Trenčín – Nitra 2:1 (po pr.) | Martin – Zvolen 2:5 (kon.) | Piešťany – Žilina 7:4 (kon.)
Košice – Poprad 0:1 (1:3 po s.n.) | Banská Bystrica – Skalica 4:0 (kon.)
po s.n. (1:3)
HC Košice
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
HK Poprad
sk Neděle 28.09.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Tipsport extraliga má dnes na programe už 7. kolo, v rámci ktorého uvidíme v metropole východu derby medzi domácimi Košicami a Popradom.

    V Steel aréne nás čaká súboj tímov z úplného vrcholu tabuľky. Zatiaľ čo Poprad je aktuálne tretí, Košičania sa usadili na prvom mieste. Aktuálni majstri Slovenska odohrali doposiaľ 6 zápasov, v ktorých získali 15 bodov za 4 riadne triumfy, jednu výhru po predĺžení a jednu prehru po predĺžení. Ich celkové skóre je doposiaľ 20:12. Oceliari si popri našej najvyššej súťaži plnia aj povinnosti na medzinárodnej scéne. V priebehu posledných dní tak odohrali oproti svojmu súperovi o jeden náročný zápas naviac, keď sa na severe Fínska predstavili proti fínskemu šampiónovi a podľahli mu najtesnejším rozdielom až po predĺžení.

    Popradčania majú oproti svojmu súperovi o jeden zápas naviac pre zmenu v lige. Kamzíci totiž odohrali jeden duel už aj s reprezentantmi do 20 rokov, vďaka čomu majú na svojom konte po siedmich stretnutiach celkovo 14 bodov za štyri riadne výhry a jeden triumf po predĺžení.


    Tento zápas bude 150-tym vzájomným duelom Oceliarov a Kamzíkov v najvyššej slovenskej súťaži. Celková vzájomná bilancia z doterajších 149 zápasov je lepšia pre Košice, ktoré v derby zaznamenali 86 výhier, 7 remíz a 56 prehier (skóre 466:382) a s Popradom sme navyše neprehrali posledných 10 zápasov v rade.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp (A), Macejko, Šeda – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Češík, Sojčík – Stupka, Chovan, Bartoš – Hinďoš, Markuš, Jenčík

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Kurali, Suchý, Dinda, Fabian (A), Malina, Kasík, Pitka, Makovský – Bartečko (A), Boltun, Matis – Kroták (C), Takáč, Paločko – Hvila, Paukovček, T. Sýkora – M- Nagy, Mlynčár, Gápa

    Rozhodca: Novák – Bednár, Smrek.
    Popradskí hokejisti v závere rozkorčuľovania.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche. Košickí hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Popradu v bielej farbe. Zápas sa o malý moment začne.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Začíname!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Zápas sa začal víťazným buly pre domáci tím. Košičania ale o puk takmer ihneď prišli, no po skvelej práci Štrbáka vystavili súpera iba ofsajdovej pásme, a tak Poprad útočiť nemohol.
     
    00:40
    Popradskí hokejisti sa do Steel arény rozhodne neprišli iba brániť. Hostia si puk prevzali za vlastnou bránkou a zamierili do útoku. Po prihrávke cez stredné pásmo puk do tretiny dostal Fabian.
     
    01:06
    V útoku ale hostia spod Tatier nič zaujímavé nevymysleli. Puk iba nahodili na zadný mantinel, kde sa im ho nepodarilo dokorčuľovať a do svojej moci ho získali Oceliari.
     
    01:44
    Košičania sa museli na chvíľu brániť pred vlastným brankárom a puk v snahe o rozohrávku odpálili iba cez všetky čiary. Zakázané uvoľnenie.
     
    02:23
    Oceliari by sa radi dostali do vedenia už v úvode stretnutia a aktívne sa s pukom na hokejke natlačili do útočnej tretiny. Tam ale zatiaľ nič nevymysleli, puk iba nahodili na zadný mantinel.
     
    02:50
    Napokon prišla aj strela švihom, ale Kostúr sa vôbec nemusel obávať. Puk úplne minul priestor troch žrdí a zastavilo ho iba plexisklo za bránkou.
     
