Trnava – Ružomberok 0:1 (kon.) | Košice – Nitra 4:0 (kon.) | Prešov – B. Bystrica 1:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
3:1 (1:0)
AS Trenčín
sk Sobota 24.11.2012, 17:30 • Pasienky, Bratislava - Nové Mesto • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už osemnástom kole najvyššej futbalovej súťaže na slovensku - Corgoň liga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna na bratislavských Pasienkoch, kde si od 17:30 zmeria sily domáci futbalový celok ŠK Slovan Bratislava, ktorý na svojej pôde futbalistov tímu AS Trenčín.

    Domáci Slovanisti majú túto sezónu zatiaľ rozohranú priam výborne. Po sedemnástich odohraných zápasoch sa nachádzajú na čele tabuľky s 32 bodmi a sympatickým gólovým skóre 24:16. Druhé zlaté Moravce na nich síce strácajú len tri body, no aj to je dobrý náskok. Hráči Slovanu majú na svojom konte zatiaľ deväť výhier, päť remíz a len tri bezbodové prehry. Aktuálna herná bilancia Slovanu Bratislava, výhra - remíza - prehra - výhra - výhra, nám hovorí o tom, že bratislavský futbalový velikán je na veľmi dobrej ceste za titulom, no stále je čo doladiť k lepším výkonom. V poslednej pätici zápasov sa Bratislavčania najskôr predviedli na domácej pôde, kde porazili výber tímu MFK Košice jasne 3:1. O kolo neskôr sa Slovanisti predviedli na žilinskej pôde a šláger štrnásteho kola sa napokon skončil len bezgólovou remízou, takže divák veľmi nadšený nebol. Po remíze prišla na rad nepríjemná domáca prehra - Pasienky ostali po zápase s posledným Spartakom Trnava poriadne prekvapené, keďže hostia napokon zdolali belasých tesne 1:0. Svoju reputáciu si belasí napravili hneď v ďalšom zápase, keď sa predviedli na Záhorí, kde po peknom súboji napokon zdolali tím Spartak Myjava tesne 2:1. V poslednom kole privítala Slovanistov na svojej pôde Senica, no napokon sa domáci fanúšikovia netešili. Hosťujúci futbalisti si vybojovali tri body za tesnú výhru 1:0. Proti Trenčínu nastúpia belasí s rovnakým cieľom ako vo všetkých zápasoch - vyhrať a upevniť si tak vedenie v corgoňligovej tabuľke.

    Trenčianskí hráči sú na tom o niečo horšie ako ich dnešní súperi z Bratislavy. Po sedemnástich odohraných zápasoch sídlia na skvelej tretej priečke s 27 bodmi a gólovým skóre 28:20. Druhým Zlatým Moravciam už dýchajú na chrbát, keďže na nich strácajú len dva dosiahnuteľné body. Trenčania si na svojej púti touto sezónou vybojovali v Corgoň lige zatiaľ sedem výhier, šesť remíz a štyri bezbodové prehry. Aktuálna zápasová bilancia trenčianských futbalistov, remíza - výhra - remíza - remíza - výhra, nám hovorí o tom, že Trenčanom sa body len tak ľahko nekradnú. Síce sa s nimi často podelia, no veľmi neradi prehrávajú. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na domácej pôde, kde privítali tím FK Dukla Banská Bystrica, proti ktorému však uhrali len jeden bod za remízu 1:1. Ďalší zápas priniesol duel v Prešove, kde sa podarilo Trenčanom tunajší tím 1. FC Tatran Prešov zdolať len veľmi tesne 2:1. V pätnástom kole Trenčania privítali na svojej pôde ďalší východoslovenský tím MFK Košice, ktorý napokon odišiel s jedným bodom za bezgólovú remízu 0:0. Bezgólová remíza 0:0 sa zrodila aj v predposlednom kole, keď si Trenčania zahrali na pôde tímu MŠK Žilina. Posledný zápas zmenil štatistiky a priniesol famóznu domácu výhru trenčianského celku! Tomu sa podarilo zdolať posledný FC Spartak Trnava poriadnym debaklom 6:0.Trenčania idú na bratislavské Pasienky s jasnou víziou výhry, alebo prípadne aspoň nebudú chcieť prerušiť svoju bodovú šnúru výhier a remíz.

