Slovensko – Bělorusko 4:5 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Slovensko
4:5 (1:2, 2:0, 1:2 - 0:0)
Bělorusko
sk Čtvrtek 16.04.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní prípravného zápasu našej hokejovej reprezentácie. Hokejisti A-mužstva Slovenska majú za sebou už niekoľkotýždňovú spoločnú prípravu, pričom jej jednotlivé bloky vrcholia vždy prípravnými dvojzápasmi. Tento týždeň zavŕšia domáce duely s Bieloruskom. Prvý z nich je na programe už dnes v košickej Steel aréne a vám z neho vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu doplnenému o videá gólov a fotografie priamo zo štadióna určite neunikne nič podstatné.

    Slováci si pred vlastnými fanúšikmi budú chcieť napraviť chuť. Za sebou totiž majú dvojicu zápasov v českej Jihlave, pričom oba duely s tradičným rivalom prehrali. Po dvojzápase s Českou republikou A-mužstvo reprezentácie opustili brankár Branislav Konrád a obrancovia Lukáš Kozák a Karol Sloboda. Na ich miesto nominovali kouči výberu ďalších hráčov, menovite gólmana Mareka Čiliaka a obrancov Mareka Ďalogu a Juraja Mikuša.

    Medzičasom však v kádri nastala ďalšia zmena, keď sa vrátil pôvodne vyradený brankár Branislav Konrád, ktorý nahradil Mareka Čiliaka, ktorý dal po narodení syna prednosť rodine. K tímu sa po zranení pripojil aj mladý útočník Sparty Praha Martin Réway. Čo sa extraligistov týka, podľa slov trénera sa z finalistov do tejto fázy prípravy zapoja iba útočník Tomáš Surový z Banskej Bystrice a obranca Adam Jánošík z Košíc, ktorí sa k mužstvu pripojili v stredu.

    A čo sa vízii pred majstrovstvami sveta týka, fanúšikov Slovenska potešil fakt, že Marián Gáborík úspešne absolvoval výstupné testy v Los Angeles Kings a v Ostrave bude reprezentovať svoju krajinu. Menej nádejne to momentálne vyzerá so Zdenom Chárom, ktorého Boston síce nepostúpil do play-off, ale robustného zadáka trápi zranenie. Fanúšikovia sa však môžu tešiť na trojicu z NHL – Tomáša Kopeckého, Andreja Meszároša a Richarda Pánika. K ním by ešte na základe vývoja vo vyraďovacej časti NHL mohli pribudnúť aj ďalší skúsení hráči, to je však zatiaľ iba konštatovanie v teoretickej rovine.


    Slovenskí reprezentanti na pondelkovom zraze v Starom Smokovci pred prípravnými zápasmi proti Bielorusku (zdroj szlh):
    Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Ján Laco (Barys Astana, Rus./KHL), Denis Godla (Slovan Bratislava)
    Obrancovia: Ivan Baranka, Michal Sersen (obaja Slovan Bratislava), Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (obaja Sparta Praha, ČR), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Peter Podhradský (Lada Togliatti, Rus./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL)
    Útočníci: Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Mário Bližňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Rastislav Dej (HK Mountfield Hradec Králové, ČR), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Martin Réway (Sparta Praha, ČR), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel.), Tomáš Marcinko (HC ČSOB Pardubice, ČR), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Ladislav Nagy (Slovan Bratislava), Ján Sýkora (HC Škoda Plzeň), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice, ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Viedenský (HKP Hämeenlinna, Fín.)

    Zápas sa začína o 17.00 a vám z neho vďaka podrobnému prenosu Onlajny.eu rozhodne neunikne nič podstatné. Ostaňte s nami a fandite Slovensku!
    Rozkorčuľovanie je v plnom prúde.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Hudáček (Konrád) – Podhradský, Baranka, Ďaloga, Mikuš, Čerešňák, Graňák, Jurčina, Jánošík – Sýkora, Marcinko, Nagy – Miklík, Viedenský, Tybor – L. Hudáček, Bližňák, Bartovič – Haščák, Lušňák, Cehlárik, Vandas

    Bielorusko: Brikun (Gorjačevskich) – Usenko, Korobov, Goroško, Stasenko, Ustinenko, Lisovec, Karev – Kosticyn, Kaľužny, Gavrus – Kulakov, Kovyršin, Stepanov – Demagin, Kitarov, Drozd – Demkov, Volkov, Jefimenko

    Rozhodca: Baluška, Kubuš – Gajan, Smrek.
    Novinárska akreditácia na zápas.
     
