Žilina – Banská Bystrica 4:5 (kon.) | Martin – Piešťany 3:2 (po s.n.) | Skalica – Poprad 0:5 (kon.)
Nitra – Trenčín 3:1 (kon.) | Zvolen – Košice 5:2 (kon.)
konec
MsHK Žilina
4:5 (2:2, 1:2, 1:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Středa 14.11.2012, 17:00 • DOXXbet Aréna Žilina • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Príjemný dobrý deň, vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu MsHK DOXXbet Žilina vs. HC 05 Banská Bystrica. Zápas sa odohrá v netradičnom termíne po reprezentačnej prestávke. Zhrňe si v krátkosti základné informácie o oboch tímoch.

    MsHK DOXXbet Žilina: V kádri Vlkov nastal počas pauzy menší prievan. Opustil ho skúsený 29-ročný útočník Michal Važan, ktorý zamieril späť do MHC Mountfield. Management Žiliny ale nelenil a nahradil ho 22-ročným reprezentačným útočníkom Lotyšska Kobom Jassom. Aktuálne majú žilinskí hokejisti stále nôž na krku od vedenia. Zatiaľ majú 30%-né krátenie platov, no ak sa výsledky nezlepšia, znovu príde k výmene hráčov.

    HC 05 Banská Bystrica: V Bystrici sa počas prestávky rovnako nenudili a získali najmä excelentnú posilu. Ňou je skúsený reprezentačný center Michal Handzuš, ktorý nastúpi v drese s baranom na hrudi po dlhých 16 rokoch. Z kádra odišli dvaja skúsení hráči, útočník Jaroslav Jabrocký a obranca Michal Grman. Dôvodom bola u oboch nevyhovujúca výkonnosť. Bystričania rovnako podpísali 20-ročného lotyšského obrancu Nikitu Kolesnikovsa, ktorý prišiel pod Urpín z QMJHL.

    Nuž uvidíme, ktorému z tímov prospejú tieto zmeny. Tabuľkové postavenie hovorí v prospech hostí. Bookmakeri stávkových kancelárií naopak mierne favorizujú domácich, kurz na ich víťazstvo je 2,25. Kurz na víťazstvo hostí je 2,44.

    Samotný zápas sa začína o 17:00 a z komentátorského stanovišťa vás ním bude sprevádzať Dávid Švec. Teším sa na vašu spoločnosť. Príjemný deň.
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: Laco (Johanes) - Rúfus, Sekáč - Brcko, Staňo - Dlouhý, Leško - Niník - Drevenák, Škoda, Lažo - Jass, Troliga, Krajči - Kokavec, Ďuriš. Varga - Drábek, Valášek, Kluka. Tréner: Ladislav Spišiak.

    HC 05 Banská Bystrica: Dzubina (Košarišťan) - Bambúch, Kubka - Predajniansky, Styk - Novajovský, Kolesnikovs - Hegyi, Ketner - Lukacevic, Handzuš, Hudec - Sýkora Ján, Heizer, Jankovič - Nemček, Češík, Lamper - Petro, Zigo, Marcinek. Tréner: Vladimír Országh.

    Rozhodca: J.Bachúrik, Lokšík - Kalina, Smerek.
     
    Príjemný podvečer, zdravím vás zo žilinskej DOXXbet Arény, kde o pár minút začne extraligový hokejový zápas MsHK Žilina vs. HC 05 Banská Bystrica. V tíme Žiliny nastúpi s číslom 9 nová posila Koba Jass, v tíme hostí s číslom 26 Michal Handzuš a s číslom 16 lotyšský obranca Kolesnikovs. O dnešný zápas je i zvýšený záujem zo strany novinárov, aktuálne to vyzerá tak, že na štadióne je viac novinárov ako divákov...
     
    Na ľade máme oba tímy, o malú chvíľu začíname!!!
     
    Na úvodnom buly Vladimír Škoda proti Michalovi Handzušovi!
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:01
    Prvý buly vyhral Vlado Škoda.
     
    00:37
    Nahodený puk od ľavého mantinelu, Dzubina si pripisuje prvý zákrok.
     