    Tieto dva futbalové celky sa v tomto ročníku Corgoň ligy už raz stretli! Bolo to na trenčianskej pôde vrámci siedmeho kola, kde sa tento zápas skončil nerozhodne - 2:2.

    Jasným favoritom tohto stretnutia sa podľa mnohých stávajú domáci belasí, no proti Trenčanom to budú mať len veľmi ťažké. Aj bookmakeri stávkových kancelárií uprednostňujú domácich, na ktorých výhru vypísali kurz 1,53 a na výhru hosťujúceho Trenčína kurz v hodnote až 5,93. Nerozhodná remíza nám ponúka kurz 3,64.

    Ktorý z týchto tímov bude triumfovať naplno na bratislavských Pasienkoch? Alebo uvidíme ďalšiu remízu a následné delenie bodov?
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Lukšík, Grendel, Halenár, Žofčák, Milinković, Kopúnek, Gorosito, Bagayoko, Kolčák, Peltier.

    AS Trenčín: Volešák - Kubík, Fanendo, Holúbek, Mondek, Čögley, Kleščík, Diaz, Godál, Štefánik, Lobotka.

    Rozhodcovia: Patrik Hrčka - Dušan Hrčka, Radoslav Bobko.
     
    Aktéri oboch mužstiev vychádzajú na trávnik v sprievode rozhodcovskej trojice. Stretnutie o chvíľu začne.
     
    Ešte pred zápasom gratulácie Jánovi Pivarníkovi k dožitým 65. narodeninám. Blahoželáme!
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Domáci nastúpili v belasých modrých dresoch, Trenčania v červenej farbe.
     
    1
    Úvodný výkop mali hostia, okamžite sa vydali na útočný výlet.
     
    1
    Prvý faul v zápase a hneď z toho bude nepríjemný priamy kop. Bagayoko tesne pred šestnástkou zostrelil Kubíka.
     
    2
    Štefánik trafil iba múr, od ktorého sa lopta odrazila na prvý roh v zápase.
     
    2
    No ani z toho nezapršalo. Domáci sa vydali do rýchlej kontry, po ktorej mohli skórovať, pretože ľahký lob Peltiera vyrazil Volešák iba na os ihriska, kde bol osamotený Halenár, no ten v rýchlosti nedokázal spracovať ťažkú loptu a zakončiť.
     
    3
    Diaz poslal do vápna nepríjemný center, Bagayoko musel riešiť situáciu len odkopom.
     
    4
    Teraz sa hra presťahovala do stredu ihriska, Milinkovičove vysunutie nebolo presné.
     
    5
    Ale ani hostia si nerozumeli v rozohrávke, loptu poslal späť do hry Putnocký.
     
    6
    Halenár videl vo vápne veľa spoluhráčov a tak sa rozhodol poslať tam center. Ten ale našiel iba hlavu trenčianskeho futbalistu a tak sa akcia končí.
     
    7
    Sľubná šanca Slovana! Zo stredového kruhu prišla naozaj presná prihrávka na Halenára, ktorý ju za behu chytil, no jeho center z prvej nebol presný, Kolčák bol pokrytý.
     
    8
    Opäť podobná situácia, no tento raz bol Halenár adresátom prihrávky. Lester Peltier mu loptu poslal z pravého krídla, no Halenár hlavou netrafil priestor brány.
     
    9
    Slovan rozohráva a kombinuje na vlastnej polovici, do hry sa zapája aj Putnocký.
     
    9
    Domáci to prekombinovali a lopta im ušla. Podobne aj hostia.
     
    10
    Holúbek telom odtlačil Bagayoka a tomu lopta ušla za čiaru. Aut pre Trenčín.
     
    11
    Herné tempo mierne stagnovalo, rozprúdiť sa ho pokúsil Milinković, no jeho center z ľavej strany bol príliš nepresný, Volešák zasahovať nemusel.
     
