W. Brémy – Darmstadt 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bochum 5:2 (kon.) | Stuttgart – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.)
Union Berlín – Heidenheim 2:2 (kon.) | Bayern – RB Lipsko 2:1 (kon.)
konec
1. FC Union Berlín
2:2 (2:1)
1.FC Heidenheim 1846
Sobota 24.02.2024, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den! Vítám Vás u textového přenosu z utkání 23. kola německé Bundesligy, ve kterém se střetne domácí 1. FC Union Berlín proti 1.FC Heidenheim 1846.
     
    1. FC Union Berlín

    Domácí celek s čtyřiadvaceti body figuruje na třinácté příčce. Na šesté místo, které zaručuje kvalifikaci o evropské poháry, ztrácí Union však jenom devět bodů. Vzhledem k vyrovnanosti nejvyšší německé soutěže je ale 1. FC také blízko k sestupovým příčkám, na 16. Kolín má náskok pouhých osmi bodů. Berlín v probíhajícím ročníku zapsal sedm vítězství, tři remízy a dvanáct porážek. Domácí mužstvo nastřílelo jednadvacet branek, naopak jich inkasovalo pětatřicet. Nejlepším střelcem mužstva je s pěti vstřelenými góly záložník Robin Gosens.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Hoffenheim – Union Berlín 0:1
    Union Berlín – Wolfsburg 1:0
    Mohuč – Union Berlín 1:1
     
    1.FC Heidenheim 1846

    Hostující tým je na tom o něco málo lépe. Heidenheim má na kontě o tři body více, tedy 27, které nasbíral, když v letošní sezóně sedmkrát slavil vítězství, šestkrát body dělil se soupeřem a devětkrát poznal hořkost porážky. Fotbalisté Heidenheimu jsou na tom o poznání lépe v ofenzívě, vsítili dohromady již jednatřicet branek, inkasovali pak osmatřicet. O nejvíce přesných zásahů Heidenheimu se doposud postarala dvojice hráčů, Tim Kleindienst a Eren Dinkci, kteří zaznamenali po sedmi brankách.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Heindenheim – Leverkusen 1:2
    Brémy – Heidenheim 1:2
    Heidenheim – Dortmund 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Union Berlín: Rönnow – Knoche, Vogt, Doekhi – Juranović, Khedira (C), Gosens, Schäfer, Tousart – B. Aaronson, Hollerbach.
    Náhradníci: Schwolow – Vertessen, Trimmel, Roussillon, Laídúní, Král, Kaufmann, Jaeckel, Haberer.
    Trenér: Bjelica N.

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Gimber, Föhrenbach – Dinkçi, Schöppner, Maloney, Dovedan, Beste – Kleindienst.
    Náhradníci: Eicher – Beck, Busch, Pick, Pieringer, Sessa, Schimmer, Siersleben, Theuerkauf.
    Trenér: Schmidt F.

    Rozhodčí: Aytekin D.
     
    Ještě jednou Vás vítám u textového přenosu z utkání 23. kola německé Bundesligy, ve kterém se střetne domácí 1. FC Union Berlín proti 1. FC Heidenhem 1846. Co se týče české stopy v utkání, na lavičce domácího týmu je připraven záložník Alex Král. Utkání začíná zhruba za deset minut, přeji příjemnou zábavu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop utkání si vzal na starost hostující, kteří ihned vybojovali autové vhazování na útočné polovině.
     
    1
    První zakončení na branku vyšlo z kopačky Dinkciho, který natáhl zpoza vápna. Střela mu však příliš nesedla, a tak doputovala pouze k připravenému Ronnowi v brance Unionu.
     
    2
    Heidenhem pokračoval na útočné polovině v dresinku a nadělal menší problémy domácímu brankáři, jenž ale na poslední chvíli dokázal pod tlakem míč odkopnout do bezpečné vzdálenosti.
     
    3
    Heidenheim právě vstřelil branku!
    Tak to bylo opravdu rychlé! Hosté jdou hned v druhé minutě do vedení! Skóre utkání otevírá NIKOLA DOVEDAN, jenž se dostal na útočné polovině k prodlouženému míči od jednoho z domácích obránců a hnal se tváří v tvář na domácího brankáře, kterého nekompromisně překonal. Bez asistence.
     
    5
    Domácí chtěli na druhé straně hrací plochy rychle odpovědět, vybojovali rohový kop, ale ten nerozehráli ideálně. Přesto pokračuje Union s míčem na kopačkách, rozehraje od postranní čáry pomocí autu.
     
