Vyškov – Havířov 5:4 (2:1 po s.n.) | Mostečtí Lvi – Benátky n/J 6:3 (kon.) | SHKM Hodonín – Šumperk 2:3 (1:2 po s.n.)
Písek – Ústí n/L 2:7 (kon.) | Vel. Meziříčí – Val. Meziříčí 4:3 (po pr.) | Žďár n/S – Kopřivnice 5:4 (po pr.)
Tábor – Hronov 8:4 (kon.) | Řisuty – Kralupy n. Vltavou 4:6 (kon.) | Cheb – Vrchlabí 2:3 (kon.)
Kobra – Letňany 4:2 (kon.) | Děčín – Příbram 3:2 (po pr.)
konec
HC Řisuty
4:6 (0:0, 2:3, 2:3)
HK Kralupy nad Vltavou
Sobota 02.12.2023, 18:00 • VSH Slaný • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání dvou trápících se celků se rozjíždělo dost pozvolna. Na úvodní branku se čekalo až do 26. minuty, nakonec jich ale bylo k vidění hned deset. Řisuty v sobě v poslední třetině vydolovaly zbytky sil a byly Kralupům v závěru vyrovnaným soupeřem, nakonec se ale z výhry přesto radují hosté, které zachránil dvěma "last minute" góly Václav Zídek. Kralupy tak ukončily sedmizápasové čekání na vítězství, zatímco Řisuty padly už potřinácté v řadě. (20:24:42)
     
    Konec zápasu.
    59:37 Václav ZÍDEK - 4:6
     
    59:37
    Kralupy právě vstřelily branku!
    Řisuty se znovu tlačily do branky. Kralupy se štěstím odolaly. Následně došlo ve středním pásmu k zákroku na VÁCLAVA ZÍDKA, ale až těsně poté, co odpálil kotouč směr prázdná klec! Kralupy dnes přeci jen zvítězí. Bez asistence.
    58:47 Jan VÝRUT - 4:5
     
    58:47
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Domácí se po vyhraném buly ihned vrhli do útoku. JAN VÝRUT nabral rychlost na levé straně a křižnou střelou zápěstím do vzdálenějšího horního růžku branky okamžitě snížil. Asistence: Marek Pulda.
    58:42 Václav ZÍDEK - 3:5
     
    58:42
    Kralupy právě vstřelily branku!
    Je zřejmě rozhodnuto. VÁCLAV ZÍDEK se z vlastní třetiny vydal na zteč zcela sám proti přesile. Z levé strany vystřelil a kotouč se štěstím skočil za záda Zeithamla. Ten teď určitě nemá úplně čisté svědomí. Asistence: Adam Kellerstein.
     
    58:00
    Daniel Čech se nadechl k individuální akci. S kotoučem se prodral až do pravého kruhu, bekhendem nechal vyniknout Sochůrka. Do konce třetiny schází poslední dvě minuty.
     
    57:32
    Aktivita je teď jednoznačně na straně domácího celku. Uvidíme, kdy se Řisuty odhodlají ke hře v šesti bez Zeithamla.
     
    56:50
    Kryštof Pejchal se před brankou dral za odraženým pukem. Za záda Sochůrka ho neprocedil. Domácí si žádali odpískání faulu, pokračuje se ale ve hře.
     
    56:01
    Nebezpečná akce Řisut po pravém křídle. Lukáš Sochůrek si připsal důležitý zákrok, betony vyrážel do ochranné sítě za brankou.
     
    55:20
    Tadeáš Zeithaml nadvakrát zkrotil pokus Kryštofa Kapouna z levé strany. Puk uschoval po odrazu od betonů do lapačky.
     
    54:32
    Dnešní utkání sleduje 150 diváků.
     
    53:45
    Tečovaná střela Adama Kellersteina zamířila zleva křižmo kousek za zadní tyč. Řisuty dostávají touš ze své třetiny.
     
    52:09
    Řisuty hrají v plném počtu. Po ubráněné přesilovce Kralup jsou stále ve hře o bodový zisk.
     
    51:58
    Domácí dostali kotouč z třetiny. Hrací předmět se poté vrátil k Pavlu Husarikovi, jenž střílel z levé strany na bližší tyč do připraveného Zeithamla.
     
    51:39
    Svěřenci trenéra Pavly Křepelky si zatím počínají v oslabení naprosto příkladně. Dá se říci, že Řisuty jsou dokonce o něco lepším týmem.
     