    Rozkorčuľovanie je už minulosťou a zápas sa o pár minút začne. Slováci budú v tomto dueli sledovať aj výkon súpera, s ktorým sa stretnú počas základnej skupiny na majstrovstvách sveta v Ostrave.
    Hráči už prichádzajú na ľadovú plochu.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Slovensko nastúpi v bielych dresoch, hostia z Bieloruska v červenej farbe. Po štátnych hymnách oboch krajín bude môcť nasledovať úvodné buly.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Pred začiatkom zápasu si ešte vypočuje štátne hymny.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Slovensko dalo gól!
    Zápas sa začal výherným buly hosťujúcich hokejistov, ktorí sa ihneď presunuli ku svojej bránke a chceli rozohrať. Avšak, Nagy im puk zobral a ešte ho tam prenechal IVANOVI BARANKOVI, ktorý okamžitou ranou prepálil bieloruského brankára. Asistencia: Ladislav Nagy a Tomáš Marcinko.
    Ivan BARANKA - 1:0
     
    00:13
    Po góle nás zamrazil pohľad na Ladislava Nagya, ktorý po strete so súperom ostal nehybne ležať na ľadovej ploche. Našťastie sa ale po chvíľke postavil a za pomoci odišiel na striedačku. Pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    00:40
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Marek Viedenský.
     
    01:02
    Bielorusko dalo gól!
    Je vyrovnané! Hostia okamžite obsadili útočné pásmo, kde sa po skvelej prihrávke dostal priamo pred bránkou k zakončeniu ALEXEJ KAĽUŽNY a zaváhať už nemohol.
    Alexej KAĽUŽNY - 1:1
     
    01:02
    Slovensko hrá v plnom počte, stav je po tejto početnej nerovnováhe vyrovnaný.
     
    01:37
    Nuž, zápas sa začal vo veľkom štýle a rovnako aj pokračuje. Cehlárik dostal puk do útoku, tam ho ponúkol Lušňákovi a ten ho ešte posúval Haščákovi, ale skvele zasiahol bieloruský brankár.
     
    02:08
    Slovensko sa bude brániť! Za nedovolené bránenie v hre odchádza na trestnú lavicu Peter Podhradský.
     
    02:34
    Slovensko začalo v oslabení veľmi dobre a puk už druhýkrát vyhodilo cez všetky čiary. Našim chlapcom sa v tejto početnej nevýhode bráni oveľa lepšie než predtým.
     
    02:55
    Čerešňák sa odvážne pustil do útoku a vybojoval faul. Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Nikita Ustinenko.
     
    03:17
    Slovensko statočne bojuje a presunulo sa do útoku. Tam pri mantineli bojoval Lušňák, ale súper ho pritlačil k mantinelu a tak sme vystreliť nemohli.
     
    03:49
    Slovensko sa bude opäť brániť, chvíľku dokonca aj v trojici! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Ivan Baranka.
     
    04:08
    Slovensko je z najhoršieho vonku, naši chlapci hrajú vo štvorici proti štyrom hráčom súpera.
     
    04:50
    Slovensko v skvelej šanci! Pred bránku sa veľmi dobre natlačil Ďaloga a aj zakončoval, ale Brikun situáciu ustál a puk dokázal udržať pred čiarou.
     
    04:55
    Bielorusko hrá v plnom počte, hostia budú pokračovať presilovkou 5 proti 4.
     
    05:27
    Slovensko sa aj naďalej veľmi dobre bráni a puk drží ďaleko od svojej bránky. Naši chlapci čakajú na návrat vylúčeného spoluhráča.
     
    05:49
    Slovensko hrá v plnom počte, naši chlapci sa bez akýchkoľvek väčších problémov ubránili.
     
    06:23
    Pozor ale na Bielorusov aj pri plnom počte! Naši súperi sa presunuli do útoku, kde sa priamo pred bránku natlačil Drozd a veľmi nepríjemne zakončoval, ale Hudáček bol pozorný.
     
    06:59
    Opäť skvelá šanca hostí! Bielorusi ešte po buly ostali v útočnej tretine, kde Demkov dostal puk pred bránku, ale Hudáčkovi tam pomohla konštrukcia.
     
    07:20
    Slováci to chceli skúsiť v prečíslení. Náš útok ťahal rýchly Libor Hudáček a chcel ešte nájsť spoluhráčov, no jeho prihrávku napokon skvele zblokoval Usenko a strela prísť nemohla.
     
