Buffalo – Boston 2:5 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Montreal – Calgary 1:2 (kon.)
Washington – Vegas 3:0 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.) | Nashville – Anaheim 2:3 (kon.)
St. Louis – Tampa 5:0 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 6:3 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Pittsburgh Penguins
Středa 15.11.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu nejlepší hokejové ligy světa. V rámci úterního programu se proti sobě utká Columbus Blue Jackets, který je ve vyrovnané tabulce Východní konference na posledním 16. místě, proti týmu Pittsburghu Penguins, jenž je třináctý, ale má jen o dva body více. Utkání začíná krátce po 1:00 v noci českého času.
     
    Columbus Blue Jackets:
    Modrokabátníci jsou sice na posledním šestnáctém místě konference a zatím to spíše vypadá, že budou opakovat špatnou loňskou sezonu, ovšem je začátek soutěže a rozhodně není nic ztraceno. Columbus má z 15 zápasů 12 bodů, ovšem třeba na sedmou Tampu Bay ztrácí jen čtyři body a na čtvrtý Detroit Red Wings bodů jen šest. To nejsou velké ztráty. Je třeba ale, aby se Blue Jackets zlepšili. 41 nastřílených branek je druhé nejnižší číslo Východní konference a 53 obdržených třetí nejhorší počin.
     
    Pittsburgh Penguins:
    Tučňáci jsou sice na lepší pozici než Columbus, ale na žádné velké vyskakování to není. Pittsburgh má o dva zápasy méně, z třinácti utkání vytěžil 14 bodů a patří mu 13. místo. Také Penguins mají štěstí i v to, že tabulka na Východě je velmi vyrovnaná a na třetí Floridu ztrácí jen pět bodů. Produktivita Penguins je o něco lepší než u Columbusu – 46 vstřelených branek. Z hlediska gólů obdržených je na tom tým kolem Malkina a Crosbyho velmi dobře – 34 inkasovaných branek je jedním z nejlepších počinů v soutěži.
     
    Československá stopa v týmech:
    David Jiříček (CBJ): 10 zápasů, 3 body (1+2), 6 TM, 0 +/-
    Radim Zohorna (PIT): 9 zápasů, 5 bodů (3+2), 2 TM, +3
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Werenski (A), Gudbranson, Provorov, Severson, Bean, Jiříček – Voronkov, Fantilli, Marčenko – Činachov, Jenner (C), Laine – J. Gaudreau, Sillinger, Texier – Kuraly (A), Danforth, Bemström.
    Trenér: Pascal Vincent

    Pittsburgh Penguins: Jarry (Hellberg) – Graves, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – R. Smith, Malkin (A), Rakell – D. O'Connor, Eller, Zohorna – Nieto, Acciari, Hinostroza.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Jean Hebert, Cody Beach – Travis Gawryletz, Tyson Baker.
     
    Nationwide arénou z ní státní hymna, za okamžik začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hned po dvanácti sekundách Laine zkusil střelu, která ale byla zblokována Pettersonem.
     
    01:38
    Domácí jsou od začátku zápasu hodně aktivní a Jarry se má v brance co otáčet.
     
    01:56
    Cole Sillinger měl puk na pravém kruhu. Vypálil a moc nechybělo, aby Johnny Gaudreau tečoval puk do sítě.
     
    02:26
    Jenže největší šanci měl hned z protiútoku Pittsburgh. Drew O'Connor si nabruslil s pukem na levý kruh a vyslal pořádně štiplavou ránu, kterou Merzlikins vyrazil levým ramenem!
     
    03:26
    Werenski byl u odraženého puku za svou brankou dříve a rozjíždí útok domácích, kteří ale musí začít po špatné přihrávce znovu.
     
    04:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Kris Letang dostal puk na modrou a vypálil z první. Kotouč nešel na branku, ale odrazil se od zadního mantinelu před Merzlikinse. U levé tyče lotyšského brankáře byl SIDNEY CROSBY, který za přihlížení obránce Damona Seversona získal kotouč a z nulového úhlu našel skulinu mezi tyčí a tělem brankáře Blue Jackets. Asistence: Marcus Pettersson, Kris Letang.
    04:10 Sidney CROSBY - 0:1
     
    04:22
    Blue Jackets se ihned snaží o odpověď, ovšem střely Seversona i Marchenka byly zblokované.
     
