Norimberk – Kaiserslautern 1:0 (kon.) | Dortmund – Schalke 2:0 (kon.) | Hertha – Leverkusen 3:3 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 1:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Hannover – Hamburg 1:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
2:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 26.11.2011, 15:30 • SGL Arena • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli se s vámi loučím a u dalších online přenosů na počtenou se těší Jaroslav Svoboda. (17:26:37)
     
    Domácí byli jasně lepší, dokazují to i statistiky, ve kterých Augsburg vyhrál 9:5 na střely, ale hlavně 6:0 ve střelách na branku a 2:0 v gólech, což je to směrodatné. Augsburg sice zůstává v tabulce poslední, ale bodově se dotáhl na soupeře a je s nimi v kontaktu! Wolfsburg naopak posedmé za sebou prohrál venku a dnes nepředvedl prakticky vůbec nic. Snad jen Madlungova obrovská šance mohla změnit celý vývoj duelu, dát mu úplně jiný směr! Jenže Madlung u tyče minul před prázdnou brankou míč a vzápětí domácí Brinkmannem rozhodli zápas.
     
    A trápení hostů ukončil i sudí a věřím, že nyní teprve jsou fanoušci opilí blahem a není to jen kvůli tomu, že na dresu domácího týmu svítí reklama společnosti "AL-KO", ale hlavně díky nesmírně důležité výhře. Nutno dodat, že naprosto zasloužené!
     
    Konec zápasu.
     
    94
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Tak to je rázné "Nazdar!" Sinkala na levém křídle poslal napříč vápnem centr a EDMOND KAPLLANI končí trápení hostů!
     
    94
    Zoufalý Wolfsburg nepředvádí nyní vůbec nic, co by mi mohlo naznačovat, že by se mohli dočkat vyrovnání.
     
    93
    Faulovaný Kapllani (AUG) a je jasné, že Albánec si dá na čas se svým stoupnutím si na nohy...
     
    92
    Ještě taktické střídání, odchází Werner, nahrazen zambijským záložníkem Sinkalou.
     
    90
    Baier vydoloval míč nedovoleným způsobem, i přes hvizd rozhodčího se však hnal a hnal ku brance, hráče bořil a když jej nezastavil ani třetí, již zuřivý hvizd sudího, tak napřáhl! Nic netrefil, leda tak žlutou kartu, kterou se teď snaží odčinit zoufalou signalizací, že prý nic neslyšel.
     
    90
    Werner mohl ukončit naděje hostů na bodový zisk, ale kde nic není, tam ani kuře nebere, ještě se teď dohaduje s Davidsem, že se situace měla řešit jinak. Augsburg z útoku řeší aspoň rohový kop. Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    88
    Sascha Mölders opouští hřiště, sice dnes nedal gól, ale jediný zásah zápasu, který zaznamenal Brinkmann, prakticky vymyslel on. Nahrazuje jej na hřišti albánský útočník Edmond Kapllani, rodák z Drače.
     
    88
    Čas se nachyluje, hosté marně buší na augsburgskou bránu, naopak sami musí dávat pozor na nepříjemné výpady. Teď jeden zastavil další ofsajd.
     
    86
    Poslední zoufalá snaha hostů o srovnání, odchází Hasebe, nahrazuje jej útočník Arnold.
     
    86
    Madžukič posílal centr do vápna, tam jej ale odvrátili domácí zadáci.
     
    85
    Repete domácích, opět v ofsajdu, tentokrát tam byl Werner...
     
    84
    Nejprve na jedné straně znovu neúspěšný Madžukič, který se prakticky nedostal do pořádného zakončení, na druhé straně ofsajd znatelný i z pokladny na druhém konci SGL Arény...
     
    81
    Tím hráče, kdo dostal žlutou kartu, byl Chris.
     
    83
    A domácím se daří držet hru co nejdál od své branky...
     
    82
    Benaglio vytasil nádherný zákrok a drží Wolfsburg ve hře!!!
     
    81
    Reinhardt faulovaný na hranici šestnáctky, ideální pozice na přímý kop a domácí mohou, troufám si tvrdit, rozhodnout!
     