    03:30
    V úvode zápasu sa v Košiciach nedeje nič nebezpečné. Hosťujúcemu tímu sa podarilo puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny, ale na útok to zatiaľ nie je.
     
    03:58
    Puk lieta z jednej strany na druhú, ale na presnejšiu strelu či ohrozenie brankárov stále iba čakáme. Oba celky striedajú počas hry.
     
    04:25
    Zápas sa konečne trochu rozbehol! Postarali sa o to Košičania, ktorí sú hladní po góle. V útočnej tretine s pukom na hokejke operoval Sojčík, ale jeho pokus k ľavej žrdi Kostúr prečítal.
     
    04:55
    Poriadne nebezpečná situácia pred Kostúrom! Rýchly Spilar sa z pravej strany vyrútil do veľkého uhla, z ktorého si puk potiahol ešte pred bránku. Gólman hostí ale proti nemu rýchlo vyštartoval a jeho šancu zmazal.
     
    05:20
    Ďalšia skvelá šanca pre Košice! Bartoš potiahol puk do tretiny a strieľanou prihrávkou hľadal priamo pred bránkou Stupku. Tomu chýbali iba centimetre a puk by bol zasunul za čiaru.
     
    06:05
    Košickí hokejisti boli napokon z útočného pásma vytlačení a museli rozohrávať spoza vlastnej bránky. To im ale nevyšlo a vyprodukovali iba zakázané uvoľnenie.
     
    06:42
    Poprad ale v útoku nič nevymyslel a Hylák sa stále nudí. Dnes musel čeliť iba miernemu nahodeniu úplne v úvode zápasu, odvtedy žiadnu prácu nemá.
     
    07:30
    Košičania sa opäť pokúšajú o založenie novej útočnej akcie. Po prestriedaní si puk posúvajú za vlastnou bránkou a pôjdu do útoku.
     
    07:50
    Košickí hokejisti sa napokon do útoku dostali, ale nič nebezpečnejšie tam nevymysleli. Medzi kruhy sa natlačil Lapšanský, no bol dobre bránený a nemohol páliť.
     
    08:24
    Košičania to teraz opäť nemysleli zle! Na Kostúra letel tvrdý puk, ktorý ale napokon iba tesne minul priestor troch žrdí. dobrú prácu urobil Češík, ktorý gólmanovi clonil.
     
    09:20
    V Steel aréne vidíme v úvode zápasu veľkú bojovnosť, ale na prvý gól stále iba čakáme. Košičania sú zatiaľ aktívnejší.
     
    09:46
    Košickí hokejisti sa poriadne rozohnili a súpera zasypali množstvom prudkých striel. Ani jedna ale na bránku neprešla, pretože všetko zblokovala pozorná defenzíva.
     
    10:02
    Hostia sa skutočne obetavo hádžu do striel a Košičanom sa absolútne nedarí ohroziť Kostúra. Brankár Hylák sa na opačnej polovici klziska neuveriteľne nudí.
     
    10:12
    Košičania chceli niečo vymyslieť aj z tejto útočnej akcie, ale to sa im nepodarí. Zastavil ich ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    11:50
    Poprad sa bude brániť! Malina vylúčený za hákovanie.
     
    11:56
    Poprad začal hru v oslabení bravúrne a puk okamžite vyhodil cez všetky čiary. Košičania budú začínať spoza Hyláka.
     
    12:30
    Košickí hokejisti sa napokon do pásma vrátili, ale ich prudká strela spred modrej čiary bola obranou zrazená iba na ochrannú sieť.
     
    12:49
    Košickí hokejisti budú musieť opäť začínať až pred Hylákom. Poprad vyhodil už druhý puk v tomto oslabení.
     
    13:31
    Hostia budú hrať 19 sekúnd v trojici, potom v oslabení o jediného muža. Na trestnú lavicu odchádza za vrazenie na mantinel Matis.
     
    13:50
    Poprad hrá so štyrmi hráčmi. Košičania dvojnásobnú početnú výhodu nevyužili a ani počas nej nevystrelili.
     
    14:23
    Košickým hokejistom sa snaha a veľká bojovnosť uprieť nedá, no Poprad hrá v defenzíve veľmi dobre. Hostia puk opäť vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    14:38
    Brankár Kostúr padol v bránkovisku po kontakte so svojím spoluhráčom a mal problémy sa postaviť. Košičania útočili, ale ich snahu rozhodca zastavil a hru prerušil.
     
