Třinec – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.)
K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:4 (1:2 po s.n.)
Liberec – Plzeň 2:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
3:4 (2:1, 0:0, 1:2 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 23.01.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 224 diváků. (20:49:23)
     
    Z mé strany je to tak dnes již vše. Mějte pokud možno krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu na hradeckém hokeji znovu těšit na počtenou!
     
    Série zápasů nerozhodnutých v základní hrací době pokračuje, jenže znovu se smutným koncem pro hradecké barvy. V nájezdech padaly góly až od poloviny třetí série dále, Vítkovice šly do vedení zásluhou Auvitua, za Hradec srovnal ve čtvrté sérii Giorgio Estephan. Odpověď Rihardse Bukartse ale byla klíčová, Blain posléze trefil jenom střed branky. Černá série Lvů, kteří stále čekají na domácí výhru za dva body, tak pokračuje.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Vítkovice Ridera.
    Autorem vítězné branky je RIHARDS BUKARTS.
     
    5. série
    1:2
    Jérémie Blain musel dát, trefil však jenom střed branky, kde byl připravený Klimeš a je hotovo!
     
    4. série
    1:2
    Rihards Bukarts naznačil střelu příklepem a následně švihem propálil gólmana mezi betony!
     
    4. série
    1:1
    Giorgio Estephan dlouho míchal s kotoučem, až zvolil prostor mezi betonem a lapačkou, Klimeš reagoval pozdě!
     
    3. série
    0:1
    Yohann Auvitu byl úspěšný, mezi kruhy v rychlosti poslal puk vedle Laurikainenovy lapačky!
     
    3. série
    0:0
    Oliver Okuliar jel pomalu a tlačil střelu nad beton, ani on ale nezacílil mezi tři tyče.
     
    2. série
    0:0
    Dominik Lakatoš zabrzdil před gólmanem a chtěl udělat kličku, ale ujel mu úplně puk z hole.
     
    2. série
    0:0
    Alex Tamáši to zkoušel Klimešovi napasovat mezi betony, ale neúspěšně.
     
    1. série
    0:0
    Marek Kalus vyjel s cílem zakončit na vyrážečku, ale taktéž ani netrefil branku.
     
    1. série
    0:0
    Nájezdy započali domácí, konkrétně pak David Šťastný. A zakončení nemyslel špatně, poslal jej však vysoko nad.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Tak se i stane, místy nepříliš pohledné nastavení nenabídlo žádný gól, fakticky ani větší šanci. Proto se tak půjde do nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:27
    Lakatoš po souboji odjel s bolestí střídat a vznikl prostor v brejku 3 na 2, který zatáhl Okuliar. Trefil se ale nad branku a všechno spěje do nájezdů.
     
    63:46
    Pavlík se dostal zpoza Klimešovy branky dopředu a chtěl zakončovat, přehmátnutí hokejky ale stálo nějaký čas navíc a obránce to již zvládl pokrýt.
     
    63:06
    Chlán to zkusil po pravé straně individuálně, střelou na bližší tyč si ale na Laurikainena nepřišel.
     
    62:49
    Vítkovický obránce ztratil hokejku při bránění a Laurikainen vystartoval na střídačku v domnění, že se bude hrát varianta 4 na 3. K té ale nedošlo a celé to zůstalo v jakémsi vakuu, které skončilo hradeckým ofsajdem.
     
    62:09
    Jergl držel v útočném pásmu puk velmi dlouhou dobu bez ztráty, na led naskočila navíc nová dvojka spoluhráčů.
     
    61:34
    Na konci svého střídání pak Bukarts upadl a dal šanci jít domácím do brejku 2 na 1, střela Tamášiho ale šla jenom do blokujícího hráče.
     
    60:56
    Rihards Bukarts se dostal přes hráče a střílel z pravého kruhu, rozduněl však jenom hrazení na Laurikainenovou brankou.
     
    60:19
    Percy podržel puk ve vlastním pásmu a nechal prostřídat spoluhráče. Hradec naopak toto udělat nemohl, povedlo se střídat jenom Okuliarovi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tím navíc končí i třetí třetina, která byla nejatraktivnější. Vítkovice srovnaly na 2:2, branka Davida Šťastného ze začátku 48. minuty ale nasměrovala za body opět Hradec. Hosté však nic nevzdali, zatlačili soupeře a srovnání Yohanna Auvitua jim zajistilo minimálně bod.

