Dortmund – Wolfsburg 1:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:3 (1:3)
VfL Wolfsburg
Sobota 30.05.2015, 20:00 • Olympiastadion Berlin (Berlín) • Německý pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    S informací, že vítězem německého poháru pro sezonu 2014/2015 se stal VfL Wolfsburg, se s vámi loučím a přeji vám krásný zbytek večera. (22:18:07)
     
    Diego Benaglio právě převzal trofej pro vítěze německého poháru a oslavy tak mohou propuknout naplno!
     
    Pro medaile si na pódium přicházejí poraženi finalisté, které za malou chvíli nahradí fotbalisté VfL Wolfsburg!
     
    Odměněni budou samozřejmě také rozhodčí, kteří dnešní duel řídili. Na pódium tak přicházejí Felix Brych, Mark Borsch a také Stefan Lupp.
    Radost hráčů Wolfsburgu bezprostředně po závěrečném hvizdu

     
    Fotbalisté VfL Wolfsburg už oblékli vítězná trička a s nadšením pózují přítomným fotografům.
     
    Přímo na hrací ploše právě probíhají oslavy vítězného celku, jehož hráči sice nebyli v zápase favoritem, avšak prokázali větší touhu po vítězství a po právu se radují ze zisku poháru, který jim bude za malou chvíli předán.
     
    Je dobojováno! Všechny branky finálového klání padly v úvodním poločase, který ovládl VfL Wolfsburg, jenž se stal vítězem německého poháru pro ročník 2014/2015!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Příznivci VfL Wolfsburg slaví, vítězství jejich celku už nikdo nevezme!
     
    90+3
    V nastaveném čase uviděl za faul žlutý kartónek Vieirinha (VfL Wolfsburg).
     
    90+2
    V pokutovém území Wolfsburgu byla k vidění hlavičkovaná, kterou ukončil střelou z hranice šestnáctky Mchitarjan, neměl však dostatečně přesně srovnána mířidla a vypálil mimo tři tyče, Benaglio tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    90
    Rozhodčí Brych nastavil druhý poločas o čtyři minuty, závěrečné čtyři minuty naděje pro Dortmund!
     
    88
    Žlutou kartu dostává Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), jenž se provinil proti pravidlům.
     
    87
    Dortmund se pokusil vstřelit kontaktní branku z přímého volného kopu, Aubameyangovu jedovku však vyrazil Benaglio na roh. Střela jej však musela pořádně štípnout.
     
    86
    Čas se Dortmundu velmi rychle krátí, před Borussií je nyní velice složitý úkol, a to během několika následujících minut stáhnout dvougólové manko.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, místo kterého vbíhá na trávník Christian Träsch.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), který nejprve ve vzdušném souboji fauloval svého protihráče a poté se ostře ohradil proti verdiktu hlavního sudího.
     
    83
    Mchitarjan pronikl s míčem do pokutového území, ve kterém po kontaktu s Caligiurim upadl, hráči Borussie se vzápětí dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka hlavního arbitra však k jejich nevoli zůstala němá.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Arnold, přichází Andre Schürrle.
     
    80
    Dortmund je ofenzivně stále při chuti, nyní to jasně ukázal Kagawa, který vyprodukoval střelecký pokus z hranice šestnáctky, jenže mířil jen doprostřed brány, kde se nacházel pozorný Benaglio.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Ciro Immobile.
     
    78
    Mchitarjanův centr však příliš nadšení nepřinesl, defenziva Wolfsburgu si totiž nabíhající hráče pohlídala a nedovolila jim zakončit.
     
    78
    Błaszczykowski se pokusil obejít protihráče, který mu však vystavil stopku, míč se od něj odrazil vedle brány a Borussia bude v útočné snaze pokračovat pomocí rozehrávky rohového kopu.
     
    77
    Po zisku míče podnikli Wolfsburgští rychlý útočný výpad, na jehož konci však stál zdvižený praporek asistenta rozhodčího, v ofsajdu byl přistižen Dost.
     
    76
    Hráči Borussie stále obléhají pokutové území svých soupeřů a snaží se proniknout přes poněkud zataženou obranu Wolfsburgu, který však svůj dvougólový náskok brání urputně.
     
    74
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Josuha Guilavogui.
     
    73
    Do konce základní hrací doby zbývá zhruba dvacet minut, přesně tolik času ještě zbývá fotbalistům Dortmundu ke vstřelení kontaktní branky a následnému vyrovnání.
     