    05:47
    Kris Letang je při chuti. Tentokrát se mezi tři tyče trefil, ovšem Merzlikins zapisuje úspěšný zákrok.
     
    Následuje komerční přestávka a dle oficiálních statistik vede Pittsburgh na střely 6:0.
     
    06:34
    Ryan Graves se na levém kruhu s ničím nepáral a vyslal na Merzlikinse střelu. Puk šel od jednoho z domácích hráčů do ochranné sítě.
     
    07:10
    První opravdová střela domácích na branku. Postaral se o ní Justin Danforth od modré, ovšem Tristan Jarry byl pozorný.
     
    08:42
    Hosté šli do situace dva na dva, jejich úsilí ale pokazila nepřesná přihrávka na útočné modré.
     
    09:00
    A rázem je puk na druhé straně, ovšem také domácí si nedokázali v zajímavém protiútoku dobře přihrát.
     
    09:24
    Jake Guentzel zbytečně ztratil puk, když mu ve středním pásmu přeskočil hokejku. I tak se ale Penguins dokázali dostat do útočného pásma a Merzlikins se musí mít na pozoru.
     
    10:04
    Polovina první třetiny odehrána. Columbusu se zatím moc nedaří ohrozit Jarrryho, jedna střela za deset minut budiž důkazem.
     
    10:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tento gól bude jistě v několika sestřizích. KIRILL MARČENKO se již na střeleckou nemohoucnost svého týmu nemohl dívat. Vzal si na pravé straně ve vlastním pásmu puk. Udělal několik rychlých kroků a na vrcholu pravého kruhu chtěl nahrát na najíždějícího Fantilliho. Pas nevyšel, ovšem puk se od výstroje clonícího obránce Shey odrazil zpět k Marčenkovi, který byl rázem sám mezi Jarrym a poslal mu bekhendovou navštívenku do šibenice. Gólman Penguins si na puk sáhl, ale nestihl jej vyrazit. Bez asistence.
    10:29 Kirill MARČENKO - 1:1
     
    Následuje druhá komerční přestávka.
    Střely na branku: 2-6.
     
    12:00
    Provorov otestoval pozornost celkem nezahřátého Jarryho z vrcholu levého kruhu, ale bez úspěchu.
     
    12:59
    Pittsuburgh se pořádně natlačil do útočného pásma a Merzlikins se měl co otáčet. Puk poskakoval po jeho brakovišti, kde se k zakončení dvakrát dostal Lars Eller. Nejprve bekhendem minul branku, poté si z pravé strany s jeho střelou poradil lotyšský brankář.
     
    13:35
    Hned po vyhraném buly Crosbyho proti Fantillimu pálil od modré Bryan Rust. Tentokrát je třeba brankáře domácích pochválit, jelikož dobře umístěnou ránu do šibenice vytěsnil svým ramenem.
     
    14:25
    Sidney Crosby se nacházel ve stejné pozici, jako když vstřelil úvodní gól zápasu. Tentokrát ale Merzlikinse na švestkách nenachytal.
     
    15:11
    Vinnie Hinostroza podrazil Patricka Laineho a domácí jdou do první přesilovky zápasu.
     
    15:51
    Patrick Laine zkusil napodruhé střelu z vrcholu levého kruhu, která však na Jarryho neprošla. Jeho první pokus byl lepší, Jarry si ale věděl rady.
     
    16:08
    Po nepřesné přihrávce musela domácí pětice vyjet z útočného pásma a Zach Werenski se bude snažit zavést puk rychle zpět do pásma.
     
    16:35
    Johnny Gaudreau neuspěl pokusem z pravého kruhu.
     
    17:11
    I přes místy velký tlak Blue Jackets v druhé polovině přesilové hry se hosté dokázali ubránit a vyloučený Hinostroza je na ledě.
     