    15:05
    Skvelá práca hostí vo vlastnom oslabení. Suchý hľadal krížnou prihrávkou cez stredné pásmo Paločka, no ten puk v rýchlosti nespracoval a do úniku ísť nemohol.
     
    15:40
    Hostia hrajú medzičasom v plnom počte. Dnes hrajú z veľmi dobre zabezpečenej defenzívy a vážnejšie ohrozenie svoje bránky nedopustili.
     
    16:42
    Hostia by konečne radi takisto ohrozili Hyláka. Snažil sa o to zrejme Paukovček, ktorý si s pukom na hokejke obkrúžil bránku, ale napokon puk za nerozchytaného Hyláka nezasunul.
     
    16:58
    Pre Hyláka bol predchádzajúci zákrok iba druhým v tomto zápase. Aktuálne je to na strely iba 2:2.
     
    17:24
    Hostia sa nechcú nikam zbytočne ponáhľať a bezhlavo riskovať. Tím z Popradu sa stiahol za vlastnú bránku, prestriedal a bude rozohrávať novú akciu.
     
    17:55
    Hostia ale ďaleko nezašli. Košická obrana hrá takisto veľmi dobre a puk nepustila ani len do svojho útočného pásma.
     
    18:20
    Poprad to skúsil opätovne, ale ani v tomto prípade sa hosťom nepodarilo vniknúť do útočnej tretiny.
     
    18:45
    Poprad sa napokon do pásma na tretí pokus dostal. Na Hyláka poslali hostia z pravej strany aj ľahké nahodenie, ktoré ale skúseného gólmana zaskočiť nemohlo.
     
    19:21
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tejto tretiny. V jej závere to na klzisku vyzerá na aktivitu Popradu, ktorý sa pokúsi zaskočiť súpera.
     
    19:50
    Hosťom ale aktivita nevyšla a museli sa stiahnuť pred vlastnú bránku. Ani tam sme ale žiadne nebezpečenstvo nevideli a do šatní sa pôjde za stavu 0:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina východniarskeho derby je minulosťou. Nevideli sme v nej žiadne góly, ani viac príležitostí na presné zásahy, pretože pozorné defenzívy na oboch stranách nedovoľovali útočníkom strieľať.

    Pomer striel doposiaľ: 2:4

    Druhá tretina sa začne približne o 17:42.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    Druhá tretina sa začala výherným buly hostí. Tí puk ihneď chceli nahodiť do útoku, ale súper im nič podobné nedovolil.
     
    20:24
    Poprad sa napokon do útočnej tretiny dostal! Postaral sa o to Matúš Matis, ktorý puk zaviezol do pásma po pravej strane ale jeho následná prudká rana skončila iba na zadnom mantineli.
     
    21:12
    Košickí hokejisti sa nahrnuli do zakončenia na opačnej polovici klziska. Kostúr tam mal čo robiť v zmätku pred svojou bránkou, ale napokon aj za pomoci spoluhráčov všetky pokusy o dorážky ustál.
     
    21:52
    Poprad sa musel v ostatných desiatkach sekúnd brániť. Po puku už pred bránkou siahal Chovan, ale hostia mu ho stihli vypichnúť a vyhodiť ho na zakázané uvoľnenie.
     
    22:17
    Hostia striedali počas hry a využiť to chceli Oceliari. Puk mal na hokejke Jenčík a vpálil s ním do pásma, no v záverečnej chvíli sa mu na čerstvom ľade pošmykol a vystreliť nedokázal.
     
    23:56
    Košičania začali skutočne aktívne, ale hostia sa pozorne bránia. popradskí hokejisti nechcú v Steel aréne prehrávať.
     
    24:38
    Hostia súpera opäť vytlačili z vlastnej obrannej tretiny. Po puk musí smerovať obranca Jánošík, ktorý ho bude rozohrávať spoza vlastnej bránky.
     
    24:50
    Košičania ale napokon o kus čiernej gumy prišli. Ani to ale obranu neznamenalo, pretože hostia puk iba nahodili na zadný mantinel, kde si ho Oceliari s pokojom prevzali.
     