    50:40
    Řisuty vyrazily ve třech dopředu ve vlastním oslabení. Lukáš Sochůrek ukryl slabý pokus ze svého pohledu z levé strany do výstroje.
     
    50:09
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Matěj Malovický – 2 min., sekání.
     
    49:49
    Kryštof Hrala dostal na pravou stranu přihrávku do jízdy. Skulinu mezi Tadeášem Zeithamlem a bližší tyčkou nenašel. Mířil někam do gólmanovy hrudi.
     
    48:12
    Velký závar před hostující brankou! Kralupy nepřehlednou situaci přečkaly. Řisuty jsou teď ale hodně při chuti. Domácí ze sebe evidentně vydolovali zbytky sil.
    47:16 Sebastian JANDA - 3:4
     
    47:16
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Pasivita Kralup je vzápětí potrestána! Bílek zpoza branky zpětnou přihrávkou nabil mezi kruhy SEBASTIANU JANDOVI a ten střílel bez přípravy nad Sochůrkovu lapačku! Ještě to bude drama! Asistence: Vítězslav Bílek a Aleš Chamrád.
     
    46:38
    Kralupy nad Vltavou při dvougólovém náskoku dost polevily. Teď se hraje výhradně na branku Sochůrka.
     
    46:00
    Řisutům byl v krátkém sledu hned dvakrát odpískán ofsajd.
     
    45:16
    Daniel Čech nabral rychlost podél levého mantinelu. Zápěstím mířil pouze do připravené lapačky Sochůrka.
     
    44:44
    Domácí ještě zápas pochopitelně nebalí. Řisuty se snaží aktivně napadat, Lukáš Sochůrek nicméně žádnou vážnější situaci ještě po druhé pauze řešit nemusel.
     
    42:35
    Pokud udrží Kralupy nad Vltavou nastolené tempo, budou to mít Řisuty hodně těžké. Třináctá prohra v řadě se aktuálně jeví velice pravděpodobně.
    41:43 Kryštof HRALA - 2:4
     
    41:43
    Kralupy právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a podruhé vedou o dva góly. Zídkova přihrávka před branku byla zblokována, posléze se ale podařilo přeci jen nahrát zprava na zadní tyč Kellersteinovi a KRYŠTOF HRALA z bezprostřední blízkosti prostřelil Zeithamla. Asistence: Adam Kellerstein a Václav Zídek.
     
    41:00
    Od modré čáry střílel švihem David Chládek. Jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Hra je opět přerušena.
     
    40:40
    Řisutům se po vhazování podařilo vyhodit kotouč na protější konec kluziště. Aktuálně probíhá buly ve středovém kruhu.
     
    40:19
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Vítězslav Bílek – 2 min., hákování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    Po bezbrankové první třetině přinesla ta druhá hned pět přesných tref! O něco spokojenější jsou aktivnější Kralupy nad Vltavou, které vedou zaslouženě 3:2. Řisuty se nicméně nenechaly zlomit ani dvougólovým mankem, na které dokázaly rychle reagovat. Stále je tak vše otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    V závěru ještě jedna rychlá protiakce Kralup. Václav Zídek se pustil do boje s přesilou. Přehodil si puk na forhend. Pokus byl ztečován napravo od branky.
     
    39:00
    Vítězslav Bílek nezachytil kotouč na modré čáře, přeskočil mu čepel. Řisuty musí vyklidit útočnou třetinu, a to v době, kdy do konce dějství schází přesně minuta.
     
    38:00
    Druhá třetina rychle kvapí do svého finiše. Lepším týmem jsou nadále Kralupy, domácí jsou zase o něco efektivnější. Díky tomu je zápas stále otevřený.
     
    35:59
    Po zakázaném uvolnění Řisut se aktéři zápasu stěhovali před Tadeáše Zeithamla. Domácím se nicméně podařilo po buly dostat kotouč rychle z pásma.
    34:49 Petr JANEČEK - 2:3
     
    34:49
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Sotva hlasatel oznámil aktéry předchozí gólové akce, povedlo se Řisutům snížit! Aleš Chamrád přihrával zpoza branky PETRU JANEČKOVI a ten přízemním pokusem překonal Sochůrka. Velká euforie rovněž na domácí straně! Asistence: Aleš Chamrád a Daniel Čech.
    34:18 Vojtěch ŠILHAVÝ - 1:3
     
    34:18
    Kralupy právě vstřelily branku!
    Hosté zvyšují své vedení! Kapounovo nahození od modré čáry posunul bez přípravy pod sebe Václav Zídek, a VOJTĚCH ŠILHAVÝ tak mohl zasouvat puk do odkryté části branky. Další povedená souhra. Asistence: Václav Zídek a Kryštof Kapoun.
     
