Trenčín – Trnava 4:2 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Prešov – Nitra 1:1 (kon.)
Košice – Dunajská Streda 3:0 (kon.) | Trenčín – Trnava 4:2 (kon.) | Žilina – B. Bystrica 3:1 (kon.)
Slovan Bratislava – Ružomberok 2:0 (kon.)
konec
MŠK Žilina
3:1 (1:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Sobota 26.11.2011, 17:30 • Pod Dubňom • Niké liga
     
    Koniec zápasu.
     
    Rozhodca Jaška trikrát fúkol do píšťalky a ukončil nielen dnešný zápas, ale i jesennú časť pod Dubňom. Žilina si víťazstvom zabezpečila jesenný primát. Dnes vyhral lepší tím, Dukla herne nezvládla prvý polčas, napriek tomu držala nerozhodný stav. Po zmene strán zapla na vyššie obrátky, lenže v jej sieti skončili dve lopty, ktoré znamenali víťazstvo MŠK. Diváci videli zaujímavý zápas, teraz si môžu od futbalu na chvíľu oddýchnuť, nakoľko nás čaká zimná prestávka. My sa s vami zatiaľ lúčime a tešíme sa na ďalšie prenosy v jarnej časti. Dovtedy dovidenia a ešte pekný večer spod Dubňa.
     
    90
    Zrejme posledný zaujímavý moment zápasu. Štrba si počínal v rozpore s pravidlami a vidí žltú kartu. Zrejme sa už dnes nič neudeje.
     
    88
    Posledné striedanie v tábore hostí. Odchádza Ľupták, prichádza Faško.
     
    88
    Žilina dala gól!

    Pečovský zrejme definitívne rozhodol. Výborný výkon korunoval tento bývalý hráč Dukly peknou strelou a nedal Belicovi najmenšiu šancu.
     
    86
    Posledná zmena v domácom tábore. Na pľac vybieha 17-ročný Mihálik, strieda Ceesaya.
     
    83
    Ceesay spálil nemožné. Rútil sa do otvorenej obrany, obišiel aj brankára a pred ním bola len prázdna brána. Poslal však slabú loptu, ktorú pred bránkovou čiarou šmýkačkou odvrátil jeden z hráčov hostí.
     
    82
    Hostia striedajú. Považanec sa už môže ísť osprchovať, Uškovič sa pokúsi vyrovnať.
     
    79
    Žilinčania dnes spálili veľké množstvo šancí. Tieto slová teraz potvrdil Angelovič. Po prihrávke Barčíka sa rútil sám na Belica, lenže netrafil bránu.
     
    74
    Striedanie v domácom tábore. Strieda smoliar zápasu Mráz, prichádza Leitner.
     
    73
    Banská Bystrica mala teraz veľkú smolu. Fatálne zaváhal Gergel, ktorý poslal loptu len na Hlinkovu nohu. Mladý futbalista neváhal a tvrdo napálil loptu do brvna. S Krnáčom hrali teraz všetci svätí.
     
    71
    Prvá výmena aj na strane Dukly. Odchádza Brašeň, na trávnik vybieha Turňa.
     
    68
    Roztrhlo sa vrece so šancami. Tentokrát boli blízko ku gólu domáci. Lopta po centri našla Gergelovu hlavu, lenže opäť vynikajúci Belic predviedol nádherný zákrok. Stav sa nemení.
     
    67
    Bystričania mohli vyrovnať. Center do šestnástky našiel Jakubka, ktorý vpáde vystrelil. Výborne zasiahol Krnáč.
     
    66
    Obrovská príležitosť Žiliny. Ceesay sa famózne preštrikoval obranou hostí, lenže loptu nezmestil do priestoru brány. Tá tesne minula pravú tyč.
     
    62
    Prvé striedanie zápasu. Dnes trošku stratený Deza odchádza, na jeho miesto prišiel Gergel.
     
    Dnešné stretnutie 1 812 sleduje divákov.
     
    60
    Druhý polčas začal v opatrnom tempe. Dukla začala hrať s väčším pokojom, viac kombinuje, napriek tomu inkasovala po priamom kope. Videli sme niekoľko nedovolených zákrokov, takisto žltých kariet. Bude zaujímavé sledovať, ako sa bude ďalej stretnutie vyvíjať.
     