    08:43
    Slováci si teraz počas svojej rozohrávky príliš nerozumeli a puk iba vyhodili cez všetky čiary.
     
    08:53
    Slovensko síce puk pri svojej bránke vybojovalo, ale do útoku sa im ho zatiaľ nedarí dostať. Skúšal do Sýkora, no v strednom pásme neuspel.
     
    09:10
    Napokon tam ale Sýkora puk predsa len dostala a prišlo aj nebezpečné zakončenie. K nemu sa dostal Nagy, ale jeho prudká rana skončila iba tesne nad hornou žrďou.
     
    09:32
    V rozohrávke od svojej bránky si teraz nerozumeli ani hostia a takisto vyprodukovali zakázané uvoľnenie.
     
    10:25
    Slovensko sa stále drží v útoku. Z pravej strany to skúšal Bližňák, ale Bartovič puk nedostal. Opakovanú prihrávku teda na neho poslal Hudáček a už úspešne, no Bartovičova strela ostala zblokovaná.
     
    10:38
    Slovensko ale ešte vo svojej aktivite pokračovalo. Bližňák sa aktívne tlačil aj do dorážky, ale Brikun napokon puk udržal a zakončiť mu už nedovolil..
     
    10:56
    Bielorusom sa puk aj teraz podarilo od svojej bránky dostať iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    11:34
    Slovensko sa teraz muselo stiahnuť pred svoju bránku. Tam sa natlačili hostia a od modrej čiary pálil Stasenko, no pre Hudáčka z toho nebezpečenstvo nebolo.
     
    12:40
    Slovensko to teraz vôbec neurobilo dobre. Ďaloga stratil puk a ponúkol ho Drozdovi, no Hudáček v rýchlosti dobre zakročil a puk vyrazil.
     
    12:57
    Slováci dokonca otvorený priestor využili aj na rýchly prechod do útoku. Tam Miklík prihrával Viedenskému, no puk napokon na druhého menovaného neprešiel.
     
    13:16
    V Steel aréne stále sledujeme atraktívny hokej, ktorý priniesol už dva presné zásahy. Hra sa presúva zo strany na stranu a budeme čakať na to, komu sa podarí dostať do vedenia.
    Steel aréna si užíva zápas.
     
    14:56
    Naši chlapci napokon v útoku zabojovali a takmer sa im to podarilo využiť. Cehlárik zadovkou posunul puk Lušňákovi, ale jeho pokus bol zrazený.
     
    15:43
    Slovensko mohlo ísť do vedenia! V útoku sa veľmi dobre prezentoval Nagy, ktorý z ťažkej pozície zakončil, no puk napokon skončil iba tesne vedľa žrde.
     
    15:56
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie v hre Ivan Baranka.
     
    16:24
    Slovensko sa ihneď muselo stiahnuť pred svoju bránku a pokúsi sa tam ubrániť. Zatiaľ to naši chlapci vôbec nemajú ľahké, pretože hostia sa aktívne tlačia až do bránky.
     
    16:57
    Napokon to ale veľmi dobre spravil Ďaloga a puk poslal cez všetky čiary. Slovensko si môže vydýchnuť.
     
    17:22
    Bielorusi sa vrátili do pásma a poriadne to tam roztočili. Od modrej čiary pálil Korobov, ale jeho rana nedokázala Hudáčka prekvapiť.
     
    17:56
    Bielorusi ešte síce ostali v útočnom pásme, ale napokon nedokázali Hudáčkovi extrémne znepríjemniť život a naši chlapci už hrajú v plnom počte.
     
    18:04
    Baranka sa napokon z trestnej lavice ihneď pustil do útoku a vôbec to tam nemyslel zle. Z pravej strany od mantinelu našiel lepšie postaveného spoluhráča, ale Bielorusi sa dobre stiahli a puk zneškodnili.
     
    18:59
    Obrovská šanca pre hostí! Po skvelom prečíslení dvoch proti jednému prišla krížna prihrávka pred odkrytú časť bránky na Stepanova, ktorý ale v rýchlosti prestrelil bránku.
     