    12
    Kubík nepretlačil loptu cez obrancov, tí odvrátili na ďalší roh.
     
    13
    Trenčania ho zahrali nakrátko a nacvičene, následne prišla vysoká lopta, na ktorú si vyskočil Putnocký a stiahol ju do náručia.
     
    13
    Kleščík mal menšie problémy s dobiedzajúcim Peltierom, trenčiansky bek loptu na dvakrát upratal čo najďalej od svojej brány.
     
    14
    Gorosito pustil loptu brankárovi, ten sa veľa pri zákroku nenadrel.
     
    15
    Trenčania kombinovali na deliacej čiare, loptu sa im snažil vziať Kopúnek, no pri tomto počine fauloval. Karta sa udeľovať nebude, Kopúnek sa ospravedlnil protihráčovi.
     
    16
    Nakopnutá lopta bola príliš razantná na to, aby ju Milinković dobehol. Volešák si pre ňu zbehol k rohovej zástavke a po chvíli ju vrátil späť do "ohňa".
     
    17
    Gorosito mal problémy s rozohrávkou a preto poslal loptu Putnockému, ktorý ju odkopol. Zatiaľ sme vážnejšiu šancu nezaznamenali, ťažisko hry je medzi šestnástkami.
     
    18
    Tak som to asi zakríkol! Peltier bol medzi tromi obrancami, no i tak na neho smerovala lopta. Bývalý trenčiansky hráč si ich hlavou šikovne obhodil a už sa rútil len sám na bránu, no Volešák inštinktívne vybehol a loptu stihol v sklze zachytiť!
     
    20
    Kubík zachytil loptu, no tá už bola za autovou čiarou a postranný arbiter si to všimol.
     
    21
    Fanendo dotláčal na Gorosita telom, snažil sa ho pohybom odtlačiť až za čiaru, no Hrčka píska faul.
     
    21
    Slovan v protiútoku, Grendelove zakončenie našlo iba pripraveného Volešáka.
     
    22
    Ďalšia akcia! Halenár si hruďou spracoval milimetrovú prihrávku a hneď aj vypálil, no o centimetre minul sito!
     
    23
    Milinkovič sa vydal po pravej strane na útočný výlet, napokon sa rozhodol zakončiť spoza obrancu, no Volešák si dobre prečítal situáciu a loptu chytil.
     
    24
    Bagayoko sa snažil pri autovej čiarej zamiešať loptu, no tá sa mu odkotúľala na aut. Trenčania to nedokázali využiť.
     
    24
    Slovan v dobrej šanci, no zakončenie neprišlo. Belasí sa dlho ponúkali, situáciu prekombinovali a trenčania sa ubránili.
     
    25
    Spoza šestnástky okúsil strelu Marko Milinkovič, no ani tá nekončí v sieti - bola totiž nepresná. Muška Milinkoviča bola asi o meter vychýlená.
     
    26
    Veľká šanca Trenčína! Mondek si všimol nabiehajúceho Holúbeka, ihneď mu popostrčil loptu do behu, druhý menovaný vletel do vápna a okamžite aj strieľal, no iba do Putnockého.
     
    27
    Kleščík poslal malú domov, Volešák mal menšie problémy s dobiedzajúcim Halenárom, no napokon gólman hostí vyriešil situáciu odkopom.
     
    28
    Slovan pokračuje v útoku, teraz si na hrane šestnástky našiel priestor na strelu Peltier, no ten trafil iba obrancov. Defenzíva AS má ale dnes výrazné medzery.
     
    29
    Kleščík upratal pred Žofčákom loptu na aut. Hra sa ale prerušila, Peltier kľačí na trávniku.
     
    30
    Peltier sa drží za nos, pri predchádzajúcej situácii bol pravdepodobne zasiahnutý určitým spôsobom do tváre. Bagayoko bude vhadzovať.
     
