Norimberk – Kaiserslautern 1:0 (kon.) | Dortmund – Schalke 2:0 (kon.) | Hertha – Leverkusen 3:3 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 1:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Hannover – Hamburg 1:1 (kon.)
konec
Hannover 96
1:1 (0:0)
Hamburger SV
Sobota 26.11.2011, 18:30 • AWD-Arena • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Ani druhý poločas nenabídl ani jednu nastavenou minutu, a tak tu máme konečný stav a to remízu 1:1. Bod bude brát více asi kouč domácích Mirko Slomka, který může poděkovat fantastické trefě Schlaudraffa, jenž se prosadil po rohovém kopu. Hamburg předvedl v AWD Areně kvalitní výkon a je vidět, že mu léčba novým koučem Finkem sedí. (20:22:45)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Příliš aktivní byl v konverzaci se sudím Iličević a vidí za to žlutou kartu.
     
    89
    Ve velké pohodě hrající Gökhan Töre hledal za obranou domácích Rincóna, jenže ten svoji první branku v bundeslize nedá. Na míč nedosáhl.
     
    88
    Po rohu Töreho se snažil ještě zabojovat Iličević, jenže ve vzduchu zahrál rukou a z toho rezultuje míč pro Hannover, který bude odkopávat.
     
    87
    Guerrero z poloviny hřiště hledal Sona, který by se v případě převzetí míče řítil sám na Zielera. Dobře však na domácí straně zahrál Pogatetz, který míč zastavuje.
     
    86
    Hamburger SV se po dlouhé době dostal do útoku, ale Sonův prostest a žádost o penaltu nevyšla. Schulz zahrál podle sudího Zwayera čistým způsobem.
     
    84
    Podruhé střídá i hostující celek. Ivo Iličević nahradí Marcela Jansena.
     
    84
    Střídání číslo dvě na domácí straně. Abdellaoue odchází a na jeho pozici se postaví Konstantin Rausch.
     
    83
    Po celý zápas horší domácí celek se nadechuje k útoku na tři body! Centr z levé strany zkoušel v branku proměnit dělovou levačkou Pander, ale Drobný ránu chytá.
     
    80
    Sérgio Pinto uviděl za taktický faul na Sona žlutou kartu.
     
    81
    Střídání na straně hostů. Ze hry odejde Kačar a na jeho místo příchází Robert Tesche.
     
    79
    Hannover právě vstřelil branku!
    Fantastická trefa Schlaudraffa znamená vyrovnání! Nacvičený signál domácích po rohovém kopu vychází a Jaroslav Drobný s tím v brance nemůže udělat vůbec nic. Z levé strany místo centru do vápna poslal míč na hranici pokutového území Pinto. Do letícího míče se exkluzivně opřel JAN SCHLAUDRAFF a pro Hannover to nemohlo dopadnout lépe. Prudká rána totiž zaplula přesně k právé tyči!
     
    79
    Míč si postavil Pander, ale neuspěl. Padající list Drobný vyráží na rohový kop.
     
    78
    Abdellaoue zhruba pět metrů před vápnem lehce kontaktován Aogem a padá. Hostující zadák vidí za svůj lehký faul žlutou kartu.
     
    77
    Hannover je i přes jednobrankové manko stále v hluboké defenzívě, ale hosté dnes hrají opravdu povedený part. Svěřencům kouče Slomky se tak nelze divit, že neblázní bezhlavě do útoku.
     
    74
    Gökhan Töre na hranici pokutového území udržel míč a posunul na Guerrera. Ten si míč posunul více do pravého křídla a vypálil, jenže Ron-Robert Zieler chytá.
     
    73
    Pěkně se ukázal i záložník Rinćon, který se chytře uvolnil a z hranice velkého vápna pálil na Zielera. Branku však bohužel pro hostující tým netrefil.
     
    73
    Z levé strany centroval do vápna na Sona Jansen a málem z toho byla šance. Korejský útočník však nezakončil.
     
    72
    Do dobré pozice se cpal Marcel Jansen, jenže mu je znovu odpískán ofsajd.
     
    72
    Dobře přenesl míč do středu hřiště Töre, jenže následnou ránu Sona zastavuje jeden z beků v rudém dresu.
     
    71
    Kačar ztratil míč a ten se z levé strany dostal do vápna hostů. Tam kraluje Bruma, který odvrací.
     
    69
    Míč letěl z kopačky Westermanna na levou stranu, kde už startoval své motory Jansen, ale v poklidu může zařadit zpátečku. Je mu totiž máván a posléze i odpískán ofsajd.
     
