Buffalo – Boston 2:5 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Montreal – Calgary 1:2 (kon.)
Washington – Vegas 3:0 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.) | Nashville – Anaheim 2:3 (kon.)
St. Louis – Tampa 5:0 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 6:3 (kon.) | San Jose – Florida 3:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Pittsburgh Penguins
Středa 15.11.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:24 Sidney CROSBY - 3:5
     
    59:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    36,1 sekundy před koncem stvrzuje Pittsburgh definitivně svou výhru. Rána Seversona, který dnes rozhodně nehraje dobré utkání, byla zblokována Rustem. Právě Severson na vlastní modré poslal těžkou přihrávku Lainemu, který kotouč nemohl ani lépe zpracovat. Puk se tak odrazil se štěstím k Rustovi, jenž nahrál SIDNEY CROSBYMU, který neměl problém trefit z levého kruhu volnou klec a zkompletovat svůj 16. hattrick v kariéře v NHL. Asistence: Bryan Rust.
     
    58:32
    Nyní už hrají Blue Jackets v šesti bez brankáře.
    54:28 Sidney CROSBY - 3:4
     
    54:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po vyrovnání Columbusu znovu do vedení. SIDNEY CROSBY si celou akci prakticky sám vymyslel, když zpoza branky poslal pas přes osu hřiště k pravému kruhu, přičemž Bryan Rust puk přenechal na Erika Karlssona. Švédský bek poslal k levé tyči Merzlikinse střílenou přihrávku, kam si sjel právě Crosby a nekompromisně ztečoval puk nad rameno brankáře Blue Jackets pod horní tyčku. Asistence: Erik Karlsson, Jake Guentzel.
     
    52:13
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Radim Zohorna – 2 min., podrážení.
    51:45 Alexandre TEXIER - 3:3
     
    51:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Po zapojení prakticky celé pětice je Columbus zpět v zápasu. Werenski dlouho čekal, jak celou situaci rozehraje a nekonec si vyjel těsně před červenou. Danforth nejenže protečoval puk do útočného pásma, ale ještě ho na pravém kruhu dojel. Poslal přihrávku před branku, kde Kuraly posunul kotouč na levou stranu pro zcela volného ALEXANDRE TEXIERA a ten neměl problém trefit odkrytou branku. Výborná akce Blue Jackets! Asistence: Sean Kuraly, Justin Danforth.
    48:40 Erik KARLSSON - 2:3
     
    48:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní už se Elvis Merzlikins k bližší tyči přesunout nestihl. ERIK KARLSSON obdržel od Malkina křižnou přihrávku z pravého kruhu na levý, opřel se z první do kotouče a trefil se k tyči nad lapačku lotyšského brankáře. Asistence: Jevgenij Malkin, Rickard Rakell.
     
    47:28
    Bryan Rust střílel z levého kruhu na vzdálenější tyč: Merzlikins se přesouval naopak na tyč bližší, ale koncem betonu stačil kotouč vyrazit.
     
    46:30
    Obrovský tlak Pittsburghu nepřináší ovoce v podobě obratu ve skóre. Lars Eller byl mezi kruhy na okamžik volný a Merzlikins si proti jeho střele zapsal dost možná klíčový zákrok. Poté vyslajdoval až za svou pravou tyč a na hráče Pittsburghu civěla prázdná branka. Právě Eller poslal kotouč po chvilce zpět na osu hřiště, kde si ho našel Erik Karlsson. Ačkoliv se Merzlikins stačil vrátit do branoviště, proti ráně švédského veterána by měl jistě velké problémy. Nemusel však zasahovat, neboť Karlsson vytloukl blok obětavého Voronkova, kterému ještě pomáhal Fantilli.
     
    44:48
    Jake Bean sklízí aplaus Nationvide Arény, když v situaci dva na jednoho i v pádu skvostně vypíchl puk Crosbymu, který přihrával na zcela volného spoluhráče Bryana Rusta do stoprocentní šance.
     
    44:03
    Hosté jeli do situace dva na jednoho, ale Drew O'Connor na levé straně před brankou prováhal nejlepší okamžik ke střele. Jeho následná přihrávka na sjíždějící spoluhráče z druhé vlny postrádala přesnost.
     
    41:29
    Tristan Jarry vyjel proti odraženému puku až na vrchol svého levého kruhu a svedl bruslařský souboj s Alexandre Texierem. U puku byl o mikrosekundu dříve.
     
    41:13
    Pittsburgh bude moct ukázat soupeři, jak se využívají přesilové hry. Ačkoliv se Sean Kuraly hodně diví, jde na dvě minuty ven za podrážení, kterého se dopustil za brankou proti Eriku Karlssonovi. A je nutno říci, že se diví možná trošku oprávněně.
     
    39:44
    Adam Fantilli mohl v závěru třetiny strhnout vedení opět na stranu Blue Jackets. Jeden z nejproduktivnějších domácích hráčů měl před brankou chvilku volného prostoru, ovšem nedokázal ho využít a Jarry vytasil proti jeho zakončení výborný zákrok!
     
    38:24
    Dánský forvard v následné mele před brankou zcela nesmyslně krosčekoval Gaudreaua a jde na dvě minuty ven.
     
    38:18
    Pittsburgh vymyslel dobrou akci. Zpoza branky dostal kotouč mezi kruhy Lars Eller, který střílel z pokleku, ovšem Merzlikins skvěle zasáhl.
     
