Trenčín – Trnava 5:1 (kon.) | Olomouc – Skalica 5:2 (kon.) | Žilina – Jastrzębie 3:4 (kon.)
Přerov – Vsetín 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Straubing 3:5 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 3:1 (kon.)
Piešťany – Orange 20 6:2 (kon.) | Senica – SHK Hodonín 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
Straubing Tigers
Pátek 05.09.2014, 18:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nakonec tedy o výsledku rozhodla už první třetina, kterou německý Straubing na hradeckém ledě vyhrál o dva góly, stejně jako celý zápas. Po nepříliš dobrém startu byl Mountfield ve zbytku utkání o něco aktivnějším týmem, jenže v útočném pásmu mu oproti soupeři něco chybělo.

    Hradečtí fanoušci přesto svým hokejistům děkují, stejně tak si potlesk od svých příznivců vysloužili i Tygři ze Straubingu. Já už se s Vámi pro dnešek loučím a těším se na počtenou z extraligové sezóny 2014/15! (20:18:22)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Domácí znovu hrají v šesti, ještě se nevzdali své naděje!
     
    59:01
    Straubing právě vstřelil branku!
    Domácí pochopitelně hned zase odvolali Kantora, ale jejich šance na pomyslné body vzápětí hasnou. Ve středním pásmu se k puku dostal HARRISON REED, který od červené čáry neomylně trefil opuštěnou klec – 3:5. Asistence: Sören Sturm.
     
    58:35
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Je to tady, Hradec využívá výhodnou přesilovku a snižuje na rozdíl jediné branky! Na modré čáře natáhl Martin Pláněk, jehož střelu těsně před brankářem tečoval TOMÁŠ KNOTEK a puk se došoural za čáru – 3:4! Asistence: Martin Pláněk, Jaroslav Kudrna.
     
    58:11
    Přesilovka šest na čtyři pro Východočechy.
     
    58:11
    Thomas Gödtel (STR) se v rohu pásma dopustil faulu, jde pykat za podražení. To znamená pro Hradec velkou šanci, jak udeřit!
     
    57:55
    Domácí musí začít zase ze svého pásma.
     
    57:41
    Zakázané uvolnění Straubingu. Hradec odvolává brankáře a jde hrát v šesti, aniž by si vzal oddechový čas!
     
    57:25
    Tomáš Knotek měl našlápnuto tak, že chtěl německou obranou projet sám, ale nakonec mu kotouč sklouzl.
     
    57:09
    Dnešnímu utkání přihlíží 1174 diváků.
     
    56:37
    Šimánkův pokus z levé strany neměl příliš šancí na úspěch, zastavil ho protihráč svou rukavicí. Puk je daleko od branky Strahlmeiera.
     
    55:52
    Mountfield hraje v plném počtu a teď je nejvyšší čas, aby spustil svůj závěrečný nápor.
     
    55:20
    Zatím si německý tým vodí kotouč spíš jen po hrazení. Je vidět, že až tak nikam nespěchá.
     
    54:40
    Martin Pláněk schytal tvrdou ránu Dylana Yea, ale hned odjel na střídačku a snad bude v pořádku. Bolest je na něm ale znát.
     
    54:15
    Hradečtí dobře brání modrou čáru, Kantor zatím nemusel nic řešit.
     
    53:46
    Možná ho trochu znejistilo i sekání, kterým se provinil René Piegl (HKR). Domácí jdou do čtyř, což jim šest minut před koncem samozřejmě do karet nehraje.
     
    53:40
    Gödtel útočil sám před Kantorem na hattrick, ale hradecký brankář ho tváří v tvář vychytal!
     
    52:47
    Hosté se teď spokojí i s vyhozením, aby mohli vystřídat. Aktuálně brání útoky Mountfieldu velmi úspěšně.
     
    51:37
    Trochu hluchou pasáž přerušuje zakázané uvolnění Straubingu. Domácím čas docela utíká, ale snaha se jim rozhodně nedá upřít.
     
    50:47
    Chyba Straubingu poslala puk do jízdy Petru Beránkovi. Ten ale vystřelil z uctivé vzdálenosti, čímž Strahlmeierovi výrazně usnadnil práci. Tohle je pro domácí velká škoda.
     
