Philadelphia – Columbus 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Washington 1:3 (kon.) | Carolina – NY Islanders 1:4 (kon.)
New Jersey – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Florida 2:3 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:4 (kon.)
Nashville – San Jose 5:1 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
San Jose Sharks
Středa 18.02.2015, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Pekka Rinne (NSH) (43 zásahů)
    2. Craig Smith (NSH) (2 + 0)
    3. Mike Ribeiro (NSH) (0 + 2) (04:41:39)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 12:14, 1 střela)
     
    Ve třetí třetině už góly nepadaly. O osudu utkání se rozhodlo zejména v prostředním dějství, kdy domácí Nashville Predators přidali tři branky a prakticky sebrali soupeři šance na body ze zápasu už před vstupem do poslední dvacetiminutovky. San Jose Sharks sice svého dnešního vyzyvatele výrazně přestříleli (dohromady 43 střel na branku), ale Kaliforňané trpěli zejména v nevyužitých šancích. A také si lámali zuby na skvělém domácím brakáři. Pekka Rinne předvedl fantastický výkon. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Už běží poslední minuta základní hrací doby, těď už můžeme říci, že i celého utkání. Alex Stalock měl ještě práci na brankovišti, když střílel a následně také dorážel Ekholm.
     
    58:23
    Také Bourque se na druhé straně uvolnil a mohl pálit, i když poměrně z velké dálky. Také minul a Stalockovi nezahrozil.
     
    57:46
    Kennedy se vytáhl zpoza branky až na levý kruh, dokonec se mu povedlo vystřelit. Ale jeho rána mířila až příliš vysoko nad úroveň horní tyčky.
     
    57:03
    Predators už se několik okamžiků motají kolem zařízení Alexe Stalocka, ale teď se jim vůbec nepovedlo vystřelit. Mrzet je to ale nemusí, jelikož alespoň pošetřili vteřinky.
     
    56:28
    Domácí fanoušci dobře tuší, že jejich oblíbenci míří za dalším vítězstvím. I proto je atmosféra po většinu utkání v Bridgestone Areně hlučná.
     
    56:01
    Hra přerušena z klecí San Jose Sharks, až příliš dlouho zůstaval kus černé gumy pod bruslemi hokejistů.
     
    55:46
    Na dalším buly uspěli domácí, cestičku do útoku si vepředu rychle hledal Paul Gaustad. Ale zase se obrana Sharks stihla vrátit. Ve třetí třetině obránci Žraloků poctiví.
     
    55:26
    Teď se ale skóre klidně měnit mohlo, protože Pekka Rinne měl spoustu práce s tím, aby pokryl střely, ale také následné dorážky útočníků San Jose. Avšak Rinne lape puky ve velkém stylu.
     
    54:43
    Zatím to nevypadá, že bychom dnes měli vidět ještě nějaké další góly. Šancí od začátku třetí části moc není a lze říci, že o výsledku začíná být pomalu rozhodnuto.
     
    53:53
    Tierney dostáva prostor na ledě, využívá jej aktivně. Po levém mantinelu se táhnul s kotoučem, ještě hledal nahrávkou Irwina. Ale nepřesně.
     
    53:18
    Naděje na zakončení si na druhé straně barikády dělal také James Neal, avšak k němu se brzy stáhli dva obránci v bílém trikotu. A bylo po šanci.
     
    52:43
    Až možná příliš dlouho San Jose zakládalo začátek rozehrávky v obranné třetině. Přeci jen ale zakončení, Logan Couture donutil Rinneho přerušit hru.
     
    52:10
    Melker Karlsson předvedl důraz v boji o kotouč, útočná akce ovšem nanásledovala. Čárový rozhodčí totiř přerušil na modré čáře pro postavení mimo hru.
     
    51:26
    Goodrow v útočné třetině posílal na Dillona, jenže druhý zmiňovaný měl k puku až moc daleko. A tak vypálil pouze lehkým nahozením.
     
    50:50
    Do přečíslení dva na jednoho se dostali útočníci z Kalifornie, ale zakončení a stahovačka prvního z nich skončila pouze nepovedenou střelou. Hosté se trápí v zakončení.
     
