Třinec – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.)
K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:4 (1:2 po s.n.)
Liberec – Plzeň 2:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
3:4 (2:1, 0:0, 1:2 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 23.01.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    Sedm sekund před koncem ještě přichází dvě minuty na každé straně. Jordann Perret (MHK) a Mário Grman (VIT) neměli zájem hrát puk, proto dostali trest za zašlapování kotouče.
     
    40:42
    Dlužno ale dodat, že právě Lakatoš vybojoval přesilovku. Jordann Perret (MHK) se totiž ohnal hokejkou jako při sekání trávy kosou a rozjetého Lakatoše snadno podrazil.
     
    35:00
    Aleš Jergl si na levé straně pohrál s kotoučem jak se psem a už chtěl jít do koncovky, Juraj Mikuš (VIT) mu ale sekl do hokejky, což neušlo pozornosti rozhodčích.
     
    26:44
    Solidním střídáním se ale povedlo Vítkovicím prověřit dvakrát Laurikainena a vybojovat přesilovou hru. Kriegera zavíral na mantinelu Jérémie Blain (MHK), dle názoru rozhodčího to ale bylo nedovoleně. Po komerční přestávce se tak rozjede přesilovka Ridery.
     
    16:33
    Necelé tři a půl minuty před sirénou přichází pro Mountfield druhá přesilovka. Petr Chlán (VIT) stíhal Marka Zachara a hokejku mu dal pod brusle, čímž se dopustil podrážení.
     
    06:53
    A po komerční přestávce, ve které domácí kotel zve na oblíbenou akci Štětec není zločin, následuje první hradecká přesilovka. Peter Krieger (VIT) se dopustil hákování, a tak míří na trestnou.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Eberle (Estephan, Šťastný), 20. Tamáši (Perret), 48. Šťastný (Jank) – 5. Kalus (Ri. Bukarts, Percy), 41. Barinka (Chlán, Lakatoš), 59. Auvitu (Chlán, Percy), rozh. náj. Ri. Bukarts

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Šťastný (HKM)
    0:0   Marek Kalus (VIT)
    2. série:
    0:0   Alex Tamáši (HKM)
    0:0   Dominik Lakatoš (VIT)
    3. série:
    0:0   Oliver Okuliar (HKM)
    0:1   Yohann Auvitu (VIT)
    4. série:
    1:1   Giorgio Estephan (HKM)
    1:2   Rihards Bukarts (VIT)
    5. série:
    1:2   Jeremie Blain (HKM)


    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs – Pilař, Perret, Tamáši – Okuliar, R. Pavlík, Miškář – Jergl (A), Šťastný, Estephan – Eberle (C), A. Novotný, Zachar – Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Grman, Mikuš (A), L. Kovář, Auvitu, R. Jeřábek, Prčík – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Ro. Bukarts, Krieger, Barinka – Kalus, Claireaux, Ri. Bukarts – Peterek, Šoustal, Vondráček.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 3 224