    17:44
    Danforth získal dobrou hrou tělem puk na útočné modré. Předal ho Texierovi, který se i s troškou štěstí natlačil mezi kruhy. Puk mu skákal na holi jako horký brambor, i tak ho ale dostal před Jarryho. Před brankou byl připravený Sean Kuraly, při jehož pokusu zapsal brankář Pittsburghu dobrý zákrok a při následné dorážce byl již forvard Blue Jackets zablokován.
     
    18:38
    Dmitrij Voronkov se proháčkoval před branku. Zde sice o puk přišel, ale Marčenko jej získal a viděl před brankou zcela volného Fantilliho. Vycházející hvězda Blue Jackets a kanadského hokeje ale nedokázala lépe zpracovat kotouč na své holi a tedy i více ohrozit Jarryho.
     
    19:00
    V probíhající poslední minutě první třetiny se po delším čase dostali do útočného pásma také hosté, ale dlouho zde nepobyli.
     
    19:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dělo v Nationwide aréně zní podruhé. Gudbranson dostal přihrávku po prknech na modrou. Na pravém kruhu viděl JEGORA ČINACHOVA, který se otočil s kotoučem do střelecké pozice a na bližší tyči prostřelil Jarryho na teploměr i díky tomu, že zkušený Bo Jenner výborně clonil brankáři ve výhledu. Asistence: Erik Gudbranson, Zach Werenski.
    19:28 Jegor ČINACHOV - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je minulostí. V prvních deseti minutách měli jasně více ze hry domácí a velkým důkazem toho je nejen jasná střelecká převaha (místy 6:0), ale i první branka zápasu. O ní se postaral nehlídaný Sidney Crosby, když se na levé straně v těsné blízkosti branky opřel do odraženého puku a našel mezeru mezi tyčí a Merzlikinsem. Domácí odpověděli v 11. minutě parádní akcí Kirilla Marčenka, který si z vlastního pásma najel až před branku a zamířil bekhendem nad lapačku Jarryho. Penguins pak přestáli velký tlak Blue Jackets v oslabení, ale půl minuty před koncem již v plném počtu inkasovali. Jegor Činachov se trefil z pravého kruhu na bližší tyč na teploměr Jarryho, když Jenner odvedl dobrou práci při clonění – 2:1.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 2-1
    Střely na branku: 7-12
    Zákroky gólmanů: 11-5
    Zblokované střely: 10-5
    Vyloučení: 0-1
    Bez využití.
    Vyhraná buly: 42% – 58%
    Hity: 6-3.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    Druhou třetinu otevřel střeleckým pokusem Rickard Rakell, švédský forvard ovšem z pravé strany z nulového úhlu Merzlikinse nepřekvapil. Dvakrát v zápasu by z této pozice gólman úrovně NHL neměl dostat gól...
     
    21:41
    Velmi dobré bruslení a individuální techniku ukázal domácí forvard Sean Kuraly, který si najel z vlastního pásma až před branku a zakončil, ovšem Tristan Jarry udržel domácí na rozdíl jedné trefy. K dorážce se již americký forvard nedostal.
     
    22:51
    Penguins se vlastní nepřesnou přihrávkou dostávají ven z pásma a domácí jsou rázem v tlaku. Rána Werenskiho od modré nadělala Jarrymu poměrně velké problémy a hned poté vznikl před jeho brankou pořádný provoz, ve kterém si kotouč našel Gaudreau, ovšem zblízka nemířil přesně.
     
    23:33
    Boone Jenner se před brankou na pravé straně rychle dostal k puku, ale ani jeho pohotový pokus nebyl úspěšný. Domácí jsou v této fázi zápasu lepším týmem.
     
    25:41
    Střela RAdima Zohorny nebyla přesná, odražený kotouč se dostal na hole domácích hráčů a končí tak dílčí tlak Penguins.
     
    26:23
    Blue Jackets se i s troškou štěstí dostali do útočného pásma, ovšem Marčenko nezužitkoval Voronkovu přihrávku a mezi kruhy mu puk uskočil od hokejky. To Fantilli půl minuty zpět mířil přesněji, střelu zápěstím si ale Jarry pohlídal.
     