    55
    Žilina dala gól!

    Priamy kop zahrával Mráz, lopta sa dostala až k voľnému Ondrášovi na vzdialenejšej žrdi a ten ju bez problémov poslal po druhýkrát do siete!
     
    55
    A aby tých kariet nebolo málo, tentokrát ju rozhodca Jaška vytiahol a ukázal Hučkovi.
     
    54
    Ďalšie kartové napomínanie. Jakubko si pekne hodil loptu, Deza ho zozadu nepekne fauloval a dostal žltú kartu.
     
    50
    Jakubko vo vzdušnom súboji faulovaný Ondrášom. Žilinský obranca videl žltú kartu.
     
    46
    A hneď v úvode druhého polčasu útok Žiliny. Barčík zvnútra šestnástky hľadal svojich spoluhráčov v malom vápne. Niekoľkokrát spomínaný Belic dobre čítal hru a loptu zachytil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Máme za sebou úvodných 45 minút stretnutia. Treba povedať, že je to pekné futbalové predstavenie. Žilinčania sú lepším tímom, dostali sa aj do vedenia, ktoré však nepremenenou penaltou nezvýraznili. Bystrica v prvom dejstve toho veľa neukázala, väčšinou odvracala útoky súpera, napriek tomu nečakane udrela gólom do šatne. Nie nadarmo sa hovorí, že futbal nemá logiku.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Znova konfontácia dvojice Pečovský-Belic. Opäť strela z diaľky, Belic s menšími problémami kryje. Tento moment ukončil prvý polčas.
     
    44
    Je vyrovnané!

    Ako blesk z jasného neba prišiel vyrovnávajúci gól Banskej Bystrice. Jakubko sa dostal do veľkého vápna a našiel Ľuptáka, ktorý tvrdo vystrelil. Loptu však tečoval jeden z brániacich hráčov, tá zmenila smer a končí v sieti!
     
    43
    Štefan Zaťko musí byť z hry svojich zverencov veľmi sklamaný. Dukla nedokáže podržať loptu, nieto ešte zaútočiť. Väčšinu prvého dejstva sa len bráni a odoláva náporu domáceho tímu. V kabíne bude cez prestávku asi horúco.
     
    40
    Šťastie skúšal aj Angelovič. Loptu však z otočky poslal len do náručia pripraveného Belica.
     
    39
    Ďalší zaujímavý moment. Krásna strela Ceesaya a opäť sa vyznamenal Belic, loptu bravúrne vytlačil na roh.
     
    37
    Hra v týchto chvíľach takisto trošku upadla, hrá sa prevažne v strede poľa.
     
    33
    Nevedno prečo, ale sektor hostí, ktorý bol doteraz prázdny, sa naplnil asi dvadsiatkou fanúšikov Banskej Bystrice, ktorí "dobehli" len pred malou chvíľou. Tí hneď dávajú o sebe vedieť, zapálili niekoľko svetlíc, situácia sa však po malej chvíľu upokojila.
     
    30
    Zatiaľ vidíme výborné stretnutie, o ktoré sa starajú najmä hráči domáceho tímu. Hernú prevahu mohli pretaviť aj do druhého gólu, lenže Mráz, ktorý sa v tejto sezóne ešte nepomýlil zo značky pokutového kopu, tentokrát zaváhal. Tento moment môže Dukle psychicky pomôcť.
     
    29
    Mráz však nepremenil. Vynikajúci Belic vystihol strelu už tradičného exekútora tejto štandardnej situácie a loptu vyrazil! Stav sa teda nemení.
     
    28
    Ďalšia možnosť domácich. Angelovič sa dostal až pred bránu, ručnú brzdu zatiahol Rejdovian. Rozhodca ho posiela predčasne pod sprchy a uvidíme pokutový kop!
     
    23
    Hostia mali výhodu priameho kopu. Strela Považanca však mierila nad bránu. Zatiaľ najnebezpečnejší moment, do ktorého sa zverenci Štefana Zaťka v tomto stretnutí dostali.
     