    19:31
    Bielorusko dalo gól!
    Hostia sú korčuliarsky veľmi aktívni a teraz to využili a ujímajú sa vedenia. Postaral sa o to JEVGENIJ KOVYRŠIN, ktorý priamo spred bránky puk iba doklepol pomedzi betóny bezmocného Hudáčka. Asistencie: Sergej Drozd, Alexander Kulakov.
    Jevgenij KOVYRŠIN - 1:2
     
    19:50
    Nuž, naši chlapci v samom závere tretiny inkasovali a aj keď sa teraz ešte pokúšajú zaútočiť, ich snaha je zatiaľ márna. Hostia už vedenie zo svojich rúk pustiť nebudú chcieť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Už od úvodu sme v nej videli skvelý zápas, ktorý v prvej minúte priniesol gól aj vylúčenie. Slovensko sa síce ujalo vedenia, ale vo vlastnom oslabení potom inkasovalo prvýkrát a pred prestávkou dokonca Hudáček puk zo siete vyťahoval ešte raz, takže naši chlapci po dvadsiatich minútach prehrávajú 1:2.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:47.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 1:2
    Vylúčení na dve min.: 4:1
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 10:13
    Úspešnosť brankárov: 84,6%:90%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre hostí. Bielorusi sa ihneď stiahli pred svoju bránku, odkiaľ chceli rozohrať, ale puk vystrelili iba na vlastnú striedačku.
     
    20:29
    Tak toto vidíme skutočne neradi! Viac ako 100 kg vážiaci Stasenko vyskočil do nášho Laca Nagya a uštedril mu skutočne nepríjemné údery. Skúsený Košičan sa ale nevzdal a aj napriek tomu, že má na čele niekoľko kvapiek krvi údery opakoval, takže Stasenko zo súboja takisto nevyšiel bez ujmy.
     
    20:29
    Bieloruský Stasenko dostáva 2+2 minúty za hrubosť a a ešte aj 10 minútový osobný trest za zhodenie rukavíc, náš Nagy inkasuje 2 minúty za hrubosť a osobný 10 minútový trest za nešportové správanie.
     
    21:41
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko potrestalo nešportový útok na nášho Nagya a vyrovnáva! Postaral sa o to MAREK ĎALOGA, ktorý vypálil od modrej čiary a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Michel Miklík.
    Marek ĎALOGA - 2:2
     
    21:41
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    22:13
    Slovensko sa ihneď po góle aktívne tlačí do zakončenia a jednoznačne preberá aktivitu na svoju stranu. Do zakončenia sa teraz dostala hneď trojica hráčov, no Brikun si so strelami, vrátane tej poslednej nepríjemnej od Hudáčka. veľmi dobre poradil.
     
    23:03
    Bielorusko sa bude opäť brániť! Hostia sú potrestaní za nesprávne správanie, Slováci sa už sťahujú do útoku.
     
    23:10
    Na ľade sa prvýkrát objavuje aj Vandas. Ten to skúsil strelou z ľavej strany spoza obrancu, ale jeho rana bola napokon zblokovaná.
     
    23:46
    Slovensko sa do útoku veľmi rýchlo vrátilo a usadilo sa v útoku. Vandas tam spravil kus dobrej práce a puk posunul pred bránku na Marcinka, ale ten bol dobre pokrytý hosťami.
     
    24:33
    Bielorusi sa už dobre bránia a puk vyhodili zo svojho obranného pásma. Slovensko bude začínať až spoza Hudáčka.
     
    24:56
    Hostia to už ale v týchto chvíľach robia skutočne veľmi dobre a puk odmietajú pustiť späť pred svojho brankára.
     
    25:03
    Bielorusko hrá v plnom počte.
     
    25:11
    Slovensko to vôbec nemyslelo zle. Sýkora si puk zobral na hokejku za bránkou a pokúsil sa ho hodiť pod hornú žrď, no Brikun si dal pozor.
     
    26:19
    Slovensko sa po pravej strane presunulo do útoku. Puk potiahol Cehlárik, ale jeho následná prihrávka na spoluhráča bola iba dobre zrazená.
     
    26:34
    Situácia sa zopakovala. Tentokrát puk do útoku dostal Haščák a pokúšal sa ho hodiť Cehlárikovi, ale Bielorusi dobre zareagovali.
     
    27:06
    Slovensko sa muselo opäť presunúť do vlastnej obrannej tretiny. Tam to strelecky skúsil Demagin, ale Hudáček si bez mihnutia oka poradil.
     
    27:40
    Bielorusko sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje jeden z hostí opäť za zlé správanie.
     
    28:16
    Naši chlapci ale puk v útoku vôbec nedokázali udržať a budú sa po neho musieť vrátiť pred svoju bránku. Slováci majú pred sebou ešte dostatok času v presilovke.
     
    28:40
    Našich reprezentantom sa ale nedarí vrátiť späť do útoku. Hostia sa dobre ubránili a puk opäť poslali späť pred Hudáčka.
     