    49:39
    Hradečtí se ve třetí třetině snaží o velký tlak do brankoviště, teď měl Strahlmeier plné ruce práce s dorážkou Tomáše Mertla. Nakonec nebyla gólová.
     
    49:15
    Exkluzivní šance Marcela Brandta, ještě exkluzivnější zákrok Pavla Kantora! Hradecký brankář neskutečně vymrštil vyrážečku a poslal puk vysoko do vzduchu.
     
    48:33
    Blaine Down viděl, že má na pravé straně volnou cestičku, tak se nebál procpat až ke Kantorovi. Z tak velké blízkosti ovšem neuspěl.
     
    48:06
    Domácím chybělo málo ke snížení, jenže když už se po německé chybě dostali k puku, situaci překombinovali. Stanislav Dietz už mohl pálit.
     
    47:20
    Tygři ze Straubingu teď mají křídla, odpovídají na dobrou pasáž Mountfieldu stejnou mincí. Abychom nezapomněli, hosté tu mají i dvacítku sympatických fanoušků, kteří se v jasné početní nevýhodě nechtějí nechat zahanbit.
     
    46:27
    A tak je tady zase Thomas Gödtel, hráč se suverénně nejtvrdší ranou na hřišti. Pavel Kantor si teď mohl natáhnout tříslo, a přesto si myslím, že kdyby šel puk mezi tři tyče, byl by to gól.
     
    46:03
    Po levé straně útočného pásma se dral Jiří Šimánek, nakonec se ale ke střele nedostal.
     
    44:58
    Na ledě ve třetí třetině sledujeme i třináctého útočníka domácích Petra Beránka, který zaujal místo ve třetí formaci místo Dávida Skokana.
     
    44:15
    Zaváhání v domácí rozehrávce přihrálo hostům slušnou pozici, nakonec pálil z prostoru mezi kruhy Harrison Reed. Kantor si ale situaci pohlídal.
     
    43:44
    Na druhé straně to od mantinelu zkusil Carsen Germyn, ale žádný z jeho parťáků se nedostal k dorážce.
     
    42:59
    Hradecká aktivita dál pokračuje, gól visí ve vzduchu! Jeden ze spoluhráčů přenechal puk Bohumilu Jankovi, jehož ránu Strahlmeier podržel, ani napodruhé to Jankovi nevyšlo. Vypadá to ale, že domácí si v kabině měli co říct.
     
    42:09
    Brankář Dustin Strahlmeier vyjel za svou klec, aby kotouč rozehrál. Poslal ho do ochranné sítě, ale bylo to s tečí plexiskla a hradecké dohady budou zbytečné.
     
    41:22
    Martinu Pláňkovi střela od modré nevyšla tak, jak by si představoval, byla zastavena před brankovištěm.
     
    40:58
    Teď to zkoušel Roman Kukumberg, ten byl ale v moc velkém úhlu. Hradečtí jsou každopádně hodně při chuti.
     
    40:21
    Elitní formace domácích se hned v prvním střídání rvala dopředu, Kudrna zakončoval po Šimánkově prostrčení. Strahlmeier ale podržel puk před brankovou čarou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Úroveň hry nás v úvodu druhé třetiny úplně nenadchla, ale pak se přece jen zase začaly rodit zajímavé situace, způsobené hlavně tresty na obou stranách. Hradec se po čtvrtém gólu soupeře oklepal, byl výrazně aktivnější, snížil, přesto stále prohrává o dvě branky.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:40.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Hosté hrají v plném počtu, zase až potom se před brankářem zjevil Jaroslav Kudrna. Do puku se pokusil tak nějak strčit, Strahlmeier měl ale všechny kouty své svatyně pokryté.
     
    38:32
    Po přihrávce na Bohumila Janka to už pro domácí vypadalo hodně zajímavě, jenže domácí bek poněkud zaváhal a nic vážnějšího z toho nebylo.
     
    37:53
    Hosté zatím velmi účinně napadají jejich rozehrávku a domácím se nedaří udržet na kotouči.
     
