Nitra – Piešťany 5:4 (1:0 po s.n.) | Košice – Martin 4:3 (2:1 po s.n.) | Banská Bystrica – Trenčín 0:0 (odl.)
Skalica – Zvolen 2:4 (kon.) | Poprad – Žilina 5:1 (kon.)
po s.n. (2:1)
HC Košice
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
HK VITAR Martin
sk Neděle 14.09.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil víťazstvom Košíc. O rozhodujúci nájazd sa postaral Spilar. (19:29:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    3. série
    2:1
    KOS: Gabriel SPILAR premieňa – 2:1.
     
    3. série
    1:1
    MAR: Važan nepremieňa – 1:1.
     
    2. série
    1:1
    KOS: Lapšanský nepremieňa – 1:1.
     
    2. série
    1:1
    MAR: Markovič premieňa – 1:1.
     
    1. série
    1:0
    KOS: Bartoš premieňa – 1:0.
     
    1. série
    0:0
    MAR: Varga nepremieňa – 0:0.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Do bránky Košíc pôjde na samostatné nájazdy Marcel Melicherčík.
     
    Víťaza zápasu určia až samostatné nájazdy!
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    64:46
    Do konca tohto predĺženia ostáva už iba 14 sekúnd a vhadzovať sa bude pred tretinou Košíc. Obom tímom už ostáva iba veľmi málo času.
     
    64:24
    Martin sa napokon do útoku predsa len dostal, no bez puku na hokejke, Ten má za vlastnou bránkou pod kontrolou skúsený Štrbák a nikomu ho nechce požičať.
     
    63:50
    Situácia na ľadovej ploche sa opäť raz zopakovala. martinskí hráči sa s pukom na hokejke pokúsili dostať do útoku,a le prechod vez modrú čiaru je nemožný.
     
    63:33
    Obrana Košíc je veľmi pozorná a puk do svojho pásma absolútne nepúšťa. Dovolíme si povedať, že ak gól v predĺžení padne, tak do bránky Čecha.
     
    62:55
    Martin sa konečne na moment oslobodil. Hostia aspoň vybojovali puk a vyviedli ho zo svojej tretiny. Následné nastrelenie na zadný mantinel im veľmi nepomohlo.
     
    62:31
    Pred Čechom bolo priadne horúco! Martinský gólman musel čeliť dvojnásobnému pokusu Češíka, ktorý ale puk za jeho chrbát napokon neposlal.
     
    61:57
    Martinčania sa nevedia vymaniť spod zovretia svojho súpera a nedarí sa im rozohrať.
     
    61:26
    Napätie sa stupňuje a na ľadovej ploche vidíme veľký boj. Puk je aktuálne v útočnej tretine Košíc, no iba na hokejkách hostí.
     
    60:40
    Do útoku sa dostali aj košickí hráči. Spilar vybojoval puk za súperovou bránkou, posunul ho Černákovi, no ten ho napálil iba do masky Čecha.
     
    60:18
    V úvode predĺženia to hostia spravili veľmi dobre a mohli rozhodnúť zápas! Illo sa prezentovať perfektným samostatným prienikom pred bránku, no zakončil ho iba strelou do Hyláka.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Rozhodcovia upravili strelca tretieho gólu hostí. Do štatistík sa zapísal Themár ako úspešný strelec, asistencia putuje na konto Važana.
     
    Po troch tretinách sa v Steel aréne nerozhodlo. Nasleduje trojminútová prestávka a po nej predĺženie 4 proti 4, ktoré bude trvať maximálne 5 minút.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:57
    Brankár Čech ešte svojmu tímu poriadne zavaril! Martinský gólman sa pokúšal puk odpáliť spred vlastnej svätyne, no napokon ho iba posunul o pár centimetrov. Našťastie mu pomohla obrana.
     
    59:40
    Na ľadovej ploche je to veľmi napínavé. Sekundy plynú a Košičania sa snažia útočiť. Čech musí byť v pozore.
     
    58:57
    Hosťom ale zámer vôbec nevyšiel. Domáci hokejisti puk do vlastnej obrannej tretiny nepustili a Hylák môže ostať pokojný.
     
    58:30
    Medzičasom sa hrá v plnom počte na oboch stranách. pri puku je Martin, ktorý bude zakladať útočnú akciu spoza vlastnej bránky.
     
    57:58
    Čas do konca tretej tretiny sa kráti a atmosféra hustne. Pri puku sa držia Košičania, ale Martin sa veľmi dobre bráni.
     