    50:13
    Už se hraje v plném počtu na straně San Jose, i hosté tak oslabení zvládli. A lze říci, že se tomu tak stalo bez větších problémů.
     
    50:02
    Velice podobná situace také o několik momentů později, ale nyní neměla střela takovou tvrdost. Po komerční přestávce buly u Stalocka v pásmu.
     
    49:38
    Alex Stalock má puk v náruči, vhazovat se tak znovu bude před jeho zraky. Konkrétně na levé straně.
     
    49:13
    Dobrá práce Tommyho Wingelse, právě díky němu se teď hosté znovu osvobodili. A z vyloučení Justina Brauna zbývá už jen několik málo okamžiků.
     
    48:46
    Teď už si ale obránci Josi a Weber předali puk na modré útočné čáře, po střele prvního z nich ještě tečoval u Stalocka Neal. Ale nakonec touš mimo hru.
     
    48:05
    Také San Jose Sharks ale začínají své první oslabení ve třetí třetině pohodově, nahazují přes všechny čáry a drží kus černé gumy daleko od vlastní branky.
     
    47:54
    Uvidíme komerční přestávku, hned po ní se ale bude vylučovat na druhé straně. Dvě minuty zahákování inkasuje hostující hokejista Justin Braun (SJS). Přesilovka Predators.
     
    47:05
    Nashville je znovu v plném počtu, tahle přesilovka San Jose se stala hodně nepovedenou. Pokračuje se aktivně na obou stranách, ale bez střeleckých možností.
     
    46:30
    Na ledové ploše dostává během přesilové hry prostor také Tomáš Hertl. Poslal puk po mantinelu, jeho spoluhráči následně přišli o výhodu útočné periody.
     
    46:01
    Pavelski a Thornton kombinovali po pravé straně, do akce se vložil také Brent Burns. Ale následné zakončení prvního zmiňovaného Rinne jen s klidem vyrazil před sebe.
     
    45:32
    Hosté ale mají problémy s udržením kotouče v útočné třetině, už dvakrát se podařilo domácí sestavě osvobodit v podobě vyhození kotouče.
     
    45:04
    Možno pro San Jose Sharks na nápravu výsledku. Na dvě minuty míří do boxu trestoměříčů Craig Smith (NSH), rozhodčí mu udělil trest za držení.
     
    44:47
    Mike Fisher původně plánoval nabízet Cullenovi, pak se ale první zmiňovaný protlačil do šance sám a Alex Stalock na poslední chvíli stačil dát betony k sobě.
     
    44:18
    Mike Ribeiro v nelítostném souboji o puk ve středním pásmu, ale nikdo mu ze spoluhráčů nepomohl. Každopádně velmi podobná situace ze strany Sharks.
     
    43:49
    Kotouč na střídačce, poslali jej tam po nepřesné přihráce San Jose Sharks. Vhazovat by se mělo ve střední třetině.
     
    43:20
    San Jose velmi blízko druhému gólu v utkání, ale Joe Pavelski po zakončení zblízka trefil pouze tyčku zařízení Nashville Predators. Hosté mají i hodně smůly.
     
    43:14
    Hra rozhodně není v takovém tempu, v jakém jsme ji sledovali během druhé třetiny. Ale přesto si celky vytvářejí možnosti.
     
    42:37
    Jonesova nahození od modré čáry nebylo pro Sharks překvapení, obránci San Jose se zavčas vrátili pro puk k mantinelu. A už otáčejí hru.
     
    42:15
    Nyní už má brankář mužstva z Kalifornie práci lapačkou, právě do rukavice ukryl touš a bude se opakovat vhazování.
     
    41:50
    Matt Irwin, autor doposud jediného gólu Sharks, se pokusi o rozehru. Ale místo toho přebrali puk Predators a zaměstnávají Stalocka.
     
    41:17
    Sharks dostřídali a vydávají se na útočný výlet. Znovu jsou aktivní, ale ani přílišná střelecká aktivita hostující družině dnes zatím na úspěch nestačí.
     
    40:53
    Na druhé straně se snažil o rychlé obrácení hry Filip Forsberg, ale jeho počínání skončilo pouze postavením mimo hru.
     