    29:30
    Julo Hudáček rozohral so svojím bratom Liborom a Slovensko to ešte skúsi v útoku. Ostáva nám však už iba veľmi málo času.
     
    29:40
    Bielorusko hrá v plnom počte, Slováci v tejto presilovke veľa nevmysleli.
     
    30:36
    Slováci sa dokonca už proti plnému počtu hráčov museli stiahnuť aj pred svoju bránku. Tam sa ale dobre vrátil Marcinko a súpera odzbrojil.
     
    31:40
    Slovensko dalo gól!
    Hra sa dlho neprerušovala a puk lietal zo strany na stranu. Efektívnejšie ho ale využili Slováci, keď si ho MICHEL MIKLÍK do útoku potiahol pomedzi trojicu Bielorusov a prudko prepálil Brikuna. Asistencie: Marek Viedenský a Juraj Mikuš.
    Michel MIKLÍK - 3:2
     
    31:52
    Naši chlapci teda dokázali vyťažiť zo súperovej pasivity pred svojou bránkou a sú späť vo vedení. Steel aréna ožíva a ženie Slovákov vpred.
     
    32:46
    Bieloruskí hráči v skvelej atmosfére trochu znervózneli a iba sa pokúšajú dostať do útoku. Hostia sú však aktívni a snahu im uprieť nemôžeme.
     
    33:30
    Slovensko sa napokon do obrany predsa len presunulo. Bielorusi to tam vôbec nemysleli zle a poslali prihrávku medzi kruhy, ale tú skvele zastavil Čerešňák.
     
    33:37
    Medzičasom už vypršali aj osobné tresty po bitke, takže Laco Nagy je už späť na ľadovej ploche.
     
    34:42
    Slovensko hrá aktívne aj naďalej. Mikuš posielal puk pred bránku na Ďalogu, no ten napokon v rýchlosti nedokázal zakončiť.
     
    34:59
    Slovensko napokon ešte v útoku ostalo a mohol z toho byť šiesty gól v tomto zápase! Priamo pred bránku sa na ľavú stranu natlačil kapitán Graňák a pálil, no Brkun si poradil.
     
    35:39
    Slovensko je na ľadovej ploche jednoznačne lepším tímom. Naši chlapci to skúsili aj teraz, keď po prihrávke smerom dopredu Steel aréna poriadne zhíkla, no Slováci napokon puk do útoku nedostali.
     
    35:58
    Bielorusi toho v tejto tretine zatiaľ veľa nevymysleli. Naši súperi sa presunuli za svoju bránku a budú rozohrávať spoza nej.
     
    36:21
    Bielorusi napokon puk spoza svojej bránky dostali až do útoku, ale tam žiadna prihrávka neprišla. Stalo sa tak vďaka Jánošíkovi, ktorý skvele zakročil.
     
    37:30
    Hra sa teraz vôbec neprerušuje a puk lieta zo strany na stranu. V útoku to prihrávkou medzi kruhy skúšal Marcinko, ale nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    37:56
    Stále hráme bez prerušenia a puk lieta zo strany na stranu. Do obrany sa teraz stiahli aj Slováci, hostia by ešte do prestávky radi vyrovnali.
     
    38:29
    Bielorusi stále útočia. K strele sa dostal dnes už úspešný strelec Kaľužny, ale Slovensko si poradilo. Naši chlapci stále bojujú.
     
    38:48
    Slovensko sa ešte stále musí brániť. Od modrej čiary to strelecky skúsil Lisovec, no Hudáček opäť skvele zasiahol.
     
    39:16
    Slovensko sa bude brániť! Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Libor Hudáček.
     
    39:59
    Hostia to v útoku vôbec nemyslia zle a poriadne to tam roztočili. Naši chlapci ale tlak dokázali ustáť a Hudáček vo všetkých prípadoch dobre zasiahol, takže do šatní pôjdeme vo vedení.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Tentokrát videli diváci v košickej Steel aréne 2 presné zásahy, ale potešujúce je, že oba padli do bieloruskej bránky. Slovensko tak dokázalo v strednej časti hry duel otočiť opäť vo svoj prospech a my budeme dúfať, že náskok už naše reprezentanti z rúk nepustia.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:35.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 3:2
    Vylúčení na dve min.: 7:6
    Presilovky: 1:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 24:21
    Úspešnosť brankárov: 90.5%:87.5%
    Pohľad do útrob Steel arény.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:03
    Slováci ihneď v úvode tretiny vyhodili puk za Brikuna. Len pripomeňme, že Slováci dohrávajú v oslabení.
     