    57:18
    Pochváliť ale musíme aj hostí. Tí ustáli nápor súpera a s pukom na hokejke sa vrhli do útoku, no tam pomerne čitateľnú strelu Hylák s prehľadom schoval vo svojej lapačke.
     
    56:37
    Košičania si hru 4 proti 4 opäť mýlia s vlastnou presilovkou. Majstri Slovenska sa nasťahovali do útoku, kde sa Jenčík spoza bránky pokúšal zasunúť puk za čiaru a od úspechu nebol ďaleko.
     
    56:28
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou aj hosťujúci Matejka.
     
    56:19
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hru so zdvihnutou hokejkou Češík.
     
    55:53
    Košičania sa síce držia v útočnej tretine, no tam z ich strany žiadna strela neprichádza. O puk sa bojuje iba pri mantineli.
     
    55:11
    Rozhodcovia nevylučovali a pokračuje sa v hre. Martin sa musí opäť brániť a puk poslal iba cez všetky čiary.
     
    54:56
    Na ľadovej ploche sa dokonca objavila aj krv! tak toto musí byť pre Smreka poriadne nepríjemná odrenina zrejme niekde na tvári. Na striedačke sa mu už venuje lekár, no zrejme to nebude nič vážne. Pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    54:56
    Hra sa musí na malý moment prerušiť. Brániaci hráč Smrek inkasoval zrejme úder v zápale hry a otrasený ostal ležať na ľadovej ploche. Npokon mu na striedačku museli pomôcť až vlastní spoluhráči. Rozhodca ale vylučovať nebude.
     
    54:37
    Hrnka mal na hokejke hetrik! Košický útočník s pukom vletel do tretiny, okamžite pálil, no jeho pokus napokon iba presvišťal okolo bránky Košičanov.
     
    53:40
    Košičania sa ale do útoku predsa len dostali a pokúsili sa tam súpera vyšachovať. Akciu napokon zakončil presnou strelou Bicek, no Čech si dal opäť raz veľký pozor a jeho puk schoval vo výstroji.
     
    53:32
    Puk sa teraz drží v malinkom strednom pásme. Aj to nasvedčuje tomu, že nikto z hráčov nechce spraviť zbytočnú chybu a pustiť súpera do vedenia, ktoré by už mohlo byť rozhodujúce.
     
    52:46
    Čech sa za predchádzajúcim pukom iba obzrel a jeho spoluhráči kus čiernej gumy rýchlo odpratali. martin si na podobné brejky súpera musí dávať veľký pozor.
     
    52:11
    Hrnka je v bravúrnej forme! Košický útočník zaviezol puk do pásma pre spoluhráča Lapšanského, no ten svoju svižnú delovku poslal iba tesne vedľa bránky.
     
    51:47
    Košickí hokejisti sa ale musia aj brániť. Hostia síce v útoku veľa nebezpečenstva nepriniesli, no Hylák puk pre istotu prikryl a bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
     
    51:12
    Košickí hokejisti by sa radi dostali späť do vedenia, no aktuálne sa im príliš nedarí. S pukom na hokejke síce vnikli do pásma, no to ešte úspech neprináša.
     
    50:30
    Martin dostal krídla a naďalej sa drží v útočnej tretine. Hostia maj o čo hrať a jediný gól ich môže dostať bližšie k senzačnému skalpu majstra.
     
    49:46
    Martin dal gól!

    Je vyrovnané! Martin napokon využíva svoju presilovku strelou z pravého kruhu, ktorú do siete dostal ANDREJ THEMÁR. Asistencia: Michal Važan.
     
    49:16
    Martin sa stále drží v útočnej tretine. pred modrou tam Kolba prenechal puk Illovi, no jeho rana bola zrazená a k Hylákovi neprešla.
     
    48:52
    Košičanom sa kus čiernej gumy podarilo dostať z vlastnej obrannej tretiny a na malý moment si môžu vydýchnuť. Oba celky striedajú.
     
    48:16
    Martin sa v úvode presilovke zubami-nechtami drží v útočnej tretine. Hostia ale puk vôbec nemajú pod kontrolou a musia oň bojovať iba pri mantineli.
     
    48:00
    Košičania sa budú brániť! Oslabí ich Jenčík za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    47:45
    Martinčanom sa na ľadovej ploche v tejto tretine vôbec nedarí. Hostia by aj chceli zaútočiť, ale nepresnosť v rozohrávkach im to vôbec nedovoľuje.
     
    46:53
    Martin sa ale v útočnom pásme dlho nezdržal. Košičania puk s prehľadom vysunuli z vlastnej obrannej tretiny a s pokojom na hokejkách sa bránia. Hylák nemá žiadnu prácu.
     
