Vítkovice – Litvínov 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:4 (po s.n.) | Pardubice – Kladno 6:9 (kon.)
Chomutov – Třinec 5:3 (kon.) | Sparta – Motor ČB 5:4 (po pr.) | Liberec – Plzeň 1:8 (kon.)
po s.n.
HC Kometa Brno
3:4 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
Berani Zlín
Pátek 02.11.2012, 18:00 • KAJOT ARENA - Brno • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vítejte u sledování extraligového zápasu mezi Kometou a Zlínem. Domácí se budou snažit odčinit dvě předchozí prohry a opět naplno bodovat. Nebude to však lehký úkol, proti Brnu bude stát Zlín se svoji skvělou obranou. Kometa má Ševcům, co oplácet. Na jejich ledě totiž v pátém kole prohrála v prodloužení a utrpěla tak vůbec první porážku v sezóně.
     
    PSG Zlín je jedním ze tří týmů bez posil v NHL a ani jemu tento fakt zatím neubírá na výsledcích. Ševci jsou na pátém místě se ziskem třiceti bodů a vyrovnaným skóre 42:42. Nicméně je pravdou, že Zlínští v jednu chvíli dokonce pokukovali po místě prvním, jenže výsledkový výpadek mezi 11. a 13. kolem jejich postavení odsunul níže. Zmíněné tři utkání byly všechny domácími zápasy. Na výhru na vlastní půdě už čeká Zlín čtyři zápasy.

    Jenže Kometu bude zajímat před nadcházejícím utkáním hlavně zlínská bilance venku, a ta je velmi dobrá a nahrazuje neúspěchy na domácím kolbišti. Pět zápasu za sebou dokázali Ševci vyhrát na kluzištích soupeřů, a to je pro Kometu směrem k pátku velké varování. V posledních dvou zápasech Zlín zvítězil v Karlových Varech i Litvínově.
     
    Kometa po výtečné čtvrtině soutěže poprvé v sezóně dvakrát za sebou prohrála. Na tabulku to zatím příliš velký vliv nemá. Brno zůstává na druhém místě. Ale další prohra už by mohla být velmi nepříjemná. „Byly to dva zápasy, které nám výsledkově nevyšly, ani herně to nebylo ideální, umíme hrát lépe. Máme co napravovat a potřebovali bychom v pátek zabodovat,“ hodnotil předchozí dvě utkání Zdeněk Venera i s jasným cílem pro další utkání.
     
    Tým z města pod Špilberkem stále trápí početná marodka, což je problém trvají od letní přípravy. Aktuálně jsou mimo hru Vojtěch Němec, Tomáš Svoboda, Jozef Kováčik, Leoš Čermák a Radek Dlouhý. Především se hovoří o Čermákovi, že by se do utkání mohl dnes zapojit. To se však dozvíme až těsně před utkáním. I Zlín má absentující hráče. Kouč Rostislav Vlach bude postrádat obránce Petra Zámorského, útočníky Petra Šenkeříka a Dalibora Řezníčka.
     
    Čeká se nesmírně vyrovnaná bitva, derby zápas, který bude mít náboj. Na loňský zápas se Kometě nevzpomíná dobře, jednak prohrála 0:1 a jednak utržila velké množství trestných minut. Celkově měl tento zápas na svém účtu 167 trestných minut, což bylo především díky pěstním soubojům. Co ukáže dnešek? Můžeme se těšit od 18h.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) - Žižka, Kováčik, Švrček, Bičánek (C), Malec, Valach, Hruška Milan, Valábik - Hořava, Čermák, Zohorna - Jakub Svoboda, Divíšek, Hruška Jan - Erat, Petrovický, Holec - Dočekal, Koreis, Wasserbauer.

    Trenér: Zdeněk Venera.

    PSG Zlín: Sedláček (Horčička) - Tesařík, Hamrlík, Kotvan, Čech, Matějíček, Urbanec, Linhart, Kubiš, Ondráček, Köhler, Balaštík, Leška, Čajánek, Honejsek, Melenovský, Holík, Veselý, Okál, Horák.

    Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Radek Husička (Vsetín), Roman Polák (Rosice) - Jaromír Bryška, Jiří Novák (oba Kroměříž).
     
    Jak je vidno ze soupisky Komety, v sestavě je již Jozef Kováčik a také Leoš Čermák. Co se týče přesného složení formací, doplnění přijde především u Zlína v průběhu první třetiny.
     
    Rozhodčí a hráči obou týmů nastupují na ledovou plochu, za pár chvil se budeme moci pustit do utkání. Příjemnou zábavu ať už jste fanouškem toho či onoho týmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Jdeme na to, v bráně Komety Jiří Trvaj, u hostů pak Luboš Horčička.
     
    01:06
    Kometa se pustila do svého soupeře s velkou vervou. Hned první nebezpečí přišlo z hole Leoše Čermáka, který se snažil procpat kotouč za zlínského brankáře, ale ten s pomocí obrany dokázal odolat.
     
    02:01
    Na druhé straně pálil na Trvaje hostující Petr Čajánek, ale kotouč proletěl jen těsně vedle brněnské brány.
     
    02:20
    Netřeba připomínat, že je v Brně opět vyprodáno a i sektor hostů je do posledního místečka zaplněn.
     
    02:32
    Postavení mim hru, Petr Leška byl až příliš rychlý. Vhazování ve středním pásmu.
     
    03:12
    Uzdravený Čermák je plný sil, nyní nahaoval od mantinelu kotouč na najíždějícího Koreise, ten ale nedokázal trefil poskakující puk.
     
    04:08
    Domácí zatím hrají velice dobře. Stále jsou aktivní a tlačí se před Horčičku, jenž v Brně dříve chytal. Tak ten se v prostředí, která dobře zná, rozhodně nenudí. To navrátilec do brněnské brány Jiří Trvaj stále čeká na nějaký ostřejší zákrok.
     
    04:57
    Z těžkého úhlu ho teď prověřil Petr Holík, lapačka zkušeného brněnského veterána vyletěla velice rychle.
     
    05:36
    Obránce Valábik nahazoval kotouč do pásma, kde se zmocnil Koreis a dlouho kroužil za bránou, ale tam ho perfektně bránil Kotvan.
     
    06:58
    Obrovská šance zápasu a v ní byl hostující Petr Leška. Na modré čáře se dostal ke kotouči a rovnou se vydal na Trvaje. Tomu se pokusil udělat blafák, ale brněnský gólman opět vytáhl svou výtečnou lapačku a zabránil zcela jistě vedení PSG. Parádní zásah havířovského rodáka.
     
    07:22
    Posléze je tu další jasná gólová příležitost. Hruška trefil Honejska, který viděl nikým neobsazeného Veselého. Před ním byla zcela prázdná brána, mohl si z pravého kruhu vybrat, kam kotouč pošle. Ve stoprocentní tutovce však trestuhodně přestřeluje!
     
    08:08
    Kometa je rázem pod tlakem a hosté si vytváří dobré pozice na zakončení. Dvakrát v řadě Brňané raději vyhazují na icing.
     
    08:54
    Zlín se však o svou aktivitu nyní připravil. Linhart je vyloučen za podražení. Za svou bránou fauloval Zohornu. První trest zápasu a zároveň přesilovka Brna.
     
    09:07
    Kotouč po teči jednoho z hostujících hráčů končí v hledišti. Vylučovat se nebude.
     
    09:19
    Byla tam teč o mantinel...následně se do šance dostával Koreis, ale přestřelil bránu.
     
    09:27
    A Jakub Koreis vyrovnává síly na ledě. Vyfasoval menší trest za podražení.
     
    09:43
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Komu bude vyhovovat více prostoru na ledě.
     
    10:08
    Takový Jakub Svoboda je pro tuto variantu hráčem jako dělaným. Prohnal se od vlastního pásma až před Horčička a ten nadvakrát jeho pokus likviduje. Zlínští beci byli hodně nedůrazní a málo ostražitý, když si nepohlídali brněnskou raketu.
     
