Omsk – Ufa 2:1 (2:1 po s.n.) | Barys – Nižněkamsk 5:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 2:5 (kon.)
Jekatěrinburg – Čeljabinsk 2:0 (kon.) | Jaroslavl – Riga 1:2 (kon.) | Čerepovec – CSKA Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Mytišči – HC Slovan 0:1 (kon.) | Petrohrad – Lev 5:0 (kon.) | Spartak Moskva – Novosibirsk 1:0 (kon.)
Minsk – Novokuzněck 5:2 (kon.) | Záhřeb – Vladivostok 3:2 (1:0 po s.n.) | Doněck – Chabarovsk 5:1 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Traktor Čeljabinsk
Středa 30.10.2013, 14:00 • Uralets, Jekatěrinburg. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jekatěrinburg si do tabulky připisuje už páté vítězství v řadě. Domácí byli dnes efektivnější, k úspěchu jim stačily dva góly, pevná obrana a jistý Jakub Kovář. Český gólman držel svůj tým především ve třetí třetině a nakonec si připsal čisté konto. Přeji příjemný zbytek dne. (16:12:52)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Necelá minuta do konce základní hrací doby. Diváci už hlasitým potleskem oceňují výkon domácích hokejistů. Kotouč je ve středním pásmu, Čeljabinsk se nemůže dostat ani k případné hře bez brankáře.
     
    57:29
    Rychlý protiútok domácích zakončil Malychin individuálně. Hostující klec rychle obkroužil a snažil se zaskočit Garnetta u pravé tyče, kanadský muž s maskou se ale stihl přemístit.
     
    56:03
    Výborný zákrok Kováře proti pokusu Čistova. Český gólman je ve třetí části svému výběru jasnou oporou, nyní se stihl včas přesunout a puk mířící za brankovou čáru vykopl betonem.
     
    54:36
    Čas neúprosně plyne, hraje se dlouho bez přerušení. Hosté stále ztrácí dva góly, ale před Kovářem se nezdrží déle jak pár vteřin. Obránci Jekatěrinburgu odvádí skvělou práci.
     
    52:50
    Další úspěšný zákrok hostujícího muže s maskou. Avtomobilist se snaží pálit z každé pozice, s pokusem Jegina od modré čáry teď neměl Garnett problém. Nicméně domácí získali alespoň vhazování v útočné třetině.
     
    51:36
    Gusev byl v tísni a už neměl dostatek sil. Ze středu hřiště proto příklepem napálil puk přímo na Garnettovu branku, Traktor zakládá z vlastního pásma další útok.
     
    50:56
    Lazarev neúnavně napadal soupeřovu rozehrávku, kotouč už je ale opět u Kováře. Čeljabinsk je teď lepším týmem, ale nulu z kolonky vstřelených branek se zatím hostům nedaří smazat.
     
    49:09
    Jakub Kovář si teď vysloužil potlesk domácího publika. Čistov se na levé straně dobře uvolnil, zbavil se svého strážce a z výhodné střelecké pozice se ihned opřel do puku. Ale brankář byl na místě, pokus ke vzdálenější tyči vytěsnil špičkou betonu.
     
    48:40
    Důrazný Stewart prověřil svého krajana v hostující kleci. Od hrazení si vybruslil až do brankoviště, ale v tísni beka nezakončil ideálně. Svým zakončením orazítkoval jen brankářovy betony.
     
    47:32
    V útočné zóně se na okamžik zabydlel třetí hostující útok vedený Andrejem Popovem, po kostrbaté kombinace se ale hokejisté Čeljabinsku sami vyhnali z pásma.
     
    46:49
    Kontiola pokukoval na brankoviště, ale Kovářovi kotouč z výstroje nevypadl. Český brankář měl puk pevně pod kontrolou a stále drží čisté konto.
     
    45:20
    K vidění je v těchto minutách trošku opatrný hokej. Útočným akcím obou celků chybí střelba. Traktor se snaží hrát aktivně, ale soka pod tlak rozhodně nedostává.
     
    43:48
    Rušno je také v útočném pásmu domácích, ale Jefimov kotouč nevybojoval. V rohu kluziště prohrál souboj s obránci a peláší zpět do středního pásma.
     
    42:39
    Kuzněcov se střelou dlouho otálel, nakonec ale švihem zleva přeci jen vypálil. Kovář ale k zemi zakleknout nemusel, puk k němu totiž ani nedoputoval. Střelu odrazila brusle beka Jegina.
     
    41:46
    Zakázané uvolnění Jekatěrinburgu, útočník Stewart pelášil za volným kotoučem zbytečně. Buly před domácím brankářem.
     
    40:23
    Čistov se snažil ze strany protlačil kotouč před brankoviště, kde se pohyboval Bulis. Černá pryž na jeho čepel nedoputovala, nicméně Čeljabinsk zůstává v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 6. Lepistö (Lazarev), 31. Golyšev (Gusev)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin) – Gusev, Trjamkin, Lepistö, Viklund, Jegin, Antonov, J. Žuravljov – Levandovskij, Jemelejev, Stewart – Lazarev, Malychin, Černov – Jefimov, Fjodorov, Děmagin – Golyšev, V. Strelcov, Deveaux.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Bondarev, Kondratěv, Katičev, Borodkin, Klimontov, Vasilčenko, Fljagin – Čistov, Kontiola, Kuzněcov – Kosticyn, Bulis, Abdullin – Glinkin, Popov, Dugin – Mokin, Osnovin, Kokujov – Valejev.

    Diváci: 5 570
    bahis siteleri