Arnhem – Ajax 3:2 (kon.) | Feyenoord – Twente 0:0 (kon.) | Utrecht – Willem II 3:1 (kon.)
Nijmegen – Groningen 2:1 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
3:2 (0:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 27.01.2013, 12:30 • Gelredome, Arnhem • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    V neuvěřitelé šanci se ocitl Ibarra, možná sám byl překvapený! Skoro hokejový nájezd ale dokázal brankář Vermeer zlikvidovat!
     
    88
    Havenaar se dokázal v pokutovém území uvolnit a nastřelit tyčku!
     
    87
    Druhé střídání zápasu, o které se stará znovu Ajax. Moisandera střídá Hoesen.
     
    80
    Je tu druhé střádaní zápasu. Boerrigter dolů, Lukoki nahoru.
     
    81
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Ajax je politý studenou sprchou! Během dvou minut dostal dvě branky a vedení se ujímá Arnhem! Střelcem vyrovnávací trefy je RENATO IBARRA, který se prezentoval podobnou akcí jako před chvílí van Aanholt, s tím rozdílem, že se tentokrát to bylo z pravé strany. Neuvěřitelná bojovnost v podání domácích fotbalistů!
     
    79
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Stadion vybouchl radostí! PATRICK VAN AANHOLT se jako obránce vydal podpořit útok, což se vyplatilo. Aanholt dostal přihrávku na levé křidlo, s míčem se prohnal až do vápna, odkud následně trefil místo mezi nohami brankáře Vermeera - 2:2!
     
    74
    Mohlo být srovnáno! Na centr z levé strany si naběhl Mike Havenaar, jeho hlavička ale brankou neskončila! Parádní zákrok předvedl brankář Vermeer.
     
    68
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Během chvíle se ale Anrhem dostává znovu na rozdíl jedné branky. THEO JANSSEN si zpracoval dlouhý centr, a tváří v tvář překonal brankáře Vermeera parádním lobem!
     
    68
    Je tu první střídání zápasu. Ze hřiště odchází Fisher, nahrazuje ho Sana.
     
    64
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ale čemu to bylo platné? O pár okamžiků se dostává Ajax do dvoubrankového vedení! Van Aanholt odhlavičkoval míč z dlouhého autu pouze na levou kopačku CHRISTIANA POUSLENA, který z voleje parádně trefil místo u pravé tyče!
     
    63
    Druhou branku Ajaxu měl na kopačce Daley Blind, kterému míč prostrčil de Jong. Vše ale včasným vyběhnutím zhatil výborný Velthuizen!
     
    54
    Naopak mohl vyrovnat Reis! Toho parádně uvolnil Ibarra, jenže Reisovi se nepodařilo usměrnit mič do sítě!
     
    42
    Alderweireld mohl mít gól na kopačce, naposlední chvíle ale míč na roh odvrátil obránce Kashia.
     
    41
    Patrick van Aanholt následně fauloval na půlící čáře Alderweireld, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    37
    Jonathan Reis hlavičkoval z prostoru penaltového puntíku, jeho hlavička sice míčila k tyčce hostující branky, ale nebyla tak důrazná, jak by měla být. Proto nebyl tento zákrok pro Vermeera tak těžký.
     
    33
    Ajax právě vstřelil branku!
    Avšak nyní už se Ajax může radovat! Pět metrů za hranicí velkého vápna se odhodlal vystřelit Lasse Schøne, který s přispěním obránce GURAMA KASHII, jenž změnil trajektorii letu míče, střílí první branku dnešního zápasu.
     
    32
    Na druhé straně mohl s trochou štěstí skórovat dnes aktivní de Jong!
     
    31
    Neuvěřitelným zákrokem se teď prezentoval brankář Ajaxu Velthuizen, který po standartní situaci vychytal ve stoprocentní šanci van der Heijdena, který střílel po van Ginkelově vyhrané hlaviče z prostoru malého vápna!
     
    30
    Tomáš Kalas se dokázal uvolnit a po pravé straně pelášil vstříc brance, avšak v jeho rozleru ho zastavil Niklas Moisander, který dostává žlutou kartu!
     
    19
    Christian Eriksen se uvonil a z levé strany vápna donutil domácího gólmana k pohotovéu zákroku nohami!
     
    15
    Naopak na druhé straně hřiště mohl s trochou štěstí otevřít gólový účet zápasu Ibarra, který se v pokutovém území uvolnil kličkou do strany, jneže střela, mířená do pravého horního rohu, byla vyražena skvělým zákrokem brankáře Vermeera!
     
    14
    Kapitán Ajaxu de Jong měl gól na kopačce, nakonec však z jeho šance bude pouze odkop od branky! De Jonga skvěle vybídnul Schøne, ale hráč s číslem deset nastřelil pouze brankáře Velthuizena.
     
    11
    A tak se do další šance hnal de Jong, jenž je dnes zatím u všeho podstatného. Kalas ho v pokutém území atakoval a Ajax se dožadoval penalty. Rozhodčí měl však jiný názor, a tak budou hosté kopat jenom roh.

    David Jahoda

    Branky: 68. Janssen, 79. van Aanholt, 81. Ibarra - 33. Kashia (vla.), 64. Poulsen

    Karty:   41. Aanholt (ARN) - 30. Moisander (AJA)


    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen – Kalas, Kashia, van der Heijden, van Aanholt - van Ginkel, Reis, Janssen – Ibarra, Havenaar, Kakuta. Trenér: Fred Rutten
    Ajax Amsterdam: Vermeer – Alderweireld, Veltman, Moisander (87. Hoesen), Blind – Schøne, Poulsen, Eriksen – Boerrigter (80. Lukoki), de Jong, Fischer (68. Sana). Trenér: Frank de Boer

    Rozhodčí: Nijhuis – Boonman, van de Ven - Higler.
    bahis siteleri