Třinec – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Litvínov – Olomouc 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.)
K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:4 (1:2 po s.n.)
Liberec – Plzeň 2:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Mountfield HK
3:4 (2:1, 0:0, 1:2 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 23.01.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Vítkovice Ridera.
    Autorem vítězné branky je RIHARDS BUKARTS.
     
    58:43
    6/5
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se srovnání dočkali minutu a čtvrt před koncem, nutno však dodat, že zaslouženě! Enormní tlak spočíval ve velkém počtu střel a clonění před Laurikainenem, který ještě jeden pokus vyrazil mezi kruhy, kde operoval Chlán. Z otočky mohl zakončovat, místo toho ale pustil puk pro YOHANNA AUVITUA, jehož bomba letěla čistě do kasy – 3:3! Asistence: Petr Chlán, Stuart Percy.
    Auvitu Y., Percy S., Kalus M., Barinka M., Chlán P., Lakatoš D.
    Blain J., Kalina P., Estephan G., Pavlík R., Miškář P.
     
    47:04
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jak zní nejznámější song rappera ASAP Rockyho a současného partnera Rihanny, Praise the Lord! Výbornou akci totiž předvedl DAVID ŠŤASTNÝ, když si vzal puk ve středním pásmu, zbavil se jednoho protihráče, následně na sebe sice natáhl druhého, dokázal jej ale objet a na dlouhou hůl si připravit střelecký pokus. A ten mu sedl náramně, křížem trefil přesný vingl a Klimeš se s vytrčenou lapačkou jenom smutně ohlédl – 3:2! Asistence: Bohumil Jank.
    Šťastný D., Jank B., Eberle J., Estephan G., Freibergs R.
    Krieger P., Barinka M., Kalus M., Grman M., Percy S.
     
    40:59
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Přesilovku využily Vítkovice bleskově a divoká první minuta tak končí gólem! Ve finále to byl Chlán, který podržel puk na pravé straně a přehrával jej na protější kruh. Tam se štěstím proskákal až k MARCELU BARINKOVI, jenž byl výborně postaven a z první zametl puk na protější tyč, Laurikainen byl kloudně bez šance – 2:2! Asistence: Petr Chlán, Dominik Lakatoš.
    Auvitu Y., Kalus M., Chlán P., Barinka M., Lakatoš D.
    Freibergs R., Pavlík R., Miškář P., Jank B.
     
    19:25
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    První třetinu uzavírají Hradečtí gólově, čímž se tak dostávají do vedení! Nejprve jim to ale nevyšlo, Tamáši to sice pral na kasu z mezikruží s velkou silou, avšak těsně vedle tyče. Hra se tak dostala do středního pásma, Perret postrčil puk pro ALEXE TAMÁŠIHO, jenž si ho zpracoval a, statistickými slovy, „vytvořil kontrolovaný vstup do pásma“. Posléze se rozhodl pro střelu a Klimeš šel do rozkleku, puk mu ale prolétl vedle betonu. Svižný pokus hned vylétl z branky, a tak byli všichni chvíli v nejistotě, jasné gesto rozhodčího Jeřábka ale spustilo radost – 2:1! Asistence: Jordann Perret.
    Perret J., Jergl A., Kalina P., Blain J., Tamáši A.
    Lakatoš D., Krieger P., Grman M., Kalus M., Jeřábek R.
     
    05:27
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Všechno je ale zapomenuto a v ČPP Aréně máme zase srovnáno! Skvělou práci odvedl na mantinelu v oblouku Estephan, který byl sice v obklíčení obránců, přesto ale dokázal z pasti uniknout a najít krátkou přihrávkou na levém kruhu volného JANA EBERLEHO. Hradecký kapitán volil střelu, Klimeš nic neviděl přes clonícího Mikuše a Šťastného, jenž před brankou projížděl – 1:1! Asistence: Giorgio Estephan, David Šťastný.
    Eberle J., Estephan G., Pláněk M., Pavelka T., Šťastný D.
    Šoustal T., Peterek J., Kovář L., Mikuš J., Vondráček T.
     
    04:51
    5/5
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Z první střely na branku Vítkovice jdou do vedení! Rihards Bukarts po přihrávce od Percyho zavážel puk do útočného pásma, zpětným obloučkem se vrátil z pravého kruhu k mantinelu a bekhendovým pasem našel MARKA KALUSE, jenž na kruhu zůstal nepokrytý. Zakončení útočníka třetí formace šlo na teploměr a Laurikainen si škrtl, brance ale nezabránil. Rihards Bukarts tak zapisuje první bod po příchodu do Ostravy – 0:1! AsIstence: Rihards Bukarts, Stuart Percy.
    Bukarts Ri., Claireaux V., Kalus M., Kovář L., Mikuš J.
    Eberle J., Estephan G., Pláněk M., Pavelka T., Šťastný D.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Eberle (Estephan, Šťastný), 20. Tamáši (Perret), 48. Šťastný (Jank) – 5. Kalus (Ri. Bukarts, Percy), 41. Barinka (Chlán, Lakatoš), 59. Auvitu (Chlán, Percy), rozh. náj. Ri. Bukarts

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Šťastný (HKM)
    0:0   Marek Kalus (VIT)
    2. série:
    0:0   Alex Tamáši (HKM)
    0:0   Dominik Lakatoš (VIT)
    3. série:
    0:0   Oliver Okuliar (HKM)
    0:1   Yohann Auvitu (VIT)
    4. série:
    1:1   Giorgio Estephan (HKM)
    1:2   Rihards Bukarts (VIT)
    5. série:
    1:2   Jeremie Blain (HKM)


    Mountfield HK: Laurikainen (Lukáš) – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs – Pilař, Perret, Tamáši – Okuliar, R. Pavlík, Miškář – Jergl (A), Šťastný, Estephan – Eberle (C), A. Novotný, Zachar – Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Grman, Mikuš (A), L. Kovář, Auvitu, R. Jeřábek, Prčík – Fridrich, Chlán, Lakatoš (C) – Ro. Bukarts, Krieger, Barinka – Kalus, Claireaux, Ri. Bukarts – Peterek, Šoustal, Vondráček.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 3 224