    27:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Poněkud šťastný gól pro Pittsburgh přináší vyrovnání. Crosby si na pravém kruhu vybruslil s pukem a poslal ho do předbrankového prostoru. Na kotouč sice nedosáhl Hinostroza, ale vadit mu to vůbec nemuselo. Do puku totiž v pádu plácl JAKE GUENTZEL a Merzlikins neměl šanci scvaknout betony včas. Asistence: Vinnie Hinostroza, Sidney Crosby.
    27:04 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    27:42
    David Jiříček odvedl dobrou práci, když zablokoval střelecký pokus Acciariho.
     
    28:12
    Boone Jenner je v tomto utkání hodně aktivní a zasloužil by si brankovou odměnu, ovšem z levého kruhu a z velkého úhlu Merzlikinse nepřekvapil.
     
    29:47
    Werenski napřáhl z levého kruhu k pořádné ráně, ovšem i nyní byl Tristan Jarry pozorný a udržel remízový stav.
     
    Následuje komerční přestávka. Od začátku druhé třetiny vede Pittsburgh na střely 10-6 (celkově 22-13).
     
    31:10
    Pittsburgh je v tlaku. Domácí pětice nyní příliš nestíhala a toho mohl využít Erik Karlsson, který dostal přihrávku na modrou a měl hodně času. Jenže proti byl Kirill Marčenko, jenž ukázal obětavost a dobrý blok.
     
    32:14
    Po delším čase se hraje před brankou Jarryho, který si ale i tak vyjel za branku a zastavil nahození pro své spoluhráče.
     
    32:41
    Pittsburghu se až nyní podařilo dostat puk pod kontrolu v obranném pásmu.
     
    33:23
    Blue Jackets půjdou do druhé početní výhody, je signalizováno vyloučení a domácí hrají s výhodou v šesti hráčích v poli.
     
    33:30
    Ačkoliv se jim podařilo zavést puk do útočného pásma, střelecký pokus nevyprodukovali. Uvidíme, jak půjde Modrokabátníkům přesilová hra. Ta první nebyla – zejména ve druhé polovině – vůbec špatná.
     
    33:35
    Zkušený Ryan Graves dostává pátý menší trest v této sezoně, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    33:40
    Jennerovi se nepodařilo vyhrát buly, Acciari byl úspěšnější a hosté vyhazují puk po prknech ven.
     
    34:06
    Stejně tak je tomu i nyní. Werenski už sbírá kotouč za brankou Merzlikinse.
     
    34:42
    Trošku krkolomná kombinace Blue Jackets vedla k zajímavé střele. Fantilli měl puk mezi kruhy, ale nestřílel a ještě ho posunul na modrou na Laineho. Jeho dobrý pokus Jarry vyrazil jen před sebe na levou stranu, kde ale nebyl nikdo z domácích.
     
    34:50
    Následně se Penguins opět osvobozují a pětice domácích jde z ledu.
     
    35:31
    Druhá část přesilovky Blue Jackets již není tak dobrá. Provorovova střela byla spíše propagačního rázu a neměla moc šancí na úspěch.
     
    35:35
    Pittsburgh hraje v plném počtu, Columbus nevyužil ani druhou přesilovou hru.
     
    35:55
    Hned po komerční přestávce pálil Alex Texier po vyhraném buly, Jarry na jeho střelu od modré viděl a zasáhl.
     
    36:50
    Erik Gudbranson zvládl za vlastní brankou nepříjemné napadání soupeře a vyslal dobrou průnikovou přihrávku. Domácí se rychle dostali do přečíslení a Laineho pokus z mezikruží byl také pro Jarryho nepříjemný, ovšem brankář hostí ve druhé třetině drží svůj tým.
     
    38:18
    Pittsburgh vymyslel dobrou akci. Zpoza branky dostal kotouč mezi kruhy Lars Eller, který střílel z pokleku, ovšem Merzlikins skvěle zasáhl.
     
    38:24
    Dánský forvard v následné mele před brankou zcela nesmyslně krosčekoval Gaudreaua a jde na dvě minuty ven.
     
    38:34
    Pittsburgh se hned po buly osvobozuje.
     
    39:00
    Ani následná kombinace Blue Jackets nebyla moc dobrá a domácí musí začít znova od své svatyně.
     