    46:47
    Martin sa stále pokúša o vyrovnanie., no hostia to majú proti Oceliarom skutočne veľmi náročné. Strela MHC bola pred bránkou Košíc zblokovaná a skončila iba v hľadisku.
     
    45:37
    Martin sa usadil v útočnom pásme svojho súpera a pokúša sa tam niečo zaujímavé vymyslieť. Strelecky sa chcel presadiť Smrek, no Hylákova lapačka si jeho prudkú ranu postrážila.
     
    45:06
    Teraz ale Košičania urobili úplne rovnakú chybu pri snahe o rozohrávku spoza vlastnej brány. Martin sa dostane do útoku a bude sa môcť pokúsiť o vyrovnanie.
     
    44:52
    Martinskí hokejisti sa musia brániť a budú v tom aj pokračovať. Hostia puk iba vyhodili cez všetky čiary, čo znamená zakázané uvoľnenie.
     
    44:12
    Košickí hokejisti si musia po strelenom góle dávať pozor aj v defenzíve. Hostia sa tam pokúsili niečo vymyslieť, no Drgoňova spoľahlivá defenzívna práca im to nedovolila.
     
    43:20
    Košice dali gól!

    Napokon sme to asi zakríkli! Košickí hokejisti sa rýchlo presunuli do útočnej tretiny, kde TOMÁŠ HRNKA tečoval strelu od modrej čiary až do siete a pripisuje si svoj druhý gól vo svojom extraligovom zápase s poradovým číslom 200. Asistencie: Juraj Cebák, Václav Stupka.
     
    43:05
    Bez prerušenia sa hrá už skutočne veľmi dlho, no puk so sebou žiadne nebezpečenstvo nepriniesol. Brankári sa pomaly začínajú nudiť.
     
    41:53
    Hráči oboch celkov medzičasom opäť prestriedali a my budeme dúfať, že nové sily na ľadovej ploche trochu rozmútia nehybnú vodu.
     
    41:30
    Tretia tretina sa začala bez akýchkoľvek šancí na jednej či druhej strane a ešte sme nevideli ani striedanie. Diváci, ktorí sú ešte v bufetoch zatiaľ o nič neprišli.
     
    40:47
    Košičania sa museli stiahnuť aj do obrany, kde sme ale takisto nevideli nič zaujímavé. Hostia sa tam síce dostali za bránku, no puk tam nebol.
     
    40:23
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre domáceho Hrnku. Košičania sa okamžite presunuli aj do útoku, kde sa im ale proti súperovi nič vymyslieť nepodarilo.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla v košickej Steel aréne opäť dva góly a hráči oboch celkov si ich aj v tomto prípade spravodlivo rozdelili. Aj naďalej majú na klzisku prevahu Košičania, o čom svedčí aj celkový pomer striel.

    Pomer striel po dvoch tretinách: 25:16 pre KE.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:36.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Martin sa aj napriek náročnej situácii stále tlačí do zakončenia. V medzikruží sa k puku dostal Illo, no Hylák jeho prudkú ranu schoval v lapačke.
     
    39:10
    Martinským hokejistom sa napokon podarilo obsadiť útočnú tretinu a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Ni to ale nie je jednoduché, pretože Košičania ich k strele pustiť nechcú.
     
    38:46
    Medzičasom sú už hostia v plnom počte a plynie ich presilovka. Martinčania to vôbec nemajú jednoduché a nevedia sa dostať ani do útoku.
     
    38:10
    Košičanom hra vo štvorici zrejme vôbec nevadí a pomýlili si ju s presilovkou! Oceliari sa okamžite nasťahovali do útočnej tretiny, kde od modrej čiary pálil Štrbák a Čech mal s jeho ranou veľké problémy. Napokon ale puk za čiaru neprešiel.
     
    37:51
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na 24 sekúnd vyrovná! Na trestnú lavicu smeruje Černák – 2 minúty za hákovanie.
     
    37:36
    Situácia sa zopakovala aj v tomto prípade. Košičania sa opäť natlačili pred bránku, no defenzíva hostí si to tam aj teraz postrážila. Na ľade sa nič nemení.
     
    37:10
    Košičania museli za pukom po vyhodení svojho súpera šprintovať, no napokon ich to nezabrzdilo a do pásma sa vrátili. Oceliari sa tam okamžite prezentovali strelou, no v zmätku pred bránkou sa nik z nich nedokázal zorientovať lepšie ako gólman MHC.
     