    6
    Střelec úvodní branky se mohl dostat k další příležitosti, ale na hranici šestnáctky se mu po kličce nepodařilo přesně přihrát na spoluhráče a míč ztrácí.
     
    8
    Po souboji ve středu pole se na pravé straně dostal k míči Traore, ten vyslal povedený centr na nabíhajícího Dovedana, jenž v náběhu dokázal zakončit. Míč ale nedokázal ve velké rychlosti nasměrovat na domácí branku. Následovat bude odkop od brány.
     
    10
    Hosté pokračují v tlaku z úvodních minut. Traoré bude na útočné polovině vhazovat.
     
    11
    Gosens po tvrdém souboji s Mainkou zůstává ležet na zemi. Hra je na malou chvíli přerušena. Zdá se, že ale nepůjde o nic vážného. I když domácí záložník bude potřebovat ošetření.
     
    12
    Robin Gosens je za postranní čarou na nohách a hra pokračuje dále. Kleindienst fauloval a rozhodčí mu nyní jasně dává najevo, že příště za podobné zákroky bude rozdávat karty.
     
    14
    Aaronson si naběhl do vápna na přesnou přihrávku a z první posílal míč před bránu, obrana Heidenheimu ale včas zasáhla a sráží na rohový kop.
     
    15
    Juranovič vyslal do vápna vysoký centr, na který si naskočil Doekhi. Ten byl těsně bráněn a v záklonu hlavou poslal míč nad branku, navíc dostal v šestnáctce Heidenheimu pěkně naloženo.
     
    16
    Knoche si poradil s dlouhým balónem i přesto, že byl napadán jedním z hostujících útočníků. Domácí tak mohou opět postupovat vpřed.
     
    17
    Kombinace Unionu pokračuje na obranné polovině, do série přihrávek se zapojuje i gólman Ronnow.
     
    18
    Ten zasahuje i nyní. Po ztrátě jeho spoluhráčů si na hranici šestnáctky došel pro dlouhý nákop hostů a může tak znovu rozehrát od vlastní branky.
     
    19
    Beste poslal z levého křídla míč do vápna Unionu. Jenže jeho centr nebyl příliš přesný, a tak si pro něj došel Ronnow bez větších problémů.
     
    19
    Už se zdálo, že Gosens bude po krásné přihrávce z levé strany ve vápně zakončovat do prázdné branky, jenže z velké blízkosti minul branku. Navíc pomezní rozhodčí po odehrání zvedá praporek a signalizuje ofsajd.
     
    21
    Berlín vybojoval míč ve středu hrací plochy, ale jeden z domácích záložníků pak vyslal hodně nepřesnou přihrávku. Míč končí v zámezí. Následuje autové vhazování.
     
    22
    Dinkci z první posílal míč z pravé strany do středu na Kleindiensta, který ihned prvnímu jmenovanému míč vracel do lajny. Jenže Dinkci na jeho přihrávku nereagoval, a tak míč končí u obránců Unionu.
     
    23
    Dlouhý míč na nabíhajícího Aaronsona nebyl přesný, tudíž doputoval až k brankáři Mullerovi, který ho chytá do rukavic.
     
    24
    Tak tohle ještě může hostující mrzet! Dinkci pohlednou přihrávkou našel ve vápně nabíhajícího Beste, jenže ten dlouho otálel se zakončením a nakonec nastřelil pouze skluzujícího obránce. Uvidíme rohový kop.
     
    25
    Ten nepřinesl téměř žádné nebezpečí. Přesto se po malé chvíli opět k míči dostávají hosté, kteří mohou diktovat tempo utkání.
     
    27
    Skvělý presink domácích, kteří z ničeho nic získali balón. Khedira před velkým vápnem mohl zakončovat, ale dost nepochopitelně nyní zvolil přihrávku dozadu.
     
    28
    Dovedan a jeho nedovolený zákrok znamená rozehrávku pro Union na útočné polovině.
     
    29
    Ve vápně Heidenheimu svádělo několik hráčů souboj o míč, neúspěšnější byl Gosens, kterému se navíc povedlo v otočce zakončit. Jeho střela ale sražena a nebezpečí pro hosty zažehnáno.
     
    30
    Aaronson udělal všechno skvěle, když si naběhl na pravém křídle na přihrávku do běhu, zavezl míč do vápna, kde zasekl. Jenže zakončení se mu vůbec nepodařilo. Tohle nebyl těžká práce pro Mullera, který již rozehrává na spoluhráče vpřed.
     
