Trápící se Olomouc hostí rozjetý Litvínov. Tímto jste k utkání, jehož úvodní buly padne v 17:00, srdečně zváni. Přeji příjemné čtení!
     

    HC VERVA Litvínov

    Svěřenci Karla Mlejnka jsou bez pochyby největším překvapením dosavadního průběhu Tipsport extraligy. Litvínovští mají na svém kontě po dvanácti kolech jedinou prohru, kterou jim uštědřily Pardubice hned v prvním zápase nového ročníku. Od té doby nenašla Verva jiného přemožitele a po zásluze se může vyhřívat na druhém místě tabulky, hned za zmiňovaným Dynamem, se kterým má však stejný počet bodů – celkem 31.

    Chemici se mohou chlubit také vůbec nejlepší produktivitou, nastříleli už 49 branek. Co se týče inkasovaných gólů, tam se černožlutí pohybují v průměru ligy. Ruku v ruce jde se skvělou ofenzívou i dobrá hra v početní převaze. Litvínov využije zhruba každý čtvrtý trest soupeře, což ho řadí na čtvrté místo. Verva je také velice aktivní při hře tělem, s 83 hity jí patří druhé místo hned za brněnskou Kometou.

    Největší podíl na úžasném vstupu do sezóny celku ze severozápadu Čech mají na svědomí bratři Kašovi, jenž se drží v nejlepší trojce ligové produktivity. David Kaše má na svém kontě již šest gólů a 11 nahrávek, o rok starší Ondřej vstřelil o branku více a k tomu se postaral o osm asistencí. Ofenzivní trojici Chemiků doplňuje Petr Koblasa s 11 body. Tři tyče střeží Matej Tomek, kterému hlídá záda Šimon Zajíček.

    Posledních pět zápasů
    Karlovy Vary – Litvínov 1:4
    Litvínov – České Budějovice 4:3
    Litvínov – Sparta 4:2
    Litvínov – Kladno 5:4 po prodloužení
    Litvínov – Vítkovice 6:3

    Nejproduktivnější hráči
    David Kaše – 17 bodů (6+11)
    Ondřej Kaše – 15 bodů (7+8)
    Petr Koblasa – 11 bodů (7+4)
     

    HC Olomouc

    Hanáci se nyní nenachází v dobrém rozpoložení. Z posledních deseti zápasů dokázali vyhrát pouze dvakrát a s 12 body se pomalu propadají na spodek tabulky. V posledním klání si mohli svou náladu zlepšit proti poslední Mladé Boleslavi, ovšem ani dvoubodový příspěvek Jana Káni, jenž se do Mory vrátil po krátkém působení ve vítkovické Rideře, na úspěch nestačil.

    Svěřence Jana Tomajka nejvíce sužije hra v útoku. Kohouti se zatím zmohli na pouhých 22 branek, což je vůbec nejméně z celé ligy. Ani v obraně však neexcelují, jsou na pátém místě v počtu inkasovaných gólů. Úplný zmar ovšem nastává během hry při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Červenobílí využili pouze dvě přesilovky ze 42, tedy 4,76 %. Úspěšnost oslabení pak činí 71,15 %, hůře je na tom pouze Liberec.

    V olomoucké produktivitě s třemi góly a pěti asistencemi paradoxně vyniká Rok Macuh. Slovinský útočník už za áčko Mory nastoupil coby hráč juniorky, poté se ale vydal hledat své štěstí jinde. Před dvěma lety si dokonce zahrál pár zápasů ve třetí nejvyšší lize, přesto vedení Hanáků předvedlo (další) skvělý tah a skrytý talent vytáhlo mezi elitních čtrnáct klubů Česka. Dobře se daří také mladíkovi Jakubu Navrátilovi, obránci Daliboru Řezníčkovi, či Lukáši Kucserovi. Naopak větší bodový příspěvek se čekal od Arona Chmielewskiho, Jiřího Ondruška a Lukáše Nahodila.

    Posledních pět zápasů
    Olomouc – Plzeň 3:2
    Kometa – Olomouc 3:2 po prodloužení
    Olomouc – Hradec Králové 1:2 po nájezdech
    Liberec – Olomouc 4:1
    Olomouc – Mladá Boleslav 2:3

    Nejproduktivnější hráči
    Rok Macuh – 8 bodů (3+5)
    Jakub Navrátil – 6 bodů (3+3)
    Dalibor Řezníček – 6 bodů (3+3)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Rašner, Sirota, Řezníček, Švrček, Rutar, Mareš – Káňa, Nahodil (A), Orsava – Kunc, Knotek (A), Bambula – Anděl, Macuh, Navrátil – Klimek, P. Musil, Kucsera.
    Trenér: Jan Tomajko

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Zile, Demel (A), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše (A) – Kirk, Abdul, Válek – Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Šír, Pilný – Axman, Bohuněk.
     