    36:25
    Košičania sa okamžite po buly usadili v pásme a pokúsili sa niečo vymyslieť. Teraz to už ale rozhodne nechceli prekombinovať a Štrbák hneď tvrdo vypálil, ale jeho pokus bol zrazený.
     
    36:15
    Martin sa bude brániť! Ďatelinka oslabuje svoj tím na dve minúty za hákovanie.
     
    35:46
    Martin sa ale napokon ubránil a medzičasom hrá už v plnom počte. Hostia dnes hrajú skutočne dobre a proti aktuálnemu majstrovi nemajú žiaden rešpekt.
     
    35:05
    Napokon z toho bola poriadne nebezpečná situácia pred bránkou MHC! Košičania sa v pätici natlačili do útoku, kde pred bránkou na puk siahal Černák, no Čech napokon jeho úmysel prečítal a zastavil.
     
    34:56
    Martin sa ale musí opäť brániť. Oceliari chcú ísť znova do vedenia a okamžite sa vrhajú do ďalšieho útoku.
     
    34:23
    Martinskí hráči by iba veľmi neradi inkasovali. Puk sa im podarilo vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny a na moment si môžu vydýchnuť.
     
    33:45
    Košičania to pred Čechom poriadne roztočili! Spilar po technickej paráde ukážkovo prenechal puk Štrbákovi, no jeho prudká rana v sieti neskončila. Domáci ju do siete nedokázali tečovať.
     
    33:12
    Martin sa bude brániť! Ďatelinka oslabuje svoj tím na dve minúty za hákovanie.
     
    32:45
    V Košickej Steel aréne je teda výsledok opäť vyrovnaný a Martin prezentuje silu, ktorú jeho káder v aktuálnom ročníku má. Na strely je to zatiaľ 19:15.
     
    31:59
    Martin dal gól!

    Gól napokon platí! Prudká strela z ľavej strany bola dostatočne presná na to, aby skončila v sieti. Autorom gólu je LUKÁŠ FINSTERLE. Asistencia: Jakub Suja.
     
    31:59
    Telefonát hlavného arbitra prebieha už viac ako minútu, a tak sa zrejme jedná o poriadne náročnú situáciu. V Steel aréne stúpa napätie a hráči s fanúšikmi čakajú na verdikt.
     
    31:59
    Martin vyrovnal?! Puk prešiel za bránkovú čiaru po prudkej strele, no jeden z hráčov Košíc bol do bránkoviska sotený a nasledovať bude telefonát videorozhodcovi.
     
    31:24
    Oceliari sa s pukom dostali za súperovu bránku, ale nič nebezpečné sa im tam vymyslieť nepodarilo. Martin sa dobre bráni.
     
    30:50
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte. V tomto oslabení žiadne ohrozenie Hyláka nepripustili a s prehľadom sa ubránili.
     
    30:32
    Presilovka pre Martin sa kráti a hostia s pukom stále nevedia nič vymyslieť. Bude to zrejme preto, že ho ani nemajú na hokejkách.
     
    29:56
    Košičania mohli zvýšiť svoj náskok vo vlastnom oslabení! Černák urobil v defenzíve kusisko práce a Oceliari šli do ú´toku. Puk ťahal Bartánus, no jeho prudké zakončenie napokon Čech udržal.
     
    29:15
    Košičania sa s prehľadom bránia. Martin sa síce pokúsil udržať v útočnej tretine, no Cebák puk nekompromisne vyhodil cez všetky čiary.
     
    28:42
    Košice sa budú brániť! na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie úspešný strelec Hrnka.
     
    28:30
    Domáci hráči sa už ale brániť nechceli. Puk sa preto pokúsili v rámci rozohrávky dostať až do útoku, no je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    27:40
    Košičania sú stiahnutí pred vlastnou bránkou, ale strela od ich súpera neprichádza. Rozhodca hru prerušuje a vykazuje do stredného pásma, pretože videl hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    27:24
    Martin stále ostáva v útočnej tretine, ale nedarí sa mu tam. V dobrej pozícii bol najmä Themár, ktorý sa všemožne tlačil pred bránku, no jeho zámer mu nevyšiel a obranu neoklamal.
     
    26:50
    Hosťom sa stále nedarí presadiť sa v útočnej tretine. Martin puk iba nahodil na zadný mantinel, ale tam bol bleskovo Jánošík a upratal ho do bezpečia.
     
    26:14
    Hra sa opäť upokojila. Domáci Jánošík drží puk za vlastnou bránkou a Oceliari ho budú chcieť rozohrať na opačnú polovicu klziska.
     