    10:24
    Jiří Trvaj se dostává také do dobrého tempa. Před obranu Brna si vydláždil cestu aktivní Petr Holík a sám před komeťáckou bránou trefuje hruď strážce domácí svatyně. Tak na šance zatím vedou hosté, kteří minimálně dvakrát sahali po vedení.
     
    11:05
    Hosté jsou v pěti a zahrají si krátkou přesilovku.
     
    11:30
    Ta je u konce, ale těch pětadvacet vteřin bylo pro Kometu hodně těžkých. U levé tyče číhal na přihrávku Hamrlíka Filip Čech a z voleje trefil Trvajovou rameno. Další fantastický zákrok brněnského brankáře.
     
    12:36
    Kometa právě vstřelila branku!

    Skóre se však mění na druhé straně. Hosté mohou litovat nevyužitých šancí a domácí pro změnu mohou děkovat svému reprezentantovi. JAKUB SVOBODA dokázal velice rychle odbavit zlínské beky, prošel kolem nich jak cestovní kufr po pásu na letišti a bekhendem mezi betony překonal padajícího Horčičku. Asistence: Tomáš Divíšek.
     
    13:38
    Neskutečná rychlost brněnského útočníka a přesné zakončení znamená, že Jakub Svoboda střílí již svou třináctou branku v sezóně. Když k tomu připočteme dvanáct asistencí, máme číslo 25. Solidní počin.
     
    14:22
    Zlín je rázem pod tlakem a bude to mít ještě horší. Za katr putuje kapitán Ševců Oldrich Kotvan.
     
    14:40
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, kotouč vypadl do hlediště.
     
    15:00
    Brňané se nemohou usadit ve své třetině, hosté se dokáží velice dobře pohybovat. Vyhazují do bezpečí.
     
    15:33
    A následně znovu puk až u Trvaje.
     
    15:53
    Linhart tvrdě najel do Jana Hrušky a k nelibosti brněnských diváků nepíská sudí Polák faul. No, těžko říct z našeho komentátorského stanoviště, které je od inkriminovaného zákroku hodně daleko.
     
    16:10
    Zlín dohrává oslabení v naprosté pohodě, Kotvan se již chystá na led.
     
    16:40
    Švrček nahodil na Horčička, jenž se nenechal překvapit a zaskočit.
     
    17:26
    Právě Kotvan, který vyšel z trestné lavice pálil na teč od modré, puk dokázal šikovně trknout Honejsek a zazvonila boční tyč Trvajovy brány.
     
    18:08
    Na druhé straně ve velké šanci Komety Roman Erat, ale ten poslední zápasy nemá ani potřebné štěstí, aby prolomil svou střeleckou mizérii. Snaha mu však nelze upřít.
     
    18:36
    Kometa právě vstřelila branku!

    Když se to umí, pak je to brnkačka. HYNEK ZOHORNA v plné rychlosti přejel modrou a rovnou vypálil na Horčičku, který měl zřejmě zakrytý výhled a z poměrně velké dálky překvapil zlínského gólmana. Autorovi gólu pomohl i lehký odraz od tyče. Brno tak vede už o dva góly. Asistence: Jakub Koreis.
     
    19:37
    Zlín právě vstřelil branku!

    A ději se věci. Trvaj si šel pro kotouč za bránu, jenže se mu povedlo nešťastně rozehrát, puk si vzal na starost Petr Holík, který vtipnou a hlavně účelnou zadovkou přihrál před bránu na PAVLA KUBIŠE. Zlínský forvard neměl vůbec žádný problém dopravit puk do prázdné brány. Tak oba brankáři si vybrali v těchto sekundách slabší chvilku, ale i to k hokeji patří. Asistence: Petr Holík.
     
    19:54
    V závěru první třetiny je ještě vyloučen hostující Čech.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první dvacetiminutovka, která nabídla zajímavou podívanou. Kometa byla jednu dobu pod tlakem a jen díky Trvajovi se stav neměnil. Pak však dokázala přidat na tempu a vstřelila dva góly. Mohla jít do šaten poměrně v klidu, ale v závěru dokázal snížit Kubiš. Zásahy brankářů: Trvaj: 11, Horčička: 10. Druhá třetina startuje v 18:56 a máme se rozhodně na co těšit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Kometa dohrává přesilovku, ale příliš se ji nedaří usadit se v pásmu.
     