    25:26
    Košickí hráči dostali puk do útočnej tretiny, ale tam o neho rýchlo prišli. Rozohrávku hostí sa následne pokúšali apsoň napádať, no bez úspechu.
     
    25:37
    Poprad sa ubránil vysokému napádaniu súpera a namieril si to do útoku. Hosťom ale ich snaha veľmi nevyšla. Zastavilo ich ofsajdové postavenie.
     
    26:05
    Hladinu doposiaľ pokojnej vody sa v Steel aréne pokúsil rozmútiť mladý obraca Černák. Ten okamžite po prechode do pásma nezaváhal a tvrdou ranou preveril Kostúra.
     
    26:47
    Zaujímavá šanca prvého útoku hostí. Puk do útočnej tretiny potiahol Boltun, tvrdo vystrelil a o dorážku sa následne pokúšal Matis. Ten ale na Hylákov betón umiestnený na ľadovej ploche nestačil.
     
    27:12
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Cebák.
     
    27:33
    Košickí hokejisti v úvode vlastného oslabenia žiadne ohrozenie Hyláka nepripustili a puk pohodlne vyhodili cez všetky čiary.
     
    28:01
    Oceliarom sa podarilo puk vyhodiť aj druhýkrát. Zatiaľ sa bránia bez akýchkoľvek problémov.
     
    28:15
    Poprad musí byť zo situácie poriadne zúfalý. Domáci hokejisti aj tretíkrát za sebou vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    28:50
    Štvrté vyhodenie puku z vlastnej obrannej tretiny. Aktuálni majstri predvádzajú veľmi pozornú defenzívu a súperovi nič nedovoľujú.
     
    29:20
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte. Oslabenie prežili bez akýchkoľvek problémov.
     
    29:50
    Domáci hokejisti sa dokonca odhodlali ísť aj do útoku. Puk rozohrali až spoza vlastnej bránky, no cez modrú čiaru neprešli.
     
    30:15
    Za nami je už viac ako polhodina hry, ale v Steel aréne nám chýba prvý gól. Na strely je to aktuálne 6:7 z pohľadu domácich.
     
    30:50
    Poprad vnikol do útočnej tretiny, ale nič tam nevymyslel. Pri mantineli puk držal Boltun, no proti nemu bola až dvojica domácich hráčov, proti ktorým nemal žiadnu šancu.
     
    31:20
    Košičania sa napokon do útočnej tretiny dostali a v hľadisku to len tak zahučalo. Videli sme tvrdú strelu, ktorá však letela iba tesne vedľa bránky.
     
    31:41
    Košičania sa teraz natlačili až priamo pred Kostúra, no ani z tejto pozície nič zaujímavé nevymysleli. Poprad je v defenzíve veľmi pozorný.
     
    32:20
    Už-už to vyzeralo, že prvý gól je na spadnutie. Domáci obranca Cebák dostal puk na útočnú modrú čiaru a mohol s ním zamieriť priamo na Kostúra, no prihrávka bola príliš prudká a preskočila mu hokejku.
     
    32:45
    Na opačnej polovici ľadovej plochy mal problémy aj Hylák! Ten si po tvrdej strele nebol istý kde je puk, no ležiacemu gólmanovi pomohol mladý Černák.
     
    33:35
    Poprad sa pokúsil útočné pásmo ovládnuť nahodením puku. To zo strany hostí nebol zlý nápad, ale Sýkora kus čiernej gumy nedokorčuľoval.
     
    34:20
    Košickí hokejisti musia opäť začínať až od vlastnej bránky. Aktuálni majstri Slovenska sa pokúsia založiť novú útočnú akciu.
     
    34:41
    Košičania to napokon vôbec nevymysleli zle. Štrbák posunul puk Spilarovi, ktorý ho cez celé klzisko zaviezol až na opačnú polovicu klziska. Tam ho zadovkou prenechal Sojčíkovi, no jeho strelu Kostúr dobre videl.
     
    35:36
    Veľká smola aj pre hosťujúci tím. Na opačnej polovici ľadovej plochy sa priamo pred bránku preštrikoval Paločko, ale v rýchlosti nestihol zakončiť do protipohybu Hyláka.
     