    40:40
    Vlasic okmažitě vyzkoušel pálit z prostoru v mezikruží, ale jeho porvní pokus ve třetí periodě zblokován prvním bránícím hráčem.
     
    40:15
    Zahajovací vhazování ve třetí třetině pro sebe získali hokejisté San Jose Sharks. Ti se chtějí s výsledkem pokusit ještě něco udělat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Nashville Predators: 13

    San Jose Sharks: 15
     
    Rozdíl po druhé třetině je z pohledu Nashvillu daleko výraznější než po dějství úvodním. Hráči ve žlutých dresech si vytvořili dostatečný náskok, jejich úkolem bude ve třetí periodě jej minimálně uhlídat. San Jose dnes zatím skoro nic nevychází.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Běží poslední minuta prostředního dějství, po vhazování ve středním pásmu se ještě Sharks dostali před Rinneho. Ale žádná výrazná šance z toho nepramenila.
     
    38:36
    Alex Stalock se musel rychle vracet do branky. Byl totiž na výletě u mantinelu, za účelem rozehrání puku. Ale málem z toho byly pro San Jose Sharks potíže.
     
    38:02
    Roman Josi nebude nikam spěchat. Nebude. Jeho tým má dostatečný násko, a tak zmiňovaný bek počká, až zbytek forma dostřídá. Teprve pak s jistotou na hokejce rozehrává.
     
    37:25
    Alex Stalock viděl, že je před ním rušno. Přestože kotouč nebyl nebezpečný, tak raději podržel puk pod lapačkou a zařídil nové vhazování po své levé ruce.
     
    36:55
    Brent Burns napadal soupeře za brankou u mantinelu a snažil se jej aktivně obrat o kotouč. Ale až po delší časové odmlce se podařilo Žralokům kotouč vyhodit.
     
    36:08
    Znovu Seth Jones, tentokráte už v kombinaci s Filipem Forsbergem. Ale zavčas byli na svém správném místě také obránci San Jose, takže Stalock zůstal bez práce.
     
    35:39
    Jonesovo zakončení bez přípravy úspěch nesklidilo, obránce domácího mančaftu sice zařízení trefil, avšak pouze z jeho venkovní strany.
     
    35:21
    Rychlý přechod domácích svěřenců ze středního pásma až před Stalocka. Ten puk drží a nové buly u něj proběhne po skončení reklamní pauzy.
     
    34:27
    Logan Couture zkoušel dostat puk zpoza branky až před klec Nashvillu, ale potřeboval by někoho k asistenci. A to nyní rozhodně neměl.
     
    33:50
    Brankář Pekka Rinne docela zariskoval se svou rozehrávkou, vyjel si hodně z branky a kotouč mu poskočil na hokejce. Naštěstí pro něj se nikdo ze Žraloků neblížil.
     
    33:28
    Nealova střela za levým kruhem, Alex Stalock připravený vytáhnou zákrok vyrážečkou. Ale rozhodčí následně přerušuje hru a bude vhazovat právě u klece Sharks.
     
    32:56
    Sharks zpátky před svatyní Pekky Rinneho, ale důraz není takový, jaký by si trenér San Jose představoval. Na přesnější zakončení to ani teď nestačilo.
     
    32:34
    Technická chyba Nashvillu na modré útočné čáře. Domácí hráči se lacino dostali do postavení mimo hru.
     
    32:13
    Ani Tommy Wingels z pohledu San Jose kvalitně nezakončil. Přestože na pravé straně měl původně hodně místa ke střele.
     
    31:39
    Hannan nabídl z modré čáry puk ostatním Žralokům před branku, ale kotouč nakonec doputoval jen na pravý kruh. Domácí v pohodě brání.
     
    31:01
    Sharks po novém buly ve středním pásmu dostali puk před Pekku Rinneho. Avšak ten vůbec neváhá a ukrývá touš do své rukavice.
    James NEAL - 5:1
     
    30:31
    Nashville právě vstřelil branku!
    Začíná se nám dělat pořádná mezera ve skóre, mezi počtem gólů jednoho a druhého týmu. Nashville Predators vedou kousek za polovinou základní hrací doby už o čtyři branky, i když předtím několikrát na Alexi Stalockovi ztroskotali. Pak byl ale dopředu vyslán JAMES NEAL, ten vůbec na nic nečekal a naprosto přesně našel místo mezi betony ochránce svatyně San Jose Sharks. Hosté potřebují něco změnit, aby se jim začalo po všech směrech dařit. Asistence: Mike Ribeiro.
     