    71
    Konečně to vyšlo. Zpoza šestnáctky se odhodlal ke střele Mchitarjan, který se Benaglia pokusil ohrozit tvrdou přízemní střelou, gólman Wolfsburgu však na dráhu letu míče velmi dobře viděl a neměl problémy s jeho zkrocením.
     
    70
    V držení míče jsou hráči Dortmundu, kteří kombinují na polovině soupeře, nedaří se jim však vytvořit si střeleckou pozici.
     
    68
    Další střídání v týmu Borussia Dortmund: trávník opouští Sebastian Kehl, místo kterého přichází Łukasz Piszczek.
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: trenér Klopp se snaží oživit hru, ze hřiště odchází Erik Durm, přichází Jakub Błaszczykowski.
     
    66
    Po rozehrání centru od rohového praporku se však nic zásadního nestalo, defenziva Dortmundu byla tentokrát pozorná a hrozící nebezpečí bez potíží odvrátila.
     
    65
    Wolfsburg se po zisku míče vydal na polovinu soupeře, když podnikl rychlý brejk. Po přenesení hry z pravé strany na druhou se před Caligiurim uvolnil prostor, čehož hráč vedoucího celku dokázal využít, když napřáhl k nebezpečné střele, která měla gólové parametry a proletěla kolem vyběhnuvšího Langekara, za něhož však výborně zasáhl obránce Durm, jenž míč směřující za brankovou čáru zblokoval na roh.
     
    63
    Na hřišti se přiostřilo, fotbalisté obou celků si v osobních soubojích neberou servítky a chodí do nich důrazně.
     
    62
    K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Rodriguez, který se odhodlal ke střele z poměrně značné vzdálenosti, možná také to bylo důvodem, proč prostor mezi třemi tyčemi nedokázal trefit.
     
    61
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je Henrik Mchitarjan (Borussia Dortmund), který podrazil nohy Vieirinhovi.
     
    59
    Borussie se provinila faulem a její protihráči získali příležitost rozehrávky přímého volného kopu. Míč byl do šestnáctky odcentrován, avšak Naldo jej měl na dlouhou nohu, navíc při provedení standardní situace vybíhal s ofsajdového postavení, a tak byla útočná akce zastavena.
     
    58
    Na opačné straně se vydali do pokutového území fotbalisté Wolfsburgu, kteří se v něm ovšem nedokázali dostatečně zorientovat a o míč přišli.
     
    56
    Do pokutového území Wolfsburgu přilétl vzdušný centr, který byl však zblokován pozornou obranou. K odraženému míči se však na hranici šestnáctky dostal Reus, který se vůbec nerozpakoval a okamžitě bez přípravy vypálil. Jeho střela proletěla těsně nad horní konstrukcí brány.
     
    55
    Fotbalisté Dortmundu se na polovině hřiště dopustili nedovoleného zákroku a s míčem tak budou kombinovat jejich soupeři.
     
    54
    Míč se nachází na kopačkách hráčů Borussie, kteří se snaží nalézt skulinu v defenzivě Wolfsburgu, to se jim ovšem zatím nedaří.
     
    52
    Druhá půle zatím probíhá ve velmi vysokém tempu, hraje se ze strany na stranu se střídavým držením míče.
    Obrovská šance Kagawy!
     
    50
    Obrovská příležitost byla k vidění také na opačné straně hřiště, kde do pokutového území přilétl přízemní centr, který se ve skluzu snažil usměrnit do brány Kagawa. Hráč Borussie byl velmi blízko vstřelení branky, když svou střelu do protipohybu gólmana otřel o tyč, od které míč zamířil mimo bránu.
     
    49
    K rozehrávce následného rohového kopu se postavil Daniel Caligiuri, jehož centr do pokutového území odvrátila pozorná defenziva Dortmundu.
     
    48
    Hráči Wolfsburgu se však po zisku míče dokázali vrátit zpět na polovinu soupeře a vymysleli chytrou přihrávku pro Caligiuriho, proti jehož tvrdé střele z bezprostřední blízkosti skvěle zasáhl Langerak, jenž tak zachránil svůj tým od čtvrté inkasované branky.
     
    47
    Na De Bruyneho mířil vzdušný pas, hráč Wolgsburgu si však míč zpracoval horní končetinou, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra, který v neprospěch Wolfsburgu odpískal přímý volný kop.
     
    46
    Žádný z trenérů se o poločasové přestávce neodhodlal ke střídání, na hřišti tak vidíme všech dvaadvacet hráčů z úvodní půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři společně s rozhodčími se již nacházejí zpět na hrací ploše, druhý poločas tak začne co nevidět.
     