    Střely na branku: 23 – 22 (5 – 13)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Sedm sekund před koncem ještě přichází dvě minuty na každé straně. Jordann Perret (MHK) a Mário Grman (VIT) neměli zájem hrát puk, proto dostali trest za zašlapování kotouče.
     
    59:39
    Pravděpodobně tak směřujeme k dalšímu prodloužení. Hra je totiž zastavena soubojem o puk na mantinelu ve středním pásmu.
     
    58:43
    6/5
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se srovnání dočkali minutu a čtvrt před koncem, nutno však dodat, že zaslouženě! Enormní tlak spočíval ve velkém počtu střel a clonění před Laurikainenem, který ještě jeden pokus vyrazil mezi kruhy, kde operoval Chlán. Z otočky mohl zakončovat, místo toho ale pustil puk pro YOHANNA AUVITUA, jehož bomba letěla čistě do kasy – 3:3! Asistence: Petr Chlán, Stuart Percy.
    Auvitu Y., Percy S., Kalus M., Barinka M., Chlán P., Lakatoš D.
    Blain J., Kalina P., Estephan G., Pavlík R., Miškář P.
     
    58:13
    Vítkovice vaří v útočném pásmu a několik zajímavých situací musel řešit Laurikainen, kterého ve finále vyděsil vlastní spoluhráč. Pláněk mu strkal puk pod beton, aby uklidnil situaci. Chvíli to mělo opačný efekt, ale nakonec dostal domácí gólman puk pod kontrolu.
     
    57:39
    A zkouší to již bez gólmana!
     
    57:26
    Laurikainen podržel Hradec! Střela Kriegera z modré šla jenom do bloků, nastal však příhodný odraz pro Rihardse Bukartse, který měl před sebou volnou část brány. Zradilo ho však zpracování a trefil jenom beton finského brankáře. V navazujícím přerušení bere Ridera time-out!
     
    56:32
    Vítkovice zakládaly útok velmi svižně, zároveň však také na úkor přesnosti. Nechybělo moc, aby Radovan Pavlík mazal do brejku, přesto se ale Rideře povedlo stabilizovat situaci.
     
    55:46
    Fridrich si zpracoval kotouč a po levém křídle se už dostával do pásma, jenže z toho vznikl jenom ofsajd. Chlán si následně neodpustil pár poznámek směrem k hlavnímu rozhodčímu a byl pozván k intervenci, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    55:21
    Jergl dostal do druhé vlny přihrávku na levou stranu a z vrcholku kruhů pálil, trefil však jenom Klimešovu výstroj.
     
    54:49
    Po komerční přestávce se rozjel závěr třetí třetiny, která opravdu baví. Hradec zahájil bezpečně v obraně a v ideální moment jenom vyhodil obloučkem dopředu.
     
    53:37
    Pomsta za Kanadu. Tak by se dal označit moment, kdy Evan Jasper dohrál na mantinelu tvrdě Matěje Prčíka, tedy držitele bronzové medaile z uplynulého MS juniorů.
     
    53:00
    Fridrich zlomil při nahrávce na Lakatoše hokejku, přesto připravil pro vítkovického kapitána šanci, kdy byl Lakatoš sám na hranici brankoviště a prakticky se dostal za Laurikainena, v tísni ale nedokázal zasunout za jeho záda!
     
    51:39
    Eberle se ještě vracel z výpravy za pukem, když mu na útočnou modrou přistál další dárek. Ten ale nevyužil, respektive neměl takovou rychlost a za zády měl Grmana. Čisté odstavení od puku a Vítkovice otáčí hru.
     
    50:14
    Jasper dostal přihrávku na levou stranu, kde měl otevřenou cestu. Stíhal jej však Percy a úspěšně, kanadskému útočníkovi tak nezbylo nic jiného než pálit příklepem. Pokus mu ale nesedl a letěl vysoko nad branku.
     