    30:03
    Hned dva muži ve žlutém dresu čekali na střelu před brankou, ale od svých spoluhráčů kotouč na hůl nedostal ani jeden z nich.
     
    28:51
    Tomáš Hertl si dělal naděje na přechod do pásma a také na případné přečíslení. Jenže chyba Predators v rozehrávce nebyla potrestána.
     
    28:20
    Roman Josi se obtočil kolem branky Stalocka a místo zakončení raději ještě volil přihrávku na modrou čáru. Jenže Ribeiro tam nestačil vypálit.
     
    27:51
    James Neal měl dobrou možnost na levé straně pásma, ale kotouč mu v rozhodující situaci sjel z hokejky. A tak Sharks rozehrávají.
     
    27:22
    Alex Stalock si po delší časové odmlce podrží puk v lapačce, teď jen v pohodě a klid zachytil kus černé gumy ze vzduchu.
     
    26:49
    Znovu rozehrávají muži v bílých trikotech, ale moc se jim nedaří. Druhá třetina je pro San Jose zatím spíše trápení a čekání na nějakou šanci.
     
    26:13
    Už ale proběhlo další buly, Predators po něm vyhazují přes všechny čáry. Ale o zakázané uvolnění se nejedná, kotouč byl tečovaný.
     
    26:03
    Ještě si budeme muset na další buly chvilku počkat, jelikož technici vyměňují plexisklo na mantinelu. Ale zatím jim to jde od ruky a vypadá to na rychlou práci.
     
    26:03
    Následuje první komerční přestávka třetiny, vhazovat se bude ve střední třetině hned po jejím skončení.
     
    25:52
    Tomáš Hertl s pukem ve středním pásmu, kde jej ještě zkusil stejnýho hokejista předávat na Tommyho Wingelse. Ale teď nepřesně.
     
    24:58
    Už se hraje v plném počtu na obou stranách, viděli jsme asi nejživější momenty zápasu vůbec. Teď se pravděpodobně hra mírně uklidní.
     
    24:34
    Pekka Rinne drží svůj tým skvěle nad vodou a ukazuje, v jaké pohodě dnes chytá. Hala hlasitě skanduje Rinneho jméno a dává finskému brankáři najevo, komu drží pěsti.
     
    23:25
    Rozhodčí se musel jet podívat na video, jelikož Pekka Rinne zastavil kus černé gumy na brankové čáře a jen tak tak, že z toho nebyl jasný gól. Ale brankovou čáru pryž nakonec celým objemem nepřešla.
     
    22:14
    Vyloučení na straně Nashville Predators, hokejisté San Jose Sharks mají šanci něco s výsledkem udělat. Do boxu trestoměřičů musí Mike Fisher (NSH) za držení.
    Paul GAUSTAD - 4:1
     
    21:43
    Nashville právě vstřelil branku!
    Uběhlo jen několik dalších vteřinek a náskok Predators se rozšiřuje už na třígolový rozdíl. Zase úplně zaskončená obrana Sharks, navíc nehlídané levé křídlo příčinou, proč do sítě mužstva z Kalifornie padá již čtvrtý puk. Dobře se pro přihrávku stačil uvolnit PAUL GAUSTAD, aby už celkem v pohodě a s klidem na hokejce dopravil kus černé gumy za brankovou čáru. Asistence: Gabriel Bourque, Shea Weber.
    Craig SMITH - 3:1
     
    20:53
    Nashville právě vstřelil branku!
    Využitá početní výhoda, domácí družina to stihla ještě během vyloučení Brendena Dillona. Predators podrželi puk v útočném pásmu, dostali se až velice blízko k brankovišti. Před Stalockem nejdříve výborně stínil jeden z útočníků Nashvillu, puk ale zapadl do klece San Jose Sharks u levé tyče gólmana z Kalifornie. Autorem třetího gólu domácího výběru CRAIG SMITH. Asistence: Colin Wilson, Seth Jones.
     
