NY Rangers – Columbus 2:4 (kon.) | Philadelphia – Montreal 2:1 (kon.) | Ottawa – Buffalo 2:1 (kon.)
Tampa – Detroit 2:1 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Toronto 6:3 (kon.) | Nashville – Dallas 3:1 (kon.)
Winnipeg – Colorado 3:4 (0:2 po s.n.) | Arizona – NY Islanders 6:3 (kon.) | Calgary – Carolina 2:1 (po pr.)
Edmonton – Boston 2:4 (kon.) | San Jose – Minnesota 3:1 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Montreal Canadiens
Pátek 13.12.2013, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    MONTREAL CANADIENS

    Hráči z hokejového města, které snad jiný sport ani řešit nemůže, jsou zatím se svými výsledky určitě spokojeni. Canadiens totiž aktuálně patří třetí pozice ve Východní konferenci. Více bodů mají pouze Pittsburgh Penguins a Boston Bruins. Ještě větší radost může mít Montreal z žebříčku divize, v něm patří kanadskému městu druhá příčka, těsně za bostonskými dravci. Naposledy se Canadiens utkali na ledě Los Angeles Kings, avšak moc světlé vzpomínky na tento souboj nemají. Podlehli vysoko 6:0.

    U Montrealu už je tak trošku tradicí, že má na soupisce nějakou zvláštnost nebo překvapení. Tím nynějším je obránce P.K. Suban (4 + 20), jenž je nejvíce produktivní hráč svého celku. A to i přes fakt, že hraje na pozici beka. Na druhém místě statistik už ale útočníka najdeme. Český forvard Tomáš Plekanec (11 + 11) nastřílel společně s Maxem Paciorettym nejvíce branek Canadiens v sezóně. Většinu duelů Montrealských doposud odchytal Kanaďan Carey Price, ale naposledy se v brance objevil slovenský gólman Petr Budaj.
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Letci zažili vstup do sezóny přesně takový, jako by žádný z hokejových klubů na světe nechtěl. Prohráli vše co se dalo a po třech duelech vyhodili trenéra. Čekalo se, zda se Philadelphia dokáže z počateční bídy zvednout. Určitým způsobem se povedlo Flyers vzestoupit, stále to však stačí jen na třinácté místo v konferenci a předposlední postavení v tabulce Metropolitní divize. Nepříjemný duel zažili hokejisté Philadelphie v posledním kole, když zavítali mezi mantinely Chicaga. Rozjetí Blackhawks Flyers jasně přejeli 7:2.

    Stejně jako se nedařilo hokejistům v oranžovobílých trikotech, přesně takový problém měl i střelec Claude Giroux (5 + 15). Aktuálně nejvíce produktivní hráč Flyers už se určitě zlepšil, zatím ovšem stále disponuje více asistencemi než góly. I druhé místo v žebříčku statistik patří Kanaďanovi, konkrétně jím je Brayden Schenn (7 +9). Střetnutí na ledě Chicago Blackhakws odchytal brankář Ray Emery, jinak ale více prostoru mezi třemi červenými tyčemi dostává Steve Mason.
     
    Vzájemné zápasy

    Flyers a Canadiens už se spolu v této sezóně jednou potkali. Bylo to právě v kanadském městě, když pro sebe v říjnu Montreal Canadiens urvali vítězství v základní hrací době 4:1.
     
    V brance domácí Philadelphie uvidíme připraveného zasahovat bránkáře jménem Steve Mason, jeho soupeřem na druhé straně barikády se pro dnešek stane Carey Price.
     
    Vítejte u dalšího zápasu National Hockey League, budeme sledovat střetnutí dvou týmů, které mají velice pevnou základnu svých fanoušků a příznivců. Na led proti sobě vyrukují Philadelphia Flyers a Montreal Canadiens.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Mason – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, Gustafsson, L. Schenn – Voráček, Giroux, Hartnell – Simmonds, B. Schenn, Raffl – Downie, Couturier, Read – Rinaldo, Hall, VandeVelde

    Montreal Canadiens: Price – Subban, Markov, Emelin, Gorges, Diaz, Murray – Briere, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Eller, Galchenyuk – Gionta, Plekanec, Prust – Moen, White, Parros.
     