    35:58
    Košičanom pokus o prechod do útoku nevyšiel. Domáci tím zastavil iba ofsajd na modrej čiare.
     
    36:37
    Do útoku chceli ísť opäť aj hostia. Puk síce aj v tomto prípade dostali do útočnej tretiny, no Matis o neho veľmi rýchlo prišiel.
     
    36:54
    Poprad je v útoku pomerne aktívny a vybojoval si signalizované vylúčenie. Počas neho sa pokúsi prekvapiť Hyláka.
     
    37:20
    Košice sa budú brániť! Bartánus och oslabuje za hákovanie.
     
    37:30
    Košickí hokejisti začali hru vo vlastnom oslabení s úplným prehľadom a puk už tradične vyhodili cez všetky čiary.
     
    37:45
    Popradskí hráči sa chceli do pásma po rýchlej rozohrávke spoza Kostúra vrátiť. Ani tento zámer im ale nevyšiel, pretože ich zastavil iba ofsajd.
     
    38:34
    Poprad sa napokon do pásma dostal, ale nič tam nevymyslel. O strelu od modrej čiary sa postaral Bartečko, no Černák jeho ranu spoľahlivo zblokoval.
     
    38:56
    Košičania napokon puk aj vyhodili cez všetky čiary. Presilovka Popradu sa kráti.
     
    39:20
    Domáci v plnom počte.
     
    39:26
    Obrovská šanca Košíc na skórovanie! Hostia prepadli v defenzíve, kde Stupka puk z pravej strany posielal krížnou prihrávkou na Sojčíka. Jeho rýchly švih Kostúr prečítal a za svoj chrbát nepustil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila a na gól v Steel aréne stále iba čakáme.

    Pomer striel doposiaľ: 7:10.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:25.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre Košice. Oceliari sa okamžite pokúsili zaviesť puk do pásma, ale vôbec im to nevyšlo.
     
    40:42
    Aj v tejto časti hry sa začalo opatrne. Poprad nahodil puk na zadný mantinel a odišiel striedať. Zatiaľ na prvý gól iba čakáme.
     
    41:18
    Košickí hokejisti mali puk na svojich hokejkách v útočnej tetine, ale nič sa im tam s ním vymyslieť nepodarilo. Poprad hrá v defenzíve veľmi pozorne.
     
    41:47
    Košičania sa nasťahovali do útočnej tretiny a snažia sa tam niečo zaujímavé vymyslieť. S pukom na hokejke operuje Jenčík. ale nemá komu prihrať.
     
    42:12
    Napokon z toho bola skvelá šanca na otvorenie skóre! Puk dostal na hokejku Šeda, ktorého prudká rana skončila iba pár centimetrov od žrde.
     
    43:01
    Oceliari hru poriadne rozprúdili. Z pravej strany vnikol až na úroveň bránkovej čiary Lapšanský a pokúšal sa prekvapiť z uhla, no zámer mu nevyšiel.
     
    43:40
    Košičania naďalej pokračujú vo svojej vysokej aktivite. Stará sa o ňu aj obranca Černák, ktorý veľmi tvrdo pálil od modrej čiary, no napokon bez úspechu.
     
    44:32
    Poprad sa po dlhom čase dostal aj do útoku. Hostia sú v ňom ale úplne bezzubí a nedokážu nič vymyslieť.
     
    45:23
    Popradskí hokejisti by radi konečne nebezpečnejšie ohrozili Hyláka. Pokúsili sa o to bleskovým prechodom do pásma, ale zastavil ich iba ofsajd na modrej čiare.
     
    45:50
    Na ľadovej ploche aj naďalej pokračuje veľké trápenie na oboch stranách. Zatiaľ sme videli iba 18 striel, pričom ani jedna z nich do siete neprenikla.
     
    46:12
    Košičania sa pokúšajú zvýšiť svoju aktivitu v útočnej tretine. Sojčík tam už-už siahal po puku, ale v poslednej chvíli mu ho hostia vyrazili.
     
    46:50
    Rozhodcovia si v Steel aréne vyslúžili veľký piskot. Jeden z domácich unikal obrane, no tá ho poslala k zemi a puk mu vzala. vylučovať sa nebude.
     
    47:50
    V Košiciach stále čakáme na úvodný gól tohto zápasu. 150-te východniarske derby v histórii sa doposiaľ nesie v opatrnom duchu.
     