    20:33
    Domácí už v útočném pásmu, ale pak Sharks přeci jen na chvilku vyhodili do střední třetiny.
     
    20:12
    Na úvodním vhazování ve druhé třetině si lépe vedli hokejisté Nashville Predtors, ještě chvíli bude pokračovat jejich přesilovka z první části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Nashville Predators: 15

    San Jose Sharks: 17
     
    Celkem bohatá první třetina, jestliže budeme počítat góly. Dohromady tři branky nabídla úvodní dvacetiminutovka, Predators stačili otočit původně nevýhodné skóre.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Ještě jedno vyloučení. Poprvé si vyzkouší přesilovou hru i domácí muži. Dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje obránce San Jose Brenden Dillon (SJS). Oslabení pro Sharks.
     
    19:13
    Už běží poslední minuta první třetiny, přesilovka San Jose Sharks je u konce. Dá se říci, že hosté se během početní výhody prakticky k ničemu nedostali.
     
    18:52
    Sharks si počínali nepřesně na modré útočné čáre, zastavilo je postavení mimo hru. Hosté tuhle příležitost využijí alespoň k dostřídání.
     
    18:10
    Dokonce se domácí dostali do zakončení ve vlastním oslabení, přestože se nejednalo o žádno výraznou střelu, nýbrž jen lehké nahození.
     
    17:35
    Jenže Predators hned nadvakrát v úvodu oslabení vyhazují, tahle početní nevýhoda vypadá, že by jim nemusela činit trable.
     
    16:33
    Vůbec poprvé v zápase se vylučuje. Odsedět dvě minuty je nucen domácí hokejista Matt Cullen (NSH), rozhodčí jej odeslal do boxu za nedovolené bránění.
    Craig SMITH - 2:1
     
    16:02
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nejen k vyrovnání se dostávají Predátoři během několika málo okamžiků, zároveň se jim daří uniknout do vedení a situace na ledě je opačná nejen výsledkově, ale teď už do jisté míry i herně. Před branku se s kotoučem uvolnil CRAIG SMITH, Alex Stalock nebyl daleko od úspěšného zákroku. Jenže Smith se zavčas zorientoval a nahozený kotouč pohotově doklepl za záda gólmana San Jose Sharks. Zatím hodně atraktivní hokej, který sledujeme. Asistence: Mattias Ekholm, Mike Ribeiro.
     
    15:45
    Patrick Marleau stihl dojet rychle puk, takže vyhrál závod o puk a zakázané uvolnění se napískalo. Domácí otáčejí hru na druhou stranu.
     
    15:19
    Ještě jedna krátká přestávka, pak už se bude vhazovat po pravé ruce Alexe Stalocka.
     
    15:06
    Alex Stalock se v posledních vteřinách rozhodně nenudí, další puk na něj střelou z první vyslal Filip Forsberg. Avšak gólman Žraloků připravený.
     
    14:52
    Sharks rozehrávali puk z obranné třetiny, ale teď byli také oni nepřesní. Odpískáno zakázané uvolnění.
    Shea WEBER - 1:1
     
    13:45
    Nashville právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno ještě během úvodní dvacetiminutovky. Predators se najednou dostali k puku v útočné třetině docela snadno, zásluhou vyhraného vhazování zamířil puk na modrou čáru, konkrétně k hokejce hráče jménem SHEA WEBER. A ten se svými pokusy z dálky moc často nemýlí. Bek s pořádnou tvrdostí střely předvedl jeden ze svých kousků, následně už se kus černé gumy třepotal za Alexem Stalockem. Začínáme výsledkově znovu. Asistence: Mike Fisher.
     
    13:35
    Na druhé straně se pak zkoušel do šance propracovat český šikula Tomáš Hertl, ale zůstal úplně sám proti dvěma mužů Nahvillu. Takže o puk brzy přišel.
     
    13:02
    Střela zápěstím, vypuštěná kousek za modrou čarou. Ale ani Predators dnes nemají zatím z obranných pozic tolik přesnosti.
     