    01:03
    Vylúčenie Banská Bystrica, 2 minúty dostáva Sýkora za zovretie puku.
     
    02:01
    Domáci vlci sa zatiaľ nedokážu usadiť v útočnom pásme, barani sa dobre bránia.
     
    03:03
    Hostia v plnom počte.
     
    03:03
    Žilinčania sa počas prvej presilovej hry nedostali do žiadnej šance, naopak hostia kontrujú rýchlymi protiútokmi.
     
    04:15
    Bomba Miroslava Sekáča od modrej čiary z druhej vlny, Sekáč netriafa bránku Dzubinu.
     
    04:46
    Banská Bystrica dala gól!
    Po pološanci Sekáča skórujú hostia. TOMÁŠ ZIGO sa prebil cez 4 hráčov Žiliny a prekonal Mareka Laca. Asistencia: Juraj Petro.
     
    05:27
    Žilina dala gól!
    Žilina bleskovo odpovedá. Do úniku sa dostal žilinský expres RÓBERT KRAJČI a blafákom do ľavej strany si vychutnal Michala Dzubinu! Asistencia : Tomáš Troliga, Tomáš Staňo.
     
    06:43
    Puk vyhodený v pásme hostí, oba tímy odchádzajú striedať.
     
    07:02
    V Žiline nakoniec pomerne slušná návšteva, domácich prišiel podporiť i fanklub známy ako ULTRAS ŽILINA. A veru svojimi hlasivkami preberajú k aktivite i zvyšok arény.
     
    07:48
    Po prvý krát ohrozil Mareka Laca Ned Lukacevic, posila hostí z Eispiraten Crimitschau.
     
    08:02
    Na druhej strane sa ukázal nováčik v domácom drese Koba Jass. Na modrej čiare nasadil jasličky obrancovi hostí, dostal sa pred Dzubinu, no bombou mu akurát vyprášil pravý betón.
     
    09:21
    Žilina dala gól!
    Parádna spolupráca žilinského tretieho útoku. Kokavec vysunul Olivera Ďuriša, ktorý z ľavej strany tvrdo vystrelil. Dzubina len vyrážal a TIBOR VARGA doklepával puk do prázdnej svätyne hostí. Asistencie : Oliver Ďuriš, Michal Kokavec.
     
    10:21
    Znovu v šanci domáca Žilina, tentokrát Miroslav Lažo strelou od pravého mantinelu preveril rýchlosť Dzubinovej vyrážačky. Zrejme pochopil, že je dosť rýchla, keďže puk smeroval od nej na ochrannú sieť.
     
    12:13
    Tibor Varga v obrovskej šanci! Michal Kokavec si čisto telom odstavil obrancu hostí, z otočky posunul puk pred Dzubinu. Tam stál osamotený Varga, no z prvej poslal puk mimo bránku hostí. Pekná akcia.
     
    13:30
    Hostia vyzerajú pomerne zaskočene, ich akcie zatiaľ končia prevažne v súbojoch za bránkou Mareka Laca.
     
    14:28
    Prvou strelou sa prezentoval i Michal Kluka, čerstvá posila Žiliny. Kluka ale na Dzubina nevyzrel, jeho strela zápästím nemala potrebnú razanciu.
     
    15:17
    Ketner od modrej čiary nebezpečne ohrozil Mareka Laca, ten neposlušný puk nakoniec skrotil na svojej hrudi.
     
    15:51
    Koba Jass opäť v akcii, tentokrát od modrej čiary zápästím preveril Dzubinu. Michal si znovu dal pozor, stihol sklepnúť betóny k sebe a zažehnal tak blížiacu sa pohromu.
     
    16:23
    Domáci hráči sú zatiaľ agresívnejší, vytvárajú si dostatok šancí. Troliga poslal do šance znovu Jassa, ten z prvej pred bránkou poslal puk tesne mimo ľavej tyčky Dzubinovej bránky.
     
    17:13
    Výkon BB teraz dokumentuje i to, že Lukacevic stál sám s pukom na útočnej čiare, proti nemu bol jeden obranca Žiliny a skúsený kanadský útočník radšej zvolil návrat do vlastného pásma. Následne odkorčuľoval striedať.
     