    40:26
    Bielorusi sa ale rýchlo dostali späť ku puku a pokúsili sa niečo vymyslieť. Z uhla pálil Kosticyn, ale Hudáček puk vyrazil.
     
    40:42
    Teraz to bolo oveľa nebezpečnejšie! Po Kosticynovej strele tentokrát Hudáček puk neudržal a vypadol mu z lapačky, Bielorusko pokračuje v tlaku.
     
    41:05
    Pred bránkou Hudáčka to teraz bolo poriadne nebezpečné! Puk tam poskakoval v bránkovisku a Gavrus sa pokúšal dvakrát dorážať puk, no Hudáček si svoju pozíciu ustál.
     
    41:16
    Slovensko už hrá v plnom počte, počas oslabenia zažilo naozaj krušné chvíle.
     
    41:54
    Slovensko sa dokázalo presunúť do útoku a vôbec to tam nemyslelo zle. Mladý a aktívny Libor Hudáček sa tam dostal až pred bránku a prudko pálil, po čom chcel z uhla aj dorážať bekhendom, ale bieloruský brankár dobre zakročil.
     
    42:39
    Slováci sa museli na moment stiahnuť pred svoju bránku, odkiaľ chceli rozohrávať. To ale našim chlapcom príliš nevyšlo, pretože puk odpálili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    42:48
    Bielorusi sa presunuli do útoku a vôbec to tam nemysleli zle! Po skvelej otočke sa k puku dostal Volkov a prudko pálil no Hudáček situáciu videl a ustál.
     
    43:40
    Hra je v týchto chvíľach pokojná, ale sledujeme veľkú bojovnosť. Slovenskí hokejisti sa stiahli k svojej bránke a pokúsia sa niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    43:52
    Slovákom sa ale puk do útoku dostať nepodarilo a odovzdali ho iba na hokejky súperov. Z nich sa k strele dostal Lisovec a z uhla prudko pálil, ale iba do Hudáčka.
     
    44:47
    Slovensku sa teraz vôbec nedarí dostať preč z pásma. Od modrej čiary po dlhšom tlaku pálil Usenko, ale náš tím puk iba zrazil a stále sa budeme brániť.
     
    44:53
    Bielorusi sú stále veľmi aktívni a túžia po vyrovnaní. V útoku sa k strele dostal opäť Usenko, no ten ani teraz nepochodil a Slovensko sa oslobodí.
     
    45:42
    Teraz už ale musíme objektívne uznať, že mohlo byť vyrovnané. Priamo pred bránku sa teraz natlačili hosťujúci hokejisti a po prudkej strele sa Hudáček dokonca aj obzrel, no puk mu za betóny neprepadol.
     
    46:04
    Slovensko si berie oddychový čas, v doterajšom priebehu tretej tretiny toho v útoku naši chlapci veľa nevymysleli.
     
    46:52
    Musíme ale uznať, že Slovensko to na ľadovej ploche skutočne nemá ľahké. Hostia pochopili, že jednogólový náskok v tomto zápase veľa neznamená a dá sa jednoducho zmazať.
     
    47:09
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za príliš veľa hráčov na ľade Vandas.
     
    47:21
    Bielorusko dalo gól!
    A je opäť vyrovnané. Aj tentokrát predviedli Bielorusi výbornú prácu v presilovke, keď si puk na ľavej strane vypýtal ANDREJ STEPANOV a svojou prudkou strelou nekompromisne zakončil za Hudáčka. Asistencia: Alexej Jefimenko.
     
    47:21
    Slovensko hrá v plnom počte.
     
    48:45
    Slovensko sa na opačnej polovici ľadovej plochy pokúša dostať späť do útoku. Bartovič si tam nakorčuľovala získal puk, no jeho prudká rana skončila iba zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    49:10
    Slovensko sa bude brániť! Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza na trestnú lavicu Ladislav Nagy.
     
    49:21
    Bielorusi sa ihneď presunuli do útoku a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Naši chlapci sa už od úvodu dobre bránia a súperovi riadne znepríjemňujú život.
     
    50:07
    Bielorusko je usadené v útoku a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Kovyršin to tam myslel skutočne veľmi dobre a pálil spred bránky, no jeho rana bola našťastie zrazená a Hudáček si s ňou poradil.
     