    V brance domácí Philadelphie uvidíme připraveného zasahovat bránkáře jménem Steve Mason, jeho soupeřem na druhé straně barikády se pro dnešek stane Carey Price.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Hostující Canadiens na nic nečekali a hned po vítězném vhazování se pouští k brance Masona. Domácí strážce svatyně zatím nemusí zasahovat.
     
    00:54
    Na chvíli se sice hokejisté v oranžových trikotech dokázali osvobodit, avšak Montreal okamžitě vrací puk zpět do pásma.
     
    01:20
    Když už se zdálo, že by si poprvé mohla zaútočit také Philadelphia, domácí nejdříve vyhazují na zakázané uvolnění a hned poté snadným zákrokem přikrývá touš lapačkou Price.
     
    01:55
    Obrana Canadiens zatím vypadá velice sebejistě, Flyers nemohou získat kotouč ani na hranici modré útočné čáry a dostat se ke střele.
     
    02:34
    Danny Briere se vrhal do obranné periody Letců, ale po krásné nahrávce stál bohužel pro Montreal v předpisovém ofsajdu.
     
    02:45
    Domácí kádr se trápí v rozehře a není zatím schopný rozehrát puk bez chyby přes modrou útočnou čáru, z toho pochopitelně může těžit soupeř z Montrealu.
     
    03:23
    Nyní už to s Philadelphiíí vypadalo slibněji, puk získal pro svůj tým Simmonds, jenž zakončoval alespoň nahozením na branku Careyho Price.
     
    03:45
    Práci má i Steve Mason v brance Flyers, který krotí skákající kotouč kolem jeho brankoviště.
     
    03:57
    Hra přerušena, tentokrát je postavení mimo hru odpískáno domácímu výběru.
     
    04:21
    Další důkaz toho, že Philadelphští si vůbec nevědí rady s rozehráváním puků. Oblíbenci domácích fanošků posílají kus černé gumy na další icing.
     
    06:45
    I nadále pokračují ve své zatím lepší hře Montreal Canadiens, počínají si daleko lépe před brankou soupeře než Philadelphia.
     
    07:49
    Hra se ale často ubírá také ve středním pásmu. Následně Scott Hartnell vyhazuje od vlastní svatyně až k brance soupeře – zakázané uvolnění.
     
    08:43
    Ha vhazování po delší době úspěšnější hráči domácích Flyers, ale netrvá dlouho a muži v bílých trikotech se opět vrací na své oblíbené místo – do útoční třetiny.
     
    09:15
    Philadelphia na sebe ovšem nechce nechat čekat, Claude Giroux prověřuje Price pokusem zápěstím.
     
    09:50
    Ano, také gólman ve svatyni Montrealu se po delší době musí rychle přesunovat od tyč k tyči a má hodně práce.
     
    09:59
    Hokejisté z Pensylvánie donutili svého soupeře vyhodit až na zakázané uvolnění a po reklamní pauze se bude kotouč vhazovat před Pricem.
     
    10:16
    Rozhodně zatím nesledujeme pro oko diváka příliš líbezný hokej. Puky se posílají ze strany na stranu a prakticky ještě nedošlo ani na jedné straně k žádné jasné příležitosti vstřelit gól.
     
    11:14
    Philadelphia se držela delší dobu v útočné třetině a dva domácí útočníci mohli dorážet kotouč na brankovišti. Hall ale nakonec našel pouze beton připraveného Price.
     
    11:56
    Znovu se zdálo, že rozhodčí přeruší hru a odpíská icing. Nakonec ale k překvapení všech nechal hru pokračovat a Flyers se rychle museli vracet do svého pásma.
     
    12:30
    Teď se zase zdá, jako by pod větším optickým tlakem byli Canadiens. Přitom už za chvíli může být vše zase úplně naopak. Zápasu by určitě slušel brzký gól.
     