    12:18
    San Jose rozehrává puk za Stlaockovou brankou, hostující družina také aktuálně výrazně vede v počtu střel na branku. Zatím se jí daří zaskočit dnešního favorita.
     
    11:36
    Znovu nepokrytá hostující příležitost a Žraloků je občas plný led. Logan Couture střílel z levé strany, avšak znovu byl na svém místě připraven zasáhnout Pekka Rinne.
     
    11:21
    Opět pořádně rušno v blízkosti domácí svatyně. Maskovaný muž Predators zadržel puk lapačkou a vhazovat se u něj bude hned po skončení komerční přestávky.
     
    10:26
    Filip Forsberg už dokázal dostat domácí alespoň do střední třetiny, jenže do pásma už ne. Tam byl připraven zasáhnout obránce Brent Burns.
     
    09:57
    Patrick Marleau velice důrazný při průchodu do útočného pásma, ale na pravé straně zůstal úplně sám. Nakonec proti přesile tří mužů ve žlutém o touš přišel.
     
    09:17
    Pekka Rinne si vyjel z branky, aby si mohl zahrát s kotoučem a rozehrát na spoluhráče. Musel být však vskutku opatrný, jelikož kolem něj kroužilo hejno Žraloků.
     
    08:51
    Pavelskiho nahrávka Vlasicovi, ale bek Sharks pálil bez přípravy pouze do zadního matinelu. Tenhle pokus měl hodně daleko do toho, aby trefil zařízení.
     
    08:11
    Na druhé straně barikády Pekka Rinne raději přeruší hru a zajistí vhazování u své branky. Ještě na něj dotírali dva forvardi San Jose.
     
    07:50
    Blokovaná střela v útočné třetině Nashvillu. Puk se pak odrazil za branku, kde jej přebrali obránci z Kalifornie.
     
    07:13
    Ukázat se mohla také útočná síla Nashvillu, ale třetí útočná formace Predátorů vystřelila puk pouze do brankové konstrukce Alexe Stalocka. Gólman San Jose zasahovat nebyl nucen.
     
    06:42
    Okamžitě se hosté snažili vrátit do útočného pásma a návazat tak na předchozí úspěšnou akci, avšak Predators nyní už u vlastní klece daleko pozornější.
     
    06:26
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, ale až po první komerční přestávce.
    Matt IRWIN - 0:1
     
    05:26
    San Jose právě vstřelilo branku!
    První radost hostující družiny je na světě! Veliké překvapení pro diváky v hledišti hned na začátku první třetiny. Už jen proto, že doposud jsme nesledovali nějaký hokej plný šancí a častých střelecký pokusů. Sharks ale v klidu ze střední třetiny založili akci a nenechali se rozhodit, do samostatného úniku na branku byl po přihrávce od modré čáry vyslán obránce MATT IRWIN. Zůstal úplně nehlídán, jeho úprk pak jmenovaný zakončil střelou do Rinnem nepokrytého místa. Predators musí dotahovat. Asistence: Melker Karlsson, Joe Pavelski.
     
    05:08
    Tommy Wingels před sebou sice měl obránce, ale zároveň našel i cestu na kotouč vypálený zápěstím. Jenže znovu Pekka Rinne zavčas schopen vytasit svou rukavici.
     
    04:44
    Následně domácí brankář Pekka Rinne ukrývá kus černé gumy do lapačky, tohle pro něj ovšem byl velice snadný zásah po přípravě.
     
    04:26
    Patrick Marleau předal na Couturera, ten dnes už po druhé v pokusu o střelu. Ale podobně jako v prvním případě, ani teď nebyl přesný.
     
    03:52
    Josiho zakončení z mezikruží, ale ani další z beků Predátorů nezakončil přesně. Nashville však daleko častěji u branky Stalocka.
     
    03:15
    Forsberg za klecí Sharks a už se tam snažil technicky operovat, neměl nikoho po ruce na rychlou výměnu. Sharks vyhazují do střední třetiny.
     
    02:25
    Domácí se snaží ukázat, že právě oni jsou dnes favority. Obránce Shea Weber vypálil touš od modré, avšak Alex Stalock zavčas vystavil do dráhy puku výstroj.
     