    48:42
    Velké zmatky v hradecké obraně a v nastolování agendy je aktuálně nejviditelnějším hráčem David Šťastný! Vítkovice totiž kombinovaly do volných prostor, dokonce domácí přišli o dvě hokejky. Všechno zavíral tvrdou bombou od modré Auvitu, napálil ale střelce třetího gólu, jenž puk vleže dostal zpod vlastního těla a hokejkou poslal do bezpečí.
     
    47:04
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jak zní nejznámější song rappera ASAP Rockyho a současného partnera Rihanny, Praise the Lord! Výbornou akci totiž předvedl DAVID ŠŤASTNÝ, když si vzal puk ve středním pásmu, zbavil se jednoho protihráče, následně na sebe sice natáhl druhého, dokázal jej ale objet a na dlouhou hůl si připravit střelecký pokus. A ten mu sedl náramně, křížem trefil přesný vingl a Klimeš se s vytrčenou lapačkou jenom smutně ohlédl – 3:2! Asistence: Bohumil Jank.
    Šťastný D., Jank B., Eberle J., Estephan G., Freibergs R.
    Krieger P., Barinka M., Kalus M., Grman M., Percy S.
     
    45:52
    Pavlík vybojoval puk a hned přenesl hru na druhou stranu pro Zachara. Hradec se z úvodního direktu oklepal a má znovu převahu, skóre je však 2:2. Jak praví tradiční meme: it is what it is.
     
    44:28
    Peter Krieger dostal nabito mezi kruhy a hokejka se mu posléze sklouzla po holi Janka, načež domácí obránce tak dostal neúmyslně náčiním do obličeje. Rychle se z toho ale oklepal a přihlížel další šanci hostí, kdy právě Krieger zakončoval z předbrankového prostoru, ale těsně vedle!
     
    43:41
    Šťastný udělal dva kroky od Auvitua a od mantinelu střílel, trefil však jenom Klimešovy betony.
     
    43:12
    Vítkovice jsou rázem aktivnější a znovu si dobrým pohybem vypracovaly střelecký pokus. Od modré to zkoušel Grman, Laurikainen vytáhl svou lapačku.
     
    42:06
    Auvitu si vyměnil pozici na pravé straně s Rihardsem Bukartsem a střílel, Laurikainen pokus na bližší tyč nadvakrát zkrotil. Dotírající Kalus se poté dostal do drobné rozmíšky, všechno se ale záhy vyřešilo.
     
    40:59
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přesilovku využily Vítkovice bleskově a divoká první minuta tak končí gólem! Ve finále to byl Chlán, který podržel puk na pravé straně a přehrával jej na protější kruh. Tam se štěstím proskákal až k MARCELU BARINKOVI, jenž byl výborně postaven a z první zametl puk na protější tyč, Laurikainen byl kloudně bez šance – 2:2! Asistence: Petr Chlán, Dominik Lakatoš.
    Auvitu Y., Kalus M., Chlán P., Barinka M., Lakatoš D.
    Freibergs R., Pavlík R., Miškář P., Jank B.
     
    40:42
    Dlužno ale dodat, že právě Lakatoš vybojoval přesilovku. Jordann Perret (MHK) se totiž ohnal hokejkou jako při sekání trávy kosou a rozjetého Lakatoše snadno podrazil.
     
    40:30
    Zrovna jsme se tu o přestávce dívali na vlastní gól Pittsburghu proti Arizoně v signalizované výhodě z posledního hracího dne. A Dominik Lakatoš nebyl daleko od toho, aby tento kousek napodobil. Z pravé strany posílal puk na modrou, obránce jej však nezachytil a kotouč pomalu klouzal do vlastní. Situaci ale hosté zachránili i díky tomu, že šel těsně vedle.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    Ani závěrečné nahození Miškáře Klimeše nezaskočilo, a tak to jsou Hradečtí, kteří sice vedou, ale nemuselo to být jenom 2:1. Vítkovice se směrem dopředu příliš nepředvedly, Laurikainen toho moc řešit nemusel, zatímco Klimeš čelil jedné příležitosti za druhou. Nejvýraznější šanci na odskočení měl Oliver Okuliar, zblízka však trefil vítkovického gólmana, srazit tečovaný puk se ze vzduchu nepovedlo ani Perretovi v polovině 32. minuty.