    48:36
    Potlesk si teraz vyslúžil domáci gólman Hylák. Obrane Košíc trochu ušiel jeden z útočníkov Popradu, ale Hylák ho s prehľadom zlikvidoval.
     
    48:59
    Mohutné "my chceme gól" sa teraz ozýva Steel arénou. Košickí hokejisti sú na ľadovej ploche aktívnejší a radi by fanúšikom toto prianie splnili.
     
    49:49
    Jenčík sa naštval a chcel hluché minúty okoreniť gólom. Pokúšal sa o to prudkou ranou z ľavej strany, no puk skončil iba u Kostúra.
     
    50:23
    Košičanom sa snaha uprieť nedá aj naďalej. Lapšsnký dostl lpuk na útočnú modrú čiaru, no okamžite bol od neho odstavený. Situáciu už nezachránil ani aktívny Bartánus.
     
    50:54
    Pred nami je už iba necelá desaťminútovka riadnej hracej doby. Pôjde sa do predĺženia za stavu 0:0?
     
    51:30
    Obrovská šanca na strane Košíc! Dostal sa do nej šikovný a rýchly Spilar, ktorý po technickom prechode volil prudkú ranu z hranice pravého kruhu. Kostúr puk vyrazil, ale myslel si, že ho má vo svojej moci. Našťastie re hostí mu pomohla obrana.
     
    52:10
    Košičania sa aj naďalej držia v útočnej tetine. Domáci hokejisti sa tam pokúšajú vodu rozmútiť zásluhou Jenčíka za bránkou, no nedarí sa im to.
     
    52:47
    Rýchlym prechodom do útočnej tretiny sa prezentovali aj hostia, no ani oni svoju snahu nezakončili strelecky. Na strely je to aktuálne 12:14.
     
    53:23
    Hra sa opäť presťahovala pred bránku hostí, kde sú jasne aktívnejší domáci hokejisti. Tým sa už v priebehu zápasu podarilo vypracovať si niekoľko sľubných šancí, ale na ich využitie stále iba čakajú.
     
    53:53
    Košičania si nerozumeli v rozohrávke po vytlačení z útočnej tretiny a o puk prišli. Na hokejku ho dostal Takáč, no ani ten v rýchlosti nepochodil a nedokázal ani len vystreliť.
     
    54:35
    Poprad sa po dlhom čase presunul do útočnej tretiny a dokonca sa tam aj usadil. Hostia chceli prihrávať k ľavej žrdi, kde bol jeden hráč, no toho bleskovo pokryl Bartoš.
     
    54:56
    Košičania ale svojho súper v útoku dlho nenechali. Hostia boli z pásma opäť vytlačení a nič nevymysleli.
     
    55:50
    Steel aréna si stále pýta gól, ale snaha na ľadovej ploche k nemu nevyúsťuje. Puk lieta zo strany na stranu, no bez presného zakončenia to nepôjde.
     
    56:20
    Puk si na svoje hokejky zobrali Košičania a jasná gestikulácia nasvedčuje tomu, že by už konečne radi otvorili skóre tohto zápasu.
     
    56:58
    Poprad ale uzavrel vlastnú obrannú tretinu a súpera do útoku nepustil. Snaha Košíc vyšla nazmar.
     
    57:26
    Ďalšie vzrušenie na ľade! Košičania sa presunuli do útoku, kde hostia zabudli pred bránkou úplne voľného Jenčíka. na neho napokon prenikla aj prihrávka, no v rýchlosti nedokázal vystreliť.
     
    57:46
    ďalšia sľubná šanca Košíc. Teraz sa o ňu postaral Lapšanský, ktorý s pukom vnikol do pásma a pálil od mantinelu, ale s touto ranou si Kostúr poradil.
     
    57:46
    Ďalšia sľubná šanca Košíc. Teraz sa o ňu postaral Lapšanský, ktorý s pukom vnikol do pásma a pálil od mantinelu, ale s touto ranou si Kostúr poradil.
     
    57:58
    Košice sa budú brániť! Bartánus sa previnil seknutím.
     
