Boston – NY Rangers 3:0 (kon.) | Buffalo – Minnesota 0:7 (kon.) | Philadelphia – Vancouver 0:4 (kon.)
Ottawa – Montreal 4:1 (kon.) | Tampa – Edmonton 3:2 (kon.) | Florida – Colorado 2:4 (kon.)
St. Louis – Detroit 2:3 (po pr.) | Dallas – Winnipeg 1:2 (kon.) | Arizona – Calgary 1:4 (kon.)
San Jose – Toronto 3:1 (kon.)
po prodl.
St. Louis Blues
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)
Detroit Red Wings
Pátek 16.01.2015, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pavel DACJUK - 2:3
     
    64:58
    Detroit právě vstřelil branku!
    Je konce napínavého duelu. Už jsme se pomalu mohli těšit na samostatné nájezdy, jenže překvapivou akcí v samotném závěru nastavené pětiminutovky rozhodl přesným zakončením technický specialista PAVEL DACJUK. Hosté tak berou těsnou výhru, přestože ztratili vedení chvíli před koncem základní hrací doby. Asistence: Kyle Quincey, Danny DeKeyser.
     
    64:58
    Pozor, dvě vteřiny před koncem prodloužení Detroit dopravil puk do branky. Rozhodčí půjde přezkoumat na video, jestli to bylo v souladu s pravidly nebo ne.
    Alexander STEEN - 2:2
     
    59:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí mančaft stihl vyrovnat skóre na kostce v hale ještě před koncem základní hrací doby! Když už se zdálo, že Detroit míří za těsným vítězstvím, překvapená hala najednou rychle ožila. Hrdinou závěru třetí části se stává ALEXANDER STEEN, jenž tečoval pokus spoluhráče k tyči branky Petra Mrázka, ten neměl moc šancí regovat. Pravděpodobně uvidíme prodloužení. Asistence: Alex Pietrangelo, Vladimir Tarasenko.
     
    52:59
    Detroit sice dosáhl třetí branky zápasu, ale hlavní rozhodčí ukazuje, že gól naplatí. Ještě před dosažením gólu totiž bylo něco proti pravidlům.
     
    51:51
    Hra přerušna pro vyloučení. Domácí hokejista Lapierre odjíždí na trestnou lavici za držení. Jeho tým má tak další komplikace.
     
    49:45
    Jackmanova pořádně tvrdá rána od modré čáry. Znovu tak potvrdil, že dnešní střelecké pokusy domácí mají hodně na starosti obránci Blues.
    David BACKES - 1:2
     
    43:58
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nakonec domácí využívají nabídnutou početní výhodu ke svému dobru. Ukázková práce hráče na brankovišti, kapitán St. Louis Blues DAVID BACKES snad ani nemohl najít lepší pozici, kam se postavit pro tečování kotouče do sítě. Nádherně muž v modrém oděvu nasměroval puk za Petra Mrázka a zápas bude najednou zase o něco napínavější. Diváci z hlediště reagují hlasitou odezvou. Asistence: Jay Bouwmeester, Kevin Shattenkirk.
     
    42:03
    Jenže arbitr utkání opět posílá některého z hráčů za katr. Tentokráte z druhé strany barikády, dvě minuty za podražení inkasuje Henrik Zetterberg.
     
    40:23
    Pavel Dacjuk v první šanci, pak už ale rozhodčí zvedá svou pravici. Dvě minuty za hákování dostává domácí muž Alexander Steen za hákování.
    Tomáš TATAR - 0:2
     
    39:05
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tomu se říká závěr třetiny! Red Wings nedokázali jen vstřelit první branku utkání, hned poté se jim daří další kousek, ten je posílá do vedení o dva góly. Nahození od modré čáry bylo jen prvním krokem k úspěchu, na brankovišti stál dobře připravený k zakončení slovenský útočník TOMÁŠ TATAR. Jeho orientace nyní přinesla Detroitu ovoce, stačil totiž dopravit kotouč za Elliottova Záda. Zajímavý závěr periody. Asistence: Jonathan Ericsson, Riley Sheahan.
     
