K. Vary – Zlín 6:4 (kon.) | Sparta – Chomutov 5:4 (po s.n.) | Vítkovice – Kladno 4:2 (kon.)
Liberec – Motor ČB 0:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:3 (kon.) | Litvínov – Slavia 7:1 (kon.)
Kometa Brno – Třinec 3:7 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 20.01.2013, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Infarktový konec přináší domácímu týmu důležité tři body v boji o play off. Vítěznou trefu si připsal minutu před koncem Martin Bartek, který tak otočil pro domácí nepříznivý stav, jenž trval před začátkem třetí třetiny. Hokej plný velkých příležitostí i důrazných soubojů je u konce, Pardubice vítězí 4:3. Nejlepší hráči utkání - Jiří Cetkovský (PCE), Václav Pletka (PLZ). (19:29:00)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Nahození na Růžičku, který vyráží do rohu.
     
    59:44
    Další vhazování opět našlo Kočího, který po obvodu hřiště vyhodil.
     
    59:37
    Po vhazování odvrátil puk Kočí rukavicí do rohu kluziště. Vyhození Zohorny poté branku zhruba o metr netrefilo.
     
    59:27
    Benákovo vyhození tečoval Endál, a tak se bude vhazovat v obranném pásmu Pardubic. Plzeň v šesti, když první útok doplní Jan Kovář.
     
    59:12
    Mazanec už byl na lavičce, když z pravé strany nahrával Kovář na sjíždějícího Straku. Ten ale prudkou nahrávku nedokázal trefit.
     
    58:51
    Hostující trio trenérů Milan Razým, Michal Straka a Jaroslav Špaček vybírá pro svůj tým oddechový čas.
     
    58:51
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí tým jde v závěru třetí třetiny do vedení 4:3! Zohorna posunul v útočném pásmu pro MARTINA BARTEKA a posléze se vydal stínit brankáři Mazancovi. Slovenský útočník si puk připravil a posléze táhlou ranou do šibenice upravil na 4:3! Hostující brankář nemohl nic vidět, a tak kapituluje. Asistence: Tomáš Zohorna.
     
    58:07
    Strakova prudká rána z otočky končí těsně mimo domácí klec.
     
    57:54
    Buchtele už si říkal o nahrávku od Kousala a v případě jejího převzetí by ujížděl opět sám na branku. Druhý jmenovaný však nepřihrál přesně.
     
    57:14
    Obrovská příležitost domácích! Tomáš Zohorna ujížděl po chybě hostující defenzívy sám na Mazance, jenže neskóroval. Zaplněná ČEZ Arena si žádala branku na 4:3, jenže člen druhého útoku pálí mimo.
     
    57:01
    Další střelecký pokus jde opět na domácí klec. Přes Benáka se k ráně dostal Tomáš Vlasák, ale znovu jen do výstroje Růžičky. Který ránu mezi bruslemi musel pečlivě sledovat.
     
    56:46
    Zakončení je k vidění na obou stranách. Plzeňské si připravil po průniku podél pravého mantinelu Ondřej Kratěna, jenže na Růžičku nevyzrál. Táhlá rána šla jen do výstroje domácího brankáře.
     
    56:08
    A tam přicházejí dvě šance. Nejprve Benák z pravé strany a po něm i Kousal. Marek Mazanec byl připraven a rány vyrazil mimo svou klec.
     
    55:41
    Vlasák na Gulaše a další skvělý zákrok si připisuje i brankář Růžička. Pardubice jdou do útoku.
     
    54:50
    Po Somíkově ráně mohl dorážet z dobré pozice Cetkovský, ale puk špatně trefil, a ten se tak odrazil do Mazance. Následný tlak domácí vyústil v další střely a ve velké příležitosti se mohl prosadit Bartek. Z pravé strany trefil Mazancův beton!
     
    54:19
    Hostům nevyšla rozehrávka ve vlastní třetině, a tak se k puku dostal Radil. Jeho nahrávku proměnil v ránu Mocek, ale Mazanec je připraven a chytá.
     
    52:54
    Jan Kovář opět ukázal své kvality, když prošel do útočného pásma, kde se pěkně uvolnil a vypálil. Růžička sice jeho ránu jen ztlumil, ale Pletka při dorážce neměl moc šancí dorazit.
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 25. Píša (Endál), 29. Buchtele (Kousal, Radil), 49. Benák (Bartek, Cetkovský), 59. Bartek (Zohorna) - 1. Havíř (Pletka), 30. Balej (Johnson, Pierre), 40. Pletka (Kovář, Kratěna)


    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Koutský) – Benák, Kočí, Vašíček, Gawryletz, Píša, Mocek, Drtina – Bartek, Nosek, Somík – Tybor, Zohorna, Endál – Radil, Cetkovský, Buchtele – Semorád, Kousal, Veselý – Březina.

    Manažer: Miloš Říha. Trenéři: David Pospíšil a Jaroslav Landsman

    HC Škoda Plzeň: Mazanec (Svoboda) – Hanzlík, Jeřábek, Slovák, St. Pierre, Havíř, Boháč, Mozík – Gulaš, Martin Straka, Vlasák – Kratěna, Kovář, Pletka – Balej, Kašpařík, Hollweg – Petruška, Lev, Johnson – Dvořák.

    Trenéři: Milan Razým, Michal Straka a Jaroslav Špaček

    Rozhodčí: Hribik, Šindler – Kis, Pešek

    Diváci: 9323
    bahis siteleri