    31
    Půlhodina hry je za námi. Domácí se v posledních minutách herně zvedli, ale zatím se jim nedaří dostat se do větší šance. Naopak hosté v posledních minutách směrem vpřed nic moc nepředvedli, avšak co se týče defenzivní práce, tam si vedou skvěle.
     
    33
    Juranovičův centr sražen za hostující branku, následovat bude rohový kop, který rozehraje právě tento chorvatský obránce.
     
    33
    Na centr Juranoviče si ve vápně naskočil Doekhi, který neměl daleko k vyrovnání! Zhruba z penaltového puntíku hlavou zakončil jen těsně vedle pravé tyči hostující branky!
     
    34
    Gosens hledal na levém křídle volného Aaronsona, ale ten se necházel v ofsajdovém postavení, čehož si všiml také hlavní arbitr utkání, který akci Unionu zastavuje.
     
    36
    Po delší době si s míčem na útočné polovině zahráli hosté, kteří vybojovali autové vhazování, které mířilo od postranní čáry rovnou do šestnáctky. Tam si poradila trojice domácích stoperů.
     
    37
    Prozatím příliš nevýrazný Hollerbach se dostal k zakončení z velké vzdálenosti, ale rána mu vůbec nesedla. Míč končí na tribuně za brankou Heidenheimu.
     
    38
    Schafer na pravém křídle našel nabíhajícího Hollerbach, ten byl ale v okamžiku zdvojen. Dvojice obránců mu navíc sebrala míč a vybojovala aut.
     
    39
    Po něm se rychle dostali k míči znovu domácí. Schafer pak dostal prostor za hranící šestnáctky a vyslal směr k brance hostů tvrdou ránu, která končí asi dva metry mimo tři tyče.
     
    40
    Hollerbach ve snaze získat míč poslal k zemi jednoho z protihráčů, ale hlavní rozhodčí zůstává v klidu a dává najevo, že se o faul nejednalo. Aut pro Union.
     
    41
    První poločas jde do finále. Po nedovoleném zákroku rozehraje standardku Heindehmu ze středu pole Nicolas Beste.
     
    42
    Dlouhý centr sebral ve vápně ze vzduchu Ronnow. Domácí mají několik posledních minut na to, aby v dokázali srovnat krok se soupeřem v prvním poločase.
     
    43
    Doekhi chtěl pokračovat v kombinaci Unionu, ale za dres ho viditelně tahal Maloney. Následuje přímý kop domácích.
     
    44
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí se v závěru přece jen dočkali! ROBIN GOSENS se po centru do vápna dostal k míči, který ve snaze odhlavičkovat poslal Gimber do vlastního spoluhráče, od kterého se odrazil právě ke Gosensovi, jenž nedal hostujícímu brankáři z velké blízkosti žádnou šanci zakročit. Bez asistence.
     
    45
    Žlutá karta pro tým 1. FC Union Berlín (Robin Gosens).
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase 3 minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    45+2
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Domácí otáčí stav utkání! Gosens ve středu pole vystihl jednu z přihrávek hostů, poslal míč na ANDRASE SCHAFERA, který vyslal tvrdou ránu, která napálila do zad Aaronsona. Míč pak zcela změnil trajektorii a zapadl za záda bezmocného Mullera, který neměl jedinou šanci na změnu letu balónu zareagovat. Asistence: Gosens R.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase vede domácí celek nad Heidenheimem 2:1. I přesto, že šli hosté rychle do vedení, když se ve 3. minutě trefil Dovedan, se domácí na konci poločasu zvedli a podařilo se jim stav otočit. V 44. minutě poprvé překonal Mullera Robin Gosens, který pak v nastaveném čase hodně přispěl u druhé branky, kterou se štěstím vstřelil Schafer po odrazu míče od zad Aaronsona. Druhý poločas začne zhruba v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu si logicky vzali na starost domácí. Gosens se ihned usadil na levém křídle, ale od něho míří míč za postranní čáru. Autové vhazování pro hosty.
     
    47
    Khedira těsně za šestnáctkou zase přihrával trochu zbytečně dozadu. Doekhi ho pak hledal na pravém křídle, ale jeho pas byl příliš dlouhý.
     
    48
    Hollerbach za polovinou hrací plochy skvěle získal balón a ihned hledal Schafera za šestnáctkou. Ten pohotově páli, ale pouze do náruče Mullera.
     
    50
    Beste chtěl z levého křídla dostat míč do vápna, ale při snaze odcentrovat pouze napálil pouze jednoho z bránících hráčů Unionu, I přesto Heidenheim pokračuje s míčem.
     