    38:18
    Hned následně se vylučuje. Z domácí strany míří pykat na dvě minuty T. J. Oshie, z té druhé Henrik Zetterberg.
    Joakim ANDERSSON - 0:1
     
    38:04
    Detroit právě vstřelil branku!
    Přeci jen se ještě ve druhé třetině dočkáme úvodní branky zápasu, i když už se zdálo, že bude třeba vyčkat až do závěrečné části. Až hodně překvapivá trefa Red Wings, kterou nabídla situace před brankou St. Louis. Hostujícímu kádru se vyplatil důraz na brankovišti, konkrétně pak kotouč za Briana Elliotta dokázal došťouchat vší silou JOAKIM ANDERSSON, jenž brzy zvedal oslavně ruce nad hlavu. Asistence: Drew Miller, Luke Glendening.
     
    37:15
    David Backes a Vladimir Tarasenko unikali v přečíslení dva na jednoho na Petra Mrázka, ten znovu příležitost domácích zastavuje. Hodně živo na ledě.
     
    35:58
    T. J. Oshie zamířil ve vlastním oslabení na druhou stranu hrací plochy, Petr Mrázek musel během několika málo vteřin předvádět hned několik zákroků.
     
    34:35
    Po vhazování se moc dlouho nehrálo, rozhodčí totiž posílá na trestnou lavici domácího hráče. Dvě minuty za držení dostává Jackman, i když to nese nelibě.
     
    28:45
    T. J. Oshie ani jeho spoluhráč z obrany Pietrangelo neuspěli, Petr Mrázek ale musel hodně ukázat své uměni proti střele Davida Backese. Krásně máchl lapačkou.
     
    25:40
    Gunnarssonovo nahození od modré čáry sice nebylo nijak důrazné, ale nebezpečně skákalo kolem Mrázkovy pravé tyče. Nakonec puk končí mimo.
     
    21:03
    Lehtera málem zaskočil nejen Petra Mrázka, ale celou sestavu Wings. Vydal se před jejich gólmana a jen těsně nezakončil přesně do klece.
     
    13:55
    Dvě minuty dostane od hlavního rozhodčího dnešního utkání hostující hokejista Tomáš Tatar, Slovák ve službách Detroitu držel soupeře, což je proti pravidlům.
     
    11:28
    Petr Mrázek má co dělat, aby udržel kotouč před brankovou čarou. Tohle střídání vyšlo St. Louis náramně a Blues si vytvořili tlak. Zatím ale mají problém v zakončení.
     
    05:25
    Wings už zpátky v obranném pásmu Bluesmanů, ale hra zase rychla pozastavena. Jedná se o další trest, nyní půjde sedě hostující muž. Dvě minuty za krosček přisouzeny Stephenu Weissovi.
     
    04:20
    V přečíslení budou hrát Detroit Red Wings, jelikož Jay Bouwmeester inkasoval od rozhodčího trest za podražení.
     
    02:46
    Na trestnou lavici odeslán domácí Ott a hostující Smith. Oba se spolu pustili do menší strkanice a právě proto byli oceněni trestem. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    02:45
    Lapierrova kvalitní nabídka jednomu ze spoluhráčů před brankoviště, z mezikruží ale domácí hokejista nestačil nasměrovat puk do sítě.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 44. Backes (Bouwmeester, Shattenkirk), 60. Steen (Pietrangelo, Tarasenko) – 39. Andersson (Miller, Gelndening), 40. Tatar (Ericsson, Sheahan), 65. Dacjuk (Quincey, DeKeyser)


    St. Louis Blues: Elliott – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Cole, Jackman – Oshie, Backes, Steen – Tarasenko, Lehtera, Schwartz – Lindström, Stastny, Berglund – Reaves, Lapierre, Ott
    Detroit Red Wings: Mrázek – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Ouellet, Smith – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Sheahan, Nyquist – Weiss, Helm, Pulkkinen – Andersson, Glendening, Miller

    Rozhodčí: Dwyer, L'Ecuyer – Murchison, Sharrers

    Diváci: 18 543
    bahis siteleri