Trnava – Ružomberok 0:1 (kon.) | Košice – Nitra 4:0 (kon.) | Prešov – B. Bystrica 1:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
MFK Košice
4:0 (2:0)
FC Nitra
sk Sobota 24.11.2012, 14:30Niké liga
     
    Zápas, v ktorom bolo prakticky rozhodnuté už po prvom polčase, keď sa domáci presadili dvakrát nepriniesol žiadne prekvapenie. Koncert košických futbalistov načal čistým hattrickom Dávid Škutka, ktorý je určite rád za to, že prispeje do klubovej pokladnici. Svoj hattrick dokonal už v 52. minúte, o 30 minút nato sa Matičovi podarilo prekonať Chudého aj po štvrtýkrát. Nádhernou technickou strelou rozvášnil dav košických fanúšikov. Tri zaslúžené body tak ostávajú na východe.
     
    90
    Blížime sa k úplnému záveru, do dobrej šance sa dostal Kroupa, spadol v šestnástke, avšak penalta z toho nebude. Kroupa stál v ofsajde.
     
    85
    Posledné striedanie domácich, odchádza Viazanko, ktorého nahradil Karaš.
     
    84
    Tofiloski vyriešil ďalší z pokusov Nitry, najvážnejšia šanca hostí prišla od Kolára, ktorý neprehodil dobre chytajúceho brankára domácich.
     
    82
    Košice dali gól!
    Tak toto bol posledný klinec do rakvy. MATIČ strelil gól par exellence, žiadny z obrancov Nitry pri ňom nestál a tak Matičovi nebránilo nič tomu, aby vystrelil ľavačkou perfektne umiestnenú technickú strelu, ktorá vymietla pravý horný roh Chudého brány. Tento gól bol jednoznačne najkrajším v zápase.
     
    81
    Košičania vymysleli oku lahodiacu akciu na ktorej konci sa ocitol Kuzma, podarilo sa mu nebezpečne vypáliť, avšak jeho strela smerovala len do stredu brány, kde stál pozorný brankár Chudý.
     
    77
    Tak predsa, zranený Kaspřák je na tom fyzicky zle, strieda ho Oravec.
     
    75
    Mali sme možnosť vidieť ďalší faul, Košice majú možnosť pohroziť zo štandardky. Žltú kartu vidí Šimončič.
     
    73
    Bola to posledná akcia hráča menom Ján Novák, bol totiž vystriedaný, nahradil ho Hovančík.
     
    68
    Z ihriska odchádza nevýrazný Šmehyl, nahrádza ho Kroupa.
     
    65
    Tento zápas sleduje 2246 divákov!
     
    62
    Z ihriska odchádza muž číslo 1 Dávid Škutka, nahdárza ho Coulibaly.
     
    59
    Nitra sa usadila na košickej polovici, následne sa sama pripravila o loptu, kolmica na Nováka bola viac než úspešná, Ján si poriadne zašprintoval, vypálil, avšak Chudý tentoraz zasahovať nemusel, Novák pálil mimo!
     
    53
    Máme tu prvé striedanie domácich, odchádza Zelenický, prichádza Kolár.
     
    52
    Košice dali gól!
    Depetris sa bude musieť začať strachovať o primát kráľa strelcov. Po niekoľkých prihrávkach na jeden dotyk ostal krajný obranca Nitry ako prikovaný k zemi, neuvedomil si, že za ním nabieha ŠKUTKA,ktorý vypálil a prestrelil Chudého.
     
    51
    Ani som nestihol dopísať a už tu máme ďalší potlesk, tentotraz za nebezpečnú strelu Nováka, ktorá smerovala na Chudého, ten si s ňou len tak-tak poradil.
     
    47
    Košice získali rohový kop, Škutka sa pokúšal hlavičkovať, no podarilo sa mu prepasírovať loptu len na Nováka, ktorý prepálil. Hnevá sa na pána Kružliaka, podľa neho bola lopta tečovaná.
     
    Košice dominovali počas prvých 20. minút, žiadny gól sa im nepodarilo streliť, postupom času ožili aj Nitrania, ktorí nemysleli len na defenzívu, ale snažili sa aj o rýchle ofenzívne výpady. Úsmev futbalistom spod Zobora zmrazil dvoma rýchlymi a takpovediac nečakanými gólmi Škutka, ktorý sa presadil v 38. a 41. minúte.
     
    41
    Košice dali gól!
    Príliš veľa priestoru nahali Nitrania Matičovi na ľavej strane, ten vyslal prudký center do šestnástky na ŠKUTKU, ktorý sa šmýkačkou došmýkal až k lopte, ktorú poslal za chrbát Nitrana Chudého!
     
    38
    Košice dali gól!
    Zvláštný gól, Kuzma poslal loptu na Nováka, od ktorého sa lopta odrazila, nabiehajúci ŠKUTKA vystrlil, Chudý sa snažil loptu zraziť na roh, no nepodarilo sa mu to, domáci jasajú!
     
    32
    Kuzma sa odhodlal k centru, ktorý skončil len na hlave jedného z brániacich hráčov Nitry, tá sa vydala do rýchleho protiútoku, za ručnú brzdu musel zastiahnuť Tóth, ktorý vidí žltú kartu.
     
    31
    Za faul na Nováka vidí Boszorád žltú kartu.
     
    26
    Loptu si udržali Košičania, Viazanko sa pohral so súpermi, spadol v šestnástke. Hráč s číslom 19 môže byť rád, že nedostal žltú kartu za filmovanie.
     
    20
    Matúš Mikuš je hráčom posledných momentov, podarilo sa mu výpáliť štipľavý projektyl, ktorý len tak-tak minul bránu, v ktorej šéfuje Tofiloski.
     
    15
    Chudý rozohral celkom obstojne, jeho spoluhráči ale v súbojoch so súpermi dobre neobstáli a tak sme boli svedkami najväčšej šance zápasu. Dostal sa do nej Novák, ktorý nebezpečne technicky vypálil, Chudý však dobre zasiahol!
     
    13
    Prvú žltú kartu v dnešnom stretnutí vidí Zelenický, síce sa čudoval, prečo, ale on určite vie...
     
    11
    Traja domáci hráči v pokutovom území, centrovaná lopta sa dostala na hlavu Ostojiča, ktorý tesne minul. Keby sa bol oprel o loptu o trochu tvrdšie, mali by sme tu zmenu skóre.
     
    4
    Do dobrej šance sa dostal Sekulič, ktorý mohol byť prvým strelcom dnešného zápasu. Nabehol si z ľavej strany do vnútra šestnástky, vystrelil prízemnú strelu, ktorá presvišťala okolo všetkých hráčov vo vápne...
     
    Vzájomné zápasy hovoria jasne v prospech hostí. Košice vyhrali nad Nitrou 6 krát. Remíza sa zrodila 4 razy. Nitra si odniesla z metropoly východu plný bodový zisk až 11 krát.

    Jakub Mitter

    Branky: 38. Škutka, 41. Škutka, 52. Škutka, 82. Matič

    Karty:   32. Tóth (KOS) - 13. Zelenický (NIT), 31. Boszorád (NIT), 75. Šimončič (NIT)


    MFK Košice: Tofiloski - Sekukić, Ostojić, Kuzma, Novák, Šinglár, Tóth, Viazanko, Matič, Škutka, Bašista
    FC Nitra: Chudý - Kolmokov, Boszorád, Mikuš, Gajdoš, Šimončič, Struhár, Zelenický, Šmehyl, Mičic, Kaspřák
    bahis siteleri