    25:38
    Martinskí hokejisti prešli od vlastnej bránky až do útočnej tretiny, no tam sa im nič zaujímavé vymyslieť. Prirýchla strela od modrej čiary Hyláka neprekvapila.
     
    24:50
    Po veľkom boji sa Košičania napokon dostali k puku pred súperovou bránkou a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Strelecký pokus spred modrej čiary ale zastavil iba hlúčik tiel pred Čechom.
     
    24:02
    Košickí hokejisti by svoj náskok radi navýšili, no také jednoduché to nie je. martin im vzal puk, no hostia ho iba vyhodili cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    23:13
    Martinskí hokejisti teda v Steel aréne opäť prehrávajú a musia súperov náskok iba doťahovať. Pre Martin sú dne osudné oslabenia, pretože v nich inkasovali už dvakrát.
     
    22:39
    Košice dali gól!

    Košičania sa napokon do pásma vrátili a dostávajú sa do vedenia! Mladučký obranca ERIK ČERNÁK sa dostal k puku pred bránkou, oklamal Čecha a z ľavej strany mu puk zavesil do siete. Asistencie: Tomáš Hrnka a Gabriel Spilar.
     
    22:12
    Martinskí hokejisti sa zatiaľ bránia s veľkým prehľadom. Puk sa im v tejto chvíli podarilo poslať cez všetky čiary a môžu si na moment vydýchnuť.
     
    21:56
    Košičania sa okamžite usadili v útočnej tretine, ale zrejme to tam prekombinovali. Jenčík so Štrbákom si nahrávali tak dlho, až kým o puk neprišli v dobrej streleckej pozícii.
     
    21:33
    Košičania už medzičasom hrali v plnom počte a teraz si dokonca zahrajú presilovku. Themár sa previnil krosčekom.
     
    20:46
    Košičania už medzičasom hrajú vo štvorici a stále sa musia brániť. Martin začal skutočne odhodlane a tvrdo bojuje o každú streleckú pozíciu.
     
    20:16
    Druhá tretina sa začala, ale Martin musel ísť po puk okamžite za vlastnú bránku. Ani to ale hosťom v útočení nezabránilo a Markovič ešte proti trom Košičanom vystrelil popod Hylákovu ruku, no iba tesne vedľa bránky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Po prvej tretine je stav vyrovnaný.
     
    Prvá tretina sa skončila jednogólovou remízou. Košičania sa do vedenia dostali už v samom úvode, no Martin nespanikáril a podarilo sa mu vyrovnať. V strednej časti hry budú mať hostia ešte 20-sekundovú výhodu presilovky o dvoch hráčov, po nej 56 sekúnd o jedného muža.

    Pomer striel po prvej tretine: 11:8 v prospech KE.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:56
    Martin trestuhodne túto dvojnásobnú presilovku zrejme nevyužije. Košičania ho k ničomu zaujímavému nepustili a puk vyhadzujú z pásma.
     
    19:29
    Martin sa okamžite usadil v útočnej tretine, no hostia tam zatiaľ nič nevymysleli. Po Smrekovej strele takmer od modrej čiary Hylák puk vyrazil na ochrannú sieť a hra sa prerušuje.
     
    19:16
    Košice sa budú minútu a 4 sekundy brániť v trojici! Na trestnú lavicu smeruje aj Štrbák za podrazenie.
     
    18:32
    Domáci hokejisti sa museli hneď v úvode početnej nevýhody urputne brániť! Martin sa prezentoval dvomi prudkými strelami, ktoré ale domáci gólman zastavil betónmi a Oceliari puk vyhodili.
     
    18:20
    Košice sa budú brániť! Sojčík vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    17:55
    Dej sa teraz odohráva pred Hylákom, ale nič zaujímavé tam nevidíme. Hosťom síce snahu nemožno uprieť, ale bez streleckého pokusu do vedenia nepôjdu.
     
    17:16
    Puk do útoku zaviedli aj hostia. Martinčanom sa to podarilo popri pravom mantineli, no tam aj ostali. Predbránkový priestor mali Košice obsadený.
     
    16:55
    Košičania sú stále aktívni. Do útoku sa teraz natlačil mladý obranca Černák, no pred bránkou bol tvrdo ale čisto zrazený na zem a strieľať nemohol.
     
    16:33
    Vodu sa napokon pokúsil rozmútiť Spilar. Ten svojimi technickými parádami vymiešal obranu, no jeho strelu už Bartoš tečovať nemohol, pretože rozhodca ho videl stáť v bránkovisku.
     