    33:06
    Vstřelené branky zápasu rozhodně prospěly. Ubylo také přerušování. V těchto chvílích sledujeme svižný hokej.
     
    32:30
    Hostům se rýsovala akce tři na dva. Tadeáš Pejchal to vzal na sebe, o kotouč mezi kruhy přišel.
    30:28 Adam KELLERSTEIN - 1:2
     
    30:28
    Kralupy právě vstřelily branku!
    Hosté jdou z rychlého kontru podruhé do vedení! Pavel Husarik poslal z levého kruhu kotouč před branku. Tam si ho těsně před Zeithamlem převzal ADAM KELLERSTEIN, udělal mu kličku do protipohybu a zasunul ho za jeho záda. Nádherná kombinace. Asistence: Pavel Husarik a Tadeáš Pejchal.
     
    28:55
    Osamocený Josef Zajíc nahazoval z levého kruhu před branku. Řisuty po zisku kotouče nasadily k protiakci. Teď se hraje hokej nahoru dolů.
    27:57 Zdeněk PETRÁŠ - 1:1
     
    27:57
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Domácí krátce po inkasované brance srovnávají stav! ZDENĚK PETRÁŠ nabral rychlost na pravém křídle. Poté naznačil, že bude přihrávat na levou stranu, místo toho ale zvolil přesnou ránu zápěstím do bližšího horního růžku nad Sochůrkovu lapačku. Asistence: Sebastian Janda a Adam Zich.
     
    26:47
    Vítězslav Bílek přišel o puk v útočném pásmu a musí se rychle vracet bránit. Kralupy jsou dravějším mužstvem, lépe bruslí. Jejich vedení je naprosto zasloužené.
    25:36 Jonáš MAREK - 0:1
     
    25:36
    Kralupy právě vstřelily branku!
    Už to neplatí! V krátkém sledu střílel dvakrát z mezikruží Josef Zajíc – nejprve nad betony, poté do nich. Po druhém pokusu dorážel puk z levé strany za Zeithamlova záda JONÁŠ MAREK. Asistence: Josef Zajíc a Tadeáš Pejchal.
     
    25:00
    Kralupy nad Vltavou se dostaly do rychlého přečíslení dva na jednoho. Vzešla z nej střela z pravé strany, Tadeáš Zeithaml se překonat nenechal. Čekání na úvodní trefu nadále pokračuje.
     
    23:55
    Daniel Čech zkoušel překvapit Sochůrka zpoza branky. Betony hostujícího gólmana byly na svém místě.
     
    23:00
    Nahození od modré čáry bylo před Sochůrkem tečováno do plexiskla za brankou. Posléze se Kralupům povedlo vyvézt puk do středního pásma.
     
    22:54
    Branka byla vychýlena ze svého postavení, a tak musí dojít k jejímu ukotvení.
     
    22:54
    Řisuty se dostaly do akce dva na jednoho. Vítězslav Bílek posouval kotouč na levou stranu, jeho spoluhráč se ale ke střele nedostal.
     
    22:27
    Adam Kellerstein zastavil domácí rozehrávku a po jeho vypíchnutí mohl střílet Václav Zídek. Z otočky pálil z hodně nebezpečné pozice vedle pravé tyče.
     
    21:14
    Do prostoru mezi kruhy se dostal puk k úplně volnému Vojtěchovi Šilhavému. Ten zvolil dost slabou střelu vedle levé tyče.
     
    20:31
    Puk tečován mimo hrací plochu. Bude se vhazovat v pásmu Kralup.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    Souboj dvou trápících se mužstev v úvodní třetině branku nenabídl. Řisuty mohly jít v 6. minutě do vedení, Bílek zakončil trestné střílení ranou do tyče. Poté začaly na ledě jednoznačně dominovat Kralupy. Hrálo se de facto na jednu branku, Zeithaml ale zatím puk za svá záda nepropustil. Asi největší možnost měli hosté v 13. minutě, kdy po přečíslení dva na jednoho orazítkoval Kellerstein střelou z úhlu brankovou konstrukci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Adam Kellerstein zavezl kotouč do pásma, nahozením o mantinel ale nikoho ze spoluhráčů nenašel. Už se zřejmě nic nestane.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    18:53
    Dělovka Vojtěcha Šilhavého z levé strany byla sražena do ochranné sítě. Hra je opět přerušena.
     
