Liberec – K. Vary 3:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:3 (kon.) | Jihlava – Třinec 3:4 (po pr.)
Kometa Brno – Vítkovice 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
3:4 (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Středa 20.12.2023, 18:00 • Zimní stadion Moravské Budějovice • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    S konstatováním, že velmi bojovný výkon Dukly stačil na bod, protože Jihlavští prakticky celý zápas prohrávali a dvě minuty před koncem stačili zápas poslat do prodloužení, ve kterém se radovali HC Oceláři Třinec a vyhráli 4:3, se s vámi loučí a pěkný den přeje Tomáš Lysý. (20:25:37)
     
    Prodloužení už je hop nebo trop, při hře tři na tři akce rychle střídá akci. Jihlava svou šanci nevyužila, když po přihrávce Peše z dobré pozice z kruhů minul branku Vandas. Nedlouho poté ujeli hosté do rychlého kontru do situace dva na jednoho, kdy si Adam Ošmera vyměnil puk s Gerychem a překonal přesouvajícího se Cinku – 3:4 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    61:00 Adam OŠMERA - 3:4
     
    61:00
    4/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dva jihlavští hráči propadli v útočném pásmu a Třinec se dostal do přečíslení dva na jednoho. Odchovanec Dukly Ošmera nahrál z pravé strany Gerychovi, který puk získal, protože vracejícímu se Kudrnovi chybělo půl metru, aby pas zblokoval. Gerych si najel blíže k brance a vrátil přes obránce Vandase puk na ADAMA OŠMERU, který překonal přesouvajícího se a roztaženého Cinku. Asistence: Robin Gerych.
    Ošmera A., Gerych R., Skácel D., Jobánek J.
    Cinka D., Vandas T., Kudrna V., Peš H.
     
    60:30
    Třinečtí před vlastní klecí ztratili puk. Peš dával kotouč na levý kruh pro Vandase, který ale v dobré pozici minul. Přesouvající se Skácel by měl asi těžší úlohu.
     
    60:24
    Matěj Kozlík se u levé tyče rychle otočil kolem osy a dostal se do zakončení, se kterým si Cinka věděl rady.
     
    60:05
    Puku se po buly i s troškou štěstí ujali hosté.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třinečtí byli ve třetí části velmi důslední v defenzívě a nepouštěli se do žádného harakiri, které by jim vzalo vedení a tři body. Když už to vypadalo, že svůj náskok uhájí, přišly poslední dvě minuty a Dukla zkusila hru bez gólmana. A po deseti sekundách risk využila. Číhalovu dělovku vyrazil Skácel před sebe a Šimon Báťa poslal zápas do zřejmě zaslouženého prodloužení – 3:3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    58:11 Šimon BÁŤA - 3:3
     
    58:11
    6/6
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté si počínali v obranném pásmu ledabyle a Spěváček pouze posunul puk na modrou, kde byl připravený Vandas. Jihlavský bek našel přesně na středu modré Číhala, který si připravil puk na střelu. Jeho ránu vytěsnil Skácel pravým betonem před sebe, kde číhal na odražený puk ŠIMON BÁŤA, který bleskově poslal kotouč do sítě. Risk s krátkou hrou bez brankáře Jihlavě vyšel. Asistence: Lukáš Číhal, Tomáš Vandas.
    Báťa Š., Číhal L., Vandas T., Niederhafner T., Jungwirth Já., Rauš A.
    Gerych R., Šutý P., Pospíšil M., Buják D., Skácel D., Spěváček V.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny. Jihlavský brankář David Cinka odjíždí na střídačku a Dukla to zkusí v šesti.
     
    57:45
    Nahození Dominika Bujáka od modré kryje Cinka. Dukle se na vyrovnání krátí čas.
     
    55:28
    Dukla měla na holi vrovnání. Vandas obkroužil branku a předložil puk mezi kruhy pro Adama Rauše, jenž byl mezi kruhy sám, ale střelou na lapačku nepřekonal Robina Gerycha!
     
    54:05
    Třinečtí si v poslední době až moc hlídají brankáře Davida Skácela a při jakémkoliv dotírání jihlavských hráčů v prostoru brankoviště dávají do hry až příliš emocí. Ale to k hokeji patří.
     
    53:51
    Oba celky hrají v pěti.
    GSA

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 30. Rauš, 40. Peš (Chlubna, Kudrna), 59. Báťa (Číhal, Vandas) – 12. Mikula (Lysak, Buják), 15. D. Holub (Holinka, Kozlík), 38. Holinka (Volas), 61. Ošmera (Gerych, Jobánek)


    HC Dukla Jihlava: Cinka (Sigmund) – Vovsík (C), Jeletz, Číhal (A), Topol, Löffler, Vildomec, Vandas – Já. Jungwirth, Báťa (A), Rauš – R. Váňa, Modl, Nosek – Peš, Kudrna, Chlubna – Niederhafner.
    Trenér: Michal Broš

    HC Oceláři Třinec: Skácel (J. Král) – Ošmera, R. Mrtka, Volas, D. Holub, Buják (A), M. Pospíšil, A. Horváth – Kozlík, Holinka (A), Rybnikár – Spěváček, Šutý (C), Gerych – Lysak, Pánek, Jobánek – Blaha, Mikula.
    Trenér: René Mucha

    Rozhodčí: Michal Kostourek, Jan Červenka – Goran Jurak, Jakub Figer
    thejrc.org