    80
    A opět se nám tu zažlutilo, tentokrát kartu vyfasoval někdo z hostujícího týmu, počkáme si na hlášení, kdo to byl, ale teď pozor...
     
    79
    Hosté bodovat nechtějí!!! Lakič zazdil po krásné akci Wolfsburgu další obrovskou šanci, jeho rána ale mířila zase nehorázně vedle branky...
     
    78
    Ouuuu, a znovu mohli domácí z brejku skórovat, tentokrát ale Werner "nesobecky" přehlédl na druhém křídle sbíhající Mölderse, sám zkusil štěstí a takhle to asi nepůjde. Hodně mimo, Mölders teď v šestnáctce nasupeně poskakuje jako hadrový panáček namočený do vody a zapojený do sítě...
     
    77
    Hleb se rozběhl po pravém křídle, ale jeho zpětná přihrávka našla jen soupeře..
     
    76
    Nový muž Lakič se snažil Dejagahův centr dopravit do branky, ale to by musela být na kolečkách... Tak tři metry vedle, hrubým odhadem člověka, co nemá na vzdálenosti moc odhad.
     
    75
    Rohový kop rozehraje Dejagah (WOF).
     
    75
    A logicky hosté zvyšují aktivitu, nic jiného jim momentálně ani nezbývá.
     
    73
    Druhé střídání, Salihamidžiče nahradil Chorvat Srďan Lakič.
     
    72
    Mandžukič dostal centr na malé vápno, leč jej trochu podběhl a v záklonu hlavičkoval přes natahujícího se Amsifa, ale o pár milimetrů i nad branku!
     
    70
    Tvrdě sestřelen na trávník Langkamp a hladí si tu bolístku, zatímco SGL Aréna se pohupuje v radostném karnevalu. A což o to, že na trávníků pro změnu další domácí hráč, tuším Callsen-Bracker.
     
    69
    Hrdina předchozích okamžiků Brinkmann dostává žlutou kartu za faul na Hleba, divačky v Aréně jej ale mají určitě rády, protože Brinkmann málem stáhl běloruské hvězdě trenýrky. Rozhodčí pro tyto erotické avantýry moc pochopení neměl.
     
    68
    A domácí jsou při chuti! Což samozřejmě oceňují i fanoušci, kteří teď zpívají ještě zběsileji než předtím!
     
    66
    Augsburg právě vstřelil branku!
    A mají to! Wolfsburg zazdil svou obrovskou šanci a prakticky ihned z útoku inkasuje! Přes hlavu dostal míč za obranu Mölders, tam si jej převzal rozběhnutý DANIEL BRINKMANN a pětadvacetiletý rodák z Horn-Bad Meinbergu otevírá nekompromisní střelou na zadní tyč skóre!
     
    64
    Neskutečné!!! Největší šance zápasu, ten centr zleva se snesl na hlavu Salihamidžiče, který na značce penalty nacvičoval něco, co moc nechápu, prostě tam pobíhal s hlavou skloněnou a míč jej trefil do zátylku, odrazil se na zadní tyč a Madlung zazdil stoprocentní tutovku! Co stoprocentní, naprosto křišťálově čistou. A jak? Netrefil lehký balon...
     
    64
    Dejagah si chystá přímý volný kop...
     
    62
    První střídání v zápase, prakticky neviditelný Korejec Koo Ja-Cheol odchází ze hřiště, nahradí ho známý Bělorus Alexandr Hleb, který je ve Wolfsburgu na hostování z Barcelony.
     
    61
    Zase pískot ochozů, Dejagah fauloval Baiera, ale diváci si žádají karetní ohodnocení.
     
    59
    A hodně vzruchu v šestnáctce hostů! Na začátku všeho chaos Wolfsburgu v defenzívě, Werner toho využil a zatáhl míč do vápna, jeho pas před branku ale žádného spoluhráče nenašel, i tak zadáci Wolfsburgu zase jen a pouze namazali Davidsovi! Ten byl ve vápně poslán ostrým soubojem k zemi, diváci se znovu zlobí a bouří!!!
     
    58
    Pískán nakonec útočný faul, opět za bouřlivého pískotu ochozů, Wolfsburg se tak dostane ve vlastní šestnáctce k míči.
     