    17:58
    Zakázané uvolnění domácího celku. Tadeáš Zeithaml musí být neustále ve střehu.
     
    17:45
    Kralupy nad Vltavou zakládají zpoza vlastní branky novou útočnou kombinaci. Řisuty jsou v těchto chvílích až příliš pasivní a koledují si o gól.
     
    16:47
    Kralupy nadále utahují šrouby. Jen chvíli po vhazování si k dělovce povyjel Martin David. Tadeáš Zeithaml ji zpacifikoval betony.
     
    16:37
    Václav Zídek zřejmě váhal mezi přihrávkou a střelou. Nakonec zvolil druhou možnost, a to zprava skrze chumel. Puk byl tečován mimo hrací plochu.
     
    16:01
    Tadeáš Zeithaml ukryl pohodlně do lapačky slabší střelu od mantinelu. Následuje vhazování.
     
    15:00
    Adam Kellerstein posunul puk do jízdy Kryštofu Hralovi. Jeho střela z pravé strany byla tečována vysoko nad branku.
     
    13:45
    Řisuty se snaží nabourávat rozehrávku Kralup, což se jim aktuálně daří velice dobře. Hraje se víceméně ve středu kluziště.
     
    12:26
    Kralupy se dostaly do přečíslení dva na jednoho. Adam Kellerstein obdržel zleva kolmici před odkrytou část svatyně. Kotouč si zpracovával o brusli. Dostal se do velkého úhlu a stačil už zamířit jen do brankové konstrukce.
     
    11:11
    Jan Výrut převzal puk na modré čáře a vyjel si mezi kruhy. Zápěstím našel lapačku Sochůrka. Ten touš ihned vyklepal a rychle rozehrál.
     
    09:57
    Od modré čáry nahazoval nepříjemně David Chládek. Tadeáš Zeithaml měl ztížený výhled, přesto zvládl betony vyrazit.
     
    09:25
    Kralupy nad Vltavou začínají na ledě dominovat. Nyní jejich ofenzivní akci zastavil ofsajd, přesto se hraje v posledních desítkách vteřin de facto na jednu branku – tu domácí.
     
    08:35
    Martin David vypíchl puk na modré čáře a Tomáš Soukup střílel od levého hrazení na bližší tyč. Tadeáš Zeithaml kotouč nadvakrát zkrotil.
     
    08:04
    David Bradáček obdržel zpětnou přihrávku zpoza branky. Zleva střílel zápěstím, Tadeáš Zeithaml vyrážel lapačkou.
     
    07:00
    Zatím je to z obou stran dost utrápený hokej. Je vidět, že se střetávají mužstva ze spodu tabulky a v bídné formě.
     
    06:20
    Řisuty přečkaly dlouhé oslabení bez újmy na skóre. Dokonce mohly jít do vedení. Po zakázaném uvolnění se vhazuje po pravé ruce Zeithamla.
     
    05:24
    Domácí kapitán zvolil rychlejší rozjezd po pravé straně. Svůj nájezd zakončil střelou do pravé tyčky.
     
    05:24
    Vítězslav Bílek se při vlastním oslabení dostal do brejku. Při zakončení byl zahákován Pavlem Husarikem. Je nařízeno trestné střílení!
     
    04:19
    Tři vteřiny před vypršením Petrášova trestu si Volráb pomohl v obranné třetině dalším faulem. Kralupy nad Vltavou tak zůstávají v početní výhodě.
     
    04:16
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Ondřej Volráb – 2 min., podrážení.
     
    03:34
    Kralupy nad Vltavou hrají v plném počtu.
     
    03:15
    Jeden z domácích hokejistů si při bodyčku soupeři ublížil. Na střídačku se dostal až v doprovodu spoluhráčů. Chvíli se tak nehrálo.
     
    02:50
    Tadeáš Zeithaml musel v krátkém sledu předvést dva úspěšné zákroky. Dnes by měl být tím více vytíženým mužem v masce.
     
