Omsk – Ufa 2:1 (2:1 po s.n.) | Barys – Nižněkamsk 5:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 2:5 (kon.)
Jekatěrinburg – Čeljabinsk 2:0 (kon.) | Jaroslavl – Riga 1:2 (kon.) | Čerepovec – CSKA Moskva 2:3 (0:1 po s.n.)
Mytišči – HC Slovan 0:1 (kon.) | Petrohrad – Lev 5:0 (kon.) | Spartak Moskva – Novosibirsk 1:0 (kon.)
Minsk – Novokuzněck 5:2 (kon.) | Záhřeb – Vladivostok 3:2 (1:0 po s.n.) | Doněck – Chabarovsk 5:1 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Traktor Čeljabinsk
Středa 30.10.2013, 14:00 • Uralets, Jekatěrinburg. • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Jekatěrinburg si do tabulky připisuje už páté vítězství v řadě. Domácí byli dnes efektivnější, k úspěchu jim stačily dva góly, pevná obrana a jistý Jakub Kovář. Český gólman držel svůj tým především ve třetí třetině a nakonec si připsal čisté konto. Přeji příjemný zbytek dne. (16:12:52)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Necelá minuta do konce základní hrací doby. Diváci už hlasitým potleskem oceňují výkon domácích hokejistů. Kotouč je ve středním pásmu, Čeljabinsk se nemůže dostat ani k případné hře bez brankáře.
     
    57:29
    Rychlý protiútok domácích zakončil Malychin individuálně. Hostující klec rychle obkroužil a snažil se zaskočit Garnetta u pravé tyče, kanadský muž s maskou se ale stihl přemístit.
     
    56:03
    Výborný zákrok Kováře proti pokusu Čistova. Český gólman je ve třetí části svému výběru jasnou oporou, nyní se stihl včas přesunout a puk mířící za brankovou čáru vykopl betonem.
     
    54:36
    Čas neúprosně plyne, hraje se dlouho bez přerušení. Hosté stále ztrácí dva góly, ale před Kovářem se nezdrží déle jak pár vteřin. Obránci Jekatěrinburgu odvádí skvělou práci.
     
    52:50
    Další úspěšný zákrok hostujícího muže s maskou. Avtomobilist se snaží pálit z každé pozice, s pokusem Jegina od modré čáry teď neměl Garnett problém. Nicméně domácí získali alespoň vhazování v útočné třetině.
     
    51:36
    Gusev byl v tísni a už neměl dostatek sil. Ze středu hřiště proto příklepem napálil puk přímo na Garnettovu branku, Traktor zakládá z vlastního pásma další útok.
     
    50:56
    Lazarev neúnavně napadal soupeřovu rozehrávku, kotouč už je ale opět u Kováře. Čeljabinsk je teď lepším týmem, ale nulu z kolonky vstřelených branek se zatím hostům nedaří smazat.
     
    49:09
    Jakub Kovář si teď vysloužil potlesk domácího publika. Čistov se na levé straně dobře uvolnil, zbavil se svého strážce a z výhodné střelecké pozice se ihned opřel do puku. Ale brankář byl na místě, pokus ke vzdálenější tyči vytěsnil špičkou betonu.
     
    48:40
    Důrazný Stewart prověřil svého krajana v hostující kleci. Od hrazení si vybruslil až do brankoviště, ale v tísni beka nezakončil ideálně. Svým zakončením orazítkoval jen brankářovy betony.
     
    47:32
    V útočné zóně se na okamžik zabydlel třetí hostující útok vedený Andrejem Popovem, po kostrbaté kombinace se ale hokejisté Čeljabinsku sami vyhnali z pásma.
     
    46:49
    Kontiola pokukoval na brankoviště, ale Kovářovi kotouč z výstroje nevypadl. Český brankář měl puk pevně pod kontrolou a stále drží čisté konto.
     
    45:20
    K vidění je v těchto minutách trošku opatrný hokej. Útočným akcím obou celků chybí střelba. Traktor se snaží hrát aktivně, ale soka pod tlak rozhodně nedostává.
     
    43:48
    Rušno je také v útočném pásmu domácích, ale Jefimov kotouč nevybojoval. V rohu kluziště prohrál souboj s obránci a peláší zpět do středního pásma.
     