    52
    Další útok hostům vůbec nevyšel. Útočný faul jejich snahu zastavil, a tak pokračovat na míči mohou domácí.
     
    53
    Juranovič zkoušel střelu zpoza vápna zakroutit na zadní tyč, ale jeho rána těsně minula branku. Chorvatský obránce se pak hodně zlobil a dostane žlutou kartu.
     
    54
    Žlutá karta pro tým 1. FC Union Berlín (Josip Juranovič).
     
    55
    Heindheim rozehraje od postranní čáry standardku. Stane se tak po nedovoleném zákroku jednoho z domácích.
     
    56
    Ronnow chtěl výkopem zrychlit hru domácího týmu, ale pouze zakopl míč do zámezí. Hosté rozehrají aut z půlící čáry.
     
    57
    Traore z hloubi pole zkoušel překvapit centrem do vápna Uniona, ale vzhledem k vzdálenosti nebyl úspěšný. Jeho vysokou přihrávku si pojídali obránci.
     
    59
    Domácí celek se v posledních minutách výrazně zatáhl a hosté teď mají mnohem více prostoru na kombinaci. Ve vápně Unionu je to však poměrně hodně zahuštěno.
     
    60
    Fohrenbach hledal na levém křídle Besteho, jenže ten uklouzl a skončil na zemi. Míč končí v zámezí.
     
    61
    Protiútok na druhé straně vedl po levé straně Gosens, který našel na středu voleného Hollerbacha. Ten ale posílá míč zpět na obranou polovinu.
     
    63
    Další centr hostů sražen za branku. Beste rozehraje rohový kop.
     
    63
    Kleindienst se ve vápně Unionu vyhoupl ve vzduchu nejvýše a hlavou zakončoval k pravé tyči. Míč teď jen těsně minul branku Berlína.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Jan Schöppner, přichází Adrian Beck,
    ze hřiště odchází Nikola Dovedan, přichází Marvin Pieringer.
     
    65
    Hostující trenér reaguje na vývoj utkání dvojím střídáním. Heindeheim v posledních minutách přebral otěže tohoto utkání, ale Union zatím srdnatě brání a nepouští hosty do větších možností na ohrožení branky.
     
    65
    Beste se ocitl nezvykle na pravém křídle, odkud vyslal zajímavý centr na zadní tyč. Jenže míč ze ve vzduchu vznášel poměrně dlouho, proto si pro něj došel Ronnow.
     
    67
    Tlak hostů na malou chvíli přerušen, Union si sice vyměnil několik přihrávek, část z nich i na útočné polovině, ale nyní už opět u míče hosté.
     
    68
    Pohledná série přihrávek Unionu vedla až na pravé křídlo, kde s míčem operoval Gosens. Ten při snaze přihrávat nastřelil obránce Heidenheimu a rozehraje tak aut.
     
    69
    Khedira nadvakrát ve středu pole skvěle vybojoval balón, následně ho poslal k Hollerbachovi, ten nastřelil před ním bránícího hráče.
     
    70
    Union se drží na útočné polovině. Po sraženém centru teď po delší době dostane příležitost v podobě rohového kopu.
     
    71
    Heidenheim právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic je vyrovnáno! Dinkci vyslal dlouhý nákop vpřed, na který si skvěle naběhl JAN-NIKLAS BESTE. Ronnow vybíhal pro míč, Beste využil situace a šikovně vyběhnutého brankáře přehodil. Asistence: Dinkci E.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Josip Juranović, přichází Christopher Trimmel,
    ze hřiště odchází Benedict Hollerbach, přichází Mikkel Kaufmann.
     
    72
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Jan-Niklas Beste, přichází Kevin Sessa,
    ze hřiště odchází Jonas Föhrenbach, přichází Norman Theuerkauf.
     
    75
    Tousart v záklonu zakončoval hlavou po centru z pravé strany. Míč končí jen těsně nad horní tyčkou hostující branky.
     
    75
    Dinkci poslal ve středu pole k zemi Schafera. Domácí celek rozehraje standardní situaci několik metrů za polovinou hrací plochy.
     
    78
    Union vybojoval autové vhazování na útočné polovině. Domácí ho pak posílali rovnou do vápna soupeře, tam si poradila obrana Heidenheimu.
     
    79
    Maloney seslal u postranní čáry k zemi Gosens, který končí na zemi. Domácí rozehrají další standardní situaci, která ale nebude na přímé zakončení na branku.
     