    58:30
    Poprad sa hneď v úvode usadil v útočnej tretine a z jeho strany to už vyzeralo aj na súvislý tlak. Ten ale prerušil Češík, ktorý vystihol rozohrávku a odpálil puk.
     
    58:47
    Košičania situáciu zopakovali a puk opäť letí ďaleko od ich bránky.
     
    59:42
    Popradskí hokejisti musia byť zo situácie poriadne zúfalí. Darmo búšia do košickej defenzívy, tá je veľmi pozorná a ohrozenie Hyláka nepripúšťa.
     
    59:58
    Domáci v plnom počte.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Riadna hracia doba je minulosťou a my sme v Steel aréne gól ešte nevideli. Po krátkej prestávke pokračujeme päťminútovým predĺžením.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:18
    Predĺženie sa začalo výherným buly pre Poprad, Hostia sa síce okamžite chceli dostať do útoku, ale snaha im nevyšla. Puk si vzali Košice, ale Bartánus ho za Kostúra nepretlačil.
     
    60:38
    Poprad sa pokúša začať akciu spoza vlastnej bránky. Puk tam má na hokejke Dinda, ktorý by rád vymyslel niečo smerom dopredu.
     
    61:07
    Košičania sa ale do pásma vrátili a mohli konečne ukončiť tento zápas. TO sa im ale nepodarilo, pretože Spilar si korčuľujúc pred bránkou puk nešťastne zrazil úplne mimo.
     
    61:54
    Kostúr sa musí mať na pozore, pretože Košičania sú zjavne rozhodnutí rozhodnúť zápas v predĺžení. Domáci sú veľmi aktívni.
     
    62:26
    Domácim sa ale nič vymyslieť nepodarilo. Hostia odtlačili z dobrej pozície Češíka, a tak strela neprišla.
     
    62:50
    Košickí hokejisti sa na moment stiahli z vlastnej útočnej tretiny do obrany, no tam si iba spätne prevzali puk na svoje hokejky. Hostia pred Hylákom nič nevymysleli.
     
    63:03
    Košickí hráči sa napokon dostali aj do útočnej tretiny. Puk tam mal na hokejke Jenčík, no bol včas zblokovaný a strieľať nemohol.
     
    63:54
    Rovnako teraz strieľať nemohol ani Bartánus, ktorému hostia vyrazili hokejku z ruky. Diváci si pýtali vylúčenie, ale rozhodca nepíska.
     
    64:30
    Medzičasom sa hrá už posledná minúta predĺženia. Steel aréna stále čaká na gól.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie sa skončilo. Ani v ňom sme žiaden gól nevideli, a tak budú po krátkej úprave ľadovej plochy nasledovať samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:1
    POP: Arne KROTÁK premieňa – 0:1.
     
    1. série
    0:1
    KOS: Peter BARTOŠ nepremieňa – 0:1.
     
    V Košickej bránke je počas nájazdov Melicherčík.
     
    2. série
    0:2
    POP: Matúš PALOČKO premieňa – 0:2.
     
    2. série
    1:2
    KOS: Peter SOJČÍK premieňa – 1:2.
     
    3. série
    1:3
    POP: Tomáš SÝKORA premieňa – 1:3.
     
    Koniec zápasu.
     
    65:00
    Poprad dal gól!

    O rozhodujúci gól sa postaral hosťujúci PALOČKO.
    PALOČKO - 0:1
     
    Zápas sa skončil triumfom hostí. S týmto konštatovaní sa s vami lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera. (19:10:58)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 65. Paločko (TS)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Arne Kroták (POP)
    0:1   Peter Bartoš (KOS)
    2. série:
    0:2   Matúš Paločko (POP)
    1:2   Peter Sojčík (KOS)
    3. série:
    1:3   Tomáš Sýkora (POP)


    HC Košice: Hylák (65. Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp (A), Macejko, Šeda – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Češík, Sojčík – Stupka, Chovan, Bartoš – Hinďoš, Markuš, Jenčík
    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Kurali, Suchý, Dinda, Fabian (A), Malina, Kasík, Pitka, Makovský – Bartečko (A), Boltun, Matis – Kroták (C), Takáč, Paločko – Hvila, Paukovček, T. Sýkora – M- Nagy, Mlynčár, Gápa

    Rozhodčí: Novák – Bednár, Smrek
    bahis siteleri