Ingolstadt – Dortmund 0:4 (kon.) | Mönchengladbach – Mohuč 1:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:2 (0:1)
1. FSV Mohuč 05
Neděle 23.08.2015, 17:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Do dnešního utkání vstupovala Borussie Mönchengladbach v pozici velkého favorita, nicméně tuto roli nepotvrdila! V zápase s 1. FSV Mainz 05 prohrála 1:2 a ani na druhý pokus svěřenci Luciena Favreho nebodovali!

    První poločas nabídl ofenzivní fotbal od obou celků! Do utkání lépe vstoupila Mohuč, která mohla jít do vedení již ve třinácté minutě. Nenápadná střela Yunuse Malliho však skončila na tyči! Ve 22. minutě se domácí Borussia mohla radovat z úvodní branky, nicméně Hazard se nacházel v ofsajdu. Ve 35. minutě hosté podruhé napálili brankovou konstrukci. Za vápnem se opřel do míče Fabian Frei, který trefil břevno! O sedm minut později už jsme viděli první branku. Clemens našel ve vápně volného Jaira Samperio, který poslal míč za záda Yanna Sommera!

    Úvod druhého poločas vyšel lépe domácím fotbalistů, kteří se už v 54. minutě mohli radovat z vyrovnání! Stindl našel na hranici vápna Patricka Herrmanna, který vystřelil přesně k tyči! O deset minut později mohla jít Borussie do vedení, nicméně Ibrahima Traoré zamířil těsně mimo! O dvě minuty hlavičkoval Fabian Frei, avšak rovněž mimo! Další velká šance přišla v 74. minutě, kdy Hazard vybojoval míč pro Patricka Herrmanna. Střelec první branky však pálil nad! V 79. minutě přišel trest! Jairo Samperio našel ve vápně volného Christiana Clemense, který propálil Sommera! V závěru měla ještě Mohuč dvě obrovské šance, avšak skóre už se neměnilo.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:31:52)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Mohuč se dokázala výborným napadáním dostat k míči, nicméně Jairo Samperio o něj velmi rychle přišel a dopředu mohli jít domácí. Granit Xhaka však nepřihrál přesně na pravou stranu, kam si nabíhal Hrgota!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby! Gladbach měl k dispozici ještě standardní situaci! Rozehrávky se ujal Thorgan Hazard, jehož nebezpečný centr však dokázala obrana Mohuče odvrátit!
     
    90+1
    Hostující tým provádí poslední střídání v tomto zápase! Kouč Mohuče Martin Schmidt posílá ze hry Jošinori Muta, který odvedl výbornou práci! Na jeho místo příchází na poslední minuty Ja-Cheol Ku.
     
    90
    Třetí žlutou kartu tohoto zápasu dostává domácí Julian Korb, který zastavil postup Jaira Samperia, který šel na pomoc Mutovi při protiútoku. Žlutá karta zcela zasloužená!
    90. Jošinori Muto se nedokázal prosadit ani z protiútoku
     
    90
    To je neuvěřitelné! Po další chybě domácí obrany se do samotatného úniku dostal japonský útočník Jošinori Muto. Rodák z Tokya měl za sebou vracejícího se Dahouda, i tak se však dostal ke střele. Ta však mířila těsně nad!
     
    89
    Brazilský útočník Raffael si ve středu hřiště troufl mezi trojici hráčů a míč ztratil. Mohuč šla velmi rychle do protiútoku a vše musel zastavil kapitán Tobias Jantschke, který předvedl skvěle načasovaný skluz v souboji s Jairem Samperiem.
     
    88
    Borussia provádí závěrečný střídání! Lucien Favre stahuje ze hry mladého stopera Marvina Schulze, který nepodal špatný výkon. Na jheo místo příchází na poslední minuty záložník Mamoud Dahoud.
    87. Jošinori Muto mířil těsně mimo
     
    87
    Thorgan Hazard byl však ve středu hřiště obrán o míč hostující kapitánem Julianem Baumgartlingerem a do zajímavé příležitosti se dostal Jošinori Muto. Jeho zakončení však mířilo těsně mimo! Mohlo být rozhodnuto!
     
    86
    Teď však na útočné polovině chyboval Granit Xhaka, který tak poslal Mohuč do protiútoku. Naštěstí pro domácí, Jairo Samperio neřešil protiútok ideálně a u míče je znovu Gladbach!
     
    85
    Gladbach stupňuje svůj tlak! Mohuč je hdoně zalezlá na vlastní polovině a domácí tým se pokouší dostat na dostřel branky Lorise Kariuse. Obrana Mohuče však zatím pracuje naprosto skvěle!
     
    84
    Julian Korb hledal ostrou přihrávkou mezi obránci Granita Xhaku. Švýcarský záložník byl však hodně tvrdě bráněn Stefanem Bellem a k míči se nedostal. Naštěstí pro domácí se balon odrazi k Jantschkemu a Gladbach pokračuje v kombinaci.
     
    83
    Další střídání provádí vzápětí i Mainz! Krásnou asitencí na druhou branku se prezentoval Christian Clemens, německý středopolař však svůj pobyt na hřišti právě ukončil. Na jeho místo přichází Leon-Aderemi Balogun.
     
    82
    Po levé straně postupoval vpřed Oscar Wendt, nicméně jeho postup zastavil Daniel Brosinski, který švédského obránce obral o míč. Následně však hráči Mohuče utekl míč do zámezí.
     
    81
    Domácí kouč Lucien Favre reaguje na obdrženou branku hned dvojitým střídáním! Ze hřiště odchází letní posial z Hannoveru Lars Stindl, kterého nahrazuje švýcarský útočník Josip Drmić. Ze hřiště jde také Patrick Herrmann, kterého nahrazuje švédský útočník Branimir Hrgota.

    Jan Havlovic

    Branky: 54. Herrmann (Stindl) – 42. Jairo (Clemens), 79. Clemens (Jairo)

    Karty:   78. Wendt (MNC), 90. Korb (MNC) – 43. Frei (MAI)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Schulz (88. Dahoud), Jantschke (C), Wendt – Traoré, Stindl (81. Drmić), Xhaka, Herrmann (81. Hrgota) – Raffael, T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Christensen, Brouwers, Dahoud, Drmić, Elvedi, Hrgota.

    1. FSV Mohuč 05: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Park – Baumgartlinger (C), Frei – Clemens (83. Balogun), Mallı (65. Latza), Jairo – Muto (90+1. Ku).
    Náhradníci: Zentner – Balogun, Latza, Bengtsson, Moritz, Ku, Niederlechner.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Hacker (vš. Německo)

    Diváci: 50 172
    bahis siteleri