    68
    Centr Aoga z přímého kopu odvrací na polovinu hostů dobrý zákrok Pinta.
     
    67
    Hannover poprvé střídá. Stoppelkampa nahradí útočník Artur Sobiech.
     
    66
    A málem z toho bylo repete! Rohový kop si z levé strany opět postavil Töre a moc nechybělo. Hlavičku volného kapitána hostů Westermanna zastavuje na brankové čáře Manuel Schmiedebach!
     
    64
    Hamburger právě vstřelil branku!
    A z něj už jde hostující celek do vedení! Po centru Gökhana Töreho z levé strany nepřikryl Abdellaoue zadáka hostů JEFFREYHO BRUMU, který nastavenou kopačkou prostřeluje Zielera v brance Hannoveru!
     
    63
    Guerrero ze středu hřiště posunul na pravou stranou na Diekmeiera, kterému míč sice nesedl, ale Cherundolo trošku zbytečně přesto odvrací na roh.
     
    62
    Akce domácích nebyla v závěru odměněna výhodou přímého kopu a Hamburger šel do brejku pět na tři. Kačar posunul na Guerrera, který však míč zbrzdil a poté nepřesně přihrál.
     
    60
    Znovu Kačar! Tentokrát si na hranici vápna vyměnil míč s Guerrerem a poté poslal balon na levou stranu na Sona. Ten však nedokázal přes Cherundola zakončit a následně mu je pískán faul.
     
    59
    Velká šance hostů je zastavena pro ofsajd a třeba říct, že oko pomezního bylo velmi přesné. Akci středem hřiště vezl Gojko Kačar, který posléze vybídl pěknou nahrávkou Guerrera, ale ten je bohužel pro hosty o píď ofsajdovém postavení.
     
    57
    Töre se pěkně zbavil Schulze a odcentroval na Sona. Ten i když byl na hranici pokutového území ještě hledal Guerrera, jenže ani on nezakončil. V těžké pozici byl velmi dobře hlídán.
     
    56
    Na straně druhé se do zakončení po krásné kombinační akci dostal Stoppelkamp, ale ránu z pravé strany poslal přesně do rukavic připraveného Jaroslava Drobného.
     
    56
    Situaci čtyři na čtyři nevyužil dobře Westermann, který vystavil svým pasem Guerrera do ofsajdu.
     
    56
    První roh domácích poslal Pinto do rukavic Drobného a ten rychle posouvá své spoluhráče do brejku.
     
    55
    Na druhé straně se odhodlal k centru pravačkou Schlaudraff, ale Abdellaoue neměl ve vzduchu šanci a souboj s Drobným prohrává na plné čáře.
     
    54
    Na levé straně hostující ofenzívy Töre nepřesně hledal Jansena. Zieler tak může v klidu odkopávat od branky.
     
    53
    Znovu už se rýsovala kombinace Guerrero - Son, ale opět by tomu slušela přesnější nahrávka prvně jmenovaného.
     
    52
    Gojko Kačar našel vysokým míčem Guerrera, který si zpracoval až na druhý pokus. Peruánský forvard poté zkusil patičkou vysunout Heung-Min Sona, jenže ten na míč nedosáhl.
     
    51
    Ten byl rozehraný na krátko na Kačara, který si však míč nešikovně přistrčil a ten mu tak odskakuje za brankovou čáru. Zieler bude odkopávat od své brány.
     
    51
    Z pravé strany se dostal ke střele Bruma a Pogatetz ji vyráží na roh.
     
    50
    Rincón hledal na levé straně Jansena, jenže před ním jako závora funguje Karim Haggui, který skluzem odvrací do autu.
     
    48
    Nadějná akce hostů šla po hlavičce Guerrero na Sona. Ten si však v pokutovém území pomáhal vším možným a Haggui po jeho kontaktu padá. Míč pro Hannover.
     
    48
    Další akci hostů zastavil po nahrávce Kačara Pander, který bleskově hledal Schlaudraffa, jenže proti němu vybíhá Drobný a odvrací.
     
