Slavia – Vítkovice 4:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 1:0 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:2 (kon.)
Litvínov – Sparta 1:2 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:2 (kon.) | Kladno – Liberec 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 4:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 27.11.2011, 17:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:19
    Hosté střídali nejen pomalu, ale i špatně. Hráčská lavice obdržela menší trest, který jde odpykat Jan Košťál.
     
    Utkání sleduje 3480 diváků.
     
    53:20
    Hosté ale mají okamžitě šanci s nepříznivým skóre něco udělat. Hned při buly ve středním pásmu se sekáním provinil Rostislav Marosz.
     
    53:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Bezgólový stav už ale neplatí. Zíb, který se vracel z trestné, jel se spoluhráči 3 na 1. Posunul puk na Kohna, ten přiťuknul na TOMÁŠE KLIMENTU, který nekompromisně prostřelil Mensatora. Asistence: Ladislav Kohn, Lukáš Zíb. Stav utkání 1:0. Gól padl při signalizovaném trestu.
     
    51:08
    Pech mohl jet se Zaťovičem 2 na 1, a tak se Lukáš Zíb dopustil záchranného zákroku. Dostal menší trest za podražení. Výborná situace pro K. Vary se zápasem udělat něco ve svůj prospěch.
     
    46:50
    Z protiútoku měl po ťukesu tří karlovarských hráčů podobně dobrou šanci Gawryletz, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    46:35
    V obrovské šanci se před Mensatorem zjevil Cartelli, kterému puk přiťuknul Polanský. Trefil jen brankáře hostů.
     
    40:57
    Hosté už po Kumstátově ťuknutí na vrcholu brankoviště zvedali ruce nad hlavu, Hamerlíkovo sklepnutí betonů bylo ale bleskurychlé. Udržel puk před čárou, rozhodčí se ani nemusel dívat na video.
     
    39:57
    Kumstát si obhodil na modré čáře Petra Hořavu, ten mu ale pro jistotu podržel hůl. Tenhle chvat ale v hokeji není povolen, a tak si přesilovku (za 6 sekund) zahrají i hosté.
     
    38:03
    Nyní byl delší chvíli aktivnější Třinec a agilní Jiří Polanský si vybojoval faul. Před Mensatorem jej fauloval Jan Košťál - dvě minuty, hákování.
     
    34:13
    Klimenta s Peterkem vykombinovali velkou šanci pro prvně jmenovaného, který trefil tyč Mensatorovy branky!
     
    33:53
    Mikeska tečoval střelu svého spoluhráče od modré čáry tak, že se prošoural jen pár centimetrů vedle levé tyče slovenského brankáře v barvách Ocelářů.
     
    32:49
    Nyní ale Třinec předvedl rychlý protiútok. Po ose Kohn - P. Hořava - zadní mantinel se puk dostal k Polanskému. Ten byl osamocen u pravé tyče karlovarského gólmana, měl situaci ale velmi obtížnou. I tak puk ze vzduchu trefil tak, že letěl po brankové čáře mimo.
     
    28:17
    Zíb vysekl Dejovi hůl z ruky a půjde si odpočinout na dvě minuty. Přesilová hra pro Karlovy Vary.
     
    20:32
    Z poměrně nenápadné situace vzniklo další vyloučení Energie. M. Hořava, který vedl ve středním pásmu puk, byl zastaven Petrem Kumstátem - dvě minuty za podražení.
     
    19:23
    Tak to byla šance, končí vše bez branky. Mensator se zapomněl za brankou, kotouč ukořistil Peterek, následně pálil od modré Cartelli. Vyražený puk pak zkoušel za Mensatora dostat Chovan, nebyl ale úspěšný.
     
    17:26
    Dost dlouhá pasáž bez přerušení končí faul hráče, který mohl dnes hrát v drese soupeře. Petr Gřegořek dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    9:59
    Ale Třinec kvalitativně svou úroveň přesilovek od posledního pokusu nepozvedl. Naopak, bude se hrát 4 na 4. Za nedovolené bránění si odpočine i Martin Richter.
     
    9:38
    Druhá přesilovka Třince. Za nedovolené bránění je vyloučen Travis Gawryletz.
     
    9:24
    Chovan v obrovské šanci před brankovištěm bekhendem netrefil poloodkrytou klec K. Varů. Domácí měli tlak, který skončil právě touto šancí slovenského útočníka.
     
    6:07
    Po komerční přestávce začne přesilovka domácího Třince. Za sekání je na dvě minuty poslán za katr Pavel Kuběna.
     
    2:14
    Velká šance Chovana. Po střele od modré čáry se dostal k odraženému puku, ale trefil jen bránícího hráče. Ten si puk následně málem kopnul do vlastní branky. Hosté jsou zatím bez ztráty kytičky.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 54. Klimenta (Kohn, Zíb)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Vojtek) – Hrabal, Zíb, Richter, Lojek, Cartelli, Hořava P., Hudec – Květoň, Bonk, Hořava M. - Hrňa, Peterek, Klimenta – Kohn, Polanský, Chovan – Rufer, Ostřížek, McGregor - Marosz
    HC Energie Karlovy Vary: Mensator (Salfický) - Gründling, Bombic, Nosek, Mocek, Gřegořek, Gulaši, Gawryletz, Přindiš – Košťál, Skuhravý, Komstát – Skladaný, Mikeska, Melenovský – Pech Zaťovič, Dej – Kuběna, Zucker, Kupec

    Rozhodčí: Minář, Popovič - Tošenovjan, Hlavatý

    Diváci: 3480
    thejrc.org