    80
    Heindheim po zisku míče hodně rychle spěchal na útočnou polovinu, ale jejich akce rychle zastavena. Důvodem tentokrát byla nepřesná přihrávka.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Jérôme Roussillon,
    ze hřiště odchází Brenden Aaronson, přichází Yorbe Vertessen.
     
    82
    Maloney je po střetu s protihráčem na zemi a bude potřebovat ošetření. Velká část hráčů míří k lavičkám, aby se občerstvili a připravili na několik závěrečných minut.
     
    83
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Lennard Maloney, přichází Tim Siersleben.
     
    83
    Snahu v podobě pozemního centru ze strany hostů zastavuje domácí obrana skvělým obranným zákrokem. Vzápětí došlo k faulu ve středu pole, po kterém rozehrají hráči Unionu.
     
    85
    Nepřesná rozehrávka znamená ztrátu míče pro domácí celek. Vhazovat budou hosté.
     
    86
    Nyní naopak na středu hřiště vybojovali aut domácí, kteří rychle rozehrávají a rozjíždí kombinaci na vlastní polovině. Do konce utkání zbývá posledních několik minut.
     
    87
    Žlutá karta pro tým 1.FC Heidenheim 1846 (Omar Haktab Traoré).
     
    87
    Traoré zasvail Kaufmanna, který si nabíhal na dlouhý míč, ale počínal si nedovoleně. Union se tak s míčem posune až za půlící čárů, odkud rozehraje standardku.
     
    88
    Berlín pokračuje na útočné polovině, ale zatím ne a ne se dostat k přímému ohrožení branky. Hostům se zatím daří v závěru zápasu eliminovat všechny nebezpečné útoky Unionu.
     
    90
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Alex Král.
     
    90
    Na hřiště míří český reprezentant Alex Král, který bude mít několik minut na to, aby pomohl spoluhráčům zužitkovat závěrečný tlak.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v druhém poločase 5 minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Hra je zatím v nastaveném čase hodně kouskovaná. Ani jeden celek se nedostal do zakončení. O míč se bojuje ve středu hrací plochy.
     
    90+3
    Alex Král na levém křídle zkoušel odcentrovat, ale byl těsně bráněn, a tak vybojoval pouze altové vhazování.
     
    90+4
    Na opačné straně Heidenheimu nevyšel přechod vpřed, Alex Král pak rozjel akci na druhou stranu. Union vybojoval nebezpečnou standardní situaci na pravé straně hrací plochy.
     
    90+5
    Roussillon vyslal do vápna jedovatý centr, o ten se postarala hostující obrana. Domácí však pokračují v tlaku, rozehrají autové vhazování.
     
    90+5
    Při další snaze dostat míč na branku hostů je však pískán útočný faul. Odkop od branky si vezme na starost Muller.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Utkání 23. kola německé Bundesligy mezi domácím 1. FC Union Berlín a hostujícím 1.FC Heidenheim 1846 je u konce. V druhém poločase se podařilo hostům vyrovnat, když krásnou dlouhou přihrávkou našel Dinkci útočníka Beste, který přehodil brankáře Ronnowa. Domácí si sice v závěru vytvořili velký tlak, ale žádnou větší brankovou příležitost, a tak si dnes s Heidenheimem body rozdělí.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:11.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše! Loučím se s Vámi a přeji hezký zbytek dnešního podvečera! (17:28:15)

    Adam Mitáš

    Branky: 44. Gosens, 45+2. Schäfer (Gosens) – 3. Dovedan, 71. Beste (Dinkçi)

    Karty:   45. Gosens (UNB), 54. Juranović (UNB) – 87. Traoré (HEI)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:11.
    1. FC Union Berlín: Rönnow – Knoche, Vogt, Doekhi – Juranović (72. Trimmel), Khedira (C), Gosens (81. Roussillon), Schäfer, Tousart (90. Král) – B. Aaronson (81. Vertessen), Hollerbach (72. Kaufmann).
    Náhradníci: Schwolow – Laídúní, Jaeckel, Haberer.

    Trenér: Bjelica N.

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Gimber, Föhrenbach (72. Theuerkauf) – Dinkçi, Schöppner (64. Beck), Maloney (83. Siersleben), Dovedan (64. Pieringer), Beste (72. Sessa) – Kleindienst.
    Náhradníci: Eicher – Busch, Pick, Schimmer.

    Trenér: Schmidt F.

    Rozhodčí: Aytekin D.
    bahis siteleri