    13:09
    A málem k němu došlo, Brayden Schenn stál úplně volný na pravé straně brankoviště. Jenže netrefil volný letící puk.
     
    13:39
    Domácí tým se jasně snaží využít nějakého momentu překvapení, po střele Jakuba Voráčka na brankovišti dorážel velice akčně Claude Giroux.
     
    13:57
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Přeci jen se ještě v první třetině dočkáme úvodního gólu. Dávají ho hráči domácích Letců. Nádherná akce začala hned po vhazování v útočné periodě, když kotouč na svou hůl získal za brankou český útočník Jakub Voráček. Ten na sebe navázal dva hráče, našel v mezikruží osamoceného MICHAELA RAFFLA, jenž následovně přesně zavěšuje kus černé gumy do sítě Careyho Price. Asistence: Jakub Voráček, Claude Giroux
     
    14:35
    Montreal se ale nazaleklo úvodního neštěstí a útočí i přes své nezdary v obraně. Domácí si ale začali daleko více věřit.
     
    15:12
    Nebezpečná střela od modré čáry v podání Scotta Hartnella po odrazu končí pouze na zadním mantinelu.
     
    15:33
    Zaútočit mohl Montreal, jenže při svém zběsilém počínání hosté vyhazují pouze na zakázané uvolnění.
     
    15:36
    Uvidíme vyloučení na straně Montrealu. Dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje Alexej Emelin (MTL).
     
    15:49
    Domácí Timonen na nic nečekal a pár vteřin po vhazování okamžitě poslal kotouč na branku Price. Ten ale v pohodě zasahuje.
     
    16:21
    Jakub Voráček dostával přihrávku na pravou stranu brankoviště od Simmondse, jenže ani nadvakrát nepřekonal soupeřova brankáře.
     
    16:50
    Motrealští dokonce ve své početní nevýhodě útočí, ale naštěstí pro Flyers se nedostanou do žádné vyložené příležitosti.
     
    17:20
    Chvíli před koncem přesilové hry končí kotouč v ochranné síti. Poslal ho tam svou střelou zápěstím Brayden Schenn.
     
    17:38
    Je konec početní výhody Letců, ti jen mírně ohrozili svatyni Canadiens a útočně si mohou počínat také při hře pět na pět.
     
    18:27
    Montreal vymýšlí, jak rozehrát co nejistěji puk zpoza vlastní branky, zatím ale nenachází způsob, jak netrefit přímo hole soupeřů.
     
    19:10
    Jakub Voráček se vrhal do protiakce, z pravého křídla netrefuje jen těsně pravou tyčku soupeřovy svatyně.
     
    19:33
    Poslední půlminuta probíhá v útočném pásmu Montrealu. Hokejisté v bílých dresech se ale nemohou dostat ke střele.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nakonec přinesla jednu gólovou radost. Jejím autorem byl po střele z mezikruží k radosti domácích fanoušků Michael Raffl. Jinak jsme ale doposud nesledovali příliš líbezný hokej. Uvidíme, zda nám druhá perioda přinese nějakou změnu.
     
    Střely na branku v první třetině

    Philadelphia Flyers: 9

    Montreal Canadiens: 4
     
    Je tu začátek druhé třetiny, v ní se domácí Flyers pokusí zvýšit svůj jednobrankový náskok, zatímco Canadiens budou mít snahu vyrovnat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    I tentokrát vyhráli úvodní vhazování třetiny hostující Canadiens, při svém okamžitém útočném počínání ale úspěšní nebyli.
     
    20:45
    Naopak, za brankou Priceho se tlačí Flyers, zatím však ani oni nenechází recept na střelu z předbrankového prostoru.
     
    21:15
    Steve Mason musel dávat pozor na střelu a následně i dorážku montrealského Ellera. Nakonec ale domácí gólman vše řeší velice v klidu.
     
    21:44
    Parádní střela Gionty z mezikruží, avšak i tenkrát byl gólman v oranžovém dresu včas na ledě ve svém tradičním rozkleku připraven.
     
    22:36
    I nadále okupují Canadiens pásmo Philadelphie a zdá se, že budou chtít střílet více na branku, než v úvodní periodě, kdy poslali ne Masonovu svatyni jen čtyři pokusy.
     