    21:06
    Hosté opět dokázali vyhodit, brání se v tomto oslabení opět velice dobře.
     
    21:22
    Hamrlík vyhazuje a Čech se pozvolna chystá na led. Ještě to zkoušel z dálky Kováčik, leč do jeho pokusu se vložil Tesařík.
     
    22:50
    Trošku z obou stran sledujeme chaotický hokej. Hodně chyb se vkrádá do přihrávek obou týmů. Nejprve střílel svižně Koreis, ale neuspěl a poté i Matějíček, rovněž vedle.
     
    23:17
    Zlín právě vstřelil branku!

    Je vyrovnáno. Hosté dokázali využít zaváhání brněnské obrany a PETR LEŠKA si najel z pravého kruhu. Poté vypálil exkluzivní ránu na Trvaje, která zapadla do šibenice. Krásná střela a začínáme opět od nerozhodného stavu. Asistence: Jaroslav Balaštík a Oldrich Kotvan.
     
    23:49
    Švrček nahodil od modré čářy a před Horčičkou bylo hodně horko. Zle na něj dotíral Jan Hruška, který se ho v pádu pokusil překonat. Pochvalu zaslouží zlínský strážce pokladu, který dokázal v takové krkolomné pozici vytrčit lapačku a zachránit svůj mančaft od jistého gólu.
     
    24:28
    A začínáme sledovat hodně útočný hokej, obrany si vybraly slabší chvilku a gólmani se musí ohánět. Trvaje se snažil nadvakrát překvapit Köhler, ale skóre se ani v tomto případě nemění.
     
    25:00
    Hokej se divákům musí líbit, stále se hraje hodně otevřený hokej.
     
    25:03
    Balaštík cpal kotouč na svého parťáka Lešku, ten byl na poslední chvíli zablokován Žižkou. Kometa poté raději vyhazuje přes všechny čáry. Buly u levice Trvaje.
     
    25:36
    Miroslav Holec si po dlouhé době zjistil připravenost Horčičky, který však jeho utajenou střelu reflexivně chytá.
     
    26:38
    Po divoké pětiminutové pasáži se hra malinko uklidnila, ale dlouhé trvání to mít asi nebude.
     
    27:18
    PSG stále dotírá na brněnskou bránu a Kometa je pod tlakem. Pro změnu byl v šanci Kotvan a také Okál. Obrana s Trvajem s vypětím všech sil bojuje, aby potřetí neinkasovala.
     
    27:16
    Ševci si zahrají přesilovku. Jejich tlak může proto gradovat, za katrem sedí brněnský bek Kováčik - vysoká hůl.
     
    27:43
    Hosté ihned po buly vytvořili velký kolotoč ve své útočné třetině. Na konci akci byl Hamrlík, který si najel mezi kruhu, ale Trvaj opět ukázal, že hra lapačkou mu není cizí.
     
    28:05
    Kotouč v hledišti, hra se přesune do středního pásma.
     
    28:12
    První minuta trestu je fuč, co ukáží borci ve žlutých dresech ve zbylé části přesilovky.
     
    28:35
    Hned to byly dvě střely, ale brněnská obrana zahrála skvěle. Padala do střel a odrážela puky. Každopádně buly u Trvaje a početní výhoda pokračuje. Pro Brno, které je přetížené je vleče hodně pomalu.
     
    29:05
    Stav se mohl měnit. Martin Hamrlík vypálil od modré čáry a jeho bomba orazítkovala pravou tyč Trvajovy svatyně. Kometa je již kompletní a přežila hodně krušné minuty.
     
    29:21
    Polovina zápasu a stav máme stále vyrovnaný. Na obou stranách sledujeme velice pěkný hokej, diváci musí být spokojeni. Před reprezentační přestávkou chtějí zřejmě oba kádry vymačkat ze sebe poslední zbytky sil.
     
    29:54
    Pavel Kubiš vyloučen za krosček, Kometa se bude moci po delší době usadit ve své útočné třetině. Zahraje si přesilovku.
     
