Boston – New Jersey 3:0 (kon.) | Philadelphia – Washington 3:2 (po pr.) | Carolina – Buffalo 5:2 (kon.)
St. Louis – San Jose 7:2 (kon.) | Nashville – Dallas 3:2 (po pr.) | Minnesota – Chicago 2:4 (kon.)
Colorado – Ottawa 5:2 (kon.) | Arizona – Winnipeg 4:1 (kon.) | Vancouver – Florida 1:3 (kon.)
Los Angeles – NY Rangers 3:4 (kon.)
po prodl.
Nashville Predators
3:2 (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)
Dallas Stars
Pátek 09.01.2015, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Shea WEBER - 3:2
     
    60:17
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskurychlý konec prodloužení. SHEA WEBER vypálil z pravého kruhu zápěstím a jeho projektil se od Lehtonenova ramena odrazil za brankovou čáru. Nejproduktivnější obránce Predátorů tedy gólové orámoval dnešní zápas, když v 16. minutě otevíral skóre utkání. Asistence: Mike Fisher, Colin Wilson.
     
    56:13
    Chvíli to vypadalo, že domácí se budou radovat z rozdílové branky. Jenomže rozhodčí po konzultaci s videem branku neuznal Po Weberově střele od modré čáry se Lehtonen těžce zvedal z ledu, přičemž mu v pohybu bránil Craig Smith. Forsberg toho využil a z úhlu trefil odkrytou klec. Sudí však branku zřejmě správně neuznal, protože Lehtonen neměl, jak zasáhnout. Domácím fanouškům se to nelíbí a už počastovali rozhodčího nelichotivými pokřiky. To je tak všechno, co mohou dělat. Pokračujeme za stavu 2:2
     
    55:19
    Spezza uvolnil přihrávkou přes šířku středního pásma Seguina, který z hranice pravého kruhu vyslal jedovatou ránu přes obránce, Rinne zasáhl a připsal si důležitý zákrok.
     
    52:58
    Jokinen se z levé strany hnal sám na Lehtonena, zakončoval však mimo hostující bránu.
     
    48:07
    Daley pálil z pravého kruhu, Rinne neměl kotouč pod kontrolou, ale nakonec celou situaci s pomocí obránců vyřešil.
     
    44:57
    Hosté si zahrají přesilovou hru. Dvě minuty za krosček dostal Ekholm.
    Trevor DALEY - 2:2
     
    39:58
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tahle zajímavá třetina si žádala podobné vyústění. Pouhé dvě sekundy před přestávkou hosté vyrovnávají stav zápasu. Nádhernou kombinaci Dallasu zakončoval k bližší tyči TREVOR DALEY. Asistence: Jamie Benn, Cody Eakin.
     
    37:59
    Obrovská šance Dallasu na vyrovnání ve vlastním oslabení, Fiddler nahrál při brejku pod sebe na Jamieho Benna, který měl před sebou odkrytou klec, ale trefil pouze Webera, který výtečně zastoupil Rinneho v brankovišti.
     
    37:09
    Domácí mohou navýšit své vedení. Zahrají si přesilovou hru, dvě minuty za hrubost dostal Antoine Roussel.
    Miikka SALOMÄKI - 2:1
     
    36:47
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí se vrací do vedení, i když v posledních minutách neměli vice ze hry. Roman Josi uvolnil vynikajícím pasem do samostatného úniku MIIKKU SALOMÄKIHO, který nadvakrát překonal Lehtonena a vstřelil svou první branku hned ve svém prvním zápase NHL v kariéře. Asistence. Roman Josi, Calle Järnkrok.
     
    36:13
    Seguin tečoval těsně před Rinnem střílenou přihrávku Ritcheiho od levého mantinelu. Brankář Nashvillu s problémy zasáhl!
    Jason SPEZZA - 1:1
     
    32:51
    Dallas právě vstřelil branku!
    No vida. V době, kdy už domácí hráli v plném počtu, přichází vyrovnání. A nutno podotknout, že u této branky nemá Pekka Rinne vůbec čisté svědomí. JASON SPEZZA pálil z prakticky nulového úhlu, kotouč propadl finskému gólmanovi mezi lapačkou a tělem. Zničehonic je tedy vyrovnáno. Asistence: Shawn Horcoff, Jason Demers.
     
    30:42
    Hvězdy si zahrají druhou přesilovou hru v zápase. Craig Smith si v útočném pásmu počínal naprosto iracionálně, když krosčekem složil k ledu Klingberga, aniž by k tomu měl jakýkoliv důvod. Hra už byla dávno úplně někde jinde. Nečekaná šance pro Dallas.
     
    22:59
    Domácí si navíc zahrají přesilovou hru. Za katr zamířil Aleš Hemský, rozhodčí mu udělil dvouminutový trest za držení.
     
    15:50
    Vzápětí mohlo být vyrovnáno, před Rinnem se ocitl Eakin, ale zamířil do připraveného Rinneho.
    Shea WEBER - 1:0
     
    15:27
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre utkání z nenápadného útoku. SHEA WEBER napřáhl na modré čáře a jeho pověstná dělovka proletěla Lehtonenovi mezi vyrážečkou a betonem. Asistence: Mike Ribeiro, Roman Josi.
     
    12:55
    Asi největší šance Nashvillu v dosavadním průběhu, Forsberg vyšachoval dvojici vracejících se dallaských obránců šikovnou přihrávkou na Ribeira, který se ocitl sám před Lehtonenem, toho se snažil překonat střelou mezi betony, tento prostor si však brankář Dallasu pohlídal a drží čisté konto.
     
    11:05
    Hemský vypálil šikovně z levého kruhu, Rinne vyrazil projektil před sebe, kde dorážel Cole. Finský gólman však dokázal menší zaváhání napravit a zneškodnit dorážku.
     
    09:21
    První přesilovou hru v zápase si zahrají hosté. Dvě minuty za držení dostal Seth Jones.
     
    06:39
    Eakin pálil po dobrém pasu zpoza brány do tyčky Rinneho brány.
     
    03:24
    Wilson pálil z pravého kruhu v blízkosti brány mimo bránu.
     
    01:20
    Roman Josi ukázal kus nefalšované hokejové drzosti, nenápadně se po pravé straně protáhl až před Lehtonena, kterého vyzkoušel nebezpečnou střelou bekhendem.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 16. Weber (Ribeiro, Josi), 37. Salomäki (Josi, Järnkrok), 61. Weber (Fisher, Wilson) – 33. Spezza (Horcoff, Demers), 40. Daley (Benn, Eakin)


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Josi, Weber, Ekholm, Ellis, Bartley, Jones – Forsberg, Ribeiro, Smith – Wilson, Fisher, Arcobello – Salomäki, Jänkrok, Jokinen – Bourque, Gaustad, Stalberg
    Dallas Stars: Lehtonen (Lindbäck) – Goligoski, Klingberg, Oleksiak, Daley, Demers, Jo. Benn – Ja. Benn, Seguin, Ritchie – Cole, Spezza, Hemský – Roussel, Eakin, Garbutt – Horcoff, Fiddler, Moen

    Rozhodčí: Deworski, O´Rourke – Kovachik, Morin

    Diváci: 17 113 (vyprodáno)