    50:27
    Bielorusko dalo gól!
    Náš súper napokon tretíkrát v zápase využíva presilovku a opäť sa dostáva do vedenia. Tentokrát sa do štatistík zapísal SERGEJ DEMAGIN, ktorý to mieril do vinkla a Hudáčkovi nedal žiadnu šancu na zákrok. Asistencie: Artur Gavrus a Andrej Kosticyn.
     
    50:27
    Slovensko hrá v plnom počte.
     
    51:46
    Nuž, Slováci napokon doplatili na svoju nedisciplinovanosť a opäť strácajú vedenie. Do konca však ostáva ešte dostatok času a naši chlapci sú odhodlaní zabojovať.
     
    53:31
    Slovákov teraz pri prechode do útoku zastavil iba ofsajd na modrej čiare.
     
    53:46
    Slovensko sa napokon do útoku dostalo. Priamo pred bránku sa tam tlačil Libor Hudáček, no v rýchlosti bol dobre zastavený a zakončovať nemohol.
     
    54:01
    Na opačnej strane sme ale videli skvelú šancu hostí, ktorí mohli vyhrávať už o dva góly! DO dobrej pozície sa dostal Jefimenko, no jeho pokus skvele zasiahol Hudáček.
     
    55:03
    Slovensko dalo gól!
    Je opäť vyrovnané! PETER PODHRADSKÝ Teraz v útoku urobil veľký kus práce, keď sa po individuálnej akcii dostal k strele, ktorú si potom bekhendom aj sám doklepol za čiaru. Bez asistencií.
    Peter PODHRADSKÝ - 4:4
     
    56:26
    Slovensko je opäť nabudené a tlačí sa do útoku. naši chlapci to ani teraz vôbec nemysleli zle, ale zastavil ich ofsajd.
     
    56:47
    A mohli sme vyhrávať! Libor Hudáček sa dokázal pretlačiť pred bránku, odkiaľ aj prudko vypálil, ale Brikun sa dobre drží.
     
    57:10
    Slovensko sa muselo z pásma vysťahovať, ale Haščák si už puk prevzal a vrátil ho do útoku.
     
    57:26
    Slovensko to stále skúša v útočnej tretine a pokúša sa tam vymyslieť piaty gól. Naši chlapci teraz puk nastrelili pred bránku, no v zmätku tam napokon najlepšie zareagoval iba bieloruský brankár.
     
    57:40
    Slovensko sa stiahlo pred svoju bránku a pokúsilo sa rýchlo rozohrať smerom dopredu. Naši chlapci to síce dlhým pasom nemysleli zle, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    58:12
    Do konca tejto tretiny už ostávajú iba necelé dve minúty a oba celky si teraz budú dávať pozor najmä na zbytočné chyby.
     
    58:47
    Slovensko si ale musí v obrane dávať skutočne veľký pozor! Hostia z Bieloruska by v Steel aréne radu vyhrali a stále sa tlačia k strele, Hudáček zatiaľ odoláva.
     
    59:29
    Bielorusi sa pokúšali puk udržať v útoku. Tam sa po ňom naťahoval Drozd, ale Ďaloga ho predbehol a vzal mu ho.
     
    59:38
    Slováci sa napokon po Ďalogovej práci dostali do útoku, ale tam veľa nevymysleli. Naši chlapci na to ani nemali príležitosť, pretože brankár hostí si pri zákroku posunul bránku a hra sa prerušuje.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po riadnej hracej dobe sme víťaza nespoznali, po trojminútovej prestávke bude nasledovať predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    Päťminútové predĺženie sa začalo víťazným buly našich chlapcov. Slováci sa ihneď budú chcieť presunúť do útoku, ale riskovať rozhodne nebudú.
     
    60:37
    Bielorusi ale žiadne zakončenie našim nedovolili a naopak, sami sa presunuli do útoku. Tam to strelecky skúsil Kosticyn, ale mieril iba do Hudáčka, ktorý so zákrokom nemohol mať problém.
     
    61:20
    Slovensko sa takisto presunulo do útoku. Po Čerešňákovej prihrávke to tam skúsil Graňák, ale jeho strela bola zrazená a gólman ju potom pre istotu chytil.
     
    61:50
    Obrovská chyba hostí! Bielorusi sa za pomoci svojho gólmana pokúsili rozohrať, čo chcel využiť Tybor, no napokon v rýchlosti netrafil puk do odkrytej siete. Bielorusko teraz malo obrovské šťastie.
     