    30:10
    Chvíli se nehrálo, puk trefil někoho v hledišti do hlavy a ihned přiběhl lékař Komety, který vše kontroloval. Bude to dobré, jen jeden z přítomných diváků budeme chvíli muset ledovat. I to patří k hokeji.
     
    31:01
    Po Koreisově nájezdu na Horčičku se strhla před jeho bránou mela a budou padat tresty...
     
    31:01
    ...tak nakonec pouze Divíšek, který dostává dvě minuty za hrubost.
     
    31:25
    A stále se něco děje. Bombu jako z kanónu vyslal na Horčičku brněnský bek Kováčik a zazvonilo břevno hostující brány. Pak kotouč ještě poskakoval po brankovišti...no, řekl bych, že se bude volat videorozhodčí.
     
    32:24
    Uběhla minuta a nyní se skutečně sudí Husička jde přesvědčit o případné regulérnosti branky.
     
    32:24
    Břevno platí jako hlavní údaj, hraje se dál za stavu 2:2.
     
    32:49
    Hosté jsou v pěti a hrají zkrácenou přesilovku.
     
    33:11
    Divíšek je na ledě a boj pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    33:53
    Antonín Honejsek vstřelil na svém ledě Kometě dva góly, nyní mohl přidat další, bekhendem před Trvajem přestřelil.
     
    33:59
    Pakliže bylo loňské utkání vyhrocené, tak i to dnešní začíná mít pořadný náboj. Na Kotvana si chtěl vyšlápnout Hruška, který předtím fauloval, bitku utnula dvojici čárových. Jedno je jisté, Kotvan jde podruhé v zápase na trestnou.
     
    34:27
    Hruška nadvakrát sám před Horčičkou, ten ale dokázal své stanoviště uhájit. Poté se ještě Brňané dokázali na delší čas v pásmu, ale chyběla střelba. Zlín vyhazuje po těžkém období pryč z pásma.
     
    35:27
    Závěr přesilovky stále patří Brnu, které zahrozilo Čermákem. Znovu byl Horčička na svém místě.
     
    36:04
    Kotvan je zpět na ledě, ale vylučovat se bude znovu.
     
    36:14
    To jsou věci. Petr Čajánek neudržel nervy na uzdě a dal hlavičku Kováčikovi. Ten mu to vzápětí ránu vrátil. Budou se rozdělovat tresty.
     
    36:15
    Zkušený Petr Čajánek vyfasoval rovnou trest ve hře a za nehokejový zákrok na Kováčika si už dnes nezahraje. Respektive ani příště, trest ve hře znamená automaticky stopku pro příští zápas a rovněž disciplinárka bude mít na svém zasedání co probírat. Nemusí to být trest konečný. Kováčik inkasuje 2+2 minuty - hrubost a vysoká hůl.
     
    37:17
    Škoda těchto momentů, do té doby se hrál velice vyrovnaný a korektní hokej. Bylo ale jasné, že to bude vyhrocené utkání a jako vždy po sobě hráči půjdou. Je to derby, má to náboj a patřičné grády.
     
    38:17
    Závěr patří Brnu, ale do šancí se zatím nemůže dostat.
     
    39:16
    Hraje se 4/4 a opět je na ledě více prostoru. Nyní svou rychlost prokázal Holík, který se prohnal jako velká voda přes brněnskou hráz, ale nezakončil.
     
    39:55
    Na konci třetiny dvě velké šance. Nejprve tutovka Hrušky a poté samostatný nájezd Švrčka. Skóre se nemění ani po těchto šancích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, která nabídla velice vyrovnaný hokej a velké množstí šancí. Nechyběly také šarvátky, utkání se nám začíná vyhrocovat a Petr Čajánek po trestu ve hře do duelu už nezasáhne. Těžko říct, proč tak zkušený hráč udělal takový zbytečný zkrat. Dozvíme se zřejmě až po zápase, co se u mantinelu vlastně stalo. I tak se máme rozhodně na co těšit, třetí třetina bude zcela jistě zajímavá. Začínáme v 19:52.
     