    23:20
    Teď už ale Letci vystihli rozehrávku soupeře, který byl nakonec donucen odevzdat puk domácím do obranného pásma. Útočit mohou hráči Flyers.
     
    23:54
    Philadelphia má zatím ale problém založit útok přes modrou čáru, a tak jen nahazuje puky kolem mantinelu. Na druhé straně kluziště Mason pro jistotu přidrží touš.
     
    24:27
    Domácí teď chybují také v obranné třetině a mohlo by je to za chvíli mrzet. Zatím ale všechny trable Flyers řeší dnes velice pohotový Steve Mason.
     
    25:04
    Po dlouhé době byla v útočné příležitosti Philadelphia. Ale útočníci domácích ztratili při finální přihrávce puk a nedokázali zakončit na svatyni Careyho Price.
     
    25:53
    Jakub Voráček se skvěle vytáčel zpoza branky a zakončoval, nakonec trefil pouze připraveného Price!
     
    26:01
    Následuje první vyloučení ve druhé třetině. Přesilovou hru si zahrají domácí Flyers. Na dvě minuty za faul loktem odchází za katr P. K. Subban (MTL).
     
    26:05
    Přesilová hra trvala do dalšího přerušení jen čtyři vteřiny, po uplynutí této doby Price přikrývá puk lapačkou a bude se znovu vhazovat.
     
    26:18
    Po dalším buly se Canadiens okamžitě osvobozují a vyhazují touš až ke svatyni Masona.
     
    38:28
    Obrovská šance pro Montreal ve vlastním oslabení. Tomáš Plekanec měl na levém křídle úplně volného a zakončujícího Giontu, jenže ten trafuje pouze chrániče Masona!
     
    27:36
    Tahle početní výhoda zatím Flyers vůbec nevychází, ke střele se nedostal ani na dobrém místě postavený Matt Read.
     
    28:02
    Ve chvíli, když už jsou hostí v pěti mužích a plném počtu, se Philadelphia dostala do větší příležitosti u pravé tyče. Price puk dokázal vytěsnit.
     
    29:20
    Puk se dlouho nechází ve středním pásmu, nikdo se k němu nemůže na delší časov úsek dostat.
     
    29:43
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers sice nevyužili početní výhodu, ale dokázali se prosadit při hře pět na pět. Nejdříve sice dělali problémy Masonovi Canadiens, ale hra se rychle obrací. Další povedený kousek známé útočné dvojice Letců. CLAUDE GIROUX dostal poměrně neočekávanou přihrávku od českého forvarda Jakuba Voráčka na pravé křídlo. První zmiňovaný trefil přesně volné místo ve výstroji Price. Druhá asistence pro Voráčka v zápase. Asistence: Jakub Voráček, Brayden Schenn.
     
    30:48
    Carey Price musel nadvakrát zasahovat i tentokrát, proti němu se s kotoučem nebezpečně sápal Simmonds.
     
    31:03
    Hra se vyrovnala a zatraktivnila, alespoň co se týče střel na branku. Více radosti ale zatím rozhodně mohou mít po dvou gólech domácí Flyers.
     
    31:14
    Na druhé straně hrací plochy musí problémy řešit velice striktně Steve Mason, který vyráží puk do pravého rohu kluziště.
     
    31:46
    Domácí svěřenci se snaží od druhé periody střílet opravdu z každé pozice a co nejvíce chtějí překvapit Careyho Price v brance Montrealu.
     
    32:28
    Flyers se sice hnali za vyhozeným pukem, ale už bylo pozdě. Rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    32:28
    Ve stejném čase si domácí berou oddechový čas.
     
    32:46
    Situaci Montrealu ve druhé třetině se svou aktivitou snaží zachránit Eller. Avšak byl sám v útočném pásmu proti třem bránícím hráčům Philadelphie.
     
    33:20
    Následovná akce Canadiens už vypadala daleko slibněji, jenže útočníci hostujícího týmu nebyli přesní v zakončení.
     