    46
    Po ose Guerrero - Kačar se k míči dostal na levé straně Jansen, který centroval do vápna na Sona, jenže balon odvrací Haggui.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po první poločase nevyužil možnost vystřídat ani domácí kouč Slomka, ani Thorsten Fink, a tak pokračujeme za stejných sestav.
     
    Druhý poločas začne asi v 19:34.
     
    Zajímavý fotbal v AWD-Areně se nenastavil ani o minutu, a tak tu máme konec první půle. Velké množství šancí na obou stranách zatím musí diváky bavit. Domácí fanoušky deptá hlavně brankář Drobný, který se dostal v posledních kolech do fantastické formy. V největších šancích zastavil hlavičku Hagguie, nebo ránu Schlaudraffa. Hamburger SV je přesto lepším celkem a gól by si do šatny zasloužil. Přesto se Guerrero, Son ani dobře hrající Töre neradují. Rány končí buď těsně mimo Zielerovu klec, nebo je zastavuje dobře chytající brankář celku trenéra Slomky.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Gojko Kačar chytře posunul vysoký míč hlavou na utíkajícího Guerrera. Peruánec však v následném úniku nevyzrál na dvojici domácích beků, který mu balon kradou.
     
    43
    Schmiedebach ztratil míč a do útoku se dral Diekmeier. Posunul na Guerrera, který patičkou hledal na levé straně Jansena, jenže před ním v leže sbírá míč brankář domácího celku.
     
    42
    Dlouhý míč od Zielera Abdellaoue sice prodloužil, ale další majitel míče už má bílý dres a na zádech jmenovku Bruma.
     
    40
    Na pravé straně posunul pěkně míč Kačar na Diekmeiera, který při pokusu o centr neuspěl, ale alespoň z toho bude pro hosty rohový kop.
     
    40
    Držení míče: Hannover 36% - Hamburger SV 64%.
     
    39
    Dlouhý míč z kopačky Rincóna našel na hranici ofsajdu Heung-Min Sona, jenže ten je následně zastaven. Pomezní sudí totiž ofsajd viděl a zastavuje nadějnou akci Hamburgu.
     
    38
    Töre našel v rohu hřiště Aoga, který ještě z těžké pozice odcentroval, al e na zakončení to hostům nevyšlo. Přesto zůstávají u balonu.
     
    36
    Festival promarněných šancí byl na angažmá na útočné polovině domácích! Stoppelkamp posunul do pokutového území na Schlaudraffa, který však šajtlí pálí pouze do připraveného strážce branky Hamburgeru SV Jaroslava Drobného!
     
    35
    Po centru z přímého kopu Schmiedebach neodvrátil lehký míč a ten se dostal na Kačara. Defenzivní záložník hostů však skákající míč pálí těsně nad břevno Zielerovi branky!
     
    34
    Odpověď domácích nebyla zakončena, a tak se du útoku znovu hnal soubor trenéra Finka. Závoru mu dal Karim Haggui, který vidí za svůj faul první žlutou kartu utkání.
     
    32
    Další šance Hamburgeru! Vynikající průnik předvedl Gökhan Töre, který krásně prošel z levé strany. Míč posunul na Guerrera, který si ho posunul a následně okamžitě pálil na branku. Míč končí bez zásahu Zielera těsně vedle jeho svatyně!
     
    31
    Znovu bleskurychlá akce hostů a znovu velmi nebezpečná. Töre posunul ze středu do levého křídla na Guerrera, který však příliš čekal ze zakončení, a tak vybojoval pro HSV pouze rohový kop.
     
    30
    Son posunul na pravou stranu na Jansena, který si však příliš okatě přistrčil míč k následné palbě. Jeden ze zadáků Hannoveru mu ho tak v klidu bere.
     
    29
    Rychlá akce hostů znamenala velké nebezpečí pro Zielera! Akci středem posunul ve vhodný moment Rincón na Sona, který se opřel do míče a skákavou ranou donutil domácího brankáře k výbornému zákroku! Zieler dělovku vyráží na rohový kop.
     