    Ještě jednou hezký nedělní podvečer! K utkání, jehož úvodní buly padne již za necelých pět minut, je připraven také osmnáctiletý Matěj Maštalířský z Litvínova, který si dnes na ledě olomoucké plecharény odbude svůj debut v Tipsport extralize!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Úvodní buly mají na svých hokejkách hosté, po zavezení kotouče za Konráda se hracího předmětu ujímá Mora a rozehrává svou první útočnou akci v zápase.
     
    01:09
    Navrátilův průnik za útočnou modrou čáru skončil v moci litvínovské obrany.
     
    01:40
    Obávaní bratři Kašovi na malou chvíli zamkli soupeře v obranném pásmu, ke střele se ovšem nedostali.
     
    02:04
    Debutant Matěj Maštalířský vyzkoušel pozornost Konráda z pravého kruhu, jeho pokus byl zblokován do ochranné sítě nad ledem.
     
    02:51
    Pokus Lukáše Kucsery z vrcholku levého kruhu vyrazil Zajíček do rohu kluziště, odkud jej Litvínovští vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    03:16
    Lukáš Mareš udržel puk na modré pro Lukáše Nahodila, ten se po pravé straně vydal na klec hostů, Marek Baránek mu ovšem zablokoval hůl, a tak Zajíček zasahovat nemusel.
     
    03:26
    Přechod Mory do útoku zastavil ofsajd.
     
    03:45
    Ondřej Kaše chtěl vyslat Petra Koblasu do souboje jeden na jednoho, forvard Vervy ale letící kotouč nezpracoval.
     
    04:22
    Zacloněné nahození Jana Knotka od modré schoval litvínovský brankář na poslední chvíli do své výstroje.
     
    04:34
    Ondřej Kaše se vydal do samostatného úniku, ovšem neměl dobrou rychlost, a tak jej defenzíva Hanáků dostihla a odzbrojila.
     
    05:26
    Lukáš Kucsera přenechal v pravém kruhu kotouč Pavlu Musilovi, nicméně zkušenému útočníkovi Mory černá pryž přeskočila hůl.
     
    06:03
    Kohouti se při rozehrávcve nedomluvili, kvůli čemuž puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    06:37
    Chemici bojují v útočné třetině o kotouč, olomoucká obrana i přes zaváhání jim ale puk nepůjčila.
     
    07:26
    Domácí musí opět rozehrávat od vlastního brankáře, Litvínov zatím skvěle brání všechny nebezpečné průniky ze středního pásma.
     
    07:58
    Nyní se pro změnu bojuje u mantinelu na druhé straně kluziště, úspěšnější jsou kohouti.
     
    08:27
    Po nepřesném pasu Davida Kašeho se do brejku mohl vydat Jan Bambula, potřeboval už však vystřídat, a tak si hosté mohli oddechnout.
     
    09:19
    Rok Macuh se vydal do úniku, soupeřova gólmana se pokusil překonat bekhendovou kličkou, avšak Šimon Zajíček ukázal svůj skvělý postřeh a zakončení k pravé tyči pohotově zblokoval betonem. První velká šance zápasu.
     
    09:21
    Probíhá komerční přestávka.
     
    09:31
    Matěj Maštalířský vybojoval v prostoru mezi kruhy puk, připraveného Jindřicha Abdula před olomouckou klecí ale bekhendovým pasem nenašel.
     
    10:22
    Jan Káňa chtěl z pravého kruhu pobídnout volného Lukáše Nahodila, defenzíva Vervy ovšem letící přihrávku stačila ztečovat do bezpečí.
     
    11:11
    Odpískáno postavení mimo hru Olomouce.
     
    11:43
    Jan Bambula si najel do středu modré čáry, odkud vyslal prudké nahození na litvínovskou bránu. Před ní byl dobře postavený Jan Knotek, jenž Bambulův projektil tečoval jen těsně vedle pravé tyče.
     
    13:02
    Hosté po delší době vyvezli puk mimo vlastní pásmo, nyní se už však znovu musí bránit.
     
    13:51
    Tvrdá rána Alexe Rašnera trefila pouze připravený beton Zajíčka.
     