    Střely na bránou po dvou třetinách: 19:24.
     
    Poslední třetina za chvíli začíná, můžeme očekávat ještě velké drama.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Kometě začíná minutová přesilovka, která se ještě překlopila ze druhé třetiny.
     
    40:46
    V oslabení pádil na Trvaje Köhler, ale byl tísněn Bičánkem, který ho sice nechal vystřelit, ale puk šel hodně vedle.
     
    41:21
    Hosté v pěti a v závěru se řítil na Horčičku Zohorna, ale ani jeho pokus nebyl dvakrát přesný.
     
    41:57
    Zlín ukázal opět něco ze svého silného arzenálu. Holík prošel jako nůž máslem přes domácí obranu, předal kotouč na hůl Kubiše a ten ani nadvakrát kus černé gumy za Trvaje neprocpal. Brněnskému brankáři pomohla i obrana.
     
    42:26
    Další zmatek v brněnské obraně nedokázal potrestat Honejsek. Nutno uznat, že si Brno hodně koleduje. Do třetí periody nastoupila zlínská družina v daleko lepším rozpoležení.
     
    42:59
    Obrovská šance Honejska, který byl zcela sám před Trvajem, stačilo pouze doklepnout do prázdné brány. Jenže v hodině dvanácté zabránil jasné bránce kapitán Komety Bičánek, jenž před brankovou čárou odpálil touš do bezpečných míst.
     
    42:59
    Buly u Trvaje, Kometa se nemůže vymanit z tlaku.
     
    43:36
    Až teď se dokázala osvobodit a jít do přečíslení. Leč nemělo dlouhého trvání.
     
    44:28
    Po delší době střela na Horčičku, který vyráží ránu Jana Hrušky. Pokud jsem si dobře všiml, Jakub Svoboda do třetí části hry zatím nezasáhl.
     
    44:51
    Ševci si zahrají přesilovku. Divíšek hákoval a je tu početní výhoda pro hosty.
     
    45:15
    V oslabení ujížděl Hořava se Žižkou, druhý jmenovaný byl lehce potažen Linhartem faul se nepíská.
     
    46:07
    Přesilovka hostům nijak dvakrát nejde, Kometa se dobře brání a také se snaží ve čtyřech hráčích hrozit. Opět to vypadalo na faul, vysoká hůl na Zohornu není potrestána. Diváci dávají hlasitě najevo co si o tomto výroku myslí.
     
    46:52
    Divíšek je zpět na ledě.
     
    47:03
    Kometa právě vstřelila branku!

    A hned se rozjel na bránu, od pravého kruhu přihrál do jízdy na MIROSLAVA HOLCE, který sám před bránou dokázal překonat Horčičku, jenž se nestihl přesunout ke své levé tyči. Po velkém tlaku Zlína ze začátku třetiny se dostávala Kometa pozvolna do hry a paradoxně oslabení ji nakoplo. Chybu hostující obrany nekompromisně trestá borec s číslem "11". Asistence: Tomáš Divíšek.
     
    47:30
    Dá se předpokládat, že se hra bude hodně kouskovat.
     
    47:58
    Hotovo rozhodně není, ještě se tady budou rozhodně dít velké věci. Nyní se Trvaj rozjel k modré čáře, rozehrávka se mu příliš nepovedla, obránci Komety měli plno starostí.
     
    48:02
    Brno bude znovu v oslabení. Mian Hruška vyloučen za hrubost.
     
    48:36
    Berani opět v tlaku, ale Trvaj své předchozí zaváhání dokázal odčinit. Balaštík tečoval ránu Hamrlíka, ale kotouč je v ochranné síti.
     
    49:22
    Hala bouří, Malec vyhazuje přes všechny čáry.
     
    49:31
    A KAJOT ARENA podruhé v řadě hlasitě bouří, to když špatná zlínská rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    50:09
    Kometa je v plném počtu, bránit se však musí dál.
     
    50:34
    A také si zahraje přesilovku. Radim Tesařík fauloval a putuje na trestnou lavici.
     
    50:35
    Buly u Horčičky.
     