    Střely na branku: 18 – 9 (9 – 6)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Fridrich zastavil přechod do útoku, následně ale získal znovu kotouč Jergl a dostal hru do útočného pásma na mantinel.
     
    37:37
    Výhodou poloprázdného zimáku je, že je tu občas slyšet hodně. A tak když domácí propadli ve středním pásmu a Chlán už sprintoval za pukem do úniku, zatímco jej stíhal Perret, tak se ozvala na celý stadion věta: „Jeď z té brány,“ směřující na Laurikainena. Ten si nakonec vystačil jenom s píchnutím do kotouče, neboť hostujícímu forvardovi pár metrů stále chybělo.
     
    36:29
    Hosté už jenom stínují, Jeřábkovi se nepovedlo vyhodit, nýbrž srazit puk k Estephanovi. Kanadský snajpr za to vzal a mířil Klimešovi nad rameno, právě touto částí těla ale hostující gólman kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    35:33
    Kombinace 3 na 2 u mantinelu nikam dlouho nevedla, až Pavelka zaujmul místo na kruzích, čímž tak uvolnil prostor pro Okuliara.
     
    35:00
    Aleš Jergl si na levé straně pohrál s kotoučem jak se psem a už chtěl jít do koncovky, Juraj Mikuš (VIT) mu ale sekl do hokejky, což neušlo pozornosti rozhodčích.
     
    33:46
    Freibergs nejprve nešťastně o puk ve středním pásmu přišel, aby stíhal Jeřábka, jenž se rozjel do brejku. Na dva skluzy se mu to povedlo, následným fotbalovým odkopem dostal kotouč do bezpečnější zóny.
     
    33:33
    Šoustal podržel kotouč ve středním pásmu a startoval napravo Peterka, který puk bral již výrazně v ofsajdu. Následuje poslední komerční přestávka této třetiny.
     
    32:06
    Posléze došlo k dalšímu přerušení hry, to když jeden z vítkovických obránců uvěznil Klimeše v brance tak, že mu jí položil do brankoviště. Vhazovat se bude na pravém kruhu.
     
    31:30
    A zanedlouho bylo horko před Klimešem opět! Nahozený puk od modré tečoval Grman a Perret jej chtěl ze vzduchu srazit do kasy. To se mu ale nepovedlo a v závěsu se to pokoušel napravit Pavelka, domácí obránce se ale zarazil jenom o tyč! Následně bylo Hradci signalizováno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    29:59
    Pomalu vyhozený puk sebral Jank, otočil hru svižnou přihrávkou na Freibergse, jenž z první hrál mezi kruhy pro volného Novotného. Ten nešel do střelby, místo toho nahrával před branku a Klimeš si kotouč skoro srazil do vlastní, drobný závar ale gólem nekončí!
     
    28:59
    Percy hrál puk do území nikoho a jel rovnou střídat, skoro z toho však vznikl nadměrný počet hráčů hostí na ledě. Nakonec se to Vítkovicím povedlo uchránit, kotouč však již ne.
     
    28:28
    V dalším střídání ale překvapil Jordann Perret, který jel za vyhozeným kotoučem, využil příhodného odrazu od zadního mantinelu a znepříjemnil život Klimešovi, ostravský brankář ale puk v lapačce udržel.
     
    27:46
    Marek Kalus nebyl daleko od srovnání! Auvitu si klepl o puk na modré a příklepem jej napálil na kasu. Laurikainen i přes clonu moc neviděl, odražený puk si vzal do moci právě Kalus a bekhendem jej chtěl trefit nahoru, odkrytou branku ale těsně minul!
     
    27:19
    Hostům se v přesilové hře ale zatím moc nedaří. Hradci se v zárodku jejich kombinací povedlo dvakrát za sebou vyhodit.
     
    26:48
    Laurikainen nechal vyhození na Jankovi, který ale nabral kotouč tak nešťastně, že ním skoro zranil Romana Šimíčka na vítkovické střídačce. Ten stihl ještě uskočit, puk tak jenom rozduněl plexisklo.
     