    37:05
    Straubing si ale nepohlídal střídání a je potrestán za hru v šesti. Hradečtí docela hýří sebevědomím, tak uvidíme, jestli ještě zvládnou skórovat.
     
    36:49
    Domácí chybovali a jeden z hostů napálil hradeckou tyčku!
     
    36:15
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Jako by mě domácí hokejisté slyšeli, s koncem přesilovky se přece jen prosazují a snižují na rozdíl dvou gólů! Šimánkovu zpětnou přihrávku přenechal hráč mezi kruhy dozadu na TOMÁŠE SLOVÁKA, který svou tvrdou ranou zacílil přesně – 2:4! Asistence: Jiří Šimánek, Martin Pláněk.
     
    35:53
    Domácí hráči jsou stále poněkud bezradní. Teď už přece jen mířila Mertlova přihrávka na Šimánka, ale domácí tahoun ji nedokázal zpracovat.
     
    35:02
    Před hradeckou střídačkou se strhla menší mela, která vede ke vzájemnému vyloučení. Dávid Skokan pyká za vysokou hůl, Dylan Yeo za hrubost. Pokračuje klasická přesilovka domácích.
     
    34:52
    Dvojitá šance Rudolfa Čeveného gólem nekončí! Hradecký útočník nedokázal Strahlmeiera tváří v tvář překonat ani z první střely, ani z dorážky.
     
    34:20
    Domácí museli paradoxně spěchat dozadu, aby zablokovali tvrdou ránu v přečíslení soupeře.
     
    34:10
    Nebyla to z hradeckého pohledu povedená přesilovka, ale hned je tady další. Carsen Germyn (STR) zatáhl za záchrannou brzdu a už sedí na trestné za hákování.
     
    33:30
    Hradecký pětiúhelník měl vrchol na modré čáře, odkud pálil Tomáš Slovák na teč. Ta se ale žádnému z jeho spoluhráčů nepovedla.
     
    32:02
    Hradečtí hokejisté vzápětí dostávají tu samou možnost, i oni dnes již v přesilove udeřili. Florian Ondruschka (STR) je vyloučen za krosček.
     
    31:21
    Straubing právě vstřelil branku!
    Tygři podruhé v zápase využívají přesilovku a už vedou o tři góly! Treille přesunul hru na Canzanella, jemuž střela nevyšla, moc ho to ale nemusí mrzet. Puk se totiž odrazil přímo na hokejku HARRISONA REEDA , který ho s okamžitou platností poslal do druhého růžku bezmocného Kantora – 1:4. Asistence: Andy Canzanello, Sacha Treille.
     
    30:56
    Po delší době je tu vyloučení. Jií Vašíček (HKR) pyká za hrubost.
     
    29:48
    Teď už měl hradecký kapitán Jiří Šimánek blízko ke skórování. Z úhlu se vymotal až před branku, jenže se zablokovanou hokejkou nezvládl zakončit!
     
    28:57
    Domácí hokejisté se marně pokoušeli cokoli vymyslet. Pak zase přišel kontr a práce pro Kantora.
     
    28:10
    Pavel Kantor měl před sebou poměrně čilý provoz, přesto dokázal skryté nahození Carsena Germyna podržet ve výstroji.
     
    27:43
    Icing Mountfieldu. Na hradecké straně je dnes nejvíc vidět druhý útok dvou Slováků a jednoho Kanaďana, elitní formace naopak zůstává trochu za očekáváním.
     
    27:24
    Straubing hraje v plném počtu, chvíli předtím mohl skórovat Rastislav Dej. Místo bekhendového zakončení ale ještě vracel puk napříč brankovištěm, kde žádný jeho parťák nečekal.
     
    26:50
    Collin Valcourt se pokoušel s pukem natlačit do brankoviště, ale nevyšlo mu to. Němci poté puk uklidili do bezpečí.
     
    25:54
    Zkušenému obránci Tomáši Slovákovi, který do Hradce přišel z Plzně, utekl kotouč do středního pásma. Hru přerušuje ofsajd.
     