    36:50
    Erik Gudbranson zvládl za vlastní brankou nepříjemné napadání soupeře a vyslal dobrou průnikovou přihrávku. Domácí se rychle dostali do přečíslení a Laineho pokus z mezikruží byl také pro Jarryho nepříjemný, ovšem brankář hostí ve druhé třetině drží svůj tým.
     
    33:35
    Zkušený Ryan Graves dostává pátý menší trest v této sezoně, provinil se nedovoleným bráněním.
    27:04 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    27:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Poněkud šťastný gól pro Pittsburgh přináší vyrovnání. Crosby si na pravém kruhu vybruslil s pukem a poslal ho do předbrankového prostoru. Na kotouč sice nedosáhl Hinostroza, ale vadit mu to vůbec nemuselo. Do puku totiž v pádu plácl JAKE GUENTZEL a Merzlikins neměl šanci scvaknout betony včas. Asistence: Vinnie Hinostroza, Sidney Crosby.
     
    22:51
    Penguins se vlastní nepřesnou přihrávkou dostávají ven z pásma a domácí jsou rázem v tlaku. Rána Werenskiho od modré nadělala Jarrymu poměrně velké problémy a hned poté vznikl před jeho brankou pořádný provoz, ve kterém si kotouč našel Gaudreau, ovšem zblízka nemířil přesně.
     
    21:41
    Velmi dobré bruslení a individuální techniku ukázal domácí forvard Sean Kuraly, který si najel z vlastního pásma až před branku a zakončil, ovšem Tristan Jarry udržel domácí na rozdíl jedné trefy. K dorážce se již americký forvard nedostal.
    19:28 Jegor ČINACHOV - 2:1
     
    19:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dělo v Nationwide aréně zní podruhé. Gudbranson dostal přihrávku po prknech na modrou. Na pravém kruhu viděl JEGORA ČINACHOVA, který se otočil s kotoučem do střelecké pozice a na bližší tyči prostřelil Jarryho na teploměr i díky tomu, že zkušený Bo Jenner výborně clonil brankáři ve výhledu. Asistence: Erik Gudbranson, Zach Werenski.
     
    18:38
    Dmitrij Voronkov se proháčkoval před branku. Zde sice o puk přišel, ale Marčenko jej získal a viděl před brankou zcela volného Fantilliho. Vycházející hvězda Blue Jackets a kanadského hokeje ale nedokázala lépe zpracovat kotouč na své holi a tedy i více ohrozit Jarryho.
     
    17:44
    Danforth získal dobrou hrou tělem puk na útočné modré. Předal ho Texierovi, který se i s troškou štěstí natlačil mezi kruhy. Puk mu skákal na holi jako horký brambor, i tak ho ale dostal před Jarryho. Před brankou byl připravený Sean Kuraly, při jehož pokusu zapsal brankář Pittsburghu dobrý zákrok a při následné dorážce byl již forvard Blue Jackets zablokován.
     
    15:11
    Vinnie Hinostroza podrazil Patricka Laineho a domácí jdou do první přesilovky zápasu.
     
    13:35
    Hned po vyhraném buly Crosbyho proti Fantillimu pálil od modré Bryan Rust. Tentokrát je třeba brankáře domácích pochválit, jelikož dobře umístěnou ránu do šibenice vytěsnil svým ramenem.
    10:29 Kirill MARČENKO - 1:1
     
    10:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tento gól bude jistě v několika sestřizích. KIRILL MARČENKO se již na střeleckou nemohoucnost svého týmu nemohl dívat. Vzal si na pravé straně ve vlastním pásmu puk. Udělal několik rychlých kroků a na vrcholu pravého kruhu chtěl nahrát na najíždějícího Fantilliho. Pas nevyšel, ovšem puk se od výstroje clonícího obránce Shey odrazil zpět k Marčenkovi, který byl rázem sám mezi Jarrym a poslal mu bekhendovou navštívenku do šibenice. Gólman Penguins si na puk sáhl, ale nestihl jej vyrazit. Bez asistence.
    04:10 Sidney CROSBY - 0:1
     
    04:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Kris Letang dostal puk na modrou a vypálil z první. Kotouč nešel na branku, ale odrazil se od zadního mantinelu před Merzlikinse. U levé tyče lotyšského brankáře byl SIDNEY CROSBY, který za přihlížení obránce Damona Seversona získal kotouč a z nulového úhlu našel skulinu mezi tyčí a tělem brankáře Blue Jackets. Asistence: Marcus Pettersson, Kris Letang.
     
    02:26
    Jenže největší šanci měl hned z protiútoku Pittsburgh. Drew O'Connor si nabruslil s pukem na levý kruh a vyslal pořádně štiplavou ránu, kterou Merzlikins vyrazil levým ramenem!

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 11. Marčenko, 20. Činachov (Gudbranson, Werenski), 52. Texier (Kuraly, Danforth) – 5. Crosby (M. Pettersson, Letang), 28. Guentzel (Hinostroza, Crosby), 49. E. Karlsson (Malkin, Rakell), 55. Crosby (E. Karlsson, Guentzel), 60. Crosby (Rust)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (S. Martin) – Werenski (A), Gudbranson, Provorov, Severson, Bean, Jiříček – Voronkov, Fantilli, Marčenko – Činachov, Jenner (C), Laine – J. Gaudreau, Sillinger, Texier – Kuraly (A), Danforth, Bemström.
    Trenér: Pascal Vincent

    Pittsburgh Penguins: Jarry (Hellberg) – Graves, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – R. Smith, Malkin (A), Rakell – D. O'Connor, Eller, Zohorna – Nieto, Acciari, Hinostroza.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Jean Hebert, Cody Beach – Travis Gawryletz, Tyson Baker
    bahis siteleri