Havlíčkův Brod – Polsko U17 7:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:4 (2:1, 1:2, 4:1)
Polsko U17
Pátek 12.01.2024, 15:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Liga dorostu • 25. kolo
Partner:
     
    Hezké páteční odpoledne z Havlíčkova Brodu, kde v rámci 25. kola Ligy dorostu začne další boj o body. Mezi sebou se střetnou celky BK Havlíčkův Brod a Polsko U17. Utkání začíná v 15:00, přeji příjemnou sportovní podívanou.
     
    BK Havlíčkův Brod
    Celek z Vysočiny je na druhém místě východní skupiny, ale musí si dávat pozor, neboť na záda mu dýchá brněnská Technika Brno – čtvrtá Chrudim ztrácí na Havlíčkův Brod jedenáct bodů.

    Co se týká formy, tak v novém roce 2024 zatím mladí Bruslaři nevyhráli jedno ze dvou utkání. Achillovou patou je koncovka, jelikož za 120 minut vstřelil pouhé dva góly.
     
    Polsko U17
    Západní sousedé neměli dobrý vstup do sezony, ale všechno se obrátilo. Mladí Poláci zapnuli a ke konci roku chytli výbornou formu, která je katapultovala tabulkou vzhůru, jenže...

    Stejně jako Havlíčkův Brod nedokázali uhrát v novém kalendářním roce ani bod. Reprezentace Polska dvakrát po sobě padla o gól a v tabulce východní skupině je šestá – na play off ztrácí osm bodů.
     
    Vzájemné zápasy
    Oba celky se střetnout potřetí v ročníku, tudíž z toho vyplývá jasná rovnice – odehrály se dva duely. Bilance? Havlíčkův Brod i reprezentace Polska vyhrály po jednom utkání.

    Zajímavost vzájemných zápasů?

    Oba týmy dokázaly ukočírovat střelce soupeře tak, že se nemohli prosadit. V prvním utkání vyhráli Bruslaři kanárem 6:0, přičemž odveta lépe dopadla pro reprezentaci – 2:0.

    Co přinese třetí měření sil, když mírným papírovým favoritem s ohledem na výkony jsou polští reprezentanti kvůli koncovce? Kdo s koho ve třetí vzájemné bitvě sezony uspěje...
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Petr (Humplík) – Kopecký, Rasocha, Mečiar, Konvalina (A), Frantl, Duben, Teml (C) – Kunz, Brožek, Tecl, Čech, Čapek, Kraučuk, Vaněček, Lédl.
    Trenér: Lukáš Bureš

    Polsko U17: Jaworski (Kusak) – Zygmunt, Wojciechowski (C), Staniecko, Gawrysiak, Blazej (A), Bak, Kowalczyk, Mościcki – Hudziak, Litwa, Majerczyk, Klucznik, Guminski (A), Nakoneczny, Szyszka, Tyński, Zajac.
    Trenér: Artur Slusarczyk

    Rozhodčí: Lukáš Hort – Jan Hnilička, Matyáš Sapík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Szymon Guminski si připsal úvodní střelu zápasu, ale Daniel Petr s jeho pokusem z bezprostřední blízkosti.
     
    01:11
    Tobiasz Jaworski napodobuje domácího strážce svatyně, když rovněž úspěšně zasahuje, vhazovat se bude po levé ruce gólmana.
     
    01:42
    Opět v akci polský brankář, který zneškodnil pokus od modré čáry, jenž mířil přímo do plastrónu jeho výstroje.
     
    02:30
    Guminski vypálil z levého kruhu, puk pohltila hráz z brodské obrany.
     
    03:27
    Vyloučení v týmu Polsko U17:
    Mościcki – 2 min., hákování.
     
    03:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři využívají po sedmi sekundách přesilovou hru! Centr vyhrál buly na Marka Čapka, který si vyměnil puk s MATĚJEM KOPECKÝM. Druhý jmenovaný vypálil od modré a puk prošel na teploměr gólmanovi až do sítě! Asistence: Marek Čapek a Matyáš Lédl.
     
    05:47
    Poláci mohutně budší do brankoviště Daniela Petra, ale maskovaná opora Bruslařů drží čistý štít!
     
    05:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Domácí celek jde do dvoubrankového vedení! Miroslav Duben vypálil od modré a Jaworski neudržel puk ve výstroji. K odraženému kotouči se dostal DOMINIK VANĚČEK, který doklepl puk do sítě! Bez asistence.
     