    33:58
    Tomáš Plekanec obrkoužil branku Flyers. Dokázal i zakončit, ale český útočník trefil pouze beton Masona.
     
    34:30
    Philadelphia se nechala v poslední asi třech minutách mírně zatlačit do pásma soupeřem. Canadiens jsou hladoví po gólu a rádi by ještě do druhé sirény dali kontaktní gól.
     
    35:03
    Teď to ale Montreal se svou aktivitou přehnal, hosté vyhazují až na zakázazané uvolnění.
     
    35:12
    Tvrdá střela domácího obránce končí odražená od zadního mantinelu pryč z útočné třetiny Flyers.
     
    36:18
    Tomáš Plekanec nahrával na modrou čáru na svého spoluhráče, avšak jeho pokus brankou nekončí, byl zblokován ještě před Masonem.
     
    36:20
    Domácí Downie byl sražen v útočném pásmu a odjíždí za pomoci na střídačku. Fanouškům Flyers se to vůbec nelíbí.
     
    36:20
    A po reklamní pauze nakonec rozhodčí za tento zákrok vylučuje. Za faul kolenem jde pykat hostující hokejista Alexej Emelin (MTL). Hráč Canadiens dostává trest o délce pěti minut.
     
    36:34
    Dlouhá přesilovka Flyers nezačíná pro domácí příliš nejlépe, Montreal okamžitě vyhazuje kus černé gumy až Masonovi.
     
    37:08
    Následně se v útočném pásmu dostal ke střele Claude Giroux, jenže jeho zakončení bylo hodně nepřesné.
     
    37:48
    Philadelphia rozestavěla pověstný přesilovkový deštník, zakončení Braydena Schenna ale končí pouze na betonu Careyho Price.
     
    38:26
    Flyers už delší dobu drží svého soupeře zamknutého v jeho obranném pásmu. Všechny pokusy, většinou letící z dálky, Carey Price doposud s přehledem kryje.
     
    38:45
    Teď ale hokejistéch v oranžových trikotech přichází o svou výhodu útočné třetiny, Canadiens se ozvobozují.
     
    39:05
    A znovu. Přihrávky za brankou Priceho byli ze strany Letců hodně nepřesné, což je voda na mlýn pro Montreal.
     
    39:34
    V závěru druhé třetiny vyslal Read do úniku samotného Braydena Schenna, ten ale svou střelou našel pouze vyrážečku skvělého Price!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také ve druhé periodě viděli diváci ve Philadelphii jednu branku a také nyní to byli Flyers, kdo díky trefe Gurouxe odskočil na rozdíl dvou branek. Český útočník Jakub Voráček má už dva body za dvě přihrávky a v posledních dvaceti minutách si může ještě přilepšit. Canadiens musí zabrat, pokud dnes chtějí bodovat.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Philadelphia Flyers: 9

    Montreal Canadiens: 9
     
    Zápas se pomalu blíží k začátku své třetí části. Flyers se budou snažit minimálně udržet svůj náskok dvou branek, zatímco Montreal Canadiens mají dvacet minut na to, aby dotáhli ztrátu dvou branek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Na začátku třetí periody ještě bude pokračovat zbytek z pětiminutové přesilové hry Philadelphie Flyers.
     
    40:24
    Claude Giroux střílel z otočky hned po vhazování v útočném pásmu a trefuje pravou tyč branky Careyho Price!
     
    41:07
    Jakub Voráček a Coburn zkoušejí ostřelovat branku Montrealu v závěru přesilové hry. Brankář Canadiens je ovšem ve třetí třetině zatím jistý.
     
    41:54
    Montreal se může po dlouhém ubráněném oslabení pokusit zaútočit. První pokus ale Canadiens příliš nevyšel, Mason pouze přikryl puk klouzajícíhí k jeho brance lapačkou.
     
    42:28
    Nyní už zase hrajé hokejisté z Pensylvánie. Domácí útočné trio ale pouze udrželo kotouč ve třetině, ke stele na branku se nedostalo.
     