    26:44
    Solidním střídáním se ale povedlo Vítkovicím prověřit dvakrát Laurikainena a vybojovat přesilovou hru. Kriegera zavíral na mantinelu Jérémie Blain (MHK), dle názoru rozhodčího to ale bylo nedovoleně. Po komerční přestávce se tak rozjede přesilovka Ridery.
     
    25:42
    Lakatoš s problémy zpracoval puk, přesto se mu povedlo projet až do útočného pásma. Tam byl v obležení dvou obránců a nic navíc už ani vymyslet nemohl.
     
    24:19
    Zato na druhé straně to Lvi vykombinovali fakticky do prázdné! Tamáši podržel puk napravo a dával jej nepokrytému Okuliarovi na hranici brankoviště. Klimeš se ale fantasticky přesunul a drží Vítkovice na jednobrankové ztrátě! Trochu mu však i pomohlo, že se nepovedlo slovenské kometě puk lépe zvednout.
     
    23:39
    Novotný nepřetlačil Vondráčka na mantinelu, z čehož vzešla ztráta a rychlý výpad hostů. Ten ale skončil na modré střelou Barinky, která nebyla pro Laurikainena nijak nebezpečná.
     
    23:13
    Sotva dojeli hosté střídat, znovu se to na ně valilo. Šoustal ale dobře zavřel mantinel před Freibergsem a vznikl z toho hradecký ofsajd.
     
    22:29
    A výborná pasáž z domácí strany pokračuje! Miškář obkroužil pásmo a zleva našel na kruzích volného Šťastného, který mířil k tyči, Klimeš ale předvedl skvělý zákrok!
     
    21:49
    Freibergs byl prvním hráčem na puku a píchnul jej mimo dosah Kaluse. Tím se tak povedlo Hradci udržet pásmo.
     
    20:55
    Jenže buly Vítkovice prohrály, a tak se šlo směrem ke Klimešovi. Hostující brankář čelil zakončení Jergla z pravé strany jdoucí na vyrážečku, to ale ustál.
     
    20:46
    Ten zakončil Percy od modré, střela ale byla lehce tečována a šla vysoko nad. Vhazovat se tak bude opět v útočném pásmu.
     
    20:13
    Lakatoš vybojoval puk u mantinelu a jenom jej poslal dopředu. Za ním se však vydali spoluhráči a Rideře se povedlo mít první souvislý nápor v pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    A tak končí první třetina, která ve finále nenabídla až tak špatný hokej, ačkoliv to zpočátku oboustranně moc atraktivně nevypadalo. Vítkovice nebyly směrem dopředu nebezpečné, hned z první střely na kasu ale šly do vedení, když se v páté minutě prosadil Marek Kalus. Hned za 38 sekund ale bylo srovnáno díky Janu Eberlemu a od té doby to bylo převážně na jednu kasu. Vedení přiřkl Lvům v čase 19:25 Alex Tamáši.

    Střely na branku: 9 – 3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    První třetinu uzavírají Hradečtí gólově, čímž se tak dostávají do vedení! Nejprve jim to ale nevyšlo, Tamáši to sice pral na kasu z mezikruží s velkou silou, avšak těsně vedle tyče. Hra se tak dostala do středního pásma, Perret postrčil puk pro ALEXE TAMÁŠIHO, jenž si ho zpracoval a, statistickými slovy, „vytvořil kontrolovaný vstup do pásma“. Posléze se rozhodl pro střelu a Klimeš šel do rozkleku, puk mu ale prolétl vedle betonu. Svižný pokus hned vylétl z branky, a tak byli všichni chvíli v nejistotě, jasné gesto rozhodčího Jeřábka ale spustilo radost – 2:1! Asistence: Jordann Perret.
    Perret J., Jergl A., Kalina P., Blain J., Tamáši A.
    Lakatoš D., Krieger P., Grman M., Kalus M., Jeřábek R.
     
    18:22
    Estephan se nabízel na levém kruhu a Pláněk mu posílal křižnou nahrávku, ta ale byla zastavena Vondráčkem a silový forvard zabezpečil, že ani druhou přesilovku Lvi nevyužijí.
     
    18:03
    Blain vystřelil potřetí za dosavadní průběh početní výhody, třikrát to ale bylo do středu branky, s čímž Klimeš problém neměl.
     