    14:12
    Hanáci svého soka stále drží uzavřeného v obraně, nebezpečně pálil Jan Káňa ze slotu, ovšem Šimon Zajíček svůj tým stále drží.
     
    15:00
    Rok Macuh si objel napadajícího zadáka a z levého kruhu vystřelil do horních pater litvínovské svatyně, gólman hostů je stále bezchybný.
     
    15:22
    Rok Macuh z bezprostřední blízkosti vyslal zadovku na Jakuba Navrátila, olomoucký mladík ale pas slovinského útočníka nezpracoval.
     
    15:34
    Chemici vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    15:41
    Po skvělé pasáži Mory následuje komerční přestávka.
     
    15:44
    Pavel Musil vyhrál vhazování pro Dalibora Řezníčka, který tvrdou pumelicí od modré trefil špičku Zajíčkova betonu!
     
    16:45
    Hosté zavezli kotouč do útoku, tam se však nedomluvili, a tak mohou hrát opět domácí.
     
    17:14
    Obrovská šance Vervy! Lukáš Válek poslal z levého kruhu křižný pas na Ondřeje Jurčíka, Branislav Konrád se ovšem stačil včas přesunout a dorážku do téměř okryté klece vyrazit.
     
    18:31
    Po skvělém zákroku olomouckého brankáře se musí vydat do práce ten na opačném konci kluziště, pokus Navrátila ovšem neměl gólové parametry.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Lukáš Klimek neudržel puk na modré čáře, hra je tak kvůli ofsajdu znovu přerušena.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po úvodních dvaceti minutách na gól stále čekáme. Nejblíže otevření skóre byl Rok Macuh, jenž se v polovině třetiny vydal do samostatného úniku. Velkou příležitost měl také Dalibor Řezníček, jeho tvrdá rána bezprostředně po vhazování skončila pouze na Zajíčkově betonu. Na druhé straně zahrozil Ondřej Jurčík, avšak i gólman domácích svůj tým podržel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Vhazování ve středovém kruhu pro Litvínov. Hosté se okamžitě usídlili kolem brankáře Konráda, na žádnou střelu se ovšem nezmohli.
     
    20:32
    Po zadovce Lukáše Nahodila obešel Jan Káňa napadajícího soupeře v levém kruhu a vystřelil. Zajíček si připisuje jednodušší zákrok.
     
    21:16
    Pokus Nicolase Hlavy z téměř nulového úhlu vyletěl až do hlediště plecharény.
     
    21:44
    Dlouhé nahození Jana Švrčka schoval litvínovský gólman do lapačky a ihned rozehrál na své spoluhráče.
     
    21:53
    Hanáci vyhodili až na zakázané uvolnění.
     
    21:58
    Patrik Demel prověřil strážce olomoucké svatyně pokusem od modré, Konrád bez problému přerušuje hru.
     
    22:14
    Teč Lukáše Kucsery zamířila až k Zajíčkovi, který opět vypomohl svému celku s rozehrávkou.
     
    23:07
    Litvínov se snaží svého soupeře na chvíli uzavřít v pásmu, kombinuje ale příliš pomalu, a tak kohouti všechny střelecké pozice dobře pokrývají.
     
    23:40
    Kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti se hra přesouvá do středního pásma.
     
    24:04
    Jakub Sirota se prokličkoval až před soupeřova gólmana, zakončení k pravé tyči se mu ovšem nevydařilo.
     
    24:41
    Olomouckou protiakci zastavil ofsajd.
     
    25:04
    Tvrdá střela Jana Bambuly ze středu modré čáry orazítkovala Zajíčkův beton.
     
    25:55
    Jindřich Abdul vyslal od pravého hrazení křižný pas na Radima Šaldu, ten z levého kruhu trefil pouze Konrádovy betony. Kotouč poté ještě zůstal ležet v brankovišti Hanáků, jako první si jej ovšem všiml sám olomoucký gólman a přikrytím lapačkou přerušil hru.
     
    26:35
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Dalibor Řezníček – 2 min., hákování.
     
    26:35
    Probíhá komerční přestávka, po níž následuje přesilovka litvínovského celku.
     
    26:41
    Ihned po vhazování se puku ujal Jakub Sirota a vyhozením přes všechny čáry Moru osvobodil.
     
    27:11
    Po tvrdé ráně Andreje Kudrny mají hrací předmět v moci opět domácí, kteří po vyhození jdou střídat.
     