    58
    Domácí zastaveni v útočném snažení, ale budou zahrávat rohový kop.
     
    56
    V tuto chvíli v péči domácí brankář Amsif. Takže se chvilku nehraje.
     
    52
    A Mandžukič zůstává za bouřlivého pískotu tribun ležet na trávníku po ostrém souboji.
     
    51
    Mandžukič zkoušel štěstí, ale minul branku, stav se tak nemění.
     
    49
    Domácím pískán ofsajd, Werner za míčem prchal zbytečně, protože rozhodčí na čáře opět trochu nepochopil pravidlo o mrtvém ofsajdu a mával tak kvůli postavení Hosogaie, který evidentně nijak hru neovlivnil, ba ani ovlivnit nemohl.
     
    47
    Reinhardt zkoušel obejít Hasebeho, ale neuspěl.
     
    46
    Letmo zkusím pohledem najít nějaké změny na trávníku, ale zdá se, že oba týmy vyrukovaly do druhých 45 minut ve stejném složení, v jakém se odebraly do kabin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Letmý pohled na souběžná utkání, Dortmund vede nad Schalke 1:0, ale to ani jednoho ze soupeřů našeho zápasu moc nezajímá. To duel Norimberku s Kaiserslauternem je podstatnější, tam vede Norimberk 1:0, a tak by o nějaký body Augsburgu utekl. Ale zpět do SGL arény, tady se začne druhá půle a důležité info, švýcarský brankář Benaglio stále mezi tyčemi Wolfsburgu.
     
    Druhá půle by měla začít přibližně v 16:32, tak se s vámi opět přivítám a uvidíme, zda se dočkáme i nějaké branky. Zatím to tak nevypadá, tak jestli chcete, live sázky jsou tu, kurz na bezbrankovou remízu nemusí být zrovna špatný a výsledek 0:0 upřímně řečeno není nereálný ;)
     
    Je to tak, první poločas v SGL Aréně za námi, oba týmy marně hledaly cestu do nějaké větší šance, a když se v ní nakonec chvíli před koncem poločasu objevil Mölders, tak branka neplatila pro předchozí faul jeho spoluhráče na brankáře.
     
    První poločas skončil.
     
    47
    Žlutou kartu si vykoledoval za svůj útočný faul Dejagah... A to asi bude to poslední v prvním poločase...
     
    46
    U hřiště se rozcvičuje náhradní gólman Wolfsburgu Lenz...
     
    45
    Dvě minuty se budou nastavovat v prvním poločase, a stále častěji vidíme komunikaci mezi rozhodčím a hráči, i když tedy spíš jen ze strany hráčů.
     
    43
    Další šance Mölderse, znovu úspěšný Benaglio, který je však opět ošetřován...
     
    42
    On tomu všemu předcházel faul Brinkamnna, který nakopl Benaglia při zákroku, tudíž skóre se nemění, gól Augsburgu, právem neplatí.
     
    42
    Radost předčasná? Mölders dává gól, ten ale neplatí, protože je signalizován faul... Teď diskuse z obou stran, co se děje?
     
    41
    A centr z rohu jasně sbírá Amsif.
     
    41
    Hasebe (WOF) se snažil ukličkovat Langkampa, ale ten nakonec sráží míč na rohový kop.
     
    39
    Na zemi zůstává ležet Benaglio, brankář Wolfsburgu... Nepříjemný dopad po vysokém výskoku, když ze vzduchu sebral centrovaný míč. Ale už je Benaglio na nohou a bude se pokračovat ve hře...
     
    38
    Madlungův pokus sice sympatický, ale nepřesný.
     
    37
    Aktivní byl nyní Íránec Ashkan Dejagah, který napadal rozehrávku brankáře Amsifa! Ten si sám zavařil, jeho odkop pak Dejagaha trefil do nohy a míč skončil v zámezí.
     
    36
    Přitom obrany nejsou zrovna jisté ani na jedné straně, tentokrát námaz přímo před vápno v podání domácích, Josué, ačkoliv měl prostor, tak se snažil ještě něco hned z první vymyslet... Zbytečná roztěkanost v kombinaci.
     