    01:50
    Rychlá střídání San Jose Sharks a na ledové ploše už také český útočník Tomáš Hertl. Vše naznačuje, že by se dnes mohl hrát ve vysokém tempu.
     
    01:13
    Logan Couture v útočném pásmu, okamžitě vystřelil. Ale velká šance z toho nebyla, protože pokusem zápěstím minul branku.
     
    00:48
    Thorntonův spoluhráč Karlsson si pak na modré útočné čáře na chvíli přebíral puk, ale tam už stáli připravení obránci Nashvillu na jeho zastavení.
     
    00:14
    Na prvním buly si nechali lépe dařit domácí, hned ale o puk přišli a Joe Thornton se chtěl propracovat kupředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne – Weber, Josi, Franson, Jones, Bartley, Ekholm – Neal, Ribeiro, Wilson – Smith, Fisher, Cullen – Santorelli, Jarnkrok, Forsberg – Beck, Gaustad, Nystrom

    San Jose Sharks: Stalock – Burns, Vlasic, Tennyson, Irwin, Hannan, Dillon – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Wingels, Tierney, Hertl – Kennedy, Sheppard, Goodrow.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního duelu National Hockey League. Nastoupí proti sobě dva celky Západní konference, každý z nich ale hraje v jiné formě. Nashville drží vítěznou sérii, zatímco Sharks se potřebují zvednout. Duel mezi Nashville Predators a San Jose Sharks startuje druhou hodinou ráno.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (10 + 12)
    Marek Mazanec (NSH) (2 odchytaná utkání)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy setkaly v prosinci minulého kalendářního roku. Hrálo se v Kalifornii a San Jose Sharks na domácím ledě vyhráli 2:0, když soupeři nedovolili vstřelit ani gól.
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Fanoušci ve městě country musí zatím jásat. Jejich oblíbenci totiž aktuálně vedou nejen celou Západní konferenci, ale dokonce mají na kontě nejvíce bodíků v celé National Hockey League. A to je pořádná suma, když si uvědomíme, že ještě minulou sezónu prožívali Predators neblahé časy. Avšak letní změny Nashvillským prospěly. Žlutobílí rozjeli ročník ve velkém stylu a nikdo už nepochybuje, že play-off si zahrají. Všech posledních pět odehraných utkání Nashville Predators zvítězili, na domácím ledě pak nepadli už čtyřikrát po sobě. Sharks ale umějí potrápit největší favority. Jak tomu bude dnes? Lze očekávat, že Bridgestone Arena bude znovu po strop zaplněná.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Západní konference se začíná postupně více a více vyrovnávat. A můžeme předpokládat, že do konce základní části sezóny 2014/2015 tomu příliš jinak nebude. San Jose Sharks jsou za poslední roky hojně zvyklí postupovat do play-off, avšak letos je čeká bitva o vyřazovací boje. Žraloci postávají na osmém místě Západní konference, v rámci Pacifické divize již vypadli z nejlepší trojice, během noci z pondělí na úterý je přeskočili díky výhře Calgary Flames. San Jose ke všemu nedrží ideální formu, Kaliforňané prohráli hned čtyři z posledních pěti klání. Dnes navíc zajíždějí do arény jednoho z nejlépe hrajících celků v dlouhodobé sezóně. Odrazí se Sharks v Nashvillu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 14. Weber (Fisher), 17. Smith (Ekholm, Ribeiro), 21. Smith (Wilson, Jones), 22. Gaustad (Bourque, Weber), 31. Neal (Ribeiro) – 6. Irwin (Karlsson, Pavelski)


    Nashville Predators: Rinne (Hutton) – Weber, Josi, Bitteto, Jones, Bartley, Ekholm – Neal, Ribeiro, Wilson – Smith, Fisher, Cullen – Bourque, Jarnkrok, Forsberg – Beck, Gaustad, Nystrom
    San Jose Sharks: Stalock (Niemi) – Burns, Vlasic, Braun, Irwin, Hannan, Dillon – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Wingels, Tierney, Hertl – Kennedy, Sheppard, Goodrow

    Rozhodčí: Hebert, Kozari – Cormier, McElman

    Diváci: 16 206
    bahis siteleri