Znojmo – Dukla Praha 0:2 (kon.) | Liberec – Olomouc 1:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 0:2 (kon.)
Ostrava – Slavia 2:0 (kon.) | Sparta – Jihlava 4:1 (kon.) | Příbram – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Brno – Jablonec 1:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Plzeň 0:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:1 (3:1)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 31.05.2014, 18:00 • Generali Arena • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    David Lafata převzal pohár pro ligové šampióny a Letná bouří radostí!
     
    86
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Lukáš Vaculík, přichází Michal Vepřek.
     
    81
    Bednář připravil další stoprocentní šanci pro Davida Lafatu. Před sparťanským kapitánem ze tří metrů zívala prázdná branka, ovšem jeden z jihlavských zadáků se mu stačil v posledním možném okamžiku vložit do střely a ta mířila nad jihlavskou svatyni.
     
    79
    A právě Krejčí je posledním sparťaném, který si užívá ovace publika při střídání, nahrazuje jej Tomáš Přikryl.
     
    76
    Po odvrácené standardní situaci hostů běželi čtyři sparťané na jediného jihlavského zadáka, Krejčí vyzval ke skórování Marečka, ten se ale nestal pátým dnešním sparťanským střelcem, protože jej výborným zákrokem vychytal Hanuš.
     
    75
    Závěrečnou patnáctiminutovku pobude na hřišti i Roman Bednář, kterého vpouští do hry rekordman mezi ligovými nahrávači, Bořek Dočkal.
     
    71
    První střídání dnešního zápasu, bouřlivý potlesk vyprovází ze hřiště Lukáše Váchu, kterého nahrazuje jeho jmenovec Mareček.
     
    68
    Po Joslově centru ze standardní situace se do odraženého míče opřel u penaltového bodu osamocený Kučera, brankář Vaclík by jen těžce zasahoval ve velkém závaru, ovšem jeden z bránících sparťanů stačil srazit míč mimo branku.
     
    59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hybš na levém křídle, i přes obklíčení dvěma soupeři, dokázal v pokutovém území uvolnit Ladislava Krejčího, jenž posadil centr na Lafatovu hlavu a ačkoliv sparťanského kapitána ještě stačil skvělým zákrokem vychytat Jan Hanuš, tak po odraženém míči před PAVLEM KADEŘÁBKEM zívala prázdná branka a čerstvý reprezentační novic neměl se zasunutím míče do sítě nejmenší komplikace.
     
    47
    Konaté uvolnil na pravém křídle Kadeřábka, ten vybídl ke skórování Lafatu, ovšem do jeho hlavičky se v klíčovou chvíli stačil vložit Tlustý a jihlavský obránce odehrál míč vedle vlastní branky.
     
    42
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Po Vaclíkově zákroku hosté zahrávali rohový kop, Vaculík načechral míč na hlavu Šourka, jenž zblízka orazítkoval pouze tyč sparťanské branky, míč se ale postupně vrátil zpět k Vaculíkovi, jehož další centr hlavou zavěsil do sítě MAREK JUNGR.
     
    35
    Masopust uspěl u brankové čáry v souboji s Matějovským, přeložil přesnou přihrávku před branku Jungrovi a jeho nebezpečnou ránu z otočky nadvakrát likviduje Vaclík.
     
    34
    Do míče se tentokrát opřela pravačka Lukáše Váchy, ten nasměroval balón jen o pár centimetrů nad jihlavskou branku a zaplněnými ochozy Generali Areny to jen zklamaně zahučelo.
     
    24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ze zápasu se stává naprostá exhibice. Marek Matějovský kolmou přihrávkou uvolnil na pravé křídlo Tiemoko Konatého, jehož přesnou přihrávku zakončil do takřka odkryté branky DAVID LAFATA.
     
    23
    Další branku měl na kopačce David Lafata, kterého kolmicí vysunul zcela osamoceného za jihlavskou obranu Bořek Dočkal, proti sparťanskému kanonýrovi se ale výborným zákrokem zaskvěl brankář Hanuš.
     
    21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letenští si mistrovské oslavy užívají plnými doušky! Narážečkou s Váchou, jenž efektně a zároveň efektivně vracel míč patičkou, vnikl z levé strany do pokutového území LADISLAV KREJČÍ a z úhlu stačil nekompromisně překonat brankáře Hanuše!
     
    18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se ujímají vedení! Krejčího centr hosté odrazili před vlastní pokutové území, kde projektilem z dobrých pětadvaceti metrů prostřelil Hanuše LUKÁŠ VÁCHA a na oslavu mohl běžet zasalutovat před hlavní tribunu!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 18. Vácha, 21. Krejčí (Vácha), 24. Lafata (Konaté), 59. Kadeřábek – 42. Jungr (Vaculík)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 5:4.
    AC Sparta Praha: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš – Dočkal (75. Bednář), Vácha (71. Mareček), Matějovský – Konaté, Lafata (C), Krejčí (79. Přikryl).
    Náhradníci: Čech – Brabec, Nhamoinesu, Přikryl, Mareček, Vacek, Bednář.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – T. Marek, Tlustý, Šourek, Josl – Masopust, Kučera, Jungr, Karlík, Vaculík (C) (86. Vepřek) – Harba.
    Náhradníci: Blažek – Vepřek, Mikula, Koloušek, Přeučil, Mešanović.

    Rozhodčí: Mikel – Blažej, Pospíšil

    Diváci: 16 740
    bahis siteleri