    15:50
    V Steel aréne puk lieta z jednej strany na druhú a nič zaujímavé sa na ľadovej ploche nedeje. Aktívni sú najmú Košičania, no strelu stále nevidíme.
     
    14:47
    Hostia sa napokon pridlho nebránili a puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny. Pokúsili sa ho dokonca aj dokorčuľovať, no domáci ich predbehli.
     
    14:23
    Košickí hokejisti sa usadili pred súperovou bránkou, no nedokážu tam nič vymyslieť. Hinďoš sa natlačil až pred Čecha a mal tam dosť priestoru, no puk sa k nemu nedostal.
     
    13:45
    Na ľade pokračuje boj o jeho každučký kúsok, no zaujímavejšie šance nevidíme. Do útoku sa vrhajú Košičania.
     
    12:56
    Stav zápasu je už teda medzičasom vyrovnaný. Košickým priaznivcom sa to nepáči, no hosťujúci priaznivci sa tešia. Do Steel arény ich prišlo približne 15.
     
    12:16
    Martin dal gól!

    Je vyrovnané! martin sa opäť dokázal natlačiť pred bránku súpera, kde domáci hráči situáciu vôbec nezvládli. V ľavom kruhu ostal úplne osamotený PETER GALAMBOŠ a po krížnej prihrávke zaváhať nemohol. Asistencie:Tibor Varga, Jaroslav Markovič.
     
    11:31
    Naopak, Martin stratil puk a musel sa dokonca brániť. Rýchlo sa do útoku dostal Hrnka, no Čech pred ním puk pre istotu prikryl, a tak neinkasoval.
     
    10:55
    Hylák musí byť stále v pozore, pretože jeho súperi sú poriadne akční a radi by vyrovnali. Strelecké pokusy ale teraz vôbec nesmerujú na bránku.
     
    10:24
    Oceliari sa v ostatných sekundách iba bránia, no vážnejšiu situáciu sme nevideli. na Hyláka letela strela z ľavej strany, no košický gólman si poradil a puk iba zrazil mimo troch žrdí.
     
    09:50
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Jokeľ sa okamžite presunul do útočnej tretiny, kde sa MHC plánuje usadiť.
     
    09:15
    Košičanom ostávajú posledné sekundy druhej presilovky. Oceliari sa ale naďalej snažia na súpera niečo vymyslieť, no Martin sa ukážkovo bráni. Spilara pranikajúceho po pravej strane hostia k strele nepustili.
     
    08:53
    Oceliari takisto prestriedali a spoza Hyláka začali novú útočnú akciu. Na jej konci vnikli do pásma a trochu neuvážene volili okamžitú strelu, no tá skončila iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    08:15
    Martin sa ale do Steel arény neprišiel iba brániť. Hostia puk vyhodili cez všetky čiary a odchádzajú striedať.
     
    07:56
    Košičania sa okamžite po buly usadili v pásme a súpera si poriadne rozhodili. Napokon sa po sérii prihrávok dostal k prihrávke v ľavom kruhu Bartánus, no jeho prudkú bombu Čech prečítal.
     
    07:29
    Martin sa bude brániť! Jokeľ vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    06:45
    Martinu sa dnes rozohrávka akosi nedarí a opäť je z toho iba zakázané uvoľnenie. Hostia sa budú musieť brániť pred vlastným gólmanom.
     
    06:21
    Hra sa aktuálne prelieva zo strany na stranu a na ľadovej ploche nevidíme nič zaujímavé. Košičania síce puk zaviezli do pásma, no prezentovali sa iba strelou, ktorá opečiatkovala zadný mantinel.
     
    05:36
    Oceliari ale v útočnej tretine dlho nevydržali. Martin v podstate okamžite po buly získal puk a zamieril si to s ním na opačnú polovicu klziska.
     
    05:06
    Situácia sa opäť opakuje a Martin ostáva na hracej ploche. Puk opäť preletel cez všetky čiary a Oceliari opäť získali útočné pásmo.
     
    04:57
    Martinčania sa museli iba brániť a pokus o oslobodenie sa im veľmi nevyšiel. Puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    04:25
    Martinskí hráči by sa radi dostali k vyrovnaniu, no pozorná defenzíva Košíc nič podobné nepripúšťa. Oceliari ťahajú puk dopredu a budú útočiť.
     
    03:45
    Martinskí hokejisti už teda medzičasom hrajú v plnom počte, no vôbec ich to neteší. Už v úvode zápasu v Steel aréne prehrávajú a dnes to budú mať ešte veľmi náročné.
     
    03:04
    Košice dali gól!