    18:16
    Drevenák vo veľkej šanci!! Lažo vletel s pukom do pásma, posunul ho na Igora Rúfusa, ktorý našiel voľného Drevenáka, no ten strelou z medzikružia zápästím len trafil dobre postaveného Dzubinu.
     
    19:05
    Vylúčenie Žilina, 2 minúty dostáva Miroslav Lažo za háčik na Handzuša.
     
    19:16
    Šanca Banskej Bystrice, puk po strele Kubku sa odrazil od zadného mantinelu a Michal Handzuš sa ho snažil prepasírovať okolo ľavej tyčky. Laco bol pozorný.
     
    19:35
    Banská Bystrica dala gól!
    Slovenský reprezentant Michal Handzuš si otvára strelecký účet. Lukacevic vystrelil od modrej, Laco len vyrazil pred seba a MICHAL HANDZUŠ zo svojej typickej pozície bez problémov vyrovnáva na 2:2. Asistencia: Lukáš Bambúch ,Ned Lukacevic.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretiny sme videli v Žiline výborný hokej. Hostia išli do vedenia po peknej individuálnej akcii Tomáša Ziga. Domáci následne vyrovnali po krásnom blafáku Roba Krajčiho. Tibor Varga naklonil misky váh na žilinskú stranu v 10.minúte, no Michal Handzuš skúsene využil presilovú hru a 25 sekúnd pred koncom prvej tretiny vyrovnal. Celkovo vidíme v Žiline pekný, bojovný zápas s množstvom zaujímavých akcií. Druhá tretina začne približne 17:43.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:45
    Druhú tretinu začali aktívnejšie hostia, zatiaľ sa snažia tvoriť hru.
     
    21:58
    Zaujímavá akcia Žiliny, po sérii prihrávok a strele Kokavca skončil puk niekde v záľahe tiel v okolí Michala Dzubinu. Chvíľku nikto nevedel, kde je, no nakoniec skončil tesne pred bránkovou čiarou.
     
    22:21
    Hostia len nahadzujú puk na domáceho brankára a odchádzajú striedať.
     
    23:41
    Oba tímy sa zamerali na pozornú obranu, a útočníci majú veľký problém prebiť sa cez modré čiary. Samotné tempo hry oproti prvej tretine mierne upadlo.
     
    24:19
    Koba Jass je dnes hnacím motorom druhej domácej formácie. Vybojoval za vlastnou bránkou puk, následne šliapol na plyn a zmizol hráčovi hostí. Dostal sa cez útočnú modrú, kde sa mu napokon postavil do cesty strom menom Bambúch.
     
    25:02
    Vylúčenie Žilina, 2 minúty inkasuje Tomáš Troliga a domácemu obecenstvu sa toto rozhodnutie vôbec nepozdáva.
     
    25:16
    Vladimír Škoda sa v oslabení dostal so sľubnej šance, preletel do pásma Bystrice a v rýchlosti zápästím preveril gólmana hostí. Dzubina na puk reagoval neskoro, no na jeho šťastie Škoda netrafil priestor bránky.
     
    26:48
    Obojstranné vylúčenie. Na strane hostí Peter Novajovský 2 minúty za údery, na domácej strane Michal Kokavec rovnako za údery. Vylúčeniu predchádzala pekná akcia Žiliny, keď Kokavec s Niníkom sa dostali do prečíslenia 2 na 1, no Niník si prihrávku Kokavca zle spracoval a neohrozil Dzubinu.
     
    27:02
    Žilina v plnom počte, tresty Novajovského a Kokavca sú ako tiché.
     
    28:14
    Hra v strednom pásme, tímy bojujú a každý kúsok ľadu.
     
    29:14
    Barani z Banskej Bystrice sa zahrievajú na prevádzkovú teplotu a dostávajú Vlkov pod mierny tlak, zatiaľ však Laca neohrozili.
     
    30:04
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia svoj tlak zužitkovali! Po prihrávke nováčika v drese hostí, Nikitu Kolesnikovsa sa pred Marekom Lacom presadil BRANISLAV JANKOVIČ a strhol vedenie na stranu Banskej Bystrice. Asistencie : Nikita Kolesnikovs, Nikolas Ketner.
     
