Buffalo – Boston 2:5 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Montreal – Calgary 1:2 (kon.)
Washington – Vegas 3:0 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.) | Nashville – Anaheim 2:3 (kon.)
St. Louis – Tampa 5:0 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 6:3 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Pittsburgh Penguins
Středa 15.11.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh Penguins otočil na ledě Columbusu Blue Jackets stav z 2:3 na 5:3 i díky hattricku Sidney Crosbyho, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (03:51:27)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 43 | Přesilová hra: 0/4 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5 %, odchytal 58:54
    Tristan Jarry (PIT) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Jiříček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:49
    Radim Zohorna (PIT) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 12:26

    Tři hvězdy utkání
    1. Sidney Crosby (PIT) – 3+1
    2. Erik Karlsson (PIT) – 1+1
    3. Alexandre Texier (CBJ) – 1+0
     
    Pittsburgh beze z dnešního zápasu vítězství a odskakuje Blue Jackets v tabulce na čtyři body. Na začátku první třetiny byli hosté lepší a po zásluze se dostali do vedení trefou Sidney Crosbyho, jenž tak rozjel svůj skvostný večer. Ale v 11. minutě srovnal hezkou akcí Kirill Marčenko a půl minuty před odchodem do kabin zvrátil stav Jegor Činachov i díky dobré cloně Jennera.

    Zkraje druhé části nevyužili domácí dvě šance a byli ztrestáni vyrovnáním Jake Guentzela, jenž se trefil s troškou štěstí i v pádu. Velké šance poté přišly v závěru třetiny, ovšem Columbus z nich vedení nevyprodukoval a byl za to potrestán.

    Ve 49. minutě totiž Erik Karlsson nekompromisně zatloukl puk k tyči ránou z první z levého kruhu. Za tři minuty sice Columbus vyrovnal po opravdu povedené souhře Werenskiho, Danfortha, Kuralyho a Alexandre Texiera zakončujícího do prázdné klece, to však byla jen labutí píseň Modrých kabátů. Pět a půl minuty před koncem totiž Sidney Crosby vymyslel přihrávkou zpoza branky celou akci, během dvou sekund si sjel k levé tyči a tečoval střelu Karlssona nad rameno Merzlikinse. A kanadská legenda za další čtyři minuty zkompletovala hattrick trefou do prázdné klece po otřesné přihrávce Damona Seversona přes vlastní obranné pásmo. Sidney Crosby tak zapsal 16. hattrick v kariéře – 3:5.
     
    Konec zápasu.
    59:24 Sidney CROSBY - 3:5
     
    59:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    36,1 sekundy před koncem stvrzuje Pittsburgh definitivně svou výhru. Rána Seversona, který dnes rozhodně nehraje dobré utkání, byla zblokována Rustem. Právě Severson na vlastní modré poslal těžkou přihrávku Lainemu, který kotouč nemohl ani lépe zpracovat. Puk se tak odrazil se štěstím k Rustovi, jenž nahrál SIDNEY CROSBYMU, který neměl problém trefit z levého kruhu volnou klec a zkompletovat svůj 16. hattrick v kariéře v NHL. Asistence: Bryan Rust.
     
    59:05
    Jedne z hráčů hostů netrefil volnou branku, Blue Jackets zkusí ještě jeden útok od vlastní klece.
     
    58:32
    Nyní už hrají Blue Jackets v šesti bez brankáře.
     
    58:13
    Už byl na půl cesty ven, ale domácí ve středním pásmu nezískali puk pod kontrolu.
     
    57:38
    Kuralyho střela bekhendem z pravého kruhu prošla těsně vedle. Columbusu se výrazně krátí čas a je otázkou, jak rychle půjde Merzlikins z branky.
    54:28 Sidney CROSBY - 3:4
     
    54:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po vyrovnání Columbusu znovu do vedení. SIDNEY CROSBY si celou akci prakticky sám vymyslel, když zpoza branky poslal pas přes osu hřiště k pravému kruhu, přičemž Bryan Rust puk přenechal na Erika Karlssona. Švédský bek poslal k levé tyči Merzlikinse střílenou přihrávku, kam si sjel právě Crosby a nekompromisně ztečoval puk nad rameno brankáře Blue Jackets pod horní tyčku. Asistence: Erik Karlsson, Jake Guentzel.
     
    54:13
    Pittsburgh již hraje v pěti.
     
    53:41
    V další šanci byl znovu Adam Fantilli, jenž by rád zaokrouhlil počet kanadských bodů na deset. Ovšem střelou zápěstím z pravého kruhu Tristana Jarryho nepřekonal a hosté se poté osvobozují.
     
    52:58
    Laineho pumelice od modré pořádně vyprášila výstroj Jarryho. Následně si hledal puk před brankou Johnny Gaudreau, ale ani on nepřekonal maskovaného muže Pittsburghu.
     
    52:17
    Werenskimu dnes není přáno, jeho další rána od modré končí na Jarrym. V další akci po vyhraném buly Rusta vyjel do protiútoku i v oslabení Kris Letang, který má v těchto situacích zkušeností přehršel, ovšem Merzlikins byl na místě.
     
    52:13
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Radim Zohorna – 2 min., podrážení.
    51:45 Alexandre TEXIER - 3:3

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 11. Marčenko, 20. Činachov (Gudbranson, Werenski), 52. Texier (Kuraly, Danforth) – 5. Crosby (M. Pettersson, Letang), 28. Guentzel (Hinostroza, Crosby), 49. E. Karlsson (Malkin, Rakell), 55. Crosby (E. Karlsson, Guentzel), 60. Crosby (Rust)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Werenski (A), Gudbranson, Provorov, Severson, Bean, Jiříček – Voronkov, Fantilli, Marčenko – Činachov, Jenner (C), Laine – J. Gaudreau, Sillinger, Texier – Kuraly (A), Danforth, Bemström.
    Trenér: Pascal Vincent

    Pittsburgh Penguins: Jarry (Hellberg) – Graves, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – R. Smith, Malkin (A), Rakell – D. O'Connor, Eller, Zohorna – Nieto, Acciari, Hinostroza.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Jean Hebert, Cody Beach – Travis Gawryletz, Tyson Baker
    bahis siteleri