Philadelphia – Columbus 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Washington 1:3 (kon.) | Carolina – NY Islanders 1:4 (kon.)
New Jersey – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Florida 2:3 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:4 (kon.)
Nashville – San Jose 5:1 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
San Jose Sharks
Středa 18.02.2015, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Pekka Rinne (NSH) (43 zásahů)
    2. Craig Smith (NSH) (2 + 0)
    3. Mike Ribeiro (NSH) (0 + 2) (04:41:39)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 12:14, 1 střela)
     
    Ve třetí třetině už góly nepadaly. O osudu utkání se rozhodlo zejména v prostředním dějství, kdy domácí Nashville Predators přidali tři branky a prakticky sebrali soupeři šance na body ze zápasu už před vstupem do poslední dvacetiminutovky. San Jose Sharks sice svého dnešního vyzyvatele výrazně přestříleli (dohromady 43 střel na branku), ale Kaliforňané trpěli zejména v nevyužitých šancích. A také si lámali zuby na skvělém domácím brakáři. Pekka Rinne předvedl fantastický výkon. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, těď už můžeme říci, že i celého utkání. Alex Stalock měl ještě práci na brankovišti, když střílel a následně také dorážel Ekholm.
     
    58:23
    Také Bourque se na druhé straně uvolnil a mohl pálit, i když poměrně z velké dálky. Také minul a Stalockovi nezahrozil.
     
    57:46
    Kennedy se vytáhl zpoza branky až na levý kruh, dokonec se mu povedlo vystřelit. Ale jeho rána mířila až příliš vysoko nad úroveň horní tyčky.
     
    57:03
    Predators už se několik okamžiků motají kolem zařízení Alexe Stalocka, ale teď se jim vůbec nepovedlo vystřelit. Mrzet je to ale nemusí, jelikož alespoň pošetřili vteřinky.
     
    56:28
    Domácí fanoušci dobře tuší, že jejich oblíbenci míří za dalším vítězstvím. I proto je atmosféra po většinu utkání v Bridgestone Areně hlučná.
     
    56:01
    Hra přerušena z klecí San Jose Sharks, až příliš dlouho zůstaval kus černé gumy pod bruslemi hokejistů.
     
    55:46
    Na dalším buly uspěli domácí, cestičku do útoku si vepředu rychle hledal Paul Gaustad. Ale zase se obrana Sharks stihla vrátit. Ve třetí třetině obránci Žraloků poctiví.
     
    55:26
    Teď se ale skóre klidně měnit mohlo, protože Pekka Rinne měl spoustu práce s tím, aby pokryl střely, ale také následné dorážky útočníků San Jose. Avšak Rinne lape puky ve velkém stylu.
     
    54:43
    Zatím to nevypadá, že bychom dnes měli vidět ještě nějaké další góly. Šancí od začátku třetí části moc není a lze říci, že o výsledku začíná být pomalu rozhodnuto.
     
    53:53
    Tierney dostáva prostor na ledě, využívá jej aktivně. Po levém mantinelu se táhnul s kotoučem, ještě hledal nahrávkou Irwina. Ale nepřesně.
     
    53:18
    Naděje na zakončení si na druhé straně barikády dělal také James Neal, avšak k němu se brzy stáhli dva obránci v bílém trikotu. A bylo po šanci.
     
    52:43
    Až možná příliš dlouho San Jose zakládalo začátek rozehrávky v obranné třetině. Přeci jen ale zakončení, Logan Couture donutil Rinneho přerušit hru.
     
    52:10
    Melker Karlsson předvedl důraz v boji o kotouč, útočná akce ovšem nanásledovala. Čárový rozhodčí totiř přerušil na modré čáře pro postavení mimo hru.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Weber (Fisher), 17. Smith (Ekholm, Ribeiro), 21. Smith (Wilson, Jones), 22. Gaustad (Bourque, Weber), 31. Neal (Ribeiro) – 6. Irwin (Karlsson, Pavelski)


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Bitteto, Jones, Bartley, Ekholm – Neal, Ribeiro, Wilson – Smith, Fisher, Cullen – Bourque, Jarnkrok, Forsberg – Beck, Gaustad, Nystrom
    San Jose Sharks: Stalock (Niemi) – Burns, Vlasic, Braun, Irwin, Hannan, Dillon – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Wingels, Tierney, Hertl – Kennedy, Sheppard, Goodrow

    Rozhodčí: Hebert, Kozari – Cormier, McElman

    Diváci: 16 206
    bahis siteleri