Dortmund – Wolfsburg 1:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:3 (1:3)
VfL Wolfsburg
Sobota 30.05.2015, 20:00 • Olympiastadion Berlin (Berlín) • Německý pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Diego Benaglio právě převzal trofej pro vítěze německého poháru a oslavy tak mohou propuknout naplno!
     
    90+3
    V nastaveném čase uviděl za faul žlutý kartónek Vieirinha (VfL Wolfsburg).
     
    90
    Rozhodčí Brych nastavil druhý poločas o čtyři minuty, závěrečné čtyři minuty naděje pro Dortmund!
     
    88
    Žlutou kartu dostává Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), jenž se provinil proti pravidlům.
     
    87
    Dortmund se pokusil vstřelit kontaktní branku z přímého volného kopu, Aubameyangovu jedovku však vyrazil Benaglio na roh. Střela jej však musela pořádně štípnout.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, místo kterého vbíhá na trávník Christian Träsch.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), který nejprve ve vzdušném souboji fauloval svého protihráče a poté se ostře ohradil proti verdiktu hlavního sudího.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Arnold, přichází Andre Schürrle.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Ciro Immobile.
     
    74
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Josuha Guilavogui.
     
    68
    Další střídání v týmu Borussia Dortmund: trávník opouští Sebastian Kehl, místo kterého přichází Łukasz Piszczek.
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: trenér Klopp se snaží oživit hru, ze hřiště odchází Erik Durm, přichází Jakub Błaszczykowski.
     
    65
    Wolfsburg se po zisku míče vydal na polovinu soupeře, když podnikl rychlý brejk. Po přenesení hry z pravé strany na druhou se před Caligiurim uvolnil prostor, čehož hráč vedoucího celku dokázal využít, když napřáhl k nebezpečné střele, která měla gólové parametry a proletěla kolem vyběhnuvšího Langekara, za něhož však výborně zasáhl obránce Durm, jenž míč směřující za brankovou čáru zblokoval na roh.
     
    61
    Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je Henrik Mchitarjan (Borussia Dortmund), který podrazil nohy Vieirinhovi.
     
    56
    Do pokutového území Wolfsburgu přilétl vzdušný centr, který byl však zblokován pozornou obranou. K odraženému míči se však na hranici šestnáctky dostal Reus, který se vůbec nerozpakoval a okamžitě bez přípravy vypálil. Jeho střela proletěla těsně nad horní konstrukcí brány.
    Obrovská šance Kagawy!
     
    50
    Obrovská příležitost byla k vidění také na opačné straně hřiště, kde do pokutového území přilétl přízemní centr, který se ve skluzu snažil usměrnit do brány Kagawa. Hráč Borussie byl velmi blízko vstřelení branky, když svou střelu do protipohybu gólmana otřel o tyč, od které míč zamířil mimo bránu.
     
    48
    Hráči Wolfsburgu se však po zisku míče dokázali vrátit zpět na polovinu soupeře a vymysleli chytrou přihrávku pro Caligiuriho, proti jehož tvrdé střele z bezprostřední blízkosti skvěle zasáhl Langerak, jenž tak zachránil svůj tým od čtvrté inkasované branky.
     
    44
    Dortmund se dokázal prokombinovat až k pokutovému území, do kterého přilétl centr Mchitarjana, který nalezl v dobé pozici Aubameyanga, který byl však při zakončení tísněn svým strážcem a nedokázal přesně zacílit, když poslal míč těsně nad břevno.
    Ivan PERIŠIĆ - 1:3
     
    38
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Wolfsburgu odskakují svým soupeřům na rozdíl dvou branek! Vedoucí celek podnikl útočnou akci podél pravé postranní čáry, odkud byl do pokutového území vyslán nadýchaný centr, na který si u zadní tyče naskočil IVAN PERIŠIĆ a míč poslal hlavou z hranice malého vápna neomylně za brankovou čáru.
    Kevin De Bruyne - 1:2
     
    33
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg krátce po půlhodině hry otáčí vývoj a poprvé v zápase se ujímá vedení! Hráči Wolfsburgu poměrně dlouho obléhali pokutové území svých soupeřů, až se k míči dostal KEVIN DE BRUYNE, který krátkým přihrávkám učinil ráznou přítrž. Zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, při které míč proletěl mezi nohama bránícího Hummelse a následně zaplul přesně k pravé tyči Langerakovy svatyně.
    Luiz GUSTAVO - 1:1
     
    22
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Při útočné akci Wolfsburgu byl před pokutovým územím faulován Caligiuri. K rozehrávce nařízeného přímého volného kopu se postavila dvojice hráčů, která nakonec přiťukla míč střílejícímu Naldovi, jenž poslal balon kolem zdi a přinutil Langeraka k zákroku. Gólman Dortmundu však míč neudržel a vyrazil jej pouze před sebe, kde si naběhl LUIZ GUSTAVO a usměrnil jej právě za záda Langeraka.
     
    18
    Vedení Dortmundu mohlo být výraznější! Přesnou přízemní přihrávku Kagawa z pravé strany adresoval Reusovi, který se nacházel v pokutovém území. Před hráčem Borussie stál samotný brankář, avšak střelecký pokus postrádal potřebnou přesnost a Reus prostor mezi třemi tyčemi trestuhodně minul.
     
    7
    Obrovská šance byla k vidění na opačné straně, kdy po přihrávce Dosta zakončoval Perišić, jehož rána nadělala Langerakovi velké problémy a gólman Dortmundu míč vyrazil s vypětím všech sil.
    Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:0
     
    5
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia otevírá skóre zápasu a ujímá se brzkého vedení. Po centru z pravé strany zakončoval z bezprostřední blízkosti nejlepší střelec týmu v pohárové soutěži PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, který prostřelil brankáře Benaglia.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 5. Aubameyang – 22. Luiz Gustavo, 33. Bruyne, 38. Perišić

    Karty:   61. Mchitarjan (DOR), 84. Schmelzer (DOR) – 88. Bruyne (WOF), 90+3. Vieirinha (WOF)


    Borussia Dortmund: Langerak – Durm (68. Błaszczykowski), Subotić, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Kehl (68. Piszczek) – Mchitarjan, Kagawa, Reus (79. Immobile) – Aubameyang
    Náhradníci: Weidenfeller – Błaszczykowski, Bender, Immobile, Papastathopoulos, Ginter, Piszczek

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Klose, Rodriguez – Luiz Gustavo, Arnold (81. Schürrle) – Perišić (74. Guilavogui), De Bruyne, Caligiuri (84. Träsch) – Dost
    Náhradníci: Grün – Bendtner, Schäfer, Träsch, Schürrle, Knoche, Guilavogui

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    bahis siteleri