    16:58
    Estephan pustil po mantinelu puk na Blaina, jenž nic moc nevymýšlel a pálil z první. Ani clona Miškáře ale nezměnila nic na jistém zákroku Klimeše.
     
    16:33
    Necelé tři a půl minuty před sirénou přichází pro Mountfield druhá přesilovka. Petr Chlán (VIT) stíhal Marka Zachara a hokejku mu dal pod brusle, čímž se dopustil podrážení.
     
    16:12
    Fridrich si klepl o puk na pravém křídle, dostával ho však již v ofsajdovém postavení. Signalizovaná střela nápřahem se tak nekonala, a i kdyby, Bohumil Jank byl Fridrichovi nejblíže, to bych zažít úplně nechtěl.
     
    15:22
    Jergl nadvakrát zachytil zdánlivě ztracený puk a sotva přejel modrou, s výrazným nápřahem hned pálil na kasu. Klimeš vykopl betony nad sebe a pohlídal si následnou rotaci hracího předmětu.
     
    14:26
    Po souboji na kruzích opustil kotouč útočnou třetinu Lvů, ti se tak museli dostat přes modrou znovu. To se jim povedlo a opticky mají navrch.
     
    13:52
    Domácí přečíslili hru na levém křídle a Perret dostal puk odrazem o prkna do jízdy. Zavčas ho ale křížil Percy a vložil mu do střely hůl. Kotouč tak přeletěl ochrannou síť a chytil jej jeden fanoušek ze sektoru na stání.
     
    13:06
    Claireaux byl na puku v pásmu první, načež od něj přišla nahrávka na modrou a Mikuš zkoušel hned střílet, sražený pokus zaletěl však až do ochranné sítě.
     
    12:45
    Barinka po přechodu přes modrou čáru spíše tak nahodil na Laurikainena, který sebral puk do lapačky. Za necelých 13 minut hry je to teprve druhá střela z vítkovické dílny.
     
    11:58
    Kalina si počkal na Fridrichův pohyb s kotoučem a během jízdy vzad jej v průniku o hrací předmět připravil. Z kontru ale vzešel ofsajd domácích barev, a tak je tu druhá komerční přestávka.
     
    11:03
    Hradec dlouho držel hru v pásmu, respektive pak v rohu pod vítkovickým kotlem, kde bojovalo snad šest hráčů o kotouč. Ale bez většího rozuzlení, navíc hosté vyhodili.
     
    09:49
    Freibergs sice ztratil na modré puk, nedovolil ale Claireauxovi, aby se okolo něj obehnal a jel do brejku. A tak obránce, jenž s manželkou byl dokonce pozván na poslední inauguraci lotyšského prezidenta, získal kotouč zpátky.
     
    08:43
    Pláněk předával puk napravo pro Perreta, který ale jel střídat a o přihrávce směřující na něj nic nevěděl. Tím tak navíc končí i první přesilová hra Hradce, kterou hosté ustáli bez potíží.
     
    08:16
    Posunutá vítkovická klec po souboji na brankovišti a domácí jsou vykázáni do středního pásma, přímo před vlastní střídačku. Mezitím ledař uvrtá znovu prostor pro kolíky a bude se moci hrát.
     
    07:45
    Blain rozjížděl útok poté, co se povedlo Rideře vyhodit. Pláňka ale prudkým pasem prohnal a hradecký obránce, který nedávno oslavil 600 startů v ELH, tak jenom přihlížel odpískání icingu.
     
    06:53
    A po komerční přestávce, ve které domácí kotel zve na oblíbenou akci Štětec není zločin, následuje první hradecká přesilovka. Peter Krieger (VIT) se dopustil hákování, a tak míří na trestnou.
     
    05:27
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Všechno je ale zapomenuto a v ČPP Aréně máme zase srovnáno! Skvělou práci odvedl na mantinelu v oblouku Estephan, který byl sice v obklíčení obránců, přesto ale dokázal z pasti uniknout a najít krátkou přihrávkou na levém kruhu volného JANA EBERLEHO. Hradecký kapitán volil střelu, Klimeš nic neviděl přes clonícího Mikuše a Šťastného, jenž před brankou projížděl – 1:1! Asistence: Giorgio Estephan, David Šťastný.
    Eberle J., Estephan G., Pláněk M., Pavelka T., Šťastný D.
    Šoustal T., Peterek J., Kovář L., Mikuš J., Vondráček T.
     