    31
    Trenčania sa bránia, teraz sa píska faul v strede ihriska. Belasí musia rozohrávať na novo.
     
    32
    Pekná kombinačná akcia Slovana, Halenár na pravej strane hľadal spoluhráčov, získal však iba ďalší rohový kop.
     
    32
    Z toho ale nezapršalo. Následne hľadal Žofčák takisto z pravej strany Peltiera, no ani teraz prihrávka neslávi úspech.
     
    33
    Lobotka poslal loptu do šestnástky, kde bol v tom momente Štefánik, no ten si ju dlho neužil, pretože ho obrana rýchlo odzbrojila.
     
    34
    Akcia Trenčína zastavená postranným arbitrom, ktorý si všimol ofsajdové postavenie Fanenda.
     
    35
    Rýchla kontra domácich, Halenár si nabiehal na center, no ten prišiel príliš neskoro. Opäť akcii chýbala finálna prihrávka.
     
    36
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, po ktorom zo šestnástkového polkruhu pálil Diaz, no nepresne.
     
    37
    Slovan dal gól!
    Obrovská chyba trenčianskej defenzívy! Godál si nechal vziať od LESTERA PELTIERA loptu, ktorý sa už sám rútil na bránu. Voči nemu vybehol ešte Volešák, no ani ten nedokázal zabrániť istému gólu. Slovan vedie 1:0!
     
    39
    Slovan pokračuje v svojej ofenzívnej taktike, opäť sa hrá na obrannej polovici Trenčína.
     
    39
    Trenčania toho veľa v útoku nespravili, loptu si nechali vziať veľmi ľahko.
     
    40
    Štefánikov roh nenašiel nikoho vo vápne. Bekovia Slovanu si postrážili všetkých v červenom.
     
    41
    Peltier bol nešťastne trafený Kleščíkom do tváre, hra sa prerušuje. Zasahovať musí aj lekár.
     
    42
    Hra pokračuje, do hry sa vrátil aj Peltier.
     
    42
    Útočný faul Trenčína. Po ňom si na loptu nabiehal Bagayoko, ten si s ňou zabehol až k rohovej zástavke, odkiaľ ju poslal späť na Milinkoviča, ktorý si obohral Holúbeka a následne zakončil len do bočnej siete.
     
    44
    Mondek zastavený sklzom Lukšíka, išlo o čistý zákrok.
     
    44
    Gorosito nakopol loptu, zachytil ju Klečík, ktorý ju poslal na istotu Volešákovi. Ten ju vrátil do hry.
     
    45
    Bagayoko fauloval pred šestnástkou, ihneď k nemu pribehol rozhodca, udelil mu i žltú kartu, no tá napokon neplatí, pretože ešte predtým avizoval postranný rozhodca ofsajd.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodca napokon nenadstavil žiaden čas a tak sa prvý polčas končí. V ňom sme videli jeden gól, o ktorý sa postaral Peltier v 37. minúte, keď urobil kapitán hostí Boris Godál hrubú chybu. Z hry majú určite viac domáci futbalisti, ktorí si doposiaľ vypracovali väčšie množstvo šancí. Uvidíme, čo nám prinesie zápas po výmene strán. Druhý polčas začne zhruba o 18:33.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Lukšík, Grendel, Halenár, Žofčák, Milinković, Kopúnek, Gorosito, Bagayoko, Kolčák, Peltier.

    AS Trenčín: Volešák - Kubík, Fanendo, Holúbek, Mondek, Čögley, Kleščík, Diaz, Godál, Štefánik, Lobotka.

    Rozhodcovia: Patrik Hrčka - Dušan Hrčka, Radoslav Bobko.
     
    Hráči sa vracajú na trávnik, druhý polčas začne o chvíľu.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhej štyridsaťpät minútovky aktívnejší hráči AS Trenčín, no tí kombinujú ďaleko od Putnockého.
     
    46
    Nad futbalovým štadiónom na Pasienkoch vybuchuje ohňostroj, no nejde o vyčínanie fanúšikov, práve naopak. Ohňostroj bol pripravený pre tých najmenších s rodičmi, ktorých je dnes na štadióne hodne.
     