    Košičania napokon využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia. Oceliari úplne vyšachovali hosťujúcu defenzívu, TOMÁŠ HRNKA ostal pri ľavej žrdi osamotený a so zakončením do odkrytej siete nemohol mať žiaden problém. Asistencie: Radek Philipp, Adam Lapšanský.
     
    00:58
    Košičania sú stále v útočnej tretine a nedávajú súperovi dýchať. Bartoš sa po strele Spilara z medzikružia pokúsil o zakončenie z uhla, ale cez brankára iba preletel a skončil na zemi.
     
    02:20
    Košičania ale nezaháľali a okamžite sa do pásma vrátili. Bartoš poslal puk spoza bránky na modrú čiaru Štrbákovi, ktorý okamžitou tvrdou delovkou preveril betón gólmana Čecha. Martin sa zatiaľ bráni, ale je pod tlakom.
     
    01:45
    Košičanom úvod presilovky vôbec nevyšiel. Oceliari síce niekoľko desiatok sekúnd v útočnej tretine boli, no potom na modrej čiare o puk prišli a museli sa dokonca brániť. Strela po rýchlom protiútoku hostí ale letela mimo bránky.
     
    01:15
    Martin sa bude brániť! Za podrazenie Bartoša odchádza na trestnú lavicu Dvořák.
     
    00:27
    Hosťom už v úvode nemohlo byť všetko jedno! Oceliari po buly v útočnej tretine okamžite vybojovali puk a bez váhania tvrdo vypálili. Čech si zrejme myslel, že ho udržal, no kus čiernej gumy mu iba vypadol z lapačky a takmer skončil za čiarou. Takmer.
     
    00:19
    Zápas sa začal výherným buly pre Košičanov. Tí sa s pukom okamžite stiahli pred vlastnú bránku, ale nie nadlho. Oceliari puk iba rýchlo rozohrali a dopredu smeroval Bartánus, no z pravej strany poslal puk iba cez bránkovisko, nie za čiaru.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na hracej ploche. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Martina v bielej farbe. Zápas povedie rozhodcovská trojica Milan Novák – Rastislav Gajan, Martin Smrek.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok!
    Steel aréna po rozkorčuľovaní.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Šeda, Macejko – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bicek, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Stupka

    MHC Mountfield (Martin): Čech (Dzubina) – Matejka, Ďatelinka, Tupý, Kolba, Dvořák, Smrek, Rusina, Brcko – Varga, Galamboš, Markovič – Važan, Fujerík, Themár – Suja, T. Klíma, Finsterle – L. Klíma, Illo, Jokeľ

    Rozhodca: Milan Novák – Rastislav Gajan, Martin Smrek..
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania našej najvyššej hokejovej súťaže. Dnes je na pláne druhé extraligové kolo, v rámci ktorého proti sebe nastúpia aj tímy Košíc a Martina. Ak sa zápasu nemôžete osobne zúčastniť, nezúfajte. Vďaka tomuto podrobnému textovému prenosu vám z duelu určite neunikne nič podstatné.

    V metropole východného Slovenska nás čaká zaujímavý súboj tímov, ktoré v prvom kole zvíťazili. Dnes domáce Košice sa predstavili v Trenčíne, kde v zápase tradičných slovenských hokejových miest triumfovali tesne 2:1 a to gólmi Lapšanského v presilovke a Sojčíka po samostatnom nájazde vo vlastnom oslabení. Východniarom patria za triumf tri body, ktoré ich aktuálne zaraďujú na piate miesto v tabuľke.

    Hostia z Martina vstúpili do nového súťažného ročníka takisto úspešne. V prvom dueli si na domácom klzisku sily zmerali s minuloročným semifinalistom z Piešťan, v ktorom zvíťazili 4:2. Martinčania vyhrávali po prvej tretine zásluhou Markoviča, ktorý sa presadil v dvojnásobnej presilovke a v strednej časti hry domáci náskok ešte zvýšili presilovkovým gólom Vargu. Potom ale MHC poľavil a hostia vyrovnali. Stratu troch bodov ale napokon martinskí hokejisti nepripustili, Klíma ich dostal do vedenia 3:2 a 7 sekúnd pred koncom Markovič gólom do prázdnej bránky spečatil triumf svojho tímu.



    Zaujímavosťou je, že tieto tímy sa už v tejto sezóne stretli. Stalo sa tak v prípravnom období, keď raz zhliadli súboj MHC a HC Košičania a raz aj martinskí fanúšikovia. Prvé meranie síl v metropole východu zvládli lepšie hostia z Martina, ktorí triumfovali 4:3. Druhý prípravný zápas týchto tímov vyhrali naopak v Martine Košičania, ktorí tam triumfovali 2:1 po predĺžení.