    62:38
    Slovensko súpera teraz poriadne vystrašilo a hostia sa pre istotu oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    62:47
    Bielorusi sa ale dokázali ubrániť a presunuli sa do útoku. Pop pravej strane puk potiahol Drozd a pálil spoza Podhradského, no Hudáček si poradil.
     
    63:07
    Slovensko sa bude brániť! Na ľadovej ploche bolo teraz až 5 našich hráčov, čo v predĺžení dovolené nie je. Trest si odpyká Libor Hudáček.
     
    63:07
    Bielorusko si berie oddychový čas. Slovensko čakajú ťažké chvíle.
     
    63:16
    Slováci vyhrali buly pred svojou bránkou a Bližňák potiahol puk aj do útoku. Tam to spoza obrany skúsil strelou aj dorážkou, no napokon neuspel.
     
    63:57
    Slováci prestriedali a stále sa držia mimo svojej obrannej tretiny. Videli sme aj našu strelu spoza Kosticyna, ale hostia sa dobre ubránili.
     
    64:33
    Bielorusko sa presunulo do útoku. Tam to strelecky skúsil Kosticyn, ale puk skončil iba na ochrannej sieti a hra sa vysťahuje do obrannej tretiny.
     
    64:59
    Traja obrancovia Slovenska statočne odolávajú, Podhradský dokonca obetavo zblokoval Stepanovovu delovku a nasledovať budú samostatné nájazdy!
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie je minulosťou, naši hokejisti sa v jeho závere dokázali ubrániť a teraz môžu o svojom triumfe rozhodnúť v samostatných nájazdoch.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 7045 divákov.
    Nasledovať budú samostatné nájazdy!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:1
    Andrej KOSTICYN si Hudáčka vychutnal a prekonal ho. Puk mu dobre sadol a náš gólman ho nezachytil.
     
    1. série
    0:1
    Radoslav TYBOR to skúsil takisto strelou, ale tú zastavila iba žrď za bieloruským brankárom.
     
    2. série
    0:2
    Andrej STEPANOV je dnes vo svojej forme a svoj samostatný nájazd premieňa.
     
    2. série
    0:2
    Marcel HAŠČÁK mal na sebe veľkú zodpovednosť, ale Brikun jeho ranu schoval v lapačke.
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Bielorusko.
    Autorom víťazného gólu je ANDREJ KOSTICYN.
     
    Koniec zápasu.
     
    Štatistiky po tretej tretine:
    Góly: 4:4
    Vylúčení na dve min.: 10:6
    Presilovky: 1:3
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 34 : 39
    Úspešnosť brankárov: 92.3%:88.2%
     
    Je koniec! Slovensko napokon silnému Bielorusku podľahlo až po samostatných nájazdoch. Naši chlapci sa ale za svoj výkon hanbiť nemusia, aj keď v dueli striedali dobré aj zlé chvíľky. Najbližší duel ich proti rovnakému súperovi čaká v sobotu v Poprade.

    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko:
    Michel Miklík
    Bielorusko: Alexej Kaľužny

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte krásny zvyšok večera. Za pozornosť ďakuje Lukáš Pancurák. (19:32:31)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 1. Baranka (Nagy, Marcinko), 22. Ďaloga (Miklík), 32. Miklík (Viedenský, Mikuš), 56. Podhradský – 2. Kaľužny, 20. Kovyršin (Drozd, Kulakov), 48. Stepanov (Jefimenko), 51. Demagin (Gavrus, Kosticyn), rozh. náj. Kosticyn

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Andrej Kosticyn (BLR)
    0:1   Radoslav Tybor (SVK)
    2. série:
    0:2   Andrej Stepanov (BLR)
    0:2   Marcel Haščák (SVK)


    Slovensko: Hudáček (Konrád) – Podhradský, Baranka, Ďaloga, Mikuš, Čerešňák, Graňák (C), Jurčina, Jánošík – Sýkora, Marcinko, Nagy (A) – Miklík, Viedenský, Tybor – L. Hudáček, Bližňák, Bartovič (A) – Haščák, Lušňák, Cehlárik, Vandas
    Bělorusko: Brikun (Gorjačevskich) – Usenko, Korobov (A), Goroško, Stasenko, Ustinenko, Lisovec, Karev – Kosticyn (A), Kaľužny (C), Gavrus – Kulakov, Kovyršin, Stepanov – Demagin, Kitarov, Drozd – Demkov, Volkov, Jefimenko

    Rozhodčí: Baluška, Kubuš – Gajan, Smrek

    Diváci: 7045
    bahis siteleri