    39:17
    Kirill Marčenko inkasoval za brankou tvrdý hit. Vylučovat se nebude, domácím navíc na útočné modré unikl kotouč znovu do středního pásma.
     
    39:44
    Adam Fantilli mohl v závěru třetiny strhnout vedení opět na stranu Blue Jackets. Jeden z nejproduktivnějších domácích hráčů měl před brankou chvilku volného prostoru, ovšem nedokázal ho využít a Jarry vytasil proti jeho zakončení výborný zákrok!
     
    39:59
    Fantilli ještě zkusil rychle zavést puk do útočného pásma a vystřelit z pravého kruhu, ale přistoupil k němu obránce a bylo nejen po celé akci, ale i po druhé třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Na začátku druhé části byli domácí ve dvou slibných šancích, ale Kuraly ani Gaudreau se neprosadili. Přišla tak odpověď Pittsburghu, kdy Malkin nahodil kotouč z pravé strany mezi kruhy, kde se k němu se štěstím dostal Jake Guentzel. Doslova plácl do kotouče a Merzlikins neměl šanci je sklapnout včas. Další průběh druhé třetiny tolik šancí nenabídl a skóre se mohlo měnit až v závěru. Při vyloučení Ellera měl zajímavou šanci Fantilli, ovšem z kruhů se neprosadil a do závěrečného dějství se půjde za nerozhodného stavu 2:2 a také s čtyřiadvacetisekundovou přesilovkou Blue Jackets.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 2-2 (ve druhé třetině 0-1)
    Střely na branku: 20-24 (13-12)
    Zákroky gólmanů: 22-18 (11-13)
    Zblokované střely: 17-6 (7-1)
    Vyloučení: 0-3 (0-2)
    Bez využití.
    Vyhraná buly: 47% – 53%
    Hity: 10-6 (4-3)
     
    Další třetina začne přibližně v 2:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Acciari vyhrál na začátku třetí třetiny buly a šetří svému týmu cenné vteřiny.
     
    40:24
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    41:13
    Pittsburgh bude moct ukázat soupeři, jak se využívají přesilové hry. Ačkoliv se Sean Kuraly hodně diví, jde na dvě minuty ven za podrážení, kterého se dopustil za brankou proti Eriku Karlssonovi. A je nutno říci, že se diví možná trošku oprávněně.
     
    41:29
    Tristan Jarry vyjel proti odraženému puku až na vrchol svého levého kruhu a svedl bruslařský souboj s Alexandre Texierem. U puku byl o mikrosekundu dříve.
     
    42:18
    Až nyní se Pittsburgh pořádně usazuje v útočném pásmu. Na střelu Malkina ale Merzlikins velmi dobře viděl.
     
    42:30
    Po dalším vyhraném buly jsou hosté usazení v útočném pásmu.
     
    42:44
    Erik Karlsson si sjel na levý kruh ke střeleckému pokusu z první. Mířil ale přesně doprostřed dresu Blue Jackets, kde je zobrazeno velké dělo.
     
    42:52
    Rána od modré hned po buly v podání Karlssona nebyla přesná a domácí se rychle osvobozují.
     
    43:13
    Sean Kuraly je zpět na ledě a nechybělo moc, aby hned při návratu z trestné získal puk, čímž by jel sám na Jarryho.
     
    44:03
    Hosté jeli do situace dva na jednoho, ale Drew O'Connor na levé straně před brankou prováhal nejlepší okamžik ke střele. Jeho následná přihrávka na sjíždějící spoluhráče z druhé vlny postrádala přesnost.
     
    44:48
    Jake Bean sklízí aplaus Nationvide Arény, když v situaci dva na jednoho i v pádu skvostně vypíchl puk Crosbymu, který přihrával na zcela volného spoluhráče Bryana Rusta do stoprocentní šance.
     
    45:30
    Ve třetí třetině se zatím rozhodně nenudíme a je otázkou času, kdy padne rozdílová branka.
     