    42:53
    Steve Mason musí zastavovat rychlou protiakce Montrealských pravým betonem. Ale zvládl to bravurně.
     
    43:32
    Flyers zatím ve třetí periodě velice dobře brání. Většinu akcí soupeře zastavují už na modré obranné čáře a Canadiens prakticky nepouští do zakončení.
     
    44:06
    Na straně obranného pásma Montrealu řeší další problémy Carey Price. Hned dvě střely domácího obránce a následnou dorážku nyní musel krýt.
     
    44:17
    Hra ani teď dlouho neprobíhala, hned po vhazování muži v bílých trikotech vyhazují na icing.
     
    44:40
    Tomáš Plekanec hledal volného některého ze spoluhráčů na hranici útočného pásma. Ale nikdo se mu nenabídl.
     
    45:03
    Až teď Plekanec nasměroval kus černé gumy na Giontu. Druhý zmiňovaný trefuj velice dobře připraveného Masona v brankovišti Letců.
     
    45:27
    Další komplikace před domácí brankou nakonec řeší přerušením hry ochránce svatyně Flyers. Hokejisté v oranžových dresech potřebují trošku uklidnit tempo.
     
    45:39
    Technický přestupek tentokrát na druhé straně barikády, Flyers vyhazují přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    45:56
    Po chybě útočníků Canadiens získal puk Jakub Voráček. Uviděl volného Clauda Girouxe, jenž následně trefuje střelou zápěstím skvěle připravenou lapačku Price.
     
    46:31
    Hned další zákrok pro gólmana Montrealu. Nyní ale pouze zastavil neposedně poskakující touš po jeho brankovišti.
     
    46:52
    Nynější pokus o útočnou akci Flyers už příliš dobře nedopadl, Price dokonce mohl vyjet ze své branky a pomoci s rozehrávkou spoluhráčům.
     
    47:27
    Když se domácímu celku nedaří dostat do útočné periody, alespoň se snaží držet puk daleko od své branky. Zatím se to daří na jedničku.
     
    48:05
    V dobré příležitosti před Stevem Masonem Tomáš Plekanec, ten ale nedokázal zasunout puk za gólmana domácího kádru.
     
    48:50
    S kotoučem na holi si pocit vyzkoušel i brankář Philadelphie, když rozehrál na hokejky svých spoluhráčů.
     
    49:30
    Rychlý přesuna druhou stranu, kde zkusil od modré pálit Luke Schenn. Jenže jeho nahození nedoletělo k brance a je včas zblokováno.
     
    50:11
    Hodně nepovedená střela Braydena Schenna z pravého kruhu se odráží ven z útočné třetiny Philadelphie.
     
    50:39
    P. K. Subban chtěl zkusit pozici útočného obránce, ale v cestě za soupeřovou brankou jej zastavuje ofsajd.
     
    50:56
    Montrealu se pomalu zkracuje čas na případné dohnání ztráty dvou branek. Philadelphia navíc poměrně zodpovědně brání a chce si pohlídat zisk výhry v základní hrací době.
     
    51:13
    A znovu ten Voráček se Girouxem. Tahle dvojka dnes na ledě září jak produktivitou, tak pohybem.
     
    51:51
    Opět nahození Luka Schenna od modré čáry, které se ještě těsně před Pricem snažili dorážet dva forvardi Philadelphie. Gólman Canadiens znovu připraven
     
    52:06
    Philadelphia už svého soupeře jasně přestřílela a dává znát svou aktivitu. Aktuálně vede o devět pokusů na branku.
     
    52:49
    Montreal si tvořil zajímavou šanci v útočné periodě, hostům se ale zamotaly hokejky a kotouče se nakonec zmocňují Flyers.
     
    53:25
    Velice zajímavá situace! Canadiens vystřelili na branku, Masonovi vypadl kotouč z výstroje. Puk už se kutálel do odkryté branky, ale rozhodčí po kontrole videozáznamu jasně ukazuje, že kus černé gumy za čárou ještě nebyl.
     
    53:49
    Po buly opět Flyers nikam nespěchají a s každou rozehrávkou raději vyčkávají, aby nedopustili zbytečnou chybu.
     
