Švýcarsko – Německo 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 4:0 (kon.) | USA – Finsko 3:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:5 (1:1, 0:3, 2:1)
Německo
Pondělí 08.04.2013, 17:30 • SBP Arena, Ottawa • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A skutečně se jim to daří. Velký tlak na brankoviště ještě nezakončila Katrin Nabholzová, ale když se puk odrazil na hokejku JESSICY LUTZOVÉ, gólmanka Harrerová už byla úplně bezmocná – 3:5. Asistence: Katrin Nabholzová, Isabel Waidacherová.
     
    58:55
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, páté místo na šampionátu připadne Německu. Na červené čáře vystihla švýcarskou rozehrávku MANUELA ANWANDEROVÁ, poslední obránkyni oklamala kličkou a pak snadno poslala puk do prázdné brány – 2:5. Bez asistence.
     
    50:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece je tu jiskra naděje pro Švýcarsko! Vítězné vhazování okamžitě přijelo na modrou čáru na hokejku Buloové, jejíž dělovku tečovala nejspíš JESSICA LUTZOVÁ přesně do bližšího růžku. Švýcarky ještě prohrávají o dvě branky, gól by jim ale přece jen mohl dodat trochu víry – 2:4. Asistence: Nicole Buloová, Stefanie Martyová.
     
    39:11
    Německo právě vstřelilo branku!
    Ještě před přestávkou stíhají Němky navýšit svůj náskok na tříbrankový. Za zády švýcarské obrany se objevily hned dvě z nich, ale všechno vzala na sebe LISA SCHUSTEROVÁ, jež perfektně zavěsila pod břevno – 1:4! Asistence: Nina Kameniková, Daria Gleissnerová.
     
    25:37
    Německo právě vstřelilo branku!
    A rázem je to už o dva góly! Další z mnoha oken ve švýcarských zadních řadách je potrestáno. Němky vtrhly do útočného pásma ve dvou a jediná obránkyně soupeřek nemohla zastavit přihrávku Götzové na FRANZISKU BUSCHOVOU, která se do puku parádně opřela z první a nedala Schellingové šanci – 1:3! Asistence: Susann Götzová, Susanne Fellnerová.
     
    24:05
    Německo právě vstřelilo branku!
    Pro Švýcarsko tak trochu zasloužený trest, pro Německo zhodnocení dobrého začátku druhé třetiny. U levého hrazení dostala ve středním pásmu puk FRANZISKA BUSCHOVÁ a když ji obránkyně nedokázala dohnat, svou cestu k Schellingové zakončila přesnou střelou na druhou tyčku. Němky obracejí zápas – 1:2! Asistence: Manuela Anwanderová.
     
    09:57
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže hned po 37 sekundách máme vyrovnáno! Švýcarsko dopustilo před brankovištěm několik střeleckých pozic a když se k dorážce dostala MARIE DELARBREOVÁ, trefila přesně růžek nad lapačkou Schellingové – 1:1! Asistence: Sara Seilerová, Kerstin Spielbergerová.
     
    09:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarky hozenou rukavici zvedají a střílejí první gól! K trestnému střílení se postavila kapitánka JULIA MARTYOVÁ, která udělala dlouhý hamrlíkovský oblouk a puk přetáhla až ke druhé tyčce, kde našla místo – 1:0.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. J. Martyová (TS), 51. Lutzová (Bulloová, S. Martyová), 60. Lutzová (Nabholzová, Waidacherová) – 10. Delarbreová (Seilerová, Spielbergerová), 25. Buschová (Anwanderová), 26. Buschová (Götzová, Fellnerová), 40. Schusterová (Kameniková, Gleissnerová), 59. Anwanderová


    Švýcarsko: Schellingová (Anthamattenová) – Altmannová, Zollingerová, J. Martyová „C“, Willinerová, Forsterová, Thalmannová, Vaucherová – Benzová, Raselliová, Stanzová – Bulloová, S. Martyová, Lutzová – Nabholzová, I. Waidacherová, Stiefelová – Schranzová, Eggimannová, M. Waidacherová – Daleová. Trenér: Daniel Meier.
    Německo: Harrerová (Harssová) – Fellnerová, Gleissnerová, Richterová, Anwanderová, Eisenschmidová, Spielbergerová, Hammerlová, Weisserová – Kameniková, Götzová, Schusterová – Eversová, Zornová, Buschová – Lanzlová, Seilerová, Delarbreová – Kratzerová, Beckerová, Bittnerová. Trenér: Peter Kathan.

    Rozhodčí: Picavetová (FRA) – Björkmanová (SWE), Tauriainenová (FIN).

    Diváci: 4008