    42:39
    Kuzněcov se střelou dlouho otálel, nakonec ale švihem zleva přeci jen vypálil. Kovář ale k zemi zakleknout nemusel, puk k němu totiž ani nedoputoval. Střelu odrazila brusle beka Jegina.
     
    41:46
    Zakázané uvolnění Jekatěrinburgu, útočník Stewart pelášil za volným kotoučem zbytečně. Buly před domácím brankářem.
     
    40:23
    Čistov se snažil ze strany protlačil kotouč před brankoviště, kde se pohyboval Bulis. Černá pryž na jeho čepel nedoputovala, nicméně Čeljabinsk zůstává v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Domácí navýšili ve druhém dějství své vedení, když se v přímém souboji s brankářem nemýlil Golyšev. Aktivitou však hýřil především Čeljabinsk, ale přes domácí obranu a brankáře Kováře se ještě hosté nedokázali prosadit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Závěr prostřední části má spád, Avtomobilist se vzápětí vydal do protiútoku a Garnett musel opět zakročit. Další střelu si mohl do statistik připsat Stewart, ale v mezikruží vhodný moment k zakončení zaspal.
     
    38:40
    Na opačné straně ledového oválu na sebe upozornil Popov, střelu však přizvedl obránce jen do ochranné sítě. Kovář na další zákrok číhal marně, už ale musí být zase v pozoru. Čeljabinsk totiž operuje před jeho klecí.
     
    37:34
    Malychin střílel přes zadáka Bondareva a oba borci se následně dostali do strkanice. Rozhodčí tentokrát nechávají celou situaci bez napomenutí, vhazuje se u Garnettova území.
     
    36:10
    Traktor už hraje v plném počtu, ale trošku polevil. Avtomobilist se dostal na koně a pozdravil Garnetta několika dalšími střelami.
     
    35:41
    Jekatěrinburg je při početní převaze aktivní. Jemelejev pálil z dálky a jeho projektil byl tečovaný, neposedný puk se však od mantinelu odrazil zpět do brankoviště a obránci měli co dělat, aby od dorážky odtlačili Děmagina.
     
    34:03
    Čeljabinsk už slavil, jenže branka neplatí. Kuzněcov naboural do Kováře, gólman zůstal ležet na zemi a puk mu prošel pod tělem do sítě. Hostující oslavy však brzdí hlavní sudí a vykazuje Kuzněcova na dvě minuty na trestnou lavici. Proti českému muži v masce se ruský útočník provinil nedovoleně.
     
    33:14
    Kontiola už byl ve slibnější příležitosti. Procpal se před brankoviště a vzápětí ihned praštil do spoluhráčovy nabídky. Jenže kotouč nedokázal zvednout a trefil jen brankářův levý beton.
     
    31:57
    Hostům se nedá upřít snaha, ovšem naráží na perfektně organizovanou obranu. Kovář zasahuje v podstatě jen proti střelám z dálky. Jako před malým okamžikem, kdy si na něj nepřišel Kokujov.
     
    30:43
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí mají už dvoubrankový náskok. Obránci Traktoru nechali za svými zády ANATOLIJE GOLYŠEVA, jenž v samostatném úniku nezaváhal. Garnettovi poslal kotouč přesně mezi betony. Asistence: Sergej Gusev – 2:0.
     
    28:51
    Duel trošku ztratil tempo. Čeljabinsk má kotouč častěji ve své moci, ale soka nikterak nedrtí. Domácí se zatím brání na výbornou, Dugin nyní místo útočného výpadu raději zacouval zpět do vlastní třetiny.
     
    27:19
    Z obranné ulity vykoukl Černov. A Garnett musel hned zasahovat, dnes už ale čelil i těžším střelám. Tentokrát se mu puk zastavil ve výstroji a hráči se už staví na vhazování u jeho svatyně.
     
    26:22
    Kontiola sice zavezl černou pryž do pásma, ovšem jeho spoluhráči jí brzy opět ztratili. Hosté se teď nemohou usadit před Kovářem, soupeř dobře brání vlastní modrou čáru a vyváží kotouče do bezpečí.
     