    25:19
    Collin Valcourt vzal puk a uháněl se spoluhráčem ve dvou na jednoho. Přestože domácím akce nevyšla, mají z toho aspoň přesilovku. Thomas Gödtel (STR) si odsedí menší trest za sekání.
     
    24:50
    Nyní se icingu dopustili pro změnu domácí hokejisté.
     
    24:27
    Zakázané uvolnění vrací hru k pravé ruce Dustina Strahlmeiera. Hradec je aktivní, ale nedokáže se dostat do zajímavějších pozic.
     
    23:35
    Tygři se dopustili zakázaného uvolnění, pak hned po buly střílel znovu hradecký reprezentant Jank. Skákavý kotouč však netrefil ideálně a branku minul.
     
    23:07
    Ondřej Kopta vrátil kotouč na modrou, odkud pálil Bohumil Jank. Jeho kotouč si ale nenašel cestu houští těl až do brankového území.
     
    22:26
    Tři hradečtí útočníci dokázali přehrát defenzívu soupeře a Strahlmeier musel zasáhnout s velkým štěstím!
     
    21:40
    Kotouč teď lítal ze strany na stranu, až se od Tomáše Knotka odrazil na německou střídačku.
     
    21:02
    Hosté jsou v úvodu druhé části aktivnější, nyní donutili soupeře k zakázanému uvolnění.
     
    20:29
    Hokejisté Straubingu vtrhli do útočného pásma, přitom ale střídali. Ofsajd byl nevyhnutelným důsledkem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hradec sice v první třetině ubránil dvojnásobné oslabení, ale Straubingu i díky němu vydržela útočná aktivita, jež vedla ke dvěma slepeným gólům v domácí síti. Domácí fanoušci pak mohli poprvé zajásat díky brance Romana Kukumberga, nicméně další gól Straubingu je zase trochu srazil. Domácí jsou tak pozadu o dvě branky a budou se muset zlepšit.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Poslední pokus první části si připsal Martin Pláněk, jenž pálil od pravého hrazení. Strahlmeier bez potíží zasáhl vyrážečkou.
     
    19:31
    Hradečtí se snaží odpovědět, ale teď je zastavuje ofsajd.
     
    18:24
    Straubing právě vstřelil branku!
    Tak i Straubing dokáže využít početní výhodu a krátce před koncem první třetiny se vrací do sedla! Znovu to bylo díky exkluzivní pumelenici od modré čáry, kterou se blýskl opět THOMAS GÖDTEL, a Kantor nestačil zareagovat – 1:3. Asistence: Tobias Wörle.
     
    18:11
    Hosté hned po buly vypálili a Kantor musel zasahovat, teď už ale marně kombinují.
     
    17:47
    Teď se ale Mountfield bude sám bránit ve čtyřech. Za vysokou hůl je potrestán mladík Lukáš Nedvídek (HKR).
     
    17:03
    Domácí hokejisté se trochu zatáhli, puk mají o něco víc na svých hokejkách a hlídají si hru.
     
    16:14
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Hradec se v přesilové hře dost trápil, přesto ji chvíli před jejím koncem využívá a vrací se na odstup jediné branky! Byla to opravdu nádherná spolupráce druhé formace, v níž Dej posunul Valcourtovi, jenž přesunul hru křižným pasem na ROMANA KUKUMBERGA. Slovenský forvard snadno zakončil do odkryté klece – 1:2! Asistence: Collin Valcourt, Rastislav Dej.
     
    14:27
    Domácí ovšem vzápětí dostávají možnost reagovat. Sandro Schönberger (STR) je vyloučen za sekání.
     
    13:37
    Straubing právě vstřelil branku!
    Tuhle minutu si Hradec rozhodně nedá za rámeček, po dvaceti sekundách totiž inkasuje podruhé. Tentokrát hosté sehráli akci na modrou čáru, kde se do puku opřel THOMAS GÖDTEL a propálil všechno včetně nic netušícího Kantora – 0:2. Asistence: Andy Canzanello.
     