    28
    Z levé strany se o další centr pokusil Marcel Jansen, ale tentokrát to nevyšlo. Míč totiž končí v zámezí.
     
    27
    Centrem hledal levý bek hlavu Jansena, jenže ten se k míči neprodral. Navíc je signalizován ofsajd hostů, a tak může Zieler v klidu rozehrát.
     
    27
    Míč si postavil Dennis Aogo.
     
    26
    Přímý kop pro hosty. Zhruba sedm metrů před pokutovým územím je faulován Son Christianem Schulzem.
     
    25
    Guerrero prošel přes domácího kapitána Cherundola a dokonce i vypálil na branku. Slavit však nemůže, jelikož Zieler jeho slabou ránu chytá.
     
    25
    Z levé strany se po centru Aoga dostal do zakončení na první tyči Marcel Jansen, jenže Zieler je připraven a chytá.
     
    24
    Pander na levé straně prošel přes Dennise Diekmeiera, jenže zpětnou nahrávkou nikoho v rudém trikotu nenašel.
     
    23
    Diekmeier zastavuje jednoho z domácích hráčů na polovině hřiště, což znamená míč pro Hannover.
     
    23
    Míč středem hřiště na Guerrera zastavuje a odpravuje do zámezí Emanuel Pogatetz.
     
    22
    Kombinaci hostů na útočné polovině zastavuje Schmiedebach, který zastavuje Rincóna.
     
    20
    Centr z levé strany z kopačky Pinta našel znovu Hagguie, který ale opět neproměňuje. Fantasticky zastavuje na brankové čáře Drobný, který vyrazil. Následná dorážka již není pro ofsajd povolena.
     
    19
    Schlaudraff se snažil na levé straně dostat přes Brumu k centru, jenže je zastaven. Přímý kop pro domácí znamená o dva metry vylepšenou exekuci rohového kopu.
     
    19
    Diekmeier na pravé straně posunul na Sona, který z otočky okamžitě hledal věž Guerrera. Míč však končí v rukavicích Zielera, který sbírá nepřesný míč hostů.
     
    17
    Zběsilé tempo hry dostalo míč do pokutového území domácích, kde však Guerrero ani Son nezakončují.
     
    17
    Rychlou přihrávku na levou stranu zachytil Mohammed Abdealloue, jenže jeho ránu výborně znovu vyráží Drobný!
     
    16
    Akci na druhé straně zastavuje ofsajd. V něm byl José Paolo Guerrero.
     
    16
    Z přímého kopu zakončoval Haggui, jenže opět do Drobného, který míč z rukavic nepustil.
     
    14
    Veliké okno v hostující defenzívě nevyužívá Schlaudraff! Pinto z vlastní poloviny našel středem hřiště ideálně rozeběhnutého Jana Schlaudraffa, jenže ten sám před Drobným pálí pouze do nohou českého reprezentačního brankáře!
     
    13
    Pinto prudkou nahrávkou za obranu vyzval Abdellaoueho, jenže ten zpětný pas nepřihrál ideálně. Hannover přesto zůstává u míče, když je v následné akci faulován Moritz Stoppelkamp.
     
    11
    Stoppelkamp si na hranici velkého vápna chytře posunul míč, ale do střely již se nedostal. Následně raději fauluje Westermanna, který měl našlápnuto směr Zieler.
     
    10
    Signál hostů byl sice zajímavý, ale scházelo mu lepší zakončení. To měl Jansen velmi těžké, protože přízemní nahrávka Kačara byla příliš prudká.
     
    9
    Stoppelkamp na levé straně zastavil za hranicí pravidel Aoga a HSV bude mít výhodu zajímavého přímého kopu z dvaceti metrů.
     
    9
    Töre dobře rozjel po pravé straně útočnou akci, jenže ta končí hned v polovině hřiště. Son přihrál nepřesně. Naštěstí pro něj je následná akce domácích zastavena pro ofsajd.
     
    8
    Velmi dobrý pohyb týmu trenéra Finka dělá hostům velké problémy. Aogo vracel z levé strany na Guerrera, ale ten příliš vymýšlel a o míč přichází.
     
    7
    Roh Gojka Kačara se dostal po odvrácení na Tomáse Rincóna, který to zkusil hodně odvážně zhruba ze třiceti metrů. Rána míří hodně mimo Zielerovu klec.
     