    31:21
    Domáci hokejisti sú evidentne zaskočení a v týchto momentoch sa nedokážu dostať do tempa. Ich prihrávky sú priam tragické. Obrovský rozdiel oproti prvej tretine.
     
    32:42
    Strela Vladimíra Škodu z medzikružia opäť končí mimo bránky hostí, Michal Dzubina ani nemusel zasahovať.
     
    33:57
    Tomáš Zigo sa predral do pásma Žiliny, v rýchlosti vystrelil pekne zápästím a prekonáva Mareka Laca! Puku sa ale do cesty postavila tyčka žilinskej bránky a tá sa chveje snáď ešte teraz!!!
     
    34:16
    Na buly opäť dvojička Škoda a Handzuš, tentokrát bol úspešný Michal Handzuš.
     
    34:56
    Vylúčenie HC 05 Banská Bystrica, 2 minúty inkasuje Ned Lukacevic za podrazenie.
     
    35:12
    Domáci Vlci okamžite v tlaku, po prihrávke Miroslava Laža strieľa z prvej z ľavého kruhu Vlado Škoda a Dzubina len tak tak zachraňuje.
     
    35:19
    Vylúčenie Žilina, Igor Rúfus dostáva 2 minúty za nedovolené bránenie v hre. Hráme 4 na 4.
     
    36:18
    Po strele Tibora Vargu a následnom schovaní puku do Dzubinovej ľavačky sa vhadzuje po ľavici hosťujúceho gólmana.
     
    36:56
    Hostia v plnom počte a hrajú krátku presilovú hru o jedného hráča.
     
    37:19
    Domáci v plnom počte.
     
    37:21
    Banská Bystrica dala gól!
    MICHAL HANDZUŠ ukázal lahôdku a vysvetľuje všetkým, prečo je tak cenený v zámorí. S prehľadom si potiahol puk z ľavej strany rovno pred Laca a s prehľadom a štýlom elegána zvyšuje na 2:4. Asistencie: Ned Lukacevic.
     
    37:39
    Žilina dala gól!
    Za Žilinu sa presadil nováčik KOBA JASS. Vo vlastnom obrannom pásme vybojoval puk po tvrdom strete, posunul ho Krajčimu. Následne si nakorčuľoval na útočnú modrú, kde ho našiel Jan Dlouhý. Vletel do pásma ako víchor a absolútne nedal Dzubinovi šancu. Krásny moment! Asistencia: Jan Dlouhý, Róbert Krajči.
     
    39:01
    Do konca druhej tretiny ostáva necelá minúta.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sme videli opatrnejší hokej, no i tak padli 3 góly. V 31.minúte dostal hostí do vedenie Brankovič. V 38.minúte elegantne zvýšil vedenie hostí Michal Handzuš, aby pár sekúnd nato predviedol svoju dravosť ďalší nováčik v dnešnom zápase Koba Jass. Po bojovnej druhej tretine máme teda stav 3:4 a čaká nás dramatická záverečná tretina, ktorá sa začne o 18:31.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:35
    Domáci Vlci začínajú tretinu aktívnejšie za mohutného povzbudzovania fanúšikov.
     
    40:51
    Vylúčenie Banská Bystrica, 2 minúty inkasuje Peter Novajovský za filmovanie.
     
    41:44
    Koba Jass škaredo zasiahnutý hokejkou do tváre, na trestnú lavicu odchádza Michal Hudec. Na prekvapenie ale dostáva iba dvojminútový trest.
     
    42:18
    Domáca Žilina v tlaku, no chýba streľba. Vlci príliš kombinujú, chcú puk dostať až do prázdnej bránky.
     
    42:51
    Hostia so 4 hráčmi.
     
    42:51
    Žilina stále v tlaku, od modrej pálil 2x nebezpečne Jass, no Dzubina si dal pozor.
     
    43:44
    Hostia v plnom počte.
     
    44:58
    Žilina dala gól!
    Žilina vyrovnáva. Tomáš Staňo krásne zaviezol puk do pásma, zadovkou našiel z druhej vlny KOBU JASSA, ktorý bombou prepálil všetko, čo mu stálo v ceste, vrátane Michala Dzubinu!!! Asistencie: Tomáš Staňo, Tomáš Troliga.
     