    06:40
    Tým Polsko U17 právě vstřelil branku! Reprezentační výběr ale rychle koriguje dobrým kontrem! Filip Wojciechowski zachytil rozehrávku a poslal do úniku SZYMONA GUMINSKIHO. Ten střelou zápěstím pověsil puk do levé šibenice! Jako bonus sestřelil Petrovi lahev s pítím, která se po dopadu na led rozbila! Suma sumárum: Tahle akce měla vše! Asistence: Filip Wojciechowski.
     
    10:29
    V předchozích duelech vyšlo jedno mužstvo gólově naprázdno, dnes tohle platit nebude – v Kotlině je stav 2:1 pro Havlíčkův Brod.
     
    10:29
    Matyáš Lédl zkusil štěstí, když si u osy kluziště sjel na levou stranu, ale pokus na kříž vyrazil gólman Jaworski.
     
    11:20
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Teml – 2 min., hákování.
     
    12:07
    Polský výběr vyhrál klíčové vhazování a usadil se před Danielem Petrem. Brankář Bruslařů musel několikrát zasahovat proti střelám od modré linie.
     
    13:31
    Na konci přesilové hry se do šance dostal po nahrávce Zygmunta Szyszka, který trefil připravený beton Petra! Obrovská šance v podání hostů zůstala nevyslyšena.
     
    15:42
    Havlíčkův Brod zamkl svého soka v obranné třetině, jenže žádný z pokusů neměl gólové parametry.
     
    16:30
    Výběr Polska jel do protiútoku tři na dva, když se dostali hráči do pásma, ale čárový rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    17:11
    Miroslav Duben rozehrál nebezpečný puk, který se štěstím nesebrala obrana soupeře, jelikož hosté mohli v případě zisku puku jet do brejku. Kotouč nakonec skončil za brankou Jaworskiho.
     
    17:50
    Vyloučení v týmu Polsko U17:
    Wojciechowski – 2 min., krosček.
     
    18:15
    Podobná situace jako u prvního gólu Havlíčkova Brodu, od modré střílel Kopecký, ale tentokrát byl gólman úspěšnější.
     
    19:09
    Matěj Kopecký zahákoval soupeře a rozhodčí nařizuje trestné střílení.
     
    19:09
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kopecký – TS, hákování.
     
    19:09
    K nařízenému trestnému střílení se postavil Wiktor Zajac, ten si rozpohyboval Petra, ale ten zastihl kotouč pravým betonem!
     
    19:49
    Už to mohlo být o dvě branky, jenže proti tomu byl Tobiasz Jaworski, jenž se přemístil z levé strany na pravou a brilantně zasáhl proti střele z pravého kruhu.
     
    19:57
    Wojciechowski se vrátil z trestné lavice přímo do úniku, ale kotouč mu v poslední chvíli sjel z hole. Petr si i tak musel pohlídat pravou tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a vidíme zajímavý hokej na obou stranách. Z vedení o jediný gól se prozatím radují Havlíčkobrodští, kteří rovněž otevřeli střelecký účet utkání. Mladí Poláci stíhají tempo Bruslařů a zle zatápěli v přesilové hře. Uvidíme, co nám oba výběry předvedou v druhé části, která začne přibližně v 15:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:01
    Za úvodní střídání ve druhém dějství jsou na kotouči více hosté, kteří ale marně dobývají obranný val Havlíčkova Brodu.
     
    21:49
    Denis Kraučuk mohl přidat třetí gól svého celku, jenže puk mu sjel z hole, takže z toho žádná vážná šance nebyla.
     
    23:19
    Havlíčkův Brod se usadil v pásmu, ale mladí Poláci přistupují rychle k volným domácím, kteří jezdí do nebezpečných prostorů.
     
    24:04
    Na Olivera Čecha zívala poloprázdná klec, jenže bekhendem neusměrnil hrací předmět mezi tři tyče.
     
    25:20
    Miroslav Duben dostal nahrávku na pravý kruh, srovnal si kotouč na hokejce, ale z dobré pozice přestřelil branku Jaworskiho.
     
    26:14
    Denis Kraučuk byl na ose, kam dostal nahrávku... Domácí špílmachr vystřelil mezi betony gólmana, ten byl proti pokusu natolik vyjetý, že z toho není branka!
     
    27:58
    Jiří Frantl dostal krásnou nahrávku před branku, ale pokusem zápěstím neprostřelil vše, co mu stálo v cestě.
     
    28:28
    Havlíčkův Brod převzal otěže zápasu, je jasně aktivní, ale mladý výběr Polska zatím srdnatě odolává.
     
    30:07
    Vyloučení v týmu Polsko U17:
    Blazej – 2 min., sekání.
     