    6
    Guerrero se Sonem teď motají domácí obranu ve velkém stylu. Ta se této dvojici ubránila, ale s centrem z levé strany v podání Jansena už měla větší starosti. Přesto odkopává na aut.
     
    5
    Už to vypadalo na první slušnou akci domácích, ale ta je zastavena pro předchozí faul. Následný centr našel kopačku Töreho, který míč vyveze.
     
    5
    Dlouhý míč na Abdellaoueho adresáta nenašel, protože ve vzduchu kraluje Bruma.
     
    4
    Hannover zatím působí nervózní dojmem. Teď ale bude mít možnost rozehrávky, protože Kačar ve vzduchu fauloval Pinta.
     
    3
    Další zbytečná ztráta domácího celku znamenala ohrožení branky. Míč si zhruba z dvaceti metrů přistrčil Töre, ale pokus jeho levačkou znovu minul branku.
     
    2
    Chyba domácích v rozehrávce dostal k míči Sona. Ten ještě našel na pravé straně volného Guerrera, který z hranice pokutového území prudce vypálil. Rána jde těsně vedle pravé tyče!
     
    1
    Hamburg šel okamžitě do útoku, když na levé straně operoval Aogo s Jansenem. Nic z toho však není a míč mají domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Výkop má hostující celek, tedy Guerrero se Sonem.
     
    Sudí Felix Zwayer z Berlína už vede oba celky na trávník AWD-Areny, která dnes bude velmi pravděpodobně vyprodaná. Plný stav by znamenal kulisu 49 000 diváků. Domácí nastupují v klasické rudo-černé kombinaci, hosté v bílých dresech.
     
    Lavičky:

    Hannover 96: Radlinger - Eggimann, Chahed, Lala, Rausch, Royer, Sobiech.

    Hamburger SV: Mickel - Mancienne, Tesche, Jarolím, Skjelbred, Lam, Iličević.

     
    Úvodní sestavy:

    Hannover 96 (4-4-2): Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Stoppelkamp, Schmiedebach, Pinto, Pander - Schlaudraff, Abdellaoue.

    Trenér: Mirko Slomka

    Hamburger SV (4-4-2): Drobný - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Töre, Kačar, Rincón, Jansen - Guerrero, Son.

    Trenér: Thorsten Fink

    Rozhodčí: Zwayer - Siebert, Glindemann.
     
    Sobotní dohrávka Bundesligy nám nabídne velmi zajímavý duel mezi Hannoverem 96 a Hamburgerem SV. Severské derby bude pro domácí tým již druhé derby v řadě a po minulém kole mají co napravovat. Hannover totiž utrpěl těžký výprask ve Wolfsburgu, kde prohrál 1:4. Svěřencům Mirka Slomky však bude pro karetní tresty chybět Didier Ya Konan a Lars Stindl. Hamburger po rozpačitém úvodu do sezony nabral dech a pod novým koučem Finkem stoupá tabulku vzhůru. V minulém kole doma porazil Hoffenheim 2:0 a dnes by chtěl pokračovat v podobné duchu. Chybět mu přitom ale bude Mladen Petrič, který se v týdnu zranil.
     
    Pravděpodobné sestavy:

    Hannover 96 (4-4-2): Zieler - Chahed, Haggui, Pogatetz, Schulz - Stoppelkamp, Schmiedebach, Pinto, Pander - Schlaudraff, Abdellaoue.

    Hamburger SV (4-4-2): Drobný - Diekmeier, Westermann, Bruma, Aogo - Töre, Kačar, Rincón, Jansen - Guerrero, Berg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Martin Mišovec

    Branky: 79. Schlaudraff - 64. Bruma

    Karty:   34. Haggui (HAN), 80. Pinto (HAN) - 78. Aogo (HAM), 90. Iličević (HAM)


    Hannover 96: Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Stoppelkamp (67. Sobiech), Schmiedebach, Pinto, Pander - Schlaudraff, Abdellaoue (84. Rausch).

    Trenér: Mirko Slomka

    Hamburger SV: Drobný - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Töre, Kačar (81. Tesche), Rincón, Jansen (84. Iličević) - Guerrero, Son.

    Trenér: Thorsten Fink

    Rozhodčí: Zwayer - Siebert, Glindemann

    Diváci: 49 000
    bahis siteleri