    Fotbalisté obou týmů již vycházejí z útrob stadionu a za vřelého přivítání svých fanoušků vstupují na hřiště.
    Wolfsburg vede po poločase nad Dortmundem 3:1!

     
    Úvodní dějství je minulostí. Přestože jsme v něm byli svědky poměrně vyrovnaného průběhu, skóre tomu tak vůbec nenaznačuje. Do brzkého vedení se dostal Dortmund, skóre otevřel jeho nejlepší střelec Aubameyang. Hráči Wolfsburgu však postupem času začali být nebezpečnější a třemi vstřelenými brankami otočili stav ve svůj prospěch. Do druhé části tak fotbalisté Borussie vstoupí s dvoubrankovým mankem.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Dortmund v poslední nastavené minutě ještě vybojoval rohový kop. Provedení jeho rozehrávky bylo nakrátko, poté přilétl do vápna ostrý centr, který ovšem obrana soupeře odvrátila do bezpečných míst.
     
    45+1
    Nacházíme se v samotném závěru úvodního poločasu, s míčem na kopačkách hrají fotbalisté Dortmundu, defenziva Wolfsburgu je však neprostupná a brání úspěšně.
     
    44
    Dortmund se dokázal prokombinovat až k pokutovému území, do kterého přilétl centr Mchitarjana, který nalezl v dobé pozici Aubameyanga, který byl však při zakončení tísněn svým strážcem a nedokázal přesně zacílit, když poslal míč těsně nad břevno.
     
    43
    Na centr z přímého volného kopu si naskočil Hummels a ačkoliv byl tísněn, dokázal vyprodukovat hlavičkový pokus, neměl však dostatečně přesně srovnána mířidla a míč zamířil zhruba metr od levé tyče.
     
    41
    Autor druhého gólu Wolfsburgu se po zvednutí z trávníku s bolestivou grimasou v obličeji chytil za postižené místo, vypadá to však, že bude moci nadále pokračovat ve hře.
     
    40
    Na hrací ploše zůstal ležet po kontaktu s jedním z protihráčů De Bruyne a hlavní arbitr raději hru přerušil a běžel zkontrolovat zdravotní stav hráče Wolfsburgu.
    Ivan PERIŠIĆ - 1:3
     
    38
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Wolfsburgu odskakují svým soupeřům na rozdíl dvou branek! Vedoucí celek podnikl útočnou akci podél pravé postranní čáry, odkud byl do pokutového území vyslán nadýchaný centr, na který si u zadní tyče naskočil IVAN PERIŠIĆ a míč poslal hlavou z hranice malého vápna neomylně za brankovou čáru.
     
    37
    Fotbalisté Borussie napadali rozehrávku svých soupeřů a nadělali Wolfsburgu značné problémy, defenziva tohoto celku však celou situaci nakonec ustála bez úhony.
     
    35
    Přítomní diváci sledují zajímavé střetnutí, ve kterém o branky rozhodně není nouze. Na hráčích obou celků je vidět, že dnes hrají opravdu o hodně.
    Kevin De Bruyne - 1:2
     
    33
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg krátce po půlhodině hry otáčí vývoj a poprvé v zápase se ujímá vedení! Hráči Wolfsburgu poměrně dlouho obléhali pokutové území svých soupeřů, až se k míči dostal KEVIN DE BRUYNE, který krátkým přihrávkám učinil ráznou přítrž. Zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, při které míč proletěl mezi nohama bránícího Hummelse a následně zaplul přesně k pravé tyči Langerakovy svatyně.
     
    31
    Uplynula již půlhodina hry a stav je nerozhodný, nezmění se ani po ofenzivním výpadu Dortmundu, který byl zastaven z důvodu porušení pravidla o ofsajdu.
     
    29
    Přihrávku do ofsajdového postavení obdržel Reus a praporek asistenta rozhodčího tak okamžitě vylétl vzhůru. Příště si Marco Reus bude muset na ofsajdovou linii dávat větší pozor.
     
    28
    Hráči Borussie se rozhodli aktivně napadat rozehrávku svých soupeřů, nedovolenými prostředky se však při snaze vybojovat míč pomohl Mchitarjan, což samotřejmě neuniklo pozornosti Brycha.
     
    26
    S míčem v tuto chvíli kombinují hráči Wolfsburgu, nedaří se jim však proniknout středem hřiště, který pečlivě střeží záložní řada Borussie Dortmund.
     