    30:37
    Matyáš Lédl vypálil z pozice falešného obránce, jenže Tobiasz Jaworskis i s pokusem poradil bez větších potíží.
     
    31:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Havlíčkův Brod se uklidňuje třetí brankou, avšak i za pomoci paní Štěstěny! Matyáš Lédl krosem nahrál na MARKA ČAPKA, který si z kotoučem vyjel před branku. Druhý zmíněný volil nahrávku, ale kotouč si nešťastně strazil za svého gólmana jeden z obránců. Asistence: Matyáš Lédl a Matěj Kopecký.
     
    32:32
    Tým Polsko U17 právě vstřelil branku! Hosté bleskově reagují, podobně jako v úvodní třetině! Paní štěstěna stála i při hostech, jelikož Guminski chtěl střílet, jenže kotouč se od obránce příhodně odrazil k WIKTOROVI ZAJACOVI, a ten trefil poloprázdný kout! Asistence: Szymon Guminski.
     
    35:54
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Mečiar – 2 min., hákování.
     
    37:25
    Mladý výběr Polska v přesilové hře zle zatápí a všechno musí řešit Daniel Petr, který byl pokaždé na místě.
     
    37:55
    Tým Polsko U17 právě vstřelil branku! Máme vyrovnáno. Bruslaři ubránili přesilovou hru soupeře, ale před modrou čárou napálil puk na branku FILIP HUDZIAK. Jeho pokus ztlumil Petr tak nešťastně, že mu kotouč sjel zpod hole za brankovou čáru. Asistence: Maksymilián Mościcki.
     
    39:50
    V posledních sekundách měli nápor hosté, kteří chtěli obrátit utkání na svoji stranu, nakonec všechno musela hasit obrana v čele s Petrem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je minulostí a v Havlíčkově Brodě máme rovnovážný stav 3:3. Bruslaři, ale prohospodařili dvoubrankové vedení, i když spravedlivě se hraje výtečný hokej. Mladí Poláci jsou agresivní v koncovce a tím, jsou schopní držet krok s Bruslaři. Třetí třetina bude velice zajímavá, kdo s koho opanuje tenhle nervy drásající mač.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Tým Polsko U17 právě vstřelil branku! Pohádkový vstup do třetí třetiny ze strany mladých Poláků, kteří otáčejí utkání na svoji stranu! Wiktor Zajac nahrál u pravé mantinelu na SZYMONA GUMINSKIHO, který na nic nečekal a vystřeli. Puk si špičkou brusle srazil za Petra obránce!
     
    41:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! A je vyrovnáno! Doslova klíčové momenty v úvodu třetí části se dějí v havlíčkobrodské Kotlině! Domácí vybojovali puk a na modré se do kotouče opřel JAN RASOCHA. Tenhle gól si za rámeček nedá gólman Tobiasz Jaworski, jenž propustil puk na lapačku! Asistence: Václav Brožek.
     
    42:32
    Vyloučení v týmu Polsko U17:
    Tyński – 2 min., vražení na hrazení.
     
    44:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Třetí využitá přesilovka zápasu opět hýbe s miskami vah. MIROSLAV DUBEN dostal nahrávku na modrou, drobně si vylepšil pozici a střelou zápěstím prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Brankář Poláků přes zakrytý výhled neměl šanci. Asistence: Dominik Vaněček a Václav Brožek.
     
    44:55
    Vrátit sebevědomí a dvougólový náskok na stranu Havlíčkova Brodu mohl Dominik Vaněček. Ten ale z pravé strany netrefil skulinu u bližší tyče!
     
    46:15
    K odraženému kotouči si mezi čárky sjel Marek Čapek, ten ale neměl dobře seřízená mířidla, Jaworski nemusel zasahovat.
     
    47:15
    Havlíčkův Brod má sice více ze hry, ale Poláci vše dohání důrazem a osobními souboji. Ještě nás čeká zajímavý průběh poslední dvacky.
     
    48:21
    Denis Kraučuk mohl navýšit vedení, jenže z dobré pozice netrefil zařízení. Obrovská škoda ne jedné straně, štěstí na druhé.
     
    48:53
    Matyáš Lédl vyzval před levou tyčí Olivera Čecha ke skórování, jenže druhý jmenovaný trefil natažený beton Tobiasze Jaworskiho!
     
    49:30
    Havlíčkův Brod se jde svoji urputností za další trefou, nicméně mu není zatím přáno, navíc uvidíme přesilovou hru.
     
    49:44
    Vyloučení v týmu Polsko U17:
    Zajac – 2 min., sekání.
     