    50:39
    Opět přerušení, kotouč vypadl ze hřiště.
     
    51:24
    Domácí si vytvořili dvě velké šance. Neprve zachytil na modré čáře kotouč Švrček, napálil ho na Horčičku a u něj dorážel Divíšek, leč marně. Tlak Komety vrcholil, stále se něco před zlínskou bránou dělo, ale po přívalu možností, Berani vyhazují a mohou si oddechnout. Sledovali jsme rozhodně nejpovedenější přesilovku Brna v duelu.
     
    52:11
    Netřeba připomínat, že v Brně je opět 7200 diváků.
     
    52:41
    Ševci jsou v pěti, ale ještě se museli bránit střele Holce. Horčička chytá velice pozorně.
     
    53:31
    Na jedné straně chybí potrestaný Čajánek a na druhé nejlepší hráč Komety Jakub Svoboda, zatím z neznámého důvodu.
     
    54:05
    Absence obou hráčů ale zatím není nikterak znatelná, stále se hraje otevřená partie, které nechybí šance. Jednu tutovku, a to teda pořádně velkou, měl nyní Leška. Ten byl sám před prázdnou bránou, ale nedokázal ji trefit. Trvaj předvedl tygří skok, za který by se nemusel stydět ani v tomto vyloženě atletickém sportu. Každopádně zasahovat nemusel a Kometa si může oddechnout.
     
    54:32
    Malec posílá kotouč přes všechny čáry. Kometa se snaží vyhazovat a posílat puky jen lehce z pásma.
     
    55:58
    Hra se hodně kouskuje, drama vrcholí.
     
    56:29
    Zlín právě vstřelil branku!

    Je znovu vyrovnáno a blížíme se výsledku, který se urodil v prvním vzájemném zápase ve Zlíně. O třetí gól Ševců se postaral JIŘÍ ONDRÁČEK, jenž dostal zpoza brány přesný pas a sám před brněnskou tentokrát nezaváhal. Asistence: Petr Holík, Pavel Kubiš.
     
    57:27
    Svižný hokej pokračuje i v závěru poslední třetiny. Je vidět, že oba týmy chtějí vyhrát. Žádný proslulý přešovský beton se nekoná ani na jedné straně.
     
    58:15
    Do konce třetiny necelé dvě minuty, rozhodovat bude každá chyba.
     
    58:36
    Autor vyrovnávací branky nyní zkoušel pozornost a nervovou soustavu všech přítomných fanoušků. Trvaj ukázal svou neuvěřitelně klidnou povahu.
     
    59:13
    Zdeněk Venera dnes rozhodně nemůže být spokojen s hrou obránců. kteří dělají obrovské chyb. V této sezóně to nebylo až tak častým jevem.
     
    59:24
    Hynek Zohorna neuvěřitelně projel zlínskou obranou a byl zahákován v poslední moment Horákem, který pod tlakem musel svého protihráče mírně popotáhnout hokejkou. Budeme sledovat trestné střílení takřka na samotném konci zápasu.
     
    59:24
    Hynek Zohorna zvolil zakončení do bekhendu, ale Horčička ucpal všechy díry u levé tyče a změna skóre se v samotném závěru nekoná. Neskutečně hektické momenty sledujeme v tomto utkání a ještě nejsme u konce.
     
    59:41
    Horčička s velkými problémy kryje nahození Kováčika. Buly před zlínskou brankou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je za námi základní hrací doba a utkání nám dojde až do prodloužení. Vyhrát dnes mohl každý, bitva jako řemen určí vítěze až následně. Stejně jako v prvním duelu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:06
    Kometa vyhrála vhazování a může se tak pustit do nějaké útočné akce.
     
    60:34
    Dle první minuty prodloužení to vypadá nato, že to bude velmi opatrná pětiminutovka.
     
    61:10
    Kováčik jde na trestnou a Zlín bude hrát přesilovku 4/3. Menší trest za hru vysokou holí.
     
    61:10
    Rostislav Vlach si vyžádal oddechový čas.
     
    61:21
    Žižka výborně udržel kotouč a zavezl ho až před zlínského brankáře.
     