    48
    Ale späť k hre. Pri lopte belasí, konkrétne Lukšík, ten bol na vlastnej polovici faulovaný.
     
    49
    Halenárova prihrávka nebola presná, Peltier sa snažil ešte získať loptu, možno bola jeho snaha až prehnaná, no hlavný rozhodca to neposúdil ako nedovolený zákrok.
     
    50
    Putnocký si pred útočníkom dovolil kľučku, napokon loptu upratal.
     
    50
    Bagayoko faulovaný, hostia to pri získavaní lôpt preháňajú a zbytočne faulujú.
     
    51
    Na center do vápna si naskakoval Peltier, ten bol však tienený dvojicou obrancov, nakoniec najvyššie vyskočil Volešák.
     
    52
    Opäť sa Putnocký zahrával s osudom pred Fanendom, ktorý sa snažil napádať.
     
    53
    Lukšík šikovne obhodil lobom obrancu, na loptu si nabehol Milinkovič, no ten si ju hodil na ďalekú nohu a tá mu ušla až za čiaru.
     
    53
    Gorosito na istotu odkopol loptu na aut, tá skončila až na tribúne. Trenčania zahrali aut rýchlo, no domácich neprekvapili.
     
    54
    Hra sa mierne kúskuje, vidíme sériu vhadzovaní AS Trenčín.
     
    55
    Obrancovia hostí si museli v rozohrávke pomôcť s Volešákom.
     
    55
    Slovan loptu len odovzdal, Peltier nemohol hrať, pretože bol v ofsajde.
     
    56
    Žofčák na druhý pokus sklzom odzbrojil postupujúceho Mondeka.
     
    56
    Teraz akcia Trenčína zastavený asistentom rozhodcu, píska sa ofsajd.
     
    57
    Hrubá chyta domácej obrany, Díaz bežal s loptou sám po ľavom krídle, následne ho Gorosito poslal k zemi, no rozhodca penaltu neodpískal!
     
    59
    Strela z veľkej diaľky nemohla prekvapiť Putnockého, pretože nemala potrebné parametre, razanciu ani smer na to, aby skončila v sieti.
     
    60
    Hostia budú prvýkrát striedať. Na trávniku uvidíme aj Davida Depetrisa, ktorý bol údajne zranený, no hrať dnes napokon môže. Depetris nahradí Lobotku.
     
    61
    Trenčania si prihrávajú na útočnej polovici, no zatiaľ sú priďaleko od Putnockého. Náznak šance zmazal Gorosito odkopom.
     
    63
    Herné tempo mierne ochladlo, hrá sa medzi šestnástkami, gólmani majú minimum práce.
     
    63
    Hlavičkového zakončenie Fanenda nebolo presné a mieri vysoko nad.
     
    64
    Milinkovičov center bol príliš nízky, obrancovia poľahky odvrátili.
     
    65
    Prvá žltá karta prichádza až v 65. minúte, vidí ju domáci Gorosito. Nešlo o vážny, či zákerný faul, no už sa ich časom nakopilo a rozhodcovi došla trpezlivosť.
     
    67
    Kopúnek sa snažil kolmicou vysunúť Peltiera, no tá sa zastavila na dobre postavenom obrancovi. Druhý polčas ani zďaleka nie je taký divácky atraktívny, ako bol ten prvý.
     
    68
    Trenčania si nie príliš dobre rozumeli, Mondek si narazil loptu so spoluhráčom, no ten mu poslal nepresnú prihrávku.
     
    69
    Oba tímy striedajú.
    Za Slovan nahradí Szarka Halenára, na strane hostí vymení Mazáň Holúbeka.
     
    70
    Domáci futbalisti nevyriešili situáciu šťastne, nakopnutú loptu nedostihol nikto.
     
    71
    Peltier bol v ofsajdovom postavení, verdikt je na mieste.
     
    72
    Szarka vyslal krátku lobovanú prihrávku, za ktorou vybehol Žofčák, no Volešák bol pri lopte skôr.
     
    73
    Mondek nespracoval loptu ideálne, tá mu ušla na aut.
     
    74
    Miestami to vyzerá, že sa len dohráva. Vidíme množstvo nepresností a faulov na oboch stranách.
     
    75
    Na Čögleya dorážal útočník, preto si musel trenčiansky hráč pomôcť Volešákom.
     
    76
    Szarka si príliš dlho spracovával loptu, až o ňu prišiel.
     
    76
    Trenčania po nevýraznej akcii získali aspoň roh.
     
    77
    A po ňom mohlo byť vyrovnané! David Depetris sa zorientoval v päťke a hlavou z prvej zakončil, no Putnocký na čiare zachytil loptu!
     