    45:40
    Daleko k ní neměl Jegor Činachov, který utaženou střelou z levého kruhu Jarryho nepřekonal. Brankář Pittsburghu zapsal dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    46:30
    Obrovský tlak Pittsburghu nepřináší ovoce v podobě obratu ve skóre. Lars Eller byl mezi kruhy na okamžik volný a Merzlikins si proti jeho střele zapsal dost možná klíčový zákrok. Poté vyslajdoval až za svou pravou tyč a na hráče Pittsburghu civěla prázdná branka. Právě Eller poslal kotouč po chvilce zpět na osu hřiště, kde si ho našel Erik Karlsson. Ačkoliv se Merzlikins stačil vrátit do branoviště, proti ráně švédského veterána by měl jistě velké problémy. Nemusel však zasahovat, neboť Karlsson vytloukl blok obětavého Voronkova, kterému ještě pomáhal Fantilli.
     
    47:28
    Bryan Rust střílel z levého kruhu na vzdálenější tyč: Merzlikins se přesouval naopak na tyč bližší, ale koncem betonu stačil kotouč vyrazit.
     
    O převaze Pittsburghu ve třetí třetině hovoří poměr střel za devět minut v poměru 10-1.
     
    48:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní už se Elvis Merzlikins k bližší tyči přesunout nestihl. ERIK KARLSSON obdržel od Malkina křižnou přihrávku z pravého kruhu na levý, opřel se z první do kotouče a trefil se k tyči nad lapačku lotyšského brankáře. Asistence: Jevgenij Malkin, Rickard Rakell.
    48:40 Erik KARLSSON - 2:3
     
    50:10
    Nationwide Arena rázem ztichla, po dobrém konci domácích v závěru druhé třetiny je totiž Pittsburgh ve třetí části jasně lepší a nyní to dokazuje i obratem ve skóre.
     
    50:39
    Bryan Rust ujel po pravé straně na Merzlikinse, který si s jeho slabším zakončením na lapačku bez problémů poradil. Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku ve třetí třetině:
    2-13.
     
    51:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po zapojení prakticky celé pětice je Columbus zpět v zápasu. Werenski dlouho čekal, jak celou situaci rozehraje a nekonec si vyjel těsně před červenou. Danforth nejenže protečoval puk do útočného pásma, ale ještě ho na pravém kruhu dojel. Poslal přihrávku před branku, kde Kuraly posunul kotouč na levou stranu pro zcela volného ALEXANDRE TEXIERA a ten neměl problém trefit odkrytou branku. Výborná akce Blue Jackets! Asistence: Sean Kuraly, Justin Danforth.
    51:45 Alexandre TEXIER - 3:3
     
    52:13
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Radim Zohorna – 2 min., podrážení.
     
    52:17
    Werenskimu dnes není přáno, jeho další rána od modré končí na Jarrym. V další akci po vyhraném buly Rusta vyjel do protiútoku i v oslabení Kris Letang, který má v těchto situacích zkušeností přehršel, ovšem Merzlikins byl na místě.
     
    52:58
    Laineho pumelice od modré pořádně vyprášila výstroj Jarryho. Následně si hledal puk před brankou Johnny Gaudreau, ale ani on nepřekonal maskovaného muže Pittsburghu.
     
    53:41
    V další šanci byl znovu Adam Fantilli, jenž by rád zaokrouhlil počet kanadských bodů na deset. Ovšem střelou zápěstím z pravého kruhu Tristana Jarryho nepřekonal a hosté se poté osvobozují.
     
    54:13
    Pittsburgh již hraje v pěti.
     
    54:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po vyrovnání Columbusu znovu do vedení. SIDNEY CROSBY si celou akci prakticky sám vymyslel, když zpoza branky poslal pas přes osu hřiště k pravému kruhu, přičemž Bryan Rust puk přenechal na Erika Karlssona. Švédský bek poslal k levé tyči Merzlikinse střílenou přihrávku, kam si sjel právě Crosby a nekompromisně ztečoval puk nad rameno brankáře Blue Jackets pod horní tyčku. Asistence: Erik Karlsson, Jake Guentzel.
    54:28 Sidney CROSBY - 3:4
     
    57:38
    Kuralyho střela bekhendem z pravého kruhu prošla těsně vedle. Columbusu se výrazně krátí čas a je otázkou, jak rychle půjde Merzlikins z branky.
     