    27:31
    Michal Kunc se ve vlastním oslabení vydal do rychlého brejku za ujíždějícím kotoučem. Vystřelit sice nedokázal, ve spolupráci s Lukášem Klimkem však nakonec zakončil z bezprostřední blízkosti těsně vedle levé tyče.
     
    28:17
    Olomouc se opět osvobozuje.
     
    28:45
    Domácí v plném počtu.
     
    28:59
    Po skončení oslabení se na druhou stranu vydal Jakub Navrátil, jeho pokus byl ale zblokován.
     
    29:06
    Po icingu Vervy se bude vhazovat po levici Zajíčka.
     
    29:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nádherný protiútok Chemiků končí vstřeleným gólem! Lukáš Válek se na modré otočil a vyslal přesný křižný pas na Kristapse Zileho, jenž ještě kotouč předal do pravého kruhu osamocenému ONDŘEJI JURČÍKOVI. Forvard se čtyřiašedesátkou se střelou pod víko nemýlil. Asistence: Lukáš Válek a Kristaps Zile. – 0:1
     
    31:24
    Olomouc vybojovala puk ve středním pásmu, oba celky střídají.
     
    31:56
    Nahození na Jana Bambulu skončilo na hokejkách hostů.
     
    32:05
    Michal Kunc se objevil zcela sám před gólmanem Vervy, zpracování černé pryže mu ovšem trvalo trestuhodně dlouho, a tak obrana hostů jej dokázala včas odzbrojit.
     
    32:19
    Probíhá komerční přestávka. Po krátkém reklamním brejku následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    32:35
    Lukáš Nahodil vyslal Jana Káňu do rychlého protiútoku. Elitní střelec přenechal puk Jakubu Orsavovi, jenž ještě přihrával na Adama Rutara. Ten ránou z první od modré trefil pouze výstroj Zajíčka.
     
    33:16
    Zblokovaný pokus Petra Koblasy vyletěl do ochranné sítě nad Konrádovou brankou.
     
    33:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Přečíslení dva na jednoho a Hanáci vyrovnávají! Rok Macuh se vydal do rychlého protiútoku a z levé strany našel volného JAKUBA NAVRÁTILA na protějším kruhu, jenž střelou z první rozvlnil litvínovskou síť. Bod za asistenci si připisuje Rok Macuh a Lukáš Anděl. – 1:1
     
    33:47
    Chemici vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    34:39
    Jan Bambula se kolem mantinelu prohnal až do pravého kruhu, odkud se natlačil až do Zajíčkova brankoviště, kotouč jednou rukou za brankovou čáru ale nedotlačil.
     
    35:27
    Po odpískaném postavení mimo hru se pustil Jan Káňa a Ondřej Jurčík do lehké potyčky, kterou vzápětí rozhodčí přerušili.
     
    35:48
    Boj o kotouč na zadním mantinelu pro kohouty, kteří se ovšem sami vyhnali z útočného pásma.
     
    36:31
    Velice aktivní Rok Macuh doslova vytloukl z litvínovského zadáka kotouč pro Jakuba Navrátila, ten se k zakončení nedostal.
     
    37:24
    Chemici vyhodili puk do hlediště, vhazovat se bude před Konrádem.
     
    37:37
    Lukáš Kucsera se s Pavlem Musilem vydali do přečíslení dva na jednoho, tentokráte ale přišel křižný pas příliš pozdě, a tak druhý zmiňovaný nestačil zakončit.
     
    38:19
    Pokus Vervy o přechod do útoku byl nevydařený, hosté tak znovu rozehrávají od vlastního gólmana.
     
    39:00
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Tvrdá pumelice z první od Dalibora Řezníčka sestřelila jen prvního blokujícího hráče.
     
    39:47
    Hanáci drží svého soupeře v obranném pásmu, ovšem na zakončení už nejspíš nebudou mít čas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část hry nabídla po brance na obou stranách. V čase 29:32 zakončil kombinaci Lukáše Válka a Kristapse Zileho Ondřej Jurčík výstavní trefou pod horní tyč. V polovině 34. minuty bylo srovnáno, přečíslení dva na jednoho zužitkoval Jakub Navrátil doklepnutím do pravého růžku Zajíčkovy klece. Před závěrečnou sirénou se do přečíslení vydali také Pavel Musil a Lukáš Kucsera, jejich slibná akce se ovšem s úspěchem nesetkala.
     
    Třetí část hry začne přibližně v 18:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Také na úvodním vhazování třetí třetiny byli úspěšnější čenožlutí, avšak po špatné rozehrávce poslali puk na icing.
     