    34
    No zatím jsme toho moc ofenzivního neviděli ani tam, ani támhle. Po tom aktivnějším úvodu zápasu také opadla snaha obou mužstev hlavně v pohybu a důrazu.
     
    33
    Brinkmann napadá kombinaci Wolfsburgu hluboko na půlce soupeře, ale bezúčelně.
     
    32
    Nakonec to byl Träsch, kapitán hostů, kdo zkusil, míč ale poslal mimo brankový prostor a Amsif mohl zůstat ledově klidným.
     
    32
    Hosté po dlouhé době zmigrovali do blízkosti domácí branky, kde se snaží něco vymyslet.
     
    30
    A tentokrát Mölders na druhé straně operuje v šestnáctce, snažil se ve výskoku trefit míč plachtící z rohového kopu, ale místo toho jen složil k zemi obránce Madlunga a přímý kop pro Wolfsburg.
     
    29
    Nevím sice, kde se tam vzal, ale to je tak, když má jako poslední odvracet míč padající na zadní tyč hrotový útočník! Mölders hlavičkoval v záklonu slabounce na hranici šestnáctky, tam kdyby měl někdo napřáhnuto, tak by se děly věci. Domácí požár včas uhasili a Mölders raději míří zase na hrot, kde je mu asi podstatně lépe.
     
    28
    Callsen-Bracker přehnal důraz v souboji s Madžukičem a zajímavá standardka pro hosty.
     
    27
    Japonský záložník Hosogai faulovaný blízko středovému kruhu, když dostal ve výskoku klasickou stoličku. Za tvrdý dopad na zem dostává Augsburg přímý volný kop.
     
    26
    Hosté vyvedli v obraně nebezpečnou chybu, když hlavičkující Madlung namazal Wernerovi, jeho rána neomylně zamířila někam do patnácté řady tribuny za brankou.
     
    25
    A Josué zastavil unikajícího Reinhardta nedovoleně a vidí žlutou kartu.
     
    25
    Jenže jak by řekl Míra Bosák, bída si tu podala ruku s nouzí a domácí mohli do brejku...
     
    24
    Roh tentokrát pro hosty.
     
    23
    Půlka první půle za námi a fanoušci pořád a pořád prozpěvují. Jestli je fandům v Augsburgu tak do zpěvu i když jsou poslední, to by mě zajímalo, jaké orgie by se v SGL Aréně děly ve chvíli, kdyby vedl Augsburg bundesligu.
     
    22
    Pískám Salihamidžičův faul na Baiera, domácí přímý kop od půle hřiště.
     
    21
    Ale opět taková všelijaká exekuce a nic z toho.
     
    21
    Jenže si zase zadělávají na problémy, faul nalevo od branky Benaglia, Augsburg má výhodu přímého kopu.
     
    20
    Baierova exekuce však stála za babiččiny bačkory, hosté v pohodě odvracejí.
     
    20
    Mölders vybojoval roh pro Augsburg...
     
    18
    Rychlý přechod domácích do útoku, zleva se snažil centrovat, možná střílet na zadní tyč Mölders, ať tak či tak, bylo to stejně přesné jako časy v jízdních řádech Českých drah....
     
    18
    Hasebe (WOF) posílá další míč do vápna, i když spíš za něj i za branku, tohle Amsifa neohrozí. Hra se však po úvodním tlaku domácích začíná vyrovnávat.
     
    16
    Hosté rozehráli rohový kop na krátko, následně se do vápna snesl nepříjemný centr, na který Amsif nedosáhl a odvracet musel Davids!
     
    15
    Pár minut se na hřišti děje pouze posunování míče od vápna k vápnu, baví tak hlavně publikum, které od začátku zápasu neúnavně a bez přetržení fandí a fandí.
     
    13
    Snad první míč do šestnáctky domácích, nebezpečnou situac ale řeší Langkamp výborným obranným zákrokem.
     
    12
    A znovu pískot, tentokrát za souboj v šestnáctce, ale hra o tentokrát pokračuje.
     
    12
    Publikum vyjadřuje svou nevoli pískotem, Dejagah (WOF) podle jejich názoru zahrál v souboji na půlce rukou. Hra však pokračuje.
     