    Tabuľka Tipsport extraligy pred zápasom:

    1. Poprad – 2 zápasy, 5 bodov (5:2)
    2. Martin – 1 zápas, 3 body (4:2)
    3. Zvolen – 1 zápas, 3 body (4:3)
    4. Žilina – 2 zápasy, 3 body (4:3)
    5. Košice – 1 zápas, 3 body (2:1)
    6. Skalice – 1 zápas, 3 body (2:1)
    7. Nitra – 1 zápas, 1 bod (0:1)
    8. B. Bystrica – 1 zápas, 0 bodov (3:4)
    9. Trenčín – 1 zápas, 0 bodov (1:2)
    10. Piešťany – 1 zápas, 0 bodov (2:4)
    11. HK VSR SR 20 – 2 zápasy, 0 bodov (3:7)




    Čo je nové v HC Košice? Aktuálni majstri Slovenska majú veľmi dôležitú časť sezóny v podstate už takmer za sebou. Východniari po zisku titulu získali aj miestenku v prestížnej Champions Hockey League, kde reprezentujú nie len svoj klub a mesto, ale aj celú krajinu. Za sebou už majú štyri atraktívne duely, v ktorých získali tri body, no hanbu nikomu rozhodne neurobili. Každý jeden z neúspešných zápasov pre nášho majstra sa skončil prehrou o jediný presný zásah. Oceliari vytrápili fínskeho majstra Kärpät Oulu, nemeckého vicemajstra Kölner Haie a český tím Bílí Tigři Liberec, ktorý napokon aj zdolali. Košičanom ale paradoxne nevyšla samotná príprava, v ktorej vyhrali iba jediný zápas – práve so svojím dnešným súperom MHC Martin.



    Čo je nové v MHC Martin? Martinskí hokejisti sa v uplynulej sezóne umiestnili až na ôsmej priečke, čo ale oproti predchádzajúcim ročníkom môžeme považovať za úspech. Cesta hokejistov z Turca sa ale v play-off skončila už vo štvrťfinále, kde podľahli práve svojmu dnešnému súperovi hladko 0:4. Po tomto ročníku sa v MHC veľa zmenilo. Klub sa výrazne posilnil a celkovo prehodnotil svoju filozofiu. V Martine si fanúšikovia hokej znova užívajú, veď vo svojich radoch majú výborných hráčov na každom poste! Do bránky prišiel Jakub Čech, do obrany napríklad Peter Smrek a do útoku Radoslav Illo. Zaujímavými sú aj pohyby Košice – Martin, resp. Martin – Košice. Z tímu aktuálneho majstra do MHC po sezóne odišli obranca Marek Kolba a mladý útočník Oliver Jokeľ. Opačným smerom sa pobral ďalší nádejný mladík Milan Kolena.



    Jasným favoritom tohto zápasu sú domáci Košičania. Na triumf tímu z metropoly východu vypísali bookmakeri na základe papierových predpokladov kurz iba približne 1,4. Na víťazstvo hostí je to podstatne viac – až cca 5,3. Ak si myslíte, že zápas sa po riadnej hracej dobe skončí nerozhodne, určite využite kurzovú ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 4,8.

    Začiatok zápasu je v modernej Steel aréne naplánovaný na 17:00. Ak sa duelu nemôžete osobne zúčastniť, nezúfajte. Vďaka tomuto podrobnému textovému prenosu vám z neho určite neunikne nič podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Hrnka (Philipp, Lapšanský), 23. Černák (Hrnka, Spilar), 44. Hrnka (Cebák, Stupka) – 13. Galamboš (Varga, Markovič), 32. Finsterle (Suja), 50. Themár (Važan)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Varga (MAR)
    1:0   Bartoš (KOS)
    2. série:
    1:1   Markovič (MAR)
    1:1   Lapšanský (KOS)
    3. série:
    1:1   Važan (MAR)
    2:1   Gabriel Spilar (KOS)


    HC Košice: Hylák (65. Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Šeda, Macejko – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bicek, Češík, Sojčík – Hinďoš, Chovan, Stupka
    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Matejka, Ďatelinka, Tupý, Kolba, Dvořák, Smrek, Rusina, Brcko – Varga, Galamboš, Markovič – Važan, Fujerík, Themár – Suja, T. Klíma, Finsterle – L. Klíma, Illo, Jokeľ

    Rozhodčí: Milan Novák – Rastislav Gajan, Martin Smrek
    bahis siteleri