    61:50
    Hosté mají však ještě dostatek času na útočné rejdy před Trvajem.
     
    62:38
    Trvaj fantasticky vytrčil beton před zakončujícím Leškou a poté sekl brněnského brankáře. Týmy hrají ve stejném počtu.
     
    62:39
    Brňané přežili neskutečné momenty, takové skvělé utkání by nevymyslel sebelepší scénarista.
     
    63:14
    Kometa bude hrát minutu a čtyřiadvacet vteřin přesilovku 4/3, kouč Venera si bere také oddechový čas.
     
    63:41
    Ostřelování Horčičky pokračuje, ale Zlín odolává.
     
    64:25
    Kováčik napálil od modré, ale do Divíška, který sotva odjíždí na svou lavičku.
     
    64:39
    Hosté v plném počtu, blíží se k nájezdům.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    A je to tady, dočkáme se samostatných nájezdů. Rolba na ledě.
     
    Nájezdy začnou hosté.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Petr Leška pojede jako první na Trvaje. Domácí brankář chytá blafák do forhendu.
     
    Dalším borcem je Jan Hruška.
     
    Velice špatné zakončení, Hruškovi se nepovedl blafák do bekhendu.
     
    Marek Melenovský střelou švihem překonává Jiřího Trvaje mezi betony.
     
    Za Kometu se rozjíždí Tomáš Divíšek...Horčička vyráží kotouč mimo.
     
    Köhler může rozhodnout. Dlouho váhal a nedokázal zakončit.
     
    Miroslav Holec musí dát.
     
    Holec dává - trefuje se pod vyrážečku Horčičky 1:1!
     
    Série se otáčí, náhlá smrt startuje.
     
    Podruhé jel Jan Hruška, ale napodruhé nedokázal uspět.
     
    Petr Holík uzavřel čtvrtou sérii nájezdů nepřesnou střelou.
     
    Leoš Čermák také nedává. Horčička betony zasahuje.
     
    Ani Petr Leška nedal. Šestá série je tady, pojede Hořava.
     
    Krásný gól a Horčička kapituluje. Blafák Miloslava Hořavy končí v síti - 2:1.
     
    Honejsek musí dát.
     
    Krásný blafák Antonína Honejska, který znamená vyrovnání - 2:2.
     
    Podruhé jel Hořava a znovu se snažil o stejné provedení, neúspěšně.
     
    65:00
    Zlín právě vstřelil branku!

    Je hotovo. PSG pošesté v řadě vítězí na ledě soupeře. V osmé sérii nájezdů trefuje šibenici hostující BEDŘICH KÖHLER. Trvaj neměl nárok.
     
    Konec zápasu.
     
    Neuvěřitelný zápas tak končí 3:4, Zlín bere stejně jako v předešlém vzájemném duelu dva po totožném výsledku. Co k tomuto zápasu dodat? Klobouk dolů, oba celky zaslouží uznání. Předvedli výborný hokej, rozhodnout mohli klidně i v závěru zápasu, ale šlo se do prodloužení a tam může být vítězem jen jeden.
     
    Tolik z tohoto mače, hezký zbytek večera pěkný víkend. (21:01:31)
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 13. Svoboda Jak. (Divíšek), 19. Zohorna (Koreis), 48. Holec (Divíšek) - 20. Kubiš (Holík), 24. Leška (Balaštík, Kotvan), 57. Ondráček (Holík, Kubiš), 65. Köhler


    HC Kometa Brno: Trvaj - Bičánek (C), Švrček, Žižka, Kováčik, Malec, M. Hruška, Valábik, Valach - J. Svoboda, Divíšek, J. Hruška - H. Zohorna, Čermák, Koreis - Erat, Petrovický, Holec - Hořava, Dočekal, Wasserbauer.

    Trenér: Zdeněk Venera.

    Berani Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Kotvan, Matějíček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek (C), Veselý - Ondráček, Holík, Kubiš - Okál, Melenovský, Čech.

    Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: Radek Husička, Roman Polák - Jaromír Bryška, Jiří Novák

    Diváci: 7200 vyprodáno
    bahis siteleri