    24
    Durm si v souboji o míč počínal za hranicí pravidel a byl mu odpískán nedovolený zákrok. Přímý volný kop tak budou moci rozehrát fotbalisté Wolfsburgu.
    Luiz GUSTAVO - 1:1
     
    22
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Při útočné akci Wolfsburgu byl před pokutovým územím faulován Caligiuri. K rozehrávce nařízeného přímého volného kopu se postavila dvojice hráčů, která nakonec přiťukla míč střílejícímu Naldovi, jenž poslal balon kolem zdi a přinutil Langeraka k zákroku. Gólman Dortmundu však míč neudržel a vyrazil jej pouze před sebe, kde si naběhl LUIZ GUSTAVO a usměrnil jej právě za záda Langeraka.
     
    20
    Hra se ustálila ke středu hracího pole, kde probíhají četné souboje o míč, z nichž nakonec vycházejí vítězně fotbalisté vedoucího celku.
     
    18
    Vedení Dortmundu mohlo být výraznější! Přesnou přízemní přihrávku Kagawa z pravé strany adresoval Reusovi, který se nacházel v pokutovém území. Před hráčem Borussie stál samotný brankář, avšak střelecký pokus postrádal potřebnou přesnost a Reus prostor mezi třemi tyčemi trestuhodně minul.
     
    17
    Dortmund podnikl útočnou akci podél levé postranní čáry, odkud se centrem do vápna prezentoval Schmelzer, jeho vzdušný pas však skončil pouze v rukavicích pozorného Benaglia.
     
    16
    Stejný osud potkal na druhé straně také hráče Wolfsburgu, kteří se rovněž provinili ofsajdovým postavením, ve kterém byl přistižen Caligiuri.
     
    15
    Ofenzivní tažení Borussie zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, který odmával ofsajd. Jeho signalizaci následně stvrdil hvizdem hlavní arbitr.
     
    14
    V držení míče jsou fotbalisté ve žlutočerných dresech, kteří ovšem kombinují pouze na vlastní polovině, odkud se pokoušejí proniknout přes půlící čáru a poté také hlouběji do pole.
     
    12
    Při dalším útočném výpadu Dortmundu se pokusil přihrávkou za obranu nalézt některého ze svých spoluhráčů Gündogan, jeho záměr byl chytrý, ale provedení nepřesné a míč skončil vedle brankové čáry. Následovat tak bude pouze odkop od brány.
     
    11
    Také Borussie se vydala na soupeřovu polovinu, kde míč zastihl po dlouhém centru ještě na hrací ploše Reus, následně jej v pádu odcentroval do šestnáctky, ale balon sebral ze vzduchu pozorný Benaglio.
     
    9
    Hráči Wolfsburgu podnikli ofenzivní výpad po pravé straně, ten však nebyl vůbec úspěšný, když míč po nepřesné přihrávce skončil u brankáře Langeraka, který jej následně rozehrál svým spoluhráčům v poli.
     
    7
    Obrovská šance byla k vidění na opačné straně, kdy po přihrávce Dosta zakončoval Perišić, jehož rána nadělala Langerakovi velké problémy a gólman Dortmundu míč vyrazil s vypětím všech sil.
    Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0
     
    5
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia otevírá skóre zápasu a ujímá se brzkého vedení. Po centru z pravé strany zakončoval z bezprostřední blízkosti nejlepší střelec týmu v pohárové soutěži PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, který prostřelil brankáře Benaglia.
     
    4
    Hra je zatím z obou stran velmi opatrná, hraje se především ve středu hřiště a po obě pokutová území se střídavým držením míče, který často mění svého majitele.
     
    3
    Po chvíli se však faulu v blízkosti středové čáry dopustil také Subotić, útočnou akci tak mohou zahájit fotbalisté hrající v bílozeleném.
     
    2
    Ve středu hracího pole došlo k nedovolenému zákroku, faulovaným hráčem byl Gündogan. S míčem tak budou moci kombinovat fotbalisté Borussie Dortmund.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Dortmundu, kteří do utkání nastoupili ve žlutočerných dresech, hráči Wolfsburgu hrají v bílozelené kombinaci dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Berlínským stadionem se nyní rozléhá německá národní hymna.
     
    Fotbalisté obou celků za doprovodu rozhodčích právě přicházejí na hrací plochu, kde dojde k úvodním pozdravům a losu stran, po kterém bude finálový duel konečně zahájen.
    Berlínský stadion je už téměř zaplněn, diváci netrpělivě čekají na úvodní hvizd

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Langerak – Durm, Subotić, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Kehl – Mchitarjan, Kagawa, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Weidenfeller – Błaszczykowski, Bender, Immobile, Papastathopoulos, Ginter, Piszczek

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Klose, Rodriguez – Luiz Gustavo, Arnold – Perišić, De Bruyne, Caligiuri – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Schäfer, Träsch, Schürrle, Knoche, Guilavogui

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp.
     