    50:02
    Miroslav Duben vystihl vyhozený puk na modré čáře a ihned posílal puk do brány. Tam si ho zpacifikoval brankář hostů.
     
    50:34
    Nepřesná rána připravuje Havlíčkův Brod o útočnou linii, Poláci stihli vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    51:36
    Marek Čapek vyslal nebezpečnou přízemní střelu, kterou gólman vyrazil před sebe. Puk natřikrát nedorazil za bezmocného gólmana Jaworskiho Denis Kraučuk.
     
    52:23
    David Tecl chtěl střílet z osy, nakonec si to kvůli chumlu před brankou rozmyslel a udělal půloblouk na levý kruh. Pokus z úhlu končí ve výstroji brankáře.
     
    53:11
    Postavení mimo hru v podání Havlíčkova Brodu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    53:45
    Přečíslení dva na jednoho v podání hostů končí nepříjemnou střelou. Na starosti ji měl Szymon Guminski, kterého vychytal Petr levým ramenem.
     
    54:22
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Duben – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Polsko U17:
    Zajac – 2 min., hrubost.
     
    55:18
    Havlíčkův Brod si teď vytvořil dvě tři šance, které volaly po brance, nakonec je stav neměnný.
     
    55:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři si berou zpět dvougólové vedení po krásné souhře. Matyáš Lédl cíleně prohrál buly v útočném pásmu, zmocnil se puku, který nahrál na pravou tyč VÁCLAVU BROŽKOVI. Druhý jmenovaný zasunul kotouč jako na zlatém podnose do branky! Asistence: Matyáš Lédl.
     
    56:46
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Čapek – 2 min., hrubost.
     
    57:01
    Szymon Guminski střílel od modré, ale rána mu nesedla, takže to byl lehký zákrok pro Daniela Petra.
     
    57:22
    Poláci vstřelili branku, jenže hlavní arbitr hned rozpažil, neboť jeden z nich hrál vysokou holí.
     
    58:14
    Poláci v šesti!
     
    58:17
    Odražený puk shrábl na pravém kruhu Amadeusz Tyński, který hned vystřelil. Petr vytáhl zákrok lapačkou!
     
    58:29
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Konvalina – 2 min., hrubost.
     
    58:29
    Oddechový čas pro tým Polsko U17.
     
    58:40
    Filip Wojciechowski vypálil od modré, Petr zasáhl lapačkou.
     
    58:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Zdá se, že je rozhodnuto! Matyáš Lédl vyhrál klíčovou buly a MIROSLAV DUBEN napálil puk do odkryté klece! Asistence: Matyáš Lédl.
     
    59:48
    Poláci ještě kombinují v pásmu, jenže všechny střely létají kolem branky...
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi opravdu zajímavá třetí třetina, která měla úplně všechno. Mladí Poláci otočili vývoj utkání na svoji stranu, ale bleskurychle přispěchal Havlíčkův Brod s otočkou ve skóre. Mladý výběr Polska se nevzdal ani za nepříznivého stavu, ale na konci utkání nezvládl přesilovou hru. Havlíčkův Brod poprvé v roce 2024 vítězí, a to s výrazným přispěním Matyáše Lédla (0+4).
     
    Dnes je to ode mě z havlíčkobrodské Kotliny všechno, děkuji za pozornost a příště se těším na počtenou. (17:19:02)

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 4. Kopecký (Čapek, Lédl), 6. Vaněček, 32. Čapek (Lédl, Kopecký), 42. Rasocha (Brožek), 45. Duben (Vaněček, Brožek), 56. Brožek (Lédl), 59. Duben (Lédl) – 7. Guminski (Wojciechowski), 33. Zajac (Guminski), 38. Hudziak (Mościcki), 41. Guminski


    BK Havlíčkův Brod: Petr (Humplík) – Kopecký, Rasocha, Mečiar, Konvalina (A), Frantl, Duben, Teml (C) – Kunz, Brožek, Tecl, Čech, Čapek, Kraučuk, Vaněček, Lédl.
    Trenér: Lukáš Bureš

    Polsko U17: Jaworski (Kusak) – Zygmunt, Wojciechowski (C), Staniecko, Gawrysiak, Blazej (A), Bak, Kowalczyk, Mościcki – Hudziak, Litwa, Majerczyk, Klucznik, Guminski (A), Nakoneczny, Szyszka, Tyński, Zajac.
    Trenér: Artur Slusarczyk

    Rozhodčí: Lukáš Hort – Jan Hnilička, Matyáš Sapík

    Diváci: 52
    bahis siteleri