    40:24
    Po kombinaci v útoku byli Hanáci vyhnáni z útočného pásma, a tak puk zavezli za vlastní klec a dali oběma celkům možnost vystřídat.
     
    40:58
    Další zakázané uvolnění z litvínovské dílny.
     
    41:14
    Zadovka Jana Bambuly vyletěla až do obranného pásma Mory, s rozehrávkou před rozjetými hráči hostů musel pomoci Branislav Konrád.
     
    42:15
    Jindřich Abdul přihrával do prostoru mezi kruhy, nicméně nikdo z hráčů Chemiků tam na dorážku nestál.
     
    42:27
    Hráči bojují o černou pryž v rohu útočného pásma Mory. Úspěšnější jsou domácí, kteří začali kombinovat na modré čáře.
     
    43:08
    Tvrdá rána Jiřího Ondruška pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    43:44
    Svěřenci Jana Tomajka zahráli vysokou holí, vhazovat se proto bude před Konrádem.
     
    44:04
    Hosté se snaží projít přes kompaktní obranu Olomouce, ta zatím odolává.
     
    44:35
    Litvínovští se opět pokusili o přihrávku do předbrankového prostoru, tentokráte byla ale moc rychlá, a tak ji nikdo z hráčů ve tmavých dresech nedokázal zasáhnout.
     
    45:33
    Další křižná přihrávka Jindřicha Abdula k protější tyči, opět se ale úmysl šikového forvarda s úspěchem nesetkal.
     
    46:33
    Hanáci se po delší době podívali k soupeřově kleci. Gólovou šanci si sice nevypracovali, nicméně budou mít k dispozici první přesilovku v zápase.
     
    46:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Kristaps Zile – 2 min., hákování.
     
    46:48
    Před početní převahou Mory je na programu komerční přestávka.
     
    46:48
    Tribuny na olomouckém zimáku bouří, bude to stačit ke zlepšení jinak mizerné přesilovky jejich oblíbenců?
     
    47:13
    Jako první se ke střele odhodlal Jan Káňa, Šimon Zajíček neměl s pokusem z pravého kruhu sebemenší problém.
     
    47:23
    Litvínov vyhnal svého soka do středního pásma.
     
    47:37
    Další osvobození hostů, tentokráte musel s rozehrávkou pomoct gólman.
     
    48:06
    První přesilovková formace toho moc nepředvedla, na led tak míří druhá olomoucká letka.
     
    48:28
    Svěřenci Karla Mlejnka si ve vlastním oslabení vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    48:48
    Hosté v plném počtu.
     
    48:49
    Početní výhoda nebyla pro domácí příliš velkou výhodou, pokud tak Mora chce zastavit rozjetou mašinu ze severozápadu Čech, bude muset vymyslet nějakou branku při rovnovážném počtu hráčů.
     
    49:51
    Lukáš Kucsera pálil bezprostředně po vyhraném vhazování, Šimon Zajíček znovu předvedl velkolepý zákrok, když puk pohotově vyrazil do ochranné sítě.
     
    50:21
    Hosté vybojovali kotouč na zadním mantinelu vlastního pásma, poté ovšem vyhodili na zakázané uvolnění, hra se proto přesouvá zpátky před Zajíčka.
     
    50:54
    Pokus Lukáše Nahodila z otočky trefil pouze blokujícího hráče, následná dorážka pak zase boční síť.
     
    51:23
    I přes gólově chudé utkání se olomoucké tribuny dobře baví.
     
    51:33
    Přechod černožlutých zastavil ofsajd.
     
    51:51
    Michal Kunc vybojoval pro Jana Knotka puk na modré čáře, olomoucký centr ale už mířil na střídačku, a tak puk jen ledabyle odevzdal.
     
    52:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se ujímají vedení! Jakub Sirota najel z pravé strany za klec hostů, zpoza které vyslal nádhernou zadovku přímo na hůl JANA BAMBULY, jenž už zamířil pouze do prázdné brány soupeře. Asistence: Jakub Sirota. – 2:1
     
    52:29
    Rázem mohla Olomouc vést již o dvě branky! Lukáš Anděl se zničehonic objevil mezi kruhy pro vhazování a prudkou ránou zápěstím nastřelil levou spojnici Zajíčkovy brány.
     
    53:12
    Následuje poslední komerční přestávka v tomto utkání, vhazovat se bude po levici Konráda.
     
    Dnešní utkání sleduje 4513 diváků.
     