    13:17
    Straubing právě vstřelil branku!
    Po třinácti minutách se hosté, kteří jsou v útočném pásmu mnohem odvážnější, dostávají do vedení! Florian Ondruschka zatáhl puk za bránu, aby pak našel rozjetého SACHU TREILLEHO. Hráč, kterého z české soutěže moc dobře známe, pak přesně vymetl hradecký růžek – 0:1! Asistence: Florian Ondruschka, Blaine Down.
     
    12:05
    Po nepovedené Wörleho střele se natahoval Manuel Wiederer, nicméně naštěstí pro Hradec měl k puku dost daleko a nakonec to před brankovou čarou nestihl.
     
    11:41
    Tuto pasáž přerušil až Stanislav Dietz, jenž pálil ještě ze středního pásma, a Strahlmeier si poradil lapačkou.
     
    11:23
    Úroveň hry nyní mírně opadla, soupeři se drží trochu pozadu a vyměňují si povětšinou nepřesné puky.
     
    10:27
    Na hradeckém zimním stadionu jsou odhadem dvě tisícovky diváků, kteří se starají o vynikající atmosféru. I oni dnes mají generálku na nový ročník.
     
    09:33
    Další akce hradeckého kapitána Jiřího Šimánka. Pěkně si najel do střelecké pozice, před Strahlmeierem ještě clonil Mertl, ale německý brankář stejně zasáhl.
     
    09:06
    Nakonec střílel z uctivé vzdálenosti Jiří Šimánek, Strahlmeier zasáhl. Slovákova dělovka byla zblokována.
     
    08:35
    Domácí byli v posledních minutách pochopitelně v defenzívě, a proto je teď řada na nich. Dokáží něco vymyslet?
     
    08:02
    No, nevím jak dlouho byli hradečtí beci na ledě, ale už tahali jazyky na vestě. Teď už přece jen stihli vystřídat.
     
    07:27
    Ostropalba jako u Verdunu ale pokračuje dál. Teď musel Kantor zasáhnout svou maskou a vypadalo to docela nebezpečně.
     
    07:06
    Hradec Králové hraje v plném počtu.
     
    06:39
    Další vynikající postřeh Pavla Kantora, tentokrát proti bombě od modré čáry. Musel ji pohotově zlikvidovat pravým betonem.
     
    06:24
    To nejhorší už Mountfield přežil, hraje ve čtyřech.
     
    05:52
    Skvělý Pavel Kantor nadvakrát vychytal Blaina Downa, který vždy pálil z pravé strany. Straubing není v dvojnásobné výhodě tak přesvědčivý, střely má ale hodně ostré.
     
    05:24
    Přesilovková kombinace vyústila v dělovku Cazanella, která minula hradeckou klec.
     
    04:59
    A pozor, Straubing bude hrát 1:18 v pěti proti třem! Peter Mikuš (HKR) si odpyká menší trest za vražení na hrazení, jeho tým teď čekají perné chvilky.
     
    04:17
    Je tu první vyloučení zápasu. Dvě minuty za sekání si odpyká Kanaďan v hradeckých službách Collin Valcourt (HKR).
     
    03:55
    Straubing teď byl v hradeckém pásmu pohyblivější, ale nedokázal se vymotat z rohu pásma do jakékoli střelecké pozice.
     
    03:27
    Při prudkém nahození Dylana Yea pak Kantor neměl úplně dobrý výhled, přesto si kotouč dokázal najít a přikrýt ho na hrudi.
     
    02:55
    Sacha Treille našel křižnou přihrávkou hokejku Blaina Downa, což znamenalo první velkou práci pro Pavla Kantora. Tváří v tvář svému soupeři hradecký brankář uspěl!
     
    02:28
    O chvíli později se bavorští Tygři dopustili zakázaného uvolnění.
     
    02:10
    Vůbec první přesný pokus zápasu si na své konto připsal Rudolf Červený, který prověřil Strahlmeierovu pozornost střelou z levého kruhu.
     
    01:33
    Bohumil Jank nechal svému soupeři, který zrovna došvihl, v cestě nohu, nicméně situace se obešla bez dalšího vyústění.
     
    00:54
    A tak přišla pro změnu dvojice nahození německého Straubingu. Hradečtí fanoušci už od začátku slušně ladí své hlasivky.
     