    04:51
    5/5
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z první střely na branku Vítkovice jdou do vedení! Rihards Bukarts po přihrávce od Percyho zavážel puk do útočného pásma, zpětným obloučkem se vrátil z pravého kruhu k mantinelu a bekhendovým pasem našel MARKA KALUSE, jenž na kruhu zůstal nepokrytý. Zakončení útočníka třetí formace šlo na teploměr a Laurikainen si škrtl, brance ale nezabránil. Rihards Bukarts tak zapisuje první bod po příchodu do Ostravy – 0:1! AsIstence: Rihards Bukarts, Stuart Percy.
    Bukarts Ri., Claireaux V., Kalus M., Kovář L., Mikuš J.
    Eberle J., Estephan G., Pláněk M., Pavelka T., Šťastný D.
     
    04:16
    Percy křižoval pohyb Kaliny zbytečně, neboť byl předtím signalizován Vítkovicím ofsajd, který byl i následně odpískán.
     
    03:36
    Zachar objel Prčíka, který byl posléze lehce zmaten a nepřebral si rychlonohého útočníka Hradce zpět. Lvům se z toho ale nepovedlo vytěžit přečíslení, přesto stále pokračují na kotouči.
     
    03:06
    A je 3:2 pro Hradec, tedy výsledek, který je jako konečný poslední dobou velmi častý. Domácí zkoušeli něco vymyslet v útočném pásmu, přišlo však další pozastavení času, neboť puk letěl kamsi mimo mantinely.
     
    03:02
    Pavelka prověřil Klimeše prudkým nahozením z osy, hostující gólman ale v klidu přikryl ve výstroji a přerušil hru. Na řadě je páté vhazování v duelu, zatím je celková bilance 2:2.
     
    02:32
    Okuliar se motal na pravém křídle a nakonec předal pod sebe na Tamášiho, jenž to vzal z první. Sražený puk ale letěl až do ochranné sítě, a tak se vhazování bude opakovat.
     
    02:01
    Jank podržel puk na obranné modré a čekal na přihrávku, nakonec ale zvolil přímou variantu nahození. Kotouč však nikdo netečoval, a tak je z toho zakázané uvolnění pro hradecké barvy.
     
    01:13
    Roberts Bukarts snadno protečoval puk do útočného pásma a odjel střídat, stejně tak celá vítkovická formace. Hradec taktéž posílal na led čerstvé síly a dokázal se před Klimešem usadit.
     
    00:36
    Fridrich byl zastaven Blainem za Laurikainenovou brankou, kanadský obránce poté trochu překvapil a odvážnou rozehrávkou napříč pásmem zrychlil hru. Koncovku dostal na starosti Radovan Pavlík, z levého kruhu ale napálil Klimeše.
     
    00:03
    Před ani ne zpola zaplněnou ČPP Arénou začíná dnešní duel. Úvodní buly vyhráli domácí a hned nahazovali dopředu, Vítkovice ale puk získaly a jaly se otáčet hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -17
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs – Pilař, Perret, Tamáši – Okuliar, R. Pavlík, Miškář – Jergl (A), Šťastný, Estephan – Eberle (C), A. Novotný, Zachar – Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Grman, Mikuš (A), L. Kovář, Auvitu, R. Jeřábek, Prčík – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Ro. Bukarts, Krieger, Barinka – Kalus, Claireaux, Ri. Bukarts – Peterek, Šoustal, Vondráček.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Ondráček, Svoboda.
     
    MOUNTFIELD HK
    8. místo, 57 bodů, skóre 100:104, bilance 13-5-8-13

    Po velmi nadějné druhé čtvrtině základní části, kdy Hradec pokukoval po první čtyřce, přišla na klub větší krize. I když to bylo herně kolikrát vyrovnané, body sbíral soupeř a rok 2023 zakončili Lvi čtyřmi prohrami. Východočeši se pak částečně zvedli dvěma výhrami nad Kladnem, jenže ani druhá polovina ledna pro ně nebyla zcela optimální.