    Rozhodčí

    Nezbytnou součástí každého fotbalového zápasu jsou také rozhodčí. Důvěru k řízení tohoto finálového duelu dostal od německého svazu zkušený devětatřicetiletý arbitr Felix Brych, jenž se v průběhu klání bude moci spolehnout na asistenty Marka Borsche a Stefana Luppa. Čtvrtým delegovaným rozhodčím je pak Robert Hartmann.
    Postupová cesta Borussie do finále

     
    Vícególoví střelci týmů

    Borussia Dortmund:
    4 – Aubameyang
    3 – Immobile

    VfL Wolfsburg:
    3 – Luiz Gustavo
    2 – Arnold, Caligiuri
    Dějištěm finálového klání bude Olympijský stadion v Berlíně

     
    Stadion

    Dějištěm finálového duelu bude Berlínský olympijský stadion, jehož kapacita činí 74 228 míst. Stadion byl poprvé otevřen 1. srpna 1936 u příležitosti zahájení olympijských her, od té doby byl již dvakrát zmodernizován až do současné podoby. V roce 2006 se na něm odehrálo také několik zápasů Mistrovství světa, v letošním roce bude zase hostit finále nejprestižnější klubové soutěže Ligy mistrů.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg
    (2 – 1 – 2, skóre 8:6)

    16.05.15 Wolfsburg – Dortmund 2:1
    17.12.14 Dortmund – Wolfsburg 2:2
    15.04.14 Dortmund – Wolfsburg 2:0
    05.04.14 Dortmund – Wolfsburg 2:1
    09.11.13 Wolfsburg – Dortmund 2:1
    Ve velmi dobré náladě jsou evidentně také příznivci VfL Wolfsburg

     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg byl již v úvodním kole na pokraji vyřazení, když postoupil přes Darmstadt nečekaně až po penaltovém rozstřelu. Své ofenzivní schopnosti tak předvedli fotbalisté druhého finalisty až v dalším kole, kdy na hřišti Heidenheimu zvítězili 4:1. V osmifinálovém střetnutí padl v každém poločase jeden gól, dvoubrankovou porážku odneslo RB Lipsko. Urputný souboj sehráli svěřenci kouče Heckinga s Freiburgem, který před domácím publikem udolali gólem Rodrigueze ze značky pokutového kopu 1:0. Následné semifinále už bylo jednoznačnou záležitostí, VfL Wolfsburg v něm zcela deklasoval Bielefeld a po čtyřbrankovém vítězství se představí ve finále pohárové soutěže.
    Fanoušci Dortmundu mířící na finálový zápas

     
    Borussia Dortmund

    Dortmund vstoupil do německého poháru vítězstvím 4:1 se Stuttgarterem, v následujících dvou utkáních neinkasoval gól a zvítězil v St.Pauli 3:0 a v Drážďanech 2:0. Ve čtvrtfinále přehráli svěřenci Jürgena Kloppa Hoffenheim a po výsledku 3:2 po prodloužení postoupili do další fáze. Turnajový pavouk přiřadil Borussii v semifinále silný Bayern Mnichov a vyrovnané utkání musel rozhodnout až závěrečný penaltový rostřel. V něm se vedlo lépe právě fotbalistům Dortmundu, kteří se tak dnes utkají o cennou trofej.
     
    Příjemný sobotní večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. DFB-Pokal dnes v rámci sezony 2014/15 uzavře svou poslední kapitolu, do finálové bitvy německého poháru se probojovaly celky Borussia Dortmund a VfL Wolfsburg. Zápasem, jehož úvodní výkop je stanoven od 20 hodin, vás prostřednictvím textové reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 5. Aubameyang – 22. Luiz Gustavo, 33. Bruyne, 38. Perišić

    Karty:   61. Mchitarjan (DOR), 84. Schmelzer (DOR) – 88. Bruyne (WOF), 90+3. Vieirinha (WOF)


    Borussia Dortmund: Langerak – Durm (68. Błaszczykowski), Subotić, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Kehl (68. Piszczek) – Mchitarjan, Kagawa, Reus (79. Immobile) – Aubameyang
    Náhradníci: Weidenfeller – Błaszczykowski, Bender, Immobile, Papastathopoulos, Ginter, Piszczek

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Klose, Rodriguez – Luiz Gustavo, Arnold (81. Schürrle) – Perišić (74. Guilavogui), De Bruyne, Caligiuri (84. Träsch) – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Schäfer, Träsch, Schürrle, Knoche, Guilavogui

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    bahis siteleri