Buffalo – Boston 2:5 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Montreal – Calgary 1:2 (kon.)
Washington – Vegas 3:0 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.) | Nashville – Anaheim 2:3 (kon.)
St. Louis – Tampa 5:0 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 6:3 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Pittsburgh Penguins
Středa 15.11.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:24 Sidney CROSBY - 3:5
     
    59:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    36,1 sekundy před koncem stvrzuje Pittsburgh definitivně svou výhru. Rána Seversona, který dnes rozhodně nehraje dobré utkání, byla zblokována Rustem. Právě Severson na vlastní modré poslal těžkou přihrávku Lainemu, který kotouč nemohl ani lépe zpracovat. Puk se tak odrazil se štěstím k Rustovi, jenž nahrál SIDNEY CROSBYMU, který neměl problém trefit z levého kruhu volnou klec a zkompletovat svůj 16. hattrick v kariéře v NHL. Asistence: Bryan Rust.
    54:28 Sidney CROSBY - 3:4
     
    54:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po vyrovnání Columbusu znovu do vedení. SIDNEY CROSBY si celou akci prakticky sám vymyslel, když zpoza branky poslal pas přes osu hřiště k pravému kruhu, přičemž Bryan Rust puk přenechal na Erika Karlssona. Švédský bek poslal k levé tyči Merzlikinse střílenou přihrávku, kam si sjel právě Crosby a nekompromisně ztečoval puk nad rameno brankáře Blue Jackets pod horní tyčku. Asistence: Erik Karlsson, Jake Guentzel.
    51:45 Alexandre TEXIER - 3:3
     
    51:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po zapojení prakticky celé pětice je Columbus zpět v zápasu. Werenski dlouho čekal, jak celou situaci rozehraje a nekonec si vyjel těsně před červenou. Danforth nejenže protečoval puk do útočného pásma, ale ještě ho na pravém kruhu dojel. Poslal přihrávku před branku, kde Kuraly posunul kotouč na levou stranu pro zcela volného ALEXANDRE TEXIERA a ten neměl problém trefit odkrytou branku. Výborná akce Blue Jackets! Asistence: Sean Kuraly, Justin Danforth.
    48:40 Erik KARLSSON - 2:3
     
    48:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní už se Elvis Merzlikins k bližší tyči přesunout nestihl. ERIK KARLSSON obdržel od Malkina křižnou přihrávku z pravého kruhu na levý, opřel se z první do kotouče a trefil se k tyči nad lapačku lotyšského brankáře. Asistence: Jevgenij Malkin, Rickard Rakell.
    27:04 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    27:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Poněkud šťastný gól pro Pittsburgh přináší vyrovnání. Crosby si na pravém kruhu vybruslil s pukem a poslal ho do předbrankového prostoru. Na kotouč sice nedosáhl Hinostroza, ale vadit mu to vůbec nemuselo. Do puku totiž v pádu plácl JAKE GUENTZEL a Merzlikins neměl šanci scvaknout betony včas. Asistence: Vinnie Hinostroza, Sidney Crosby.
    19:28 Jegor ČINACHOV - 2:1
     
    19:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dělo v Nationwide aréně zní podruhé. Gudbranson dostal přihrávku po prknech na modrou. Na pravém kruhu viděl JEGORA ČINACHOVA, který se otočil s kotoučem do střelecké pozice a na bližší tyči prostřelil Jarryho na teploměr i díky tomu, že zkušený Bo Jenner výborně clonil brankáři ve výhledu. Asistence: Erik Gudbranson, Zach Werenski.
    10:29 Kirill MARČENKO - 1:1
     
    10:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tento gól bude jistě v několika sestřizích. KIRILL MARČENKO se již na střeleckou nemohoucnost svého týmu nemohl dívat. Vzal si na pravé straně ve vlastním pásmu puk. Udělal několik rychlých kroků a na vrcholu pravého kruhu chtěl nahrát na najíždějícího Fantilliho. Pas nevyšel, ovšem puk se od výstroje clonícího obránce Shey odrazil zpět k Marčenkovi, který byl rázem sám mezi Jarrym a poslal mu bekhendovou navštívenku do šibenice. Gólman Penguins si na puk sáhl, ale nestihl jej vyrazit. Bez asistence.
    04:10 Sidney CROSBY - 0:1
     
    04:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Kris Letang dostal puk na modrou a vypálil z první. Kotouč nešel na branku, ale odrazil se od zadního mantinelu před Merzlikinse. U levé tyče lotyšského brankáře byl SIDNEY CROSBY, který za přihlížení obránce Damona Seversona získal kotouč a z nulového úhlu našel skulinu mezi tyčí a tělem brankáře Blue Jackets. Asistence: Marcus Pettersson, Kris Letang.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 11. Marčenko, 20. Činachov (Gudbranson, Werenski), 52. Texier (Kuraly, Danforth) – 5. Crosby (M. Pettersson, Letang), 28. Guentzel (Hinostroza, Crosby), 49. E. Karlsson (Malkin, Rakell), 55. Crosby (E. Karlsson, Guentzel), 60. Crosby (Rust)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Werenski (A), Gudbranson, Provorov, Severson, Bean, Jiříček – Voronkov, Fantilli, Marčenko – Činachov, Jenner (C), Laine – J. Gaudreau, Sillinger, Texier – Kuraly (A), Danforth, Bemström.
    Trenér: Pascal Vincent

    Pittsburgh Penguins: Jarry (Hellberg) – Graves, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – R. Smith, Malkin (A), Rakell – D. O'Connor, Eller, Zohorna – Nieto, Acciari, Hinostroza.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Jean Hebert, Cody Beach – Travis Gawryletz, Tyson Baker
    bahis siteleri