    02:30
    Řisuty si hry v početní výhodě dlouho neužily. Po ztrátě kotouče v útočné třetině přišlo vyloučení. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    02:19
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Zdeněk Petráš – 2 min., vysoká hůl.
     
    01:34
    Vyloučení v týmu HK Kralupy nad Vltavou:
    David Chládek – 2 min., podrážení.
     
    00:39
    Domácí se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Petr Patyk si sjel ze středu kluziště na levou stranu. Zápěstím střílel do Sochůrkovy lapačky.
     
    00:16
    Řisuty se velmi rychle provinily zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po pravé ruce Zeithamla.
     
    00:03
    Úvodní vhazování pro Kralupy, které hrají v tmavě modrých dresech. Řisuty navlékly bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Zeithaml (Pánek) – Volráb, Zich, Malovický, Růžička, Řepka, Janda – K. Pejchal, Bílek (C), Čech – Janeček, Petráš, Okegawa – Pulda, Patyk, Výrut – Chamrád.
    Trenér: Pavel Křepelka

    HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek (L. Novotný) – Kapoun, A. Straka, Kehar, Chládek, Zajíc, David (C), J. Kučera – Zídek, Kellerstein, Hrala – Binko, Bradáček, Marek – Šilhavý (A), T. Pejchal, Husarik – Bezouška (A), Soukup.
    Trenér: Martin Příhoda

    Rozhodčí: Jílek – Goltsch, Kučera.
     
    První letošní vzájemné utkání vyhrály venku poměrem 4:3 Řisuty. O výhře rozhodly třemi slepenými brankami ze začátku třetí třetiny. Uvidíme, kdo se bude radovat v sobotu. Jisté je, že jedna dlouhá série porážek skončí.
     
    Kralupy jsou se šestnácti body na dvanáctém místě, ani jim se přitom v posledních týdnech vůbec nedaří. Na výhru čekají už sedm kol. Nutno říci, že hned v šesti případech prohrály nejtěsnějším rozdílem o jedinou branku. Naposledy se tak stalo ve středu, kdy doma neudržely vedení proti Děčínu a padly 1:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 23 kanadskými body pětadvacetiletý útočník Václav Zídek, jenž v probíhajícím ročníku zaznamenal 11 branek a 12 asistencí.
     
    Řisuty jsou v patnáctičlenném pořadí s pouhými devíti body na poslední pozici. Při silně negativním skóre 42:101 disponuje mužstvo z kladenského okresu nejhorším útokem i obranou v soutěži, což není zrovna lichotivá vizitka. Řisuty momentálně táhnou dlouhou sérii dvanácti porážek v řadě, z toho hned desetkrát padly v základní hrací době. Naposledy braly alespoň bod, když proti Chebu smazaly tříbrankové manko a prohrály 4:5 až po nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 23 kanadskými body za 13 gólů a 10 asistencí zkušený čtyřicetiletý útočník Vítězslav Bílek.
     
    Hezký sobotní podvečer. Západní skupina 2. hokejové ligy má dnes na programu kompletní 20. kolo. V tomto textovém přenosu se podrobně zaměříme na souboj mezi týmy HC Řisuty a HK Kralupy nad Vltavou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 28. Petráš (Janda, Zich), 35. Janeček (Chamrád, Čech), 48. Janda (Bílek, Chamrád), 59. Výrut (Pulda) – 26. Marek (Zajíc, T. Pejchal), 31. Kellerstein (Husarik, T. Pejchal), 35. Šilhavý (Zídek, Kapoun), 42. Hrala (Kellerstein, Zídek), 59. Zídek (Kellerstein), 60. Zídek


    HC Řisuty: Zeithaml (Pánek) – Volráb, Zich, Malovický, Růžička, Řepka, Janda – K. Pejchal, Bílek (C), Čech – Janeček, Petráš, Okegawa – Pulda, Patyk, Výrut – Chamrád.
    Trenér: Pavel Křepelka

    HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek (L. Novotný) – Kapoun, A. Straka, Kehar, Chládek, Zajíc, David (C), J. Kučera – Zídek, Kellerstein, Hrala – Binko, Bradáček, Marek – Šilhavý (A), T. Pejchal, Husarik – Bezouška (A), Soukup.
    Trenér: Martin Příhoda

    Rozhodčí: Jílek – Goltsch, Kučera

    Diváci: 150
    bahis siteleri