    45:32
    V šanci Michal Kokavec, v poslednej chvíli si pred Dzubinom zle hodil puk a gólman hostí mu šancu zmaril.
     
    47:11
    Domáci vlci sa tvrdo bijú o svoje miesto pod slnkom. Hrajú dobrý hokej a dávajú vedeniu jasnú odpoveď na ultimátum.
     
    48:29
    Miro Lažo odmietol možnosť byť hrdinom zápasu. Krásne sa dostal pred Dzubinu, no puk príliš zdvihol a prestrelil nielen brankára hostí, ale aj jeho bránku!
     
    49:05
    Dnešné stretnutie sleduje 1142 divákov.
     
    49:16
    Kontroverzia Troliga vs. Bambúch a obranca hostí stiahol uši. Vyhlásený bitkár sa stiahol za hlavného rozhodcu a to mu veru ku cti neslúži.
     
    49:58
    Banská Bystrica dala gól!
    Po tlaku Žiliny sa do pásma dostal MICHAL STYK a strelou z ľavého kruhu vymietol pavučinky v pravom vinkli bránky Mareka Laca. Bez asistencie.
     
    50:01
    Do konca riadnej hracej doby ostáva 10 minút a v Žiline je stav 4:5.
     
    51:33
    Domáci sa snažia s výsledkom ešte niečo urobiť, výborne hrá najmä druhý útok na čele s Kobom Jassom.
     
    52:51
    Domáci hokejisti sa prebíjajú pred Dzubinu len veľmi veľmi ťažko, hostia dobre bránia.
     
    53:54
    Šanca v podaní Vladimíra Škodu. Vlado bol sám pred Dzubinom, no puk poslal iba do jeho ľavého betónu.
     
    55:32
    Čas beží a hostia sa stále výborne bránia, dokonca hrozia Žiline perfektnými protiútokmi.
     
    56:59
    Lažo namiesto hry poslal k zemi Jána Sýkoru, no trest nedostal. Zákrok bol čistý, no hostia protestujú.
     
    57:45
    Krajči na oplátku inkasuje tvrdý hit pred bránkou hostí.
     
    58:04
    Koba Jass znovu v akcii, tentokrát z pravej strany švihom len do hrude gólmana Dzubinu.
     
    58:36
    Na hokejky domácich sa pomaly, ale isto vkráda nervozita...
     
    59:01
    Záverečná minúta riadneho hracieho času.
     
    59:25
    Žilina hrá powerplay.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V Žiline sa skončil zápas, ktorý bol do posledných sekúnd napínavý. Domáci Vlci bojovali ako o život, ale dnes to skrátka na Baranov z Banskej Bystrice nestačilo. Ďakujeme za sledovanie nášho prenosu a želáme krásny zvyšok večera. (19:02:35)

    Dávid Švec

    Branky a nahrávky: 6. Krajči (Troliga, Staňo), 10. Varga (Ďuriš, Kokavec), 38. Jass (Dlouhý, Krajči), 45. Jass (Staňo, Troliga) - 5. Zigo (Petro), 20. Handzuš (Bambúch, Lukacevic), 31. Brankovič (Kolesnikovs, Ketner), 38. Handzuš (Lukacevic), 50. Styk


    MsHK Žilina: Laco (Johanes) - Rúfus, Sekáč - Brcko, Staňo - Dlouhý, Leško - Niník - Drevenák, Škoda, Lažo - Jass, Troliga, Krajči - Kokavec, Ďuriš. Varga - Drábek, Valášek, Kluka. Tréner: Ladislav Spišiak.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Dzubina (Košarišťan) - Bambúch, Kubka - Predajniansky, Styk - Novajovský, Kolesnikovs - Hegyi, Ketner - Lukacevic, Handzuš, Hudec - Sýkora Ján, Heizer, Jankovič - Nemček, Češík, Lamper - Petro, Zigo, Marcinek. Tréner: Vladimír Országh.

    Rozhodčí: J.Bachúrik, Lokšík - Kalina, Smerek

    Diváci: 1142
    bahis siteleri