    00:24
    Domácí výběr se hned hnal dopředu, veterán Jaroslav Kudrna se ale nedkoázal vymotat přes několik protihráčů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté už jsou připraveni na ledové ploše a první zápas v sezóně pod střechou hradeckého zimního stadionu může začít!
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield Hradec Králové: Kantor (Veselý) – Dietz, Slovák, Mikuš, Jank, Vašíček, Pláněk, Piegl – Šimánek "C", Mertl, Kudrna – Valcourt, Kukumberg, Dej – Červený, Knotek, Skokan – Nedvídek, Tvrdík, Kopta – Beránek. Trenér: Peter Draisaitl.

    Straubing Tigers: Strahlmeier (Bacashihua) – Osterloh, Sturm, Yeo, Ondruschka, Dotzler, Kramer, Canzanello – Down, Reed, Treille, Schönberger "C", Brandt, Germyn, Wörle, Loibl, Wiederer. Trenér: Rob Wilson.
     
    Německý celek má v zádech o poznání lepší bilanci, do Hradce navíc dorazí povzbuzen dvojicí výher 4:1 a 5:2 proti Schwenningenu, tedy soupeři z nejvyšší soutěže DEL. V ní loni Straubing obsadil dvanácté místo a vyřazovací boje si nezahrál.

    Teď ovšem dokresluje velmi pestrou přípravu hradeckých hokejistů, kteří už za sebou mají konfrontaci s Rusy, Slováky, Rakušany, zmiňovaným Znojmem i dvěma účastníky české extraligy.

    Velkou zásluhu na tom, že jedním ze soupeřů lví party jsou právě i Tygři z Bavorska, má nepochybně její trenér Peter Draisaitl. Část sezóny 2005/06 totiž strávil právě na střídačce Straubingu. Nemusíme tak zdůrazňovat, že pro něj bude mít dnešní partie zajímavou příchuť.
     
    Po výsledkové stránce není příprava pro domácí tým až tak povedená, Hradec vyhrál z dosavadních devíti zápasů jen tři. Sluší se ale říct, že do plánů trenérského dua Draisaitl – Kučera několikrát výrazně zasáhla marodka, jindy prostě zkoušeli hráče bojující o své místo v kádru.

    V úterý Mountfield neuspěl na ledě účastníka EBEL ligy, znojemských Orlů. V první třetině sice otočil nepříznivý stav 0:2 na 3:2, ale hned v další části se ještě lepší obrat povedl Znojmu, které vyhrálo 6:3. Oslabený Hradec v tomto střetnutí tahal za znatelně kratší konec provazu.
     
    Příjemné páteční odpoledne z metropole východních Čech. Teprve 5. září se hradečtí fanoušci dočkali prvního domácího zápasu jejich týmu, který je zároveň posledním přípravným utkáním na novou sezónu. Extraligoví hokejisté Mountfieldu HK dnes na ledě své rekonstruované haly hostí německé Tygry ze Straubingu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Kukumberg (Valcourt, Dej), 37. Slovák (Šimánek, Pláněk), 59. Knotek (Pláněk, Kudrna) – 14. Treille (Ondruschka, Down), 14. Gödtel (Canzanello), 19. Gödtel (Wörle), 32. Reed (Canzanello, Treille), 60. Reed (Sturm)


    Mountfield HK: Kantor (Veselý) – Dietz, Slovák, Mikuš, Jank, Vašíček, Pláněk, Piegl – Šimánek "C", Mertl, Kudrna – Valcourt, Kukumberg, Dej – Červený, Knotek, Skokan – Nedvídek, Tvrdík, Kopta – Beránek. Trenér: Peter Draisaitl.
    Straubing Tigers: Strahlmeier (Bacashihua) – Osterloh, Sturm, Yeo, Ondruschka, Dotzler, Kramer, Canzanello, Gödtel – Down, Reed, Treille, Schönberger "C", Brandt, Germyn, Wörle, Loibl, Wiederer. Trenér: Rob Wilson.

    Diváci: 1174
    bahis siteleri