    53:20
    Přechod Hanáků do útoku přerušil avizovaný ofsajd.
     
    53:39
    Kadence litvínovských protiakcí se začíná rapidně zvyšovat, hosté zajisté nechtějí přijít o dvanáctou výhru v řadě.
     
    54:39
    Michal Kunc sklepl letící kotouč rukou až na hokejku spoluhráčů, hra je tak vykázána do útočného pásma.
     
    55:20
    David Kaše vyzkoušel své štěstí střelou od modré, druhý nejproduktivnější hráč ligy ovšem ani tentokráte neuspěl.
     
    56:07
    Hanáci už pouze úsporně zavážejí kotouč za modrou čáru.
     
    56:36
    Jindřich Abdul vyzkoušel další křižný pas mezi kruhy, ani jeho pátý pokus jeho spoluhráči neuklidili mezi tři tyče.
     
    57:21
    Olomouc opět nahodila do útočného pásma, kde na chvíli zdržela hru bojem u mantinelu.
     
    57:40
    Domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    57:40
    Oddechový čas pro tým HC VERVA Litvínov.
     
    57:46
    Vyhozený puk Janem Švrčkem nedoputoval až na icing, Litvínov musí hrát.
     
    58:22
    Chemici to zkouší v šesti!
     
    58:25
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Michal Kunc – 2 min., podrážení.
     
    58:25
    Hosté dostávají k dispozici luxus v podobě olomouckého vyloučení. Ještě probíhá úprava olomoucké brány, oba celky se mezitím domlouvají na taktice.
     
    58:25
    Jan Švrček si po opakovaní buly neodpustil směrem k rozhodčímu poznámku, vyváznul však pouze s napomenutím.
     
    58:52
    Domácí mířili ve dvou na zcela odkrytou klec, avšak litvínovská obrana je poněkud sporným zákrokem zastavila. Hlavní sudí ale nevylučují.
     
    59:39
    Hosté drží útočné pásmo.
     
    59:46
    Branislav Konrád schoval střelu mezi betony, poté vznikla šarvátka mezi Jiřím Ondruškem a Liamem Kirkem, oba kohouty museli roztrhnout až čároví rozhodčí.
     
    59:53
    Po vyhraném buly mířila Olomouc na prázdnou klec, avšak minula.
     
    Konec zápasu.
     
    Obrovská mela u trestných lavic! Hosté absolutně nezvládli svou druhou prohru v sezóně, a tak se šli s Olomoucí porvat. Na zemi rázem skončilo přes deset hráčů.
     
    Rozhodčí už stačili všechny hráče roztrhnout.
     
    A pozor, je tu další mela! David Kaše měl pár poznámek k olomouckým fanouškům, což se zase nelíbilo Janu Švrčkovi, jenž šel tahounovi Vervy vyčinit.
     
    Na podávání rukou mezi oběma celky to dnes nevypadá, hosté za pískotu olomouckých tribun poputují do kabin.
     
    Na pár pozdravů mezi hráči přece jen došlo, většina Litvínovských už však z ledu odešla, a tak je prostoru na olomouckou děkovačku.
     
    Tvrdá bitva mezi Olomoucí a Litvínovem je minulostí, domácí si díky trefě Jana Bambuly v čase 52:13 připisují nesmírně cenné tři body do tabulky a prvenství prvního přemožitele Litvínova na venkovním ledě. Série jedenácti výher Chemiků tak končí paradoxně na ledě trápící se Olomouce, která dnes však předvedla velice vydařený výkon. Naopak hosté v dnešním klání byli bezzubí. Po utkání pak ještě bouchly mezi aktéry zápasu emoce a došlo k několika šarvátkám a provokacím.
     
    Ze struhující bitvy je to ode mne dnes vše. Děkuji vám za pozornost a u dalších textových přenosů nejen z Tipsport extraligy se budu těšit. Na počtenou.
    Marken.cz

    Michal Jonáš

    Branky a nahrávky: 34. Navrátil (Macuh, Anděl), 53. Bambula (Sirota) – 30. Jurčík (Zile, Válek)


    HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Rašner, Sirota, Řezníček, Švrček, Rutar, Mareš – Káňa, Nahodil (A), Orsava – Kunc, Knotek (A), Bambula – Anděl, Macuh, Navrátil – Klimek, P. Musil, Kucsera.
    Trenér: Jan Tomajko

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (M. Tomek) – Zile, Demel (C), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše (A) – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Šír, Pilný – Axman, Bohuněk

    Diváci: 4513
    bahis siteleri