    18
    Nádherný futbalový moment. Pečovský bez prípravy, možno z 25-metrov vystrelil. Belic sa musel poriadne natiahnuť, ale krásnym zákrokom zachránil svoj tím pred druhou pohromou.
     
    17
    Náznak šance červeno-bielych. Fatálnej chyby sa dopustila dvojica Štrba-Piaček a do prečíslenia dvoch na jedného sa rútili dvaja hráči Banskej Bystrice. Ukážkovo sa vrátil Ondráš a šmýkačkou obral súpera o loptu.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina patrila jednoznačne domácemu tímu. Prvá vážnejšia situácia skončila gólom. "Vojaci" sa stále nevedia dostať do tempa, navyše robia mnoho chýb. Pred Krnáčovu bránu sa dostávajú len sporadicky. V ďalších minútach musia pridať, ak chcú pod Dubňom uspieť.
     
    10
    Veľká možnosť MŠK. Barčík poslal mäkký center do veľkého vápna, defenzíva Bystrice síce prvú loptu odvrátila, lenže spoza šestnástky krásne vypálil Pich. Triasla sa pravá Belicova žrď. O pár sekúnd to skúšal Ceesay, takisto spoza šestnástky, ale jeho strela letela vysoko nad.
     
    9
    "Šošoni" sú naďalej usadení na polovici svojho súpera. Domáci priaznivci tlieskajú a Žilina drží loptu na svojich kopačkách. Hosťujúca obrana si musí dávať pozor, pretože v úvodných minútach sa dopustila viacerých chýb a zbytočných strát lôpt.
     
    5
    Dukla je mierne zaskočená, rýchly gól môže naštrbiť psychiku jej hráčov. I v tejto chvíli sme videli niekoľko nepresných prihrávok hosťujúceho mužstva.
     
    2
    Žilina strieľa gól!

    Fanúšikovia sa ani nestihli poriadne usadiť a už videli gól v bráne Tomáša Belica. Domáci sa dostali do brejku, Pečovský našiel Barčíka, ktorý zoči-voči brankárovi prízemnou strelou otvára skóre stredoslovenského derby.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Stanislav Angelovič, Jozef Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz - Zdeno Štrba (K) - Róbert Pich, Miroslav Barčík (K), Viktor Pečovský, Jean Deza - Momodou Ceesay

    FK Dukla Banská Bystrica: Tomáš Belic - Michal Pančík, Martin Poljovka (K), Juraj Chupáč, Tomáš Hučko - Marek Hlinka, Branislav Ľupták - Jozef Rejdovian, Jakub Považanec, Jakub Brašeň - Martin Jakubko

    Rozhodca: Jaška - Somoláni, Tomčík .
     
    -8
    Dobrý večer vážení športoví priaznivci. Vítame Vás pri ďalšom online prenose spod Dubňa, kde v derniére jesennej súťaže privíta domáci MŠK hostí z Banskej Bystrice. Futbalistom a ani fanúšikom veru nie je čo závidieť. V Žiline je poriadna zima a teplota sa pohybuje okolo nuly. Hádam nás na správnu teplotu zohreje samotné stretnutie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

    Milan Gončár

    Branky: 2. Barčík, 55. Ondráš , 88. Pečovský - 44. Ľupták

    Karty:   50. Ondráš (ZIL), 54. Deza (ZIL), 90. Štrba (ZIL) - 55. Hučko (BBY)   28. Rejdovian (BBY)


    MŠK Žilina: Martin Krnáč - Stanislav Angelovič, Jozef Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz (74. Vladimír Leitner) - Zdeno Štrba (K) - Róbert Pich, Miroslav Barčík (K), Viktor Pečovský, Jean Deza (62. Roman Gergel) - Momodou Ceesay (86. Jaroslav Mihálik)
    MFK Dukla Banská Bystrica: Tomáš Belic - Michal Pančík, Martin Poljovka (K), Juraj Chupáč, Tomáš Hučko - Marek Hlinka, Branislav Ľupták (88. Michal Faško) - Jozef Rejdovian, Jakub Považanec (82. Dušan Uškovič), Jakub Brašeň (71. Matúš Turňa) - Martin Jakubko

    Rozhodčí: Jaška - Somoláni, Tomčík

    Diváci: 1 812
    bahis siteleri