    58:13
    Už byl na půl cesty ven, ale domácí ve středním pásmu nezískali puk pod kontrolu.
     
    58:32
    Nyní už hrají Blue Jackets v šesti bez brankáře.
     
    59:05
    Jedne z hráčů hostů netrefil volnou branku, Blue Jackets zkusí ještě jeden útok od vlastní klece.
     
    59:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    36,1 sekundy před koncem stvrzuje Pittsburgh definitivně svou výhru. Rána Seversona, který dnes rozhodně nehraje dobré utkání, byla zblokována Rustem. Právě Severson na vlastní modré poslal těžkou přihrávku Lainemu, který kotouč nemohl ani lépe zpracovat. Puk se tak odrazil se štěstím k Rustovi, jenž nahrál SIDNEY CROSBYMU, který neměl problém trefit z levého kruhu volnou klec a zkompletovat svůj 16. hattrick v kariéře v NHL. Asistence: Bryan Rust.
    59:24 Sidney CROSBY - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Pittsburgh beze z dnešního zápasu vítězství a odskakuje Blue Jackets v tabulce na čtyři body. Na začátku první třetiny byli hosté lepší a po zásluze se dostali do vedení trefou Sidney Crosbyho, jenž tak rozjel svůj skvostný večer. Ale v 11. minutě srovnal hezkou akcí Kirill Marčenko a půl minuty před odchodem do kabin zvrátil stav Jegor Činachov i díky dobré cloně Jennera.

    Zkraje druhé části nevyužili domácí dvě šance a byli ztrestáni vyrovnáním Jake Guentzela, jenž se trefil s troškou štěstí i v pádu. Velké šance poté přišly v závěru třetiny, ovšem Columbus z nich vedení nevyprodukoval a byl za to potrestán.

    Ve 49. minutě totiž Erik Karlsson nekompromisně zatloukl puk k tyči ránou z první z levého kruhu. Za tři minuty sice Columbus vyrovnal po opravdu povedené souhře Werenskiho, Danfortha, Kuralyho a Alexandre Texiera zakončujícího do prázdné klece, to však byla jen labutí píseň Modrých kabátů. Pět a půl minuty před koncem totiž Sidney Crosby vymyslel přihrávkou zpoza branky celou akci, během dvou sekund si sjel k levé tyči a tečoval střelu Karlssona nad rameno Merzlikinse. A kanadská legenda za další čtyři minuty zkompletovala hattrick trefou do prázdné klece po otřesné přihrávce Damona Seversona přes vlastní obranné pásmo. Sidney Crosby tak zapsal 16. hattrick v kariéře – 3:5.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 43 | Přesilová hra: 0/4 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5 %, odchytal 58:54
    Tristan Jarry (PIT) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Jiříček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:49
    Radim Zohorna (PIT) 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 12:26

    Tři hvězdy utkání
    1. Sidney Crosby (PIT) – 3+1
    2. Erik Karlsson (PIT) – 1+1
    3. Alexandre Texier (CBJ) – 1+0
     
    S konstatováním, že Pittsburgh Penguins otočil na ledě Columbusu Blue Jackets stav z 2:3 na 5:3 i díky hattricku Sidney Crosbyho, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (03:51:27)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 11. Marčenko, 20. Činachov (Gudbranson, Werenski), 52. Texier (Kuraly, Danforth) – 5. Crosby (M. Pettersson, Letang), 28. Guentzel (Hinostroza, Crosby), 49. E. Karlsson (Malkin, Rakell), 55. Crosby (E. Karlsson, Guentzel), 60. Crosby (Rust)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Werenski (A), Gudbranson, Provorov, Severson, Bean, Jiříček – Voronkov, Fantilli, Marčenko – Činachov, Jenner (C), Laine – J. Gaudreau, Sillinger, Texier – Kuraly (A), Danforth, Bemström.
    Trenér: Pascal Vincent

    Pittsburgh Penguins: Jarry (Hellberg) – Graves, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – R. Smith, Malkin (A), Rakell – D. O'Connor, Eller, Zohorna – Nieto, Acciari, Hinostroza.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Jean Hebert, Cody Beach – Travis Gawryletz, Tyson Baker
    bahis siteleri