    I přes červená políčka však sbírání bodů pokračovalo, čtyřikrát v řadě za sebou sice odcházeli Hradečtí poraženi, jenže třikrát to bylo za bod. A vždycky prohrou 2:3 v prodloužení či nájezdech. Na výsledek 2:3 to uhráli svěřenci trenéra Martince i v Plzni, akorát byli v roli hostujícího týmu a gól Marka Zachara zajistil dva body a přerušil negativní sérii.
     
    HC VÍTKOVICE RIDERA
    12. místo, 42 bodů, skóre 85:99, bilance 10-3-6-16

    V jednu dobu to s Vítkovicemi vypadalo všeljak, povedený prosinec je ale vystřelil do první dvanáctky, což zajišťuje postup alespoň do předkola. Ostravané si postupové místo zřejmě uhájí, formu z posledních deseti utkání mají dokonce lepší než Hradec.

    Čtyři výhry v řadě mezi svátky byly pro tým okolo kapitána Lakatoše pověstnou energií do žil, se ctí zakončili Vítkovičtí pouť v Lize mistrů, kde jim jenom jeden gól nestačil na zdramatizování semifinálové série se Skellefteou. Poslední dva výsledky byly výrazně odlišné, nejprve slízla Ridera sedmičku na Kometě, aby následně dala bůra Litvínovu na vlastním ledě.
     
    Krásný úterní večer z východočeské metropole! Ačkoliv se to nemusí zdát, konec základní části se nekompromisně blíží a vložené úterní kolo se ponese ve znamení třetí reprízy loňského semifinále. Toho, při jehož šestém utkání mnozí již usínali či dopíjeli poslední zásoby tekutin na hradeckém zimním stadionu.

    Tentokrát jsou oba celky v naprosto odlišné pozici. Vítkovice se pravděpodobně do předkola play-off dostanou, mají 10bodový náskok na třinácté místo, k tomu ještě o čtyři duely méně. Teď už tak jde jenom o co nejlepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů, aktuálně by totiž šla Ridera proti Liberci, což je zrovna soupeř do předkola velmi kousavý. Ale říkat na tutovku v současné situaci, kdo by případně šel proti komu, to si radši vsaďte na to, že bude Alena Schillerová budoucí premiérkou Česka.

    Oproti Vítkovicím je na tom Hradec sice lépe, ale ani on si nemůže příliš vyskakovat. Stále drží jemný kontakt s první pětkou, která není až tolik nedostižná, stejný pětibodový polštář má ale i pod sebou, neboť na devátém místě je Olomouc. V Plzni přerušil Mountfield čtyřzápasovou sérii bez výhry, na druhou stranu ale získal ve všech utkáních alespoň bod, přičemž například proti Spartě nebyl vůbec daleko od dvou.

    Utkání začíná v ČPP Aréně od 18:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Eberle (Estephan, Šťastný), 20. Tamáši (Perret), 48. Šťastný (Jank) – 5. Kalus (Ri. Bukarts, Percy), 41. Barinka (Chlán, Lakatoš), 59. Auvitu (Chlán, Percy), rozh. náj. Ri. Bukarts

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Šťastný (HKM)
    0:0   Marek Kalus (VIT)
    2. série:
    0:0   Alex Tamáši (HKM)
    0:0   Dominik Lakatoš (VIT)
    3. série:
    0:0   Oliver Okuliar (HKM)
    0:1   Yohann Auvitu (VIT)
    4. série:
    1:1   Giorgio Estephan (HKM)
    1:2   Rihards Bukarts (VIT)
    5. série:
    1:2   Jeremie Blain (HKM)


    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs – Pilař, Perret, Tamáši – Okuliar, R. Pavlík, Miškář – Jergl (A), Šťastný, Estephan – Eberle (C), A. Novotný, Zachar – Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Grman, Mikuš (A), L. Kovář, Auvitu, R. Jeřábek, Prčík – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Ro. Bukarts, Krieger, Barinka – Kalus, Claireaux, Ri. Bukarts – Peterek, Šoustal, Vondráček.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 3 224