    11
    Po dlouhé době útočná aktivita Wolfsburgu, ale Dejagahova přihrávka k Madžukičovi neprošla, míč sbírá domácí obrana.
     
    11
    Mölders (AUG) v ofsajdu, tentokrát situace posouzena naprosto správně.
     
    10
    Baier v nápřahu trefil jen obranný val, ale rohový kop pro Augsburg, který stupňuje tempo.
     
    9
    Statistika ale zatím hovoří o držení míče "fifty-fifty", opticky jsou na tom lépe domácí, teď se snažil se svými žlutými kopačkami střílet Brinkmann, ale hosté jej včas obrali na šestnáctce o míč.
     
    8
    Neúnavné publikum žene domácí tým do útoku, pravda zatím je Augsburg více u míče.
     
    6
    Werner se hnal do útoku, ale pískán ofsajd... Bohužel pro domácí v něm Werner v žádném případě nebyl, přihrávka za obranu měla oči, rozhodčí už nikoliv.
     
    5
    Jenže nedorozumění ve finální kombinaci a míč pro Wolfsburg.
     
    5
    Pískot tribun za souboj na půlce hřiště, rozhodčí nepíská, pokračuje se ve hře a Augsburg se hned hnal do šance.
     
    3
    Tobias Werner si počínal na středovém kruhu nedovoleně, loktem poslal Chrise k zemi a dostává žlutou kartu.
     
    2
    Na půlce fauloval Mölderse Chris a domácí budou zahrávat přímý kop.
     
    1
    A hosté na to jdou od podlahy, první centr do vápna ale domácí odvrací. Vhazování někde blíže půlce nežli brance Augsburgu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hosté v zeleném, domácí v bílém, tak pojďme na to.
     
    Velmi slušně zaplněná SGL Arena se těší na dnešní zápas, nicméně nic slavného pro Augsburg. Domácí jsou totiž v tabulce poslední, s jedinou výhrou na kontě. Wolfsburg je na tom o něco lépe, je jedenáctý, ovšem hlavně díky potenci ze svého hřiště. Venku je nejslabším týmem soutěže...
     
    Na soupisce hostů i nadále chybí Jan Polák, který byl nedávno vyřazen z kádru Wolfsburgu kvůli špatným výkonům. Hosté dnes vyrukují se čtyřmi zadáky v jedné řadě, ofenzivní pojetí hry by měla předvádět tříčlenná záloha v součinnosti se stejně početným útokem. Otázka je, jak moc bude trio záložníků stačit na ten defenzivní val domácích.
     
    Již podle sestav je poznat, že zatímco domácí nastoupí se spíše defenzivnější taktikou se čtyřmi zadáky a jedním defenzivním záložníkem, na hrotu pak bude operovat pouze Sascha Mölders, hosté to vezmou spíše od podlahy.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Amsif - Verhaegh, Langkamp, Callsen-Bracker, Reinhardt - Hosogai - Werner, Davids, Brinkmann, Baier - Mölders

    VfL Wolfsburg: Benaglio - Schafer, Madlung, Chris, Trash - Salihamidžič, Josue, Hasebe - Dejagah, Madžukič, Koo.

    Rozhodčí: Doplníme.
     
    Dobrý den vážení fotbaloví fanoušci, vítám vás u sledování online přenosu z utkání německé bundesligy. Do Augsburgu dnes zavítal Wolfsburg. U sledování zápasu vás zdraví Jaroslav Svoboda.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 66. Brinkmann, 94. Kapllani

    Karty:   3. Werner (AUG), 69. Brinkmann (AUG), 90. Baier (AUG) - 25. Josué (WOF), 47. Dejagah (WOF), 81. Chris (WOF)


    FC Augsburg: Amsif - Verhaegh, Langkamp, Callsen-Bracker, Reinhardt - Hosogai - Werner (90. Sinkala), Davids, Brinkmann, Baier - Mölders (88. Kapllani).
    VfL Wolfsburg: Benaglio - Schafer, Madlung, Chris, Trash - Salihamidžič (73. Lakič), Josue, Hasebe (86. Arnold) - Dejagah, Madžukič, Koo (62. Hleb).

    Rozhodčí: Guido Winkmann

    Diváci: 29 110
    bahis siteleri