    78
    Slovan dal gól!
    Myslím, že je rozhodnuté. Po priamom kope padla lopta do vápna presne na NICOLASA GOROSITA, ktorý z otočky trafil presne.
     
    79
    Slovan pokračuje v útočnom snažení, trančania opäť faulujú. Konkrétne sa previnil Kleščík, rozhodca mu udelil žltú kartu.
     
    80
    Po priamom kope uvidíme dvojité striedanie.
     
    81
    Milinkovičov priamy kop mieril pod brvno, gólman vyrazil na roh!
     
    81
    Avizované striedanie, napokon iba na strane hostí. Mondeka nahradí Peter Mazan.
     
    82
    A teraz striedajú aj domáci. Z ihriska odíde Milinkovič, na jeho miesto sa postaví Hlohovský.
     
    87
    Bagayoko pri lopte, no ten sa nikam neponáhľa.
     
    84
    Bude sa zahrávať penalta! Kleščík stiahol súpera vo vápne za dres!
     
    84
    Slovan dal gól!
    IGOR ŽOFČÁK sa z bieleho bodu nemýlil a Slovan vedie už pohodlne 3:0.
     
    86
    Dnešné stretnutie sleduje 2654 divákov.
     
    86
    Trenčín sa snaží ešte čo-to urobiť s nepriaznivým výsledkom, no nakopávané lopty nie sú ten správny recept na úspech. Domáci pripravujú posledné striedanie.
     
    87
    Stretnutie sa už len dohráva. Pri lopte Trenčania.
     
    88
    Posledné striedanie Slovana. Igor Žofčák dole, Martin Vrablec hore.
     
    89
    V závere ešte šanca domácich, Peltier trafil iba Volešáka.
     
    89
    Grendel prenechal loptu Bagayokovi, ktorý vletel do vápna a z prvej zakončil iba Volešáka!
     
    90
    Bagayoko faulovaný, priamy kop zo vzdialenosti zhruba 25 metrov.
     
    90+
    Grendel iba do múru.
     
    90+
    Trenčín dal gól!
    Hostia sa dočkali jedného gólu útechy, po prečíslení prihrával z ľavého krídla Kubík na osamoteného DAVIDA DEPETRISA, ktorý sa do odkrytej siete nemýlil.
     
    90+
    V závere zápasu ešte žltá karta pre Kubíka, pravdepodobne za protesty či nešportové správanie.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tejto chvíli je tu koniec zápasu, Slovan zvíťazil 3:1. Prvý gól vsietil Peltier po chybe obrany v 37. minúte. Po výmene strán pridal ďalší gól Gorosito v 78. minúte, o šesť minút neskôr sa z bieleho bodu Žofčák nemýlil. V nadstavenom čase ešte znížil Depetris. My Vám ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na Vás pri ďalších prenosoch na onlajny.eu. (19:25:33)

    Peter Marienka

    Branky: 37. Peltier, 78. Gorosito, 84. Žofčák (pen.) - 90+. Depetris

    Karty:   65. Gorosito (SBA) - 79. Kleščík (TRE), 90+. Kubík (TRE)


    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Lukšík, Grendel, Halenár, Žofčák, Milinković, Kopúnek, Gorosito, Bagayoko, Kolčák, Peltier.
    AS Trenčín: Volešák - Kubík, Fanendo, Holúbek, Mondek, Čögley, Kleščík, Diaz, Godál, Štefánik, Lobotka.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka - Dušan Hrčka, Radoslav Bobko

    Diváci: 2654
    bahis siteleri