    25:34
    Popov nevěděl, co s pukem. Nikdo ze spoluhráčů se mu nenabízel, a tak vzal odpovědnost na sebe. Po přejetí modré čáry se do kotouče ihned opřel, ale Kovář si povyjel a pohodlně zakročil.
     
    24:00
    Avtomobilist v pěti, domácí se opět ubránili bez úhony. Nicméně protivník přidal, Traktor zlepšil pohyb, diktuje tempo hry a touží po vyrovnávacím zásahu.
     
    23:14
    Kovář má kotouč pod kontrolou. Duginův pokus ale rozhodně razanci nepostrádal, útočník střílel ostře z pravého kruhu. Brankář byl ovšem u bližší tyče včas.
     
    21:53
    Domácí hráli v šesti, což sudí nepřehlédli. Čeljabinsk si zahraje už třetí přesilovku. Předchozí dvě nevyužil, jak naloží s výhodou jednoho muže v poli tentokrát?
     
    21:03
    Mohlo být vyrovnáno! Kuzněcov dobře načasoval svůj pas před brankoviště, kam si sjel Kontiola. K lepší střele ho však nepustil obránce, finský forvard pálil v tísni jen do betonů brankáře.
     
    20:14
    Záhadný odraz kotouče dostal do šance Čistova. Puk se od hrazení neočekávaně odrazil na útočníkovu hůl, ale ten se příklepem z kruhu příliš ukvapil. Jeho dělovka orazítkovala pouze Garnettovu hruď.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut je minulostí, sledujeme poměrně vyrovnaný hokej. Domácí měli místy převahu, především v útoku jsou nebezpečnější. Jedinou branku zatím vstřelil při přesilové hře obránce Lepistö.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Levandovskij se přetahuje u hrazení s dvojicí protivníků. Úvodní část zřejmě soubojem ve středním pásmu také skončí, ani jeden z týmů už nemá čas na útok.
     
    18:43
    Jekatěrinburg teď měl štěstí. Mezi kruhy si na přihrávku najížděl Čistov, ale prudký pas mu přeskočil čepel. O chvilku později se sice přeci jen k zakončení dostal, nahozením z vrcholu kruhu však nemohl gólmana ohrozit.
     
    17:24
    Oba celky už hrají v plném počtu. Glinkin se dobře vymotal zpoza branky a z otočky pozdravil Kováře. Ten zakročil na výbornou, puku postavil do cesty svoji lapačku.
     
    16:50
    Avtomobilist už má na ledě o jednoho hráče navíc a Gartnett má plné ruce práce. Čiperný Stewart ovšem nezpracoval černou pryž u brankoviště ideálně a Lepistö následně vhodný moment ke střele prováhal.
     
    15:12
    Hosté se drželi v útočné třetině a domácí muž s maskou musel nastavit svoji lapačku proti dělovce Bondareva. Početní převaha Traktoru však končí předčasně, za hákování jde pykat Vasilčenko.
     
    13:16
    Teď ale může Čeljabinsk zahrozit, za nedovolené bránění si jde odpočinout Vinklund, který srazil k zemi Abdulina, a domácí se budou bránit ve čtyřech.
     
    12:01
    Hosté jsou v ofenzivě trošku bezzubí, dopouští se mnoha nepřesností a Kováře prověřili pouze z větší vzdálenosti. Český brankář ještě ostřejšímu pokusu nečelil.
     
    10:34
    Kanadský brankář ve službách Čeljabinsku má za sebou další spršku střel, několik lehkých pokusů však pohodlně vytěsnil. V akci se posléze prezentoval také Kovář, u jehož klece důrazně operoval Dugin.
     
    09:54
    Avtomobilist je zatím v útočné fázi mírně aktivnější, domácí jsou důrazní a tlačí se do zakončení. Strelcov si v mezikruží přehazoval puk na forhend, od kotouče byl ovšem vzápětí odstaven.
     
    08:21
    Garnettovu pozornost prověřil Jegin. Obránce si najel do výhodné střelecké pozice a prudce vypálil. Nemířil špatně, ale brankář byl u své levé tyčky včas. Puk zastavil na hrudi a přerušil hru.
     
    07:39
    Gusev už je zpět na ledě, Jekatěrinburg hraje v plném počtu.
     
    07:16
    Hostujícímu celku se přesilovka příliš nedaří, kotouč klouže daleko od Kovářovy branky. Obráncům se zatím daří držet protivníka na uzdě. Nic na tom nezměnil ani střelecký pokus Čistova, jenž pálil z kruhu jen do obětavého soupeře.
     
    05:39
    Čeljabinsk má šanci srovnat se soupeřem krok, na trestnou lavici totiž zamířil i domácí bek Gusev.
     
    05:39
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Avtomobilist početní převahu využívá a jde do vedení. SAMI LEPISTÖ převzal na modré čáře přihrávku od Lazareva a tvrdou střelou nedal Garnettovi šanci. Brankář měl částečně zakrytý výhled, na kotouč nestačil včas reagovat. Asistence: Anton Lazarev – 1:0.
     
    04:45
    Domácí si zahrají první přesilovku. Kondratěv byl u vlastní klece příliš důrazný a vyfasoval dvouminutový trest za sekání.
     
    03:27
    Kuzněcov se od hrazení dral do šance, cestu mu ovšem zastavil důrazný obránce. Jekatěrinburg se snažil rychle otočit hru, o kotouč ale přišel ve středním pásmu.
     
    02:36
    Na druhé straně se zase probíjel před brankoviště Stewart, k zakončení se však nedostal. Oba týmy se zatím pravidelně střídají v útočné aktivitě.
     
    01:13
    Abdullin měl na křídle poměrně dost prostoru. Uvolnil se a přes beka švihem vypálil, ale Kovář si připsal jednoduchý zákrok. Kotouč vytěsnil betonem do bezpečí.
     
    00:08
    Hostům pokus o první útok nevyšel. První formace si při založení ofenzivní akce nerozuměla, kotouč skončil na zakázaném uvolnění a hráči se už staví na vhazování před Garnettem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledové ploše se nám představí dva čeští zástupci. Domácí branku bude hájit Jakub Kovář, hostující dres zase oblékne útočník Jan Bulis.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin) – Gusev, Trjamkin, Lepistö, Viklund, Jegin, Antonov, J. Žuravljov – Levandovskij, Jemelejev, Stewart – Lazarev, Malychin, Černov – Jefimov, Fjodorov, Děmagin – Golyšev, V. Strelcov, Deveaux.

    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Bondarev, Kondratěv, Katičev, Borodkin, Klimontov, Vasilčenko, Fljagin – Čistov, Kontiola, Kuzněcov – Kosticyn, Bulis, Abdullin – Glinkin, Popov, Dugin – Mokin, Osnovin, Kokujov – Valejev.
     
    Domácí mají se svým sokem ve vzájemných zápasech loňské sezoně zápornou bilanci. Čeljabinsk totiž ovládl oba duely a protivníkovi v nich navíc povolil jen jeden gól.
     
    Oba celky se mohou pyšnit slušnou formou. Hokejisté Jekatěrinburgu vyhráli čtyři zápasy v řadě a tabulkou Východní konference se protlačili na sedmou příčku. Traktor však za svým soupeřem zaostává pouze o skóre, na svém kontě má totožný počet bodů a je devátý.
     
    Příjemné středeční odpoledne při sledování online přenosu z KHL, prestižní soutěž má dnes na programu další porci zápasů. V Jekatěrinburgu se střetne domácí Avtomobilist s Čeljabinskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 6. Lepistö (Lazarev), 31. Golyšev (Gusev)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Fomin) – Gusev, Trjamkin, Lepistö, Viklund, Jegin, Antonov, J. Žuravljov – Levandovskij, Jemelejev, Stewart – Lazarev, Malychin, Černov – Jefimov, Fjodorov, Děmagin – Golyšev, V. Strelcov, Deveaux.
    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Fokin) – Bondarev, Kondratěv, Katičev, Borodkin, Klimontov, Vasilčenko, Fljagin – Čistov, Kontiola, Kuzněcov – Kosticyn, Bulis, Abdullin – Glinkin, Popov, Dugin – Mokin, Osnovin, Kokujov – Valejev.

    Diváci: 5 570
    bahis siteleri