Jihlava – Kladno 3:5 (kon.) | Olomouc – Liberec 3:4 (kon.) | Č. Budějovice – HC Plzeň 2:5 (kon.)
Chomutov – Sparta 4:3 (2:0 po s.n.) | Kometa Brno – Vítkovice 4:2 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.)
HC Litvínov – Slavia 2:3 (0:1 po s.n.) | Pardubice – Třinec 0:5 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 04.10.2014, 12:30 • hala Rondo, Brno • DHL Extraliga juniorů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Rychlé využití vyhraného vhazování. Kusko poslal RADIMA ZOHORNU před branku, ten si objel Waneckiho a s klidem uklidil touš do sítě. Asistence: Silvestr Kusko.
     
    55:55
    A záhy míří Mikuláš Rimmel (VIT) na trestnou lavici na dvě minuty za krosček.
     
    53:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Skvěle vyřešený samostatný únik! TADEÁŠ KRÁL si v klidu dojel před branku a kličkou dostal puk za bezmocně ležícího Waneckiho. Asistence: Michal Kupčík.
     
    50:29
    Síly na ledě se vyrovnají, za hákování odchází pykat Libor Hájek (KOM). Týmy hrají ve stejném počtu.
     
    50:13
    Jan Štencel (VIT) – 2 minuty za vysokou hůl.
     
    49:00
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A je srovnáno! Před domácí brankou našel odražený puk po dělovce od modré TOMÁŠ GŘEŠ a jednoduchou kličkou dostal kotouč za záda Jekela. Asistence: Filip Kuťák.
     
    48:19
    Adam Kozel přišel k přihrávce před branku jako slepý k houslím. Z rohu kluziště tam poslal puk hostující obránce v domnění, že tam čeká spoluhráč. Brněnský útočník ale nedokázal skórovat.
     
    43:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Pavla Jekela zřejmě opustila štěstěna a hosté rychle odpovídají. Štencl poslal puk na VOJTĚCHA ADAMÍKA, který bez problémů dopravil kotouč do sítě. Asistence: Jan Štencel
     
    42:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Skvělá práce LUKÁŠE DENKA, který s chladnou hlavou zůstal s pukem u mantinelu a následně vypálil na Waneckiho. Tomu puk proklouzl a pomalu se došoural za brankovou čáru! Asistence: Filip Vojáček, Filip Dvořák.
     
    40:31
    Dufek se dostal do úniku díky pádu hostujícího beka. Před Waneckim ještě předal puk na Tadeáše Krále, který ale musel vylovit puk zpod bruslí a následně nepřetlačil beton gólmana Vítkovic!
     
    39:15
    Za hákování je "odměněn" dvěma minutami Adam Kozel (KOM).
     
    35:31
    Adam Hawlík (VIT) dostává dvouminutový trest za sekání a osobní trest deset minut za nesportovní chování! Na lavici s ním usedá Kryštof Beneš, který po uplynutí dvou minut naskočí na led.
     
    34:25
    Dnes není buď Vítkovicím přáno, nebo má Jekel obrovské štěstí. Před brankou se ihned po buly ocitl nehlídaný David Ballner, který ale z první nepřekonal domácího gólmana a puk zamířil mimo.
     
    33:08
    Teď mělo Brno obrovské štěstí! Tlak Vítkovic vyústil v střelu Česlíka od modré, jehož projektil se odrazil od horní tyčky těsně před brankovou čáru! Nikdo na jednoduchou dorážku se ale nenašel.
     
    27:36
    Jan Dufek se snažil dostat puk za Waneckiho, to se ale nelíbilo Samuelovi Ollenderovi (VIT), který si jde odpykat dvě minuty za napadení.
     
    22:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    První branka zápasu je na světě a skóre otevírají domácí. Kometa se dostala ze sevření Vítkovic, Pokorný předal puk na HYNKA GRÜNWALDA a ten zavěsil pod horní tyčku! Asistence: Dominik Pokorný.
     
    15:31
    Famózní zákrok Pavla Jekela. U levé tyčky stál Martin Blahuta a dostal přihrávku před odkrytou bránu, ale domácí gólman se stihl rychle přesunout betonem!
     
    15:02
    Domácí jdou do tří na 49 sekund. Jakub Kubeš (KOM) dostává dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    13:51
    Taktéž Brno hrálo v šesti. Na dvě minuty si půjde sednout na trestnou lavici Martin Biolek (KOM). Týmy hrají ve stejném počtu.
     
    12:07
    Dominik Kafka (VIT) odsedí trest pro hráčskou lavici hostů za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    10:44
    Radim Zohorna zachytil puk a mohl jít do útoku. Posílil ho Lukáš Denk, který zaknčoval toto přečíslení ve vlastním oslabení. Touš se ale od horní tyčky odrazil do ochranné sítě!
     
    10:25
    Za vysokou hůl dostává dvouminutový trest Roman Dymáček (KOM).
     
    05:15
    Tentokrát se už ale vylučuje. Mikuláš Rimmel (VIT) inkasuje dvě minuty za držení protihráče.
     
    01:51
    Adam Hawlík přejel modrou čáru a nabídku okamžitě poslal na Jekela. Ten vsedě nedokázal touš zastavit a Brno zachránila od prvního inkasovaného gólu branková konstrukce!

    Michal Kuba

    Branky a nahrávky: 23. Grünwald (Pokorný), 43. Denk (Vojáček, Dvořák), 54. Král (Kupčík), 59. Zohorna (Kusko) – 44. Adamík (Štencel), 49. Gřeš (Kuťák)


    HC Kometa Brno: Jekel (Šalena) – Vágner (C), Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Biolek, Kusko, Dufek, Král, Grünwald, Dymáček
    HC Vítkovice Ridera: Wanecki (Mizera) – Adamík, Hawlík, Demel, Puzič, Charvát (C), Štencel, Rudl – Ballner, Rimmel, Gřeš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák, Ollender, Beneš, Sysala, Jáchym, Gellnar

    Rozhodčí: Polák – Černý, Reich
    bahis siteleri