    54:14
    Canadiens se stále nemohou nijak lépe dostat do útočné třetiny, a tak musí nahazovat kotouč po mantinelu. Z těchto pokusů ale zatím šance nepramení.
     
    54:46
    Puk končí mimo hrací plochy v hledišti. Hra je přerušena a následuje krátká reklamní pauza.
     
    55:03
    Montreal hned po vhazování vystřelil, ale následně o puk přišel.
     
    55:27
    Hra je přerušená z dalšího technického důvodu. Philadelphia Flyers vyhodili touš až na zakázané uvolnění.
     
    55:50
    Povedená střela P. K. Subbana od modré byla ještě dorážena na brankovišti. Steve Mason se ale včas stačil přesunou ke své levé tyčce.
     
    56:04
    Hokejisté v bílých dresech sice chvíli dokázali okupovat útočnou třetinu, jenže jim chybí to nejdůležitější k úspěchu – střela.
     
    56:48
    Tahle možnost už byla zase o něco lepší pro Canadiens, avšak pokus obránců Montrealu od modré hodně nepřesný.
     
    57:40
    Parádní práce Tomáš Plekanec za brankou Philadelphie, spoluhráči českého útočníka při zakončení už tak úspěšná nebyli.
     
    57:59
    I další český forvard nabral svou rychlost, tentokrát Jakub Voráček způsobil veliké trable Pricemu v brance Canadiens.
     
    58:21
    Komplikovaná situace před svatyní Masona končí vyhození Philadelphie na zakázané uvolnění.
     
    58:50
    Simmond mohl zkusit zaútočit, ale už mu došly síly, tak raději střídal.
     
    59:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens dnes přeci minimálně jednu branku dají, když se trefují necelou minutu před koncem základní hrací doby. Ve chvíli, kdy už Montreal hrál bez brankáře, se ke střele zápěstím na pravém kruhu dostal osamocený ALEX GALCHENYUK. Jeho pokus proskákal odrazem od výstroje Masona až za brankovou čáru, i když to bylo velice těsné. Asistence: Brian Gionta, P. K. Subban.
     
    59:17
    I nadále hrají hosté bez brankáře, Couturier míjí odkrytou branku soupeře!
     
    59:54
    Zbývá šest vteřín do konce základní hrací doby a Flyers vyhazují na icing, už se toho asi moc nestane.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Ještě menší potyčka po konci zápasu, která se rozpoutala za brankou domácího celku. Přestože to bylo trošku zbytečné, dva hráči Montrealu se pustili do gólmana Masona a už byl oheň na střeše.
     
    Je konec. Philadelphia nakonec dokázala ubránit těsné vedení 2:1, přestože ještě necelou minutu před koncem základní hrací doby inkasovala gól. Letci mohli ještě potvrdit výhru potvrdit brankou do prázdné svatyně, ale nestalo se tak. Rozhodující trefou se tak stal pokus Clauda Girouxe ze druhé třetiny.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) (0 + 2), 3 střely, čas na ledě: 18:13
    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0), 3 střely, čas na ledě: 19:42
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Claude Giroux (PHI) (1 + 1)
    2. Michael Raffl (PHI) (1 +0)
    3. Jakub Voráček (PHI) (0 + 2) (03:50:14)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Rafl (Voráček, Giroux), 30. Giroux (Voráček, Schenn) – 60. Galchenyuk (Gionta, Subban)


    Philadelphia Flyers: Mason – Coburn, Timonen, Grossman, Streit, Gustafsson, L. Schenn – Voráček, Giroux, Hartnell – Simmonds, B. Schenn, Raffl – Downie, Couturier, Read – Rinaldo, Hall, VandeVelde
    Montreal Canadiens: Price – Subban, Markov, Emelin, Gorges, Diaz, Murray – Briere, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Eller, Galchenyuk – Gionta, Plekanec, Prust – Moen, White, Parros

    Rozhodčí: Greg Kimmerly, Tom Kowal – Greg Devorski